Ifølge generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til, Randi Hagen Eriksrud, er 17. mai en av høytidsdagene hvor det har blitt ganske vanlig at alkoholen kommer på bordet.
"Vårt inntrykk er at champagnefrokoster på 17. mai er blitt mer og mer vanlig, også med barn til stede", sier hun.
Hun understreker at de ikke har konkrete tall som kan bekrefte dette, men viser til en undersøkelse foretatt av Respons Analyse på vegne av Av-og-til i 2017.
Her kom det frem at 44 prosent hadde opplevd berusede voksne med barn til stede på 17. mai.
Så, hvordan er ståa på FP? Er champagnefrokost så vanlig som KK vil ha det til, og hvis ja; Hvor mye er det greit å innta og med hvor små barn? Er 17. mai en dag der du drikker alkohol, eller er det barnas dag? Kan det være barnas dag selv om mamma/pappa tar et glass med champagne? Kjør debatt! :værsågod:
Vi er i selskap med to andre familier. Damene drikker vin, mennene drikker brus (kjører). Vil absolutt si at det går rolig for seg, både store og små koser seg.
Det første glasset med vin inntas i 15-16-tida. Tidligere på dagen er ert tog osv.
Jeg drakk av og til alkohol på 17. mai før jeg fikk barn, men har til dags dato ikke drukket det på dagtid og med barn til stede. Jeg har vært 17. mai-frokoster hos venner og vært vertskap selv også, men alkohol har ikke vært en del av greia. Jeg hadde nok ikke hatt store motforestillinger mot å ta et glass hvis jeg hadde fått tilbudet, men ville latt det bli med det ene. Nå har jeg attenåring og femtenåring, og vi og femtenåringen (attenåringen har andre planer) er invitert til sen lunsj hos et vennepar i morgen. Det blir det champagne og øl på bordet, men jeg er ikke fan av å drikke mye med en tenåring midt i verste "alkohol og fest er litt spennende :hyper: "-alderen, så det blir nok bare ett glass der også. Og kanskje ett eller to til når han stikker ut med venner senere på kvelden. :knegg:
Nei, jeg kjenner faktisk ingen som har champagnefrokost. Det kan hende min mann tar en øl til maten på kvelden, men vanligvis brus. Samme gjelder de vi er sammen med. Jeg drikker te og farris - as per usual :nemlig:
Vi har flere ulike 17. maitradisjoner med venner før og etter toget, ingen inkluderer alkohol.
Da vi ikke hadde barn noen av oss, var det noen ganger tilgjengelig musserende til frokost, men det var ikke noe det gikk noe av, egentlig. I ugiftbarnløs-tiden gikk vi på byen om kvelden, da ble det litt. Men det var jo da en gåutkveld som en lørdagskveld, ikke sant.
Burde kanskje heller hatt en poll, ja. Sikkert litt vanskelig for mange å skrive "ja, jeg slår et slag for dagsfylla med tre barneskolebarn på slep!". :knegg:
Jeg drikker ikke på 17. mai (eller andre dager). Mulig mannen tar et glass vin til lunsjen, sannelig om jeg husker. :gruble: Ingen beruselser ute og går altså.
Det er veldig lenge siden vi har vært på Champagnefrokost på 17.mai. Etter at arvingen begynte på skolen, har vi måttet opp tidlig for å rekke tog. Totalt uaktuelt med alkohol før det (og uansett har en av oss kjørt).
Det blir gjerne et glass vin/bobler til lunsj og gjerne et glass vin eller to etter at alle tog er overstått. Aldri store mengder. I morgen skal vi, for første gang på veldig mange år, ha venner på lunsj. Da blir det servert bobler. (Om jeg bare kommer meg hjem - sitter litt stuck her på Gardemoen).
Noget tabloid overskrift, det er jo en mellomting mellom barnas dag og dagsfylla.:knegg:
Jeg har aldri vært på champagne frokost/lunch. :sukk: 17.mai består av bunadspåkledning, sosialisering og dugnad. Mulig jeg/vi har drukket vin på kveldstid om 17. mai faller på en fredag eller en lørdag, men jeg drikker ikke om det er arbeidsdag dagen etter. I år har jeg fri attende, så i år har jeg hvitvin på kjølen sånn i tilfelle.
