Jentene blir snart 6 år, og vi skal ha barneselskap.
Hva slags kaker foretrekker barn på den alderen? Jeg skal lage to kaker (evt. muffins) for de må jo få en hver, og rester er bare fint for det blir familieselskap dagen derpå.
Sjokolademoussekake, oreokake og sjokoladeostekake har vært veldig populært her. Min erfaring er at barna liker bedre sånne "kremete" kaker enn "tørre" kaker.
Langpannekake (sjokolade) og lyse muffins med melisglasur. I den alderen er det minst mulig eksperimentering med oppskrifter og mest mulig enkelt og kjent som gjelder.
Min erfaring er helt motsatt. :humre: Her har både eget og andre barn som har vært på besøk spist mest av klassisk sjokoladekake i langpanne, kremete glasur blir skrapt vekk, og kaker med moussekonsistens forblir urørte.
Så rart. Langpannekaker forsvinner det veldig lite av, muffins spises bare halvveis opp, mens de andre kakene mine er berømte i barnas klasser. Og jeg lager veldig gode kaker, altså, langpannekakene også. :p
Ja, jeg tror jeg ville likt kakene dine, Niobe. :jupp:
I Hiawatas tilfelle er det fordi han blir veldig lett kvalm av ting med moussekonsistens, og han brekker seg omtrent bare av tanken på smørkrem. Alle de andre barna vi har hatt rundt oss som bursdagsgjester har også foretrukket saftige, helt vanlige sjokoladekaker med relativt enkel glasur. Og ikke bare når jeg har bakt altså, jeg tror ikke det er mine bakeegenskaper det står på. :knegg:
Det Tjorven sa. I barneselskap pleier vi å ha Toro-sjokoladekake, den er glutenfri og melkefri, så sant man lager melkefri glasur. Noen ganger har vi hatt lyse muffins ved siden av, men ellers har vi hatt mest suksess med gelé i porsjonsglass. Det gir litt valgmulighet for de som ikke liker kake, og det pleier å bli nok med ei kake og gelé ved siden av. Vi serverer pølser først. (I familieselskap lager vi kaker fra bunnen av, Tjorvens gulrotkake er en slager.)
Ellers har jeg samme erfaring som Tallulah og Palmen.
Hiawata bakte nettopp Matstarts sjokoladekake (for liten langpanne), og den var god! Glasuren kunne med hell smakt litt mer sjokolade og litt mindre sukker, men det er bare meg.
Jeg har prøvd litt forskjellig, men det som forsvinner raskest er alltid den vanlige sjokoladelangpannekaken jeg "alltid" lager samt gelé med vaniljesaus (jeg pleier å bruke gjennomsiktige engangsglass og gelé med ulike farger som legges lagvis, det er populært).
Isbar er også populært. Vanlig boksis og så får ungene ta på det de vil av strøssel og sauser. Det har vært superpoppis både i femårsdag og åtteårsdag.
Ellers lager jeg oftest en vanlig sjokoladekake mer eller mindre fancy pyntet og har lyse muffins til. Og eventuelt små kanelsnurrer.
Her har det stort sett gått i Toro langpannekake på grunn av diverse allergier blant barna som er bedt. Er det bare vi, så er grulrotkake med ostekrem den kaken som går fortest. Jo mere krem jo bedre. :knegg:
Jeg skal ha bursdag for 7-åringer i dag, sammen med en annen familie. Den andre moren tar med sjokoladekake. Jeg skal servere rabarbrakake uten glasur og bananbrød. Jeg har en av disse rare barna som ikke liker kake med glasur.
Vi hadde noen gyldne år uten allergikere eller cøliakere, og da laget jeg dronningkvadrater, den opprinnelige langpannekaken fra vår barndom. Nå er det cøliaker igjen her, og siden det er hundre ganger viktigere at hun får spise kake med oss andre, blir det Toro (og heller noe mer spennende til familiebursdag). Og sist gang forsvant hele med et poff, slik ag hverken vi eller søsken fikk smake, så det er visst bra nok. :knegg:
Jeg har brukt å bake langpanne sjokoladekake som jeg deler i små ruter, og sitronmuffins. Kaker uten melk og egg er jeg ikke så kjent med, og det blir alltid mye igjen. Så i år ble det isbar, med lollipop is fra boks til de som ikke skal ha melk og gluten. Og vaniljeis. Rød og grønn gele fra skål eller bolle, vaniljesaus, det gikk unna. Ingen savnet kaker.
Jeg brukte 0,4 liter zip poser fra Ikea, da ble det plass til liten sjokolade, kjærlighet, tyggis og litt til.
Med mindre du har aktivitetene spikret allerede så er dette en glimrende aktivitet: La