Vi må innfinne oss i skolegården kl 08. Det sier seg selv hvor mye champagnedrikking det er før den tid. :knegg:
Ikke at det ville vært noe uansett. Jeg har aldri skjønt meg på konseptet champagnefrokost. Jeg er ikke overvettes glad i champagne i noe tilfelle, og definitivt ikke til frokost. Alkohol til frokost i det hele tatt ... :skremt:
Da jeg var student hadde vi alltid felles 17.maifrokost i vennegjengen. Men den involverte aldri alkohol (vi var vel gjerne fyllesjuke fra kjellerrunde på Moholt kvelden før). Verten stilte med kaffe, te, melk, juice og brød, alle gjestene tok med litt godt pålegg hver. Da tok vi gjerne en pils en eller annen gang i løpet av dagen, hvis været var fint.
Etter at vi fikk barn har det ikke vært rom for sånt. Det går slag-i-slag hele dagen. Bunadpåkledning og frokost litt sånn på skift, ned i skolegården til taler, sang og avgang inn til sentrum, og deretter er det barnetog og haloi. Til lunsj bruker vi å delta på et familieopplegg i Banksalen, hvor man betaler 150 kr per voksen og barna går gratis, og der er det pølser, kake, is, brus og kaffe, så mye man orker. Vi har venner vi bruker å møte der. Veldig behagelig siden det alltid er nok sitteplasser til alle, men ingen alkoholservering. Deretter er det borgertog og lokalt skolegårdopplegg, så går vi hjem og spiser middag. Da er det selvsagt mulig å drikke alkohol til middagen, for den som har lyst, men har ingen tradisjon for det. Som regel begrenser alkoholinntaket seg til et glass vin etter at ungene har lagt seg.
Dersom noen hadde invitert på sjampis til frokost med barn og det hele, så hadde jeg glatt takket ja. Vi pleier ha vin til maten (også lunsjen) på 17. mai, men ikke mer enn ett glass. Kan hende det blir mer på kvelden når unger er i seng. :vetikke:
Ett glass champagne etter barnetoget i byen, ett eller to glass vin på den tradisjonelle vennefamiliemiddagen på kvelden. Nope, ikke mye fylla her i gården. :niks:
Det har aldri slått meg som en mulighet å drikke alkohol på 17. mai, vet liksom ikke helt når jeg skulle hatt tid til det. :knegg: Det meste dreier seg om å plassere unger hit og dit og gå fra sted til sted. Mulig det blir noen glass vin til middagen når alle ungene er store, men noe fyll blir det uansett ikke.
Jeg var ikke full da jeg var russ en gang. :knegg: Det kan hende jeg tar et glass eller to, men vi har aldri noe frokost med alkohol. Vi prioriterer alltid å sove om morgenen, og har aldri fått tid til noe før barnetoget.
Ingen sjampis på 17. mai her i gården, men jeg ser ikke bort fra at det er noe jeg kunne tenke meg når alle barna er blitt voksne og jeg er ferdig med dugnadsarbeid (korpsforelder). Som 007 så har jeg vin (rosa) på kjøl til kvelden siden det er fridag 18. mai og jeg ser for meg beina høyt og slurping av et halvt glass før jeg faller i koma.
Jeg har aldri vært på champagnefrokost hverken før eller etter barn. Vi har vært hos svigers noen ganger på 17. mai, da har vi vel tatt litt vin i en eller annen form til maten, den av oss som ikke skulle kjøre bil. Her hjemme tar vi kanskje et glass til grillmaten etter tog og skole og hele sulamitten (det vil si kanskje i femtiden?), og så ikke noe mer før ungene har lagt seg (med mindre vi har besvimt av trøtthet innen den tid).
Ingen alkohol på dagtid 17. mai her. Ikke fordi jeg er imot det, sånn sett, men fordi vi ikke har noen å ha lunsj sammen med. Her er arrangementet kl 14, har til gode å se berusa foreldre der. Hva folk gjør etterpå, fra 17 og utover, har jeg ingen formening om. Her kan vi gjerne dele en flaske vin utpå kveldinga.
(Jeg føler forøvrig at vi er sånn ca de eneste i verden som ikke har venner å ha selskap sammen med på 17. mai. Føler meg alltid litt Viggo-Venneløs den dagen.)
Vi har heller ikke det. Før jeg møtte mannen, var jeg aleine på 17. mai de årene jeg ikke dro til Vestlandet. Vi har hatt én 17. mai med venner, bare. Så dere er ikke alene. :klemme:
Frokostfyll i studietida (studentorkester). Bobler med vennefamilier til middag etter leker på skolen nå. Da har det jammen vært nok barnas dag!
(Det betyr i kontrollerte former, ingen fyll. Barn/ungdom i mange aldre, 5 året i år. Invitasjon kom for et PR dager siden, ikke vår "tur", og jeg var kjempelei meg fordi jeg trodde de andre hadde funnet på noe uten oss/uten å nevne noe.)
Vi gjorde det før barn og i studietid, men da var det aldri noe barn tilstede. Champagne tidlig på dagen med oppstæsja venner var fantastisk. Etter barn er det ikke alkohol på 17 mai. Blir kanskje litt øl etter ungene er lagt på hytta og bunaden har kommet av. Når ungene ikke feirer med oss lenger blir det rett tilbake til champagne til frokost.
Aldri hatt champagne til frokost og tror ikke det hadde smakt heller. Vi skal til venner av yngste på grilling på ettermiddagen. I fjor kjørte jeg, men i år kommer vi til p gå slik at jeg kan ta et glass vin eller to til maten med de andre voksne.
Jeg drikker fra morgen til kveld. :rairai: Må til det for å holde ut en sådan dag. :jupp:
Neida. Det blir ingen alkohol på meg i morgen. Men dette er bare min andre 17. mai med barn (feiret ikke i UK), og jeg har ikke fått etablert noen tradisjoner enda. Men jeg ser ikke for meg at alkohol kommer til å spille noen stor rolle i fremtiden. Annet enn etter at barns har lagt seg kanskje.
Jeg har aldri drukket alkohol på 17.mai, verken før eller etter barn. Champagnefrokost har jeg vært med på en gang, det var i et utdrikningslag og jeg syns hele greia var oppskrytt.
Nå har ikke vi noen tradisjon for champagnefrokost på 17. mai, men jeg hadde ikke vegret meg for det om det var aktuelt, med eller uten barn.
Vi er i selskap hos svigers på ettermiddag, og der vanker det gjerne en øl til maten, og en likør til kaffen for de som kan eller vil. Dette har vi alltid praktisert, både med små barn og nå større barn.
For meg er det ikke enten barnas dag eller fyll. Det går an å nyte et glass Champagne eller en øl uten å faktisk bli full.
Jeg drikker champagne til frokost på 17.mai dersom vi har frokost med andre, men ikke hvis det bare er oss. I år er det frokost med venninnene til storesøster (16-17 år), så da blir det ikke. Jeg har større motforestillinger mot å drikke alkohol sammen med tenåringene enn med små barn og drikker mye sjeldnere nå enn jeg gjorde tidligere. Mye har jeg egentlig aldri drukket.
I morgen blir det nok nok litt bobler med mannen om kvelden.
Vi er heller aldri med venner på 17. mai. Da barna var små spiste vi frokost med naboene (uten alkohol), men vi har begge flyttet. Nå spiser vi lunsj på hotell med familien. På kvelden er det ganske deilig å være ferdig og gjøre ingenting. Det er som regel jobb 18. mai, så også i år.
Eg har aldri drukke på syttende mai, og det blir ikkje servert alkohol i dei tre måltida me skal i hos venner og familie i løpet av dagen. Berre tanken er absurd, og faktisk så er dei avholds både der me skal ete frokost og der me skal grille om kvelden. Eg er trur ikkje muttern set fram kvitin til rømmegrauten heller :knegg:
17. mai er barna sin dag.
Vi hadde champagnefrokost med venner pre barn. Men vi var aldri fulle noen av oss. Nå til dags er jo 17. mer som en arbeidsdag å regne, så da er det alkoholfritt frem til middagen også serveres det ofte en øl/vin til de som måtte ønske det til maten. Men fremdeles ingen fyll.
Det at 17. Mai har blitt en dag for dagsfylla i bunad synes jeg egentlig er litt rart. Og en smule usjarmerende. Drita folk som vaser rundt i de flotteste antrekkene de eier skjønner jeg meg ikke på. Da jeg var ung var det 16. Mai som var festdagen også måtte man presse seg opp grytidlig å være helt om dagen den 17. med det man måtte ha av hangover :knegg:.
Vi fikk ny tradisjon i fjor, med to vennepar - og det er lunsj med bobler. Så ja, vi drikker litt cava etc mens vi lager felles lunsj/grilling/tapas/kaker/noe annet. Dritings blir vi neppe. :knegg: Men det er unger tilstede ja.
Vi har felles frokost med hele korpset, så det blir lite champagne der. (Mistenker at forslag i den retning ville falt ganske så fort). Etter korpsplikter og familieselskapeligheter kan det nok være at det blir et glass hvitvin, ellers er alkoholinntaket minimalt 17.mai.
Lite alkohol her også, men jeg syns da man kan ta et glass vin eller sjampis hvis man vil.
Jeg har bare vært på dagsfylla mens jeg bodde i UK, men da var det virkelig fylla. Føler alle nordmenn i Covent Graden på 17 mai viser seg fra sin beste side. :hehehe:
Vi drakk litt når jeg var fjortis husker jeg, men ikke mye - vi var som regel litt slitne fra natt-til-17-fylla. :humre:
Det blir lite alkohol på 17. mai. Det har vi ingen tradisjon for, men jeg ser fort vekk for meg at det kan bli Champagne i morgen kveld siden vi skal ha fri på fredag.
Vi har alltid litt øl og vin på kvelden 17. Har selskap med både barn og voksne. Kan godt være vi har øl til maten på dagen også, for de som er ferdige med å kjøre.
Jeg gleder meg skikkelig til vi er ferdig med alt av barnetog og kan gjeninnføre champagnefrokost. :hjerter:
Vi drikker ofte vin på kvelden på 17. mai, men vin til maten er veldig lang fra «fyll» her i huset. Det er selvsagt ikke aktuelt å være beruset på 17. mai. Jeg er verken russ eller student lenger.
Ehh. Sa hun som ikke skal feire 17. mai i år, fordi hun leser til eksamen. :flau: Men jeg er ikke sånn student lenger.
Her er det dugnad, togfølging og korpsoppfølging hele dagen. Familieselskapet på ettermiddagen er alkoholfritt. Regner med at mannen og jeg tar et glass vin på kvelden, men med jobb på fredagen holder det med et lite glass.
Vi drikker gjerne med barna tilstede (feks et glass vin i helgene osv, drikker oss jo ikke fulle) og barna har et veldig avslappet forhold til alkohol. Men på 17. mai er det kjøring, kjøring og atter kjøring og virring hit og dit og noe buss går det ikke så det er rett og slett verken tid eller anledning til å drikke. Champagne eller annen alkohol til frokost før kl 8 om morgenen er liksom ikke et fristende alternativ. Hadde det blitt sen frokost uten tanke på å haste bort til barnetog osv så hadde det jo vært noe annet, da kunne jeg gjerne tatt et glass. Men kl 8 om morgenen midt i kaoset med påkledning og surskap over den helvetes drittdagen som kun består av heseblesende kaos og dugnader? Nei, egentlig ikke ...
Savner litt dagsfyll, men alt til sin tid. Har et par ganger vært på nabofrokost med musserende og barn. Null stress, et glass gjør ikke de vi omgås brisne. For øvrig er vi i nabospleiselag på ettermiddagen med vin. Også null stress. Vi kjører ingenting og er kun i vårt nærområde. Digg.
Jeg har aldri sett berusede folk på dagtid 17. mai. :gruble: Om kvelden,i ungdommen og pre barn, var det flatfylla på div. bygdedanser, men det begynner å bli mange år siden. :knirk:
Jeg har generelt ikke motforestillinger mot å drikke alkohol med barn til stede dann og vann, men åpenbart motforestillinger mot fyll. Forskjellige ting.
Det er skolefrokost og bunadshalloi og tog her til sånn to-ish, etter det er det et glass eller to i byen, og om det er fint vær, kanskje et glass eller to på terrassen etter hvert. Eller ikke, det kommer an på. Vi har sjelden opplegg etter toget og stoppet i byen, da er vi i grunnen ferdige alle mann. :knegg:
Ikke jeg heller, før i fjor. Da gikk vi gjennom byen en stund etter at toget var slutt, gjennom Vika og opp mot Solli plass, og hui og hei, da var det jubalong! Husker ikke at jeg så noen med barn, tror det var mest "unge voksne".
For meg er 17. mai som en arbeidsdag, er leder for et skolekorps. Så alkohol blir det lite av, og med oppmøte kl 06.45 utgår champagnefrokost og andre morgensprell med høye kneløft.
Jeg har sett folk i bakfylla da. Husker godt en studiekompis møtte opp med bunadskjorta på vranga, flotte broderier på innsiden av mansjettene. :knegg: Han og en annen kompis, med enda mer komplisert bunad, kom rett fra nachspiel, og hadde måttet hjelpe hverandre med å kle seg. Men de kom da. Og holdt ut hele dagen, i bunadene sine.
Har sett en del bunadfyll på landskappleiken da. Men ikke i byen på 17.mai.
Ikke? De siste fem årene har jeg sett ganske mange. Prøv Solsiden :humre:. Jeg har også fått gleden av å se folk på den ultimate walk of shame den 18. de siste årene.
Ja, mulig de finnes der, jeg bruker ikke å være på den kanten. Beveger meg stort sett i midtbyen hvor jeg ser på tog, spiser lunsj i Banksalen hvor det stort sett er familier, og det ikke serveres alkohol, og i skolegården til ungene, og der skulle det tatt seg nydelig ut med fyll. :sjokk:
I mine førbarnsdager gikk vi alltid på Naboen og tok en øl ute på lekteren. Kan ikke huske at jeg så mye fyll der heller, i alle fall ikke av folk i bunad. Walk of shame var det mest av på Moholt i sin tid, men da helst den 17., ikke 18., og fortrinnsvis av folk uten plagsomt mye skamvett. :knegg:
Vi har alltid alkoholholdig drikke tilgjengelig for de som vil ha, det hadde vi også da barna var små. Ikke bare ved større anledninger, men også til hverdags. Ingen stor greie, og alkoholen har aldri hatt noen hovedrolle, knapt nok en birolle, da vi aldri tenker over det.
Vi har champagnetradisjoner på 17. mai. Vi har hatt slike frokoster med barn også, men de siste årene har vi lagt det til ettermiddagen i stedet, og tar en bytur først (frokostene ender fort med å vare hele dagen). Fyll med barn unngår vi, men jeg tror også dette er den dagen i året vi er nærmest grensen for hva som er greit. Så derfor legger vi det nå heller til ettermiddag og kveld.
Jeg drikker så sjelden, at champagne/Prosecco til frokost, og et par glass vin utover dagen hadde gjort meg litt brisen. Uaktuelt på 17.mai, med barn tilstede.
Samme her. I studietida og før barn var det ganske vanleg med god mat PG eit lite glass champagne til frokost, vere publikum for tog, og grilling med alkohol på kvelden. Og eg tenker ikkje på det som problematisk når ein ikkje har ansvar for barn.
mai med barn er noko heilt anna. Eg ville ikkje blanda saman dei to ulike måtane å feire på.
Som korpsmor føler jeg mer en dragning mot kveldsvodka enn champangefrokost :humre: Blir nok ingen av delen, det har hendt at jeg og mannen har delt en øl til kvelds etter en lang dag, men det er ikke ofte.
Verken Helten eller jeg drakk bobler eller noe annet alkoholholdig i dag. Ingen av oss planlegger det heller, Helten fordi han har vakt som gjør at han må være kjøreklar da ti som helst, jeg fordi jeg skal jobbe i morgen og på sett og vis drakk nok i går kveld. Barna delte en flaske hvitvin etter lønsjen her, dvs. to barn og to av kjærestene, tredje ville ikke siden hun er gravid. Men det var vel ikke slike settinger du mente.
Seriøst: Sjampagnefrokost blir det aldri på meg, jeg liker det ikke og klarer heller ikke for mitt bare liv å drikke alkohol så tidlig på dagen. Men ja, jeg synes sjampagnefrokost med små barn (under 10?) er noget merkelig. Merkelig nok reagerer jeg ikke på litt alkohol senere på dagen, etter tog og skolearrangementer. Med vekt på litt.
Jeg prøver å jobbe inn mer alkohol på 17. Mai :knegg:
Mai har alltid vært alkoholfri og masse styr med to barn og en mann i tog på 3 forskjellige steder i byen.
Nå er det meg og ett barn som begynner å bli stor. Og jeg mangler tradisjoner. Jeg vil ha faste linjer på 17. Mai.
Så jeg skal prøve å finne noen andre som også har unger som styrer seg selv, som kan være med på felles frokost (vanlig frokost, ingen alkohol for meg så tidlig ihvertfall), bord på kafé i byen der man går til og fra for å få med seg de forskjellige togene, øl, lunsj, hyggelige folk, og Poden vet han finner meg der mellom tog/tivoli/skole/venner.
Jeg må moderere meg litt. Hadde to russ i korpset i dag, og vurderte nesten å gi han ene en øl for å forhindre at han ble dårlig i løpet av barnetoget. :knegg:
Jeg gikk i alle fall elegant forbi noen steder på Frogner der vi kunne fått bord ute, fordi folk som satt det, var støyende beruset. Et sted sang de drikkeviser også. Høyt! Grøss. Da var klokka sånn rundt 14. De var uten barn, men læll ...
Hehe, vi arrangerer champangefrukost hvert år. 3 par og fem barn i alderen 2-14. Vi samles hos oss for da er det 100 meter å gå til toget, og 200 meter hjem til oss etter arrangementslutt. Så hår vi videre til neste par og spiser sammen, før vi avslutter hos svigermor, alt i en radius på 5-600 meter. 3 par deler en flaske til frukost, så blir det et par glass på ettermiddagen. I år sto jeg over i ettermiddag, var vel egentlig for jeg var varm og mett og orket ikke. Foretrakk brus i år,alt etter dagsformen. Orker i noe nå i kveld heller. Jeg har aldri i mine år omgått fulle folk på 17. mai.
Heh, jeg skulle akkurat til å si at det er bare å krysse Aker Brygge og Solli Plass. :knegg: I år var vi tidlig ferdig i toget, men på Tvuvholnen var festen i gang, og mange som begynte å bli fulle ved lunsjtider. Og på 21-bussen mellom Sker Brygge og St. Hanshaugen senere på ettermiddagen er et fylkeslag. Men det er ungdom og unge voksne da.
Har drukket vin/øl på 17. Uten at det har blitt dagsfylla ut av det. Nå snakker vi i voksen alder. I år jobber jeg netter, men tok et glass cava før jeg la meg i formiddag. Eldste har hatt frokost med venner her hjemme. Det ble ikke bare sjampis for å si’re slik; de siste dro kl.18 og da skulle de på vors :knegg: Aner dårlig form på i vertfall en her i huset i morgen.
Jeg har vært sjokka over fylla i Oslogatene flere ganger. I år var skolen så tidlig i toget at vi slapp unna, men det satt fortsatt folk med åpne ølbokser på vei ned til sentrum på bussen kl 0930 lissom.
Skulle jeg rukket champagnefrokost 17. mai måtte jeg stått opp i 5-tida.
Etter 9 timers marsjering i 4 ulike tog, mikrobølgeoppvarmet mat og et kakestykke, har jeg nå tatt en kald øl. Med god samvittighet, selv om det er barn i huset ;)
Jeg så ingen berusede voksne langs det første toget, som var klokka 9. Heller ikke i det som gikk klokka 11. Langs det som gikk klokka 13 begynte folk å bli veldig glade, vasa rundt inni korpset (altså ikke vi musikerne), sang og danset. Så jeg regner med at de hadde hatt tid til en frokost.. Langs toget som startet klokka 16 var det åpenlys drikking av mye rart.
Har aldri drukket alkohol på 17. mai, tror jeg (ikke engang i russetida; hadde hatt kyssesyken og kunne ikke drikke alkohol i det hele tatt). I dag har jeg nettopp sprettet en flaske Cava jeg har hatt i flere år og tatt meg et glass. Det går nok helt greit for 16-åringen som sitter i naborommet og gamer. :hjerter:
Vi har alltid drukket champagne på 17. mai, enten det er til frokost eller lunsj eller senere på dagen. Barn har vært til stede, men det er null problem slik vi drikker.
Jeg har sett noen fulle russ i dag, men ingen andre. Har sett et par snap med noe cava e.l. Har også sett et familiemedlem drikke en lettøl. Har selv aldri vurdert å drikke på 17.mai. Jeg har gått i tre tog og ellers spist lunsj med familie og venner, og middag på McD.
Vi dro til sentrum igjen for å få i fakkeltoget og da tror jeg at jentene mine fikk sett ordentlig fyll for første gang. Det var voldsomme greier.
Det var kveldsfyll, da, ikke dagsfyll, og ikke noe særlig mange barn. Men på bussen hjem var det et tydelig beruset par med en liten gutt og det var litt leit å se, selv om det bare var glade fulle.
Fasiten her ble ett lite glass rødvin til lammemiddagen. Det var det hele, ble visst ingenting på kvelden heller.
Ser for meg at jeg hadde løpt rundt i huset med et champagneglass i ene hånda og knekkebrød i det andre, kl 07:30 på morgenen, på desperat leting etter bunadssølvet som på mystisk vis hadde forduftet etter konfirmasjonen helga før. :knegg: Nei, champagnefrokost må nok vente til jeg ikke lenger har unger som skal møte opp tidlig i skolegården. Også må jeg først lære meg å like champagne selvsagt.
Så ikke noe fyll i år heller, men oppholdt meg sikkert heller ikke der sjansen er størst.
Men jeg synes tråden er interessant, og fikk meg til å reflektere over mitt eget perspektiv. Jeg er med å arrangerer 17.mai hvert år, så vi har en helt "stiv" 17.mai (gjør det samme hvert eneste år), så perspektivet mitt er nok veldig smalt. Jeg har aldri sett noen som er beruset på 17.mai, MEN så går jo vi i barnetog, spiser i byen, noen år ser vi litt på folketoget, drar til skolen hvor 17.mai arrangerer og er der til 20.00 - 21.00 om kvelden.
Så takket være denne tråden har jeg finstudert litt i avisen, og det ser da vitterlig ut som om det er en (for) mye drikking - i flere lag, ikke bare russ/ungdommer - på 17.mai.
Her ble fasiten 2 flasker Prosecco på 3 personer etter barnetog og aktiviteter på skolen, men så har vi et ekstremt avslappet forhold til alkohol og barn tilstede.
Fasiten ble 2 glass på samlingen på kontoret etter barnetoget, og ingenting til middag/kvelden, enda alt innbød til det. Men jeg skulle tidlig ut og fly og tøff arbeidsdag i dag, så jeg ville prioritere god søvn. Resultat: Våknet 4 og er trøtt som en strømpe. I det minste slipper jeg å ha dårlig samvittighet over at det sikkert var alkoholen som gjorde det. :knegg:
Men stupfylla på offentlig sted ut over ettermiddagen, den syns jeg er utidig. Det minner ikke så rent lite om Holmenkolldagen, egentlig.
Fasiten for meg ble 1 glass hvitvin på utekafé før middag og 1 glass hvitvin til middagen. Pluss at mannen og jeg delte en flaske Prosecco på kvelden. Alt dette var over så mange timer at jeg ikke kan påstå at jeg kjente antydning til rus engang.
Her ble fasiten noen flasker med bobler utover ettermiddagen/kvelden. Vi hadde venner på besøk og satt på terassen og grillet. Arvingen hadde også en venninne på besøk. De var litt til og fra. Ingen flatfyll observert noe sted (men det skal sies at vi holdt oss på terassen etter barnetog og besøk i stallen).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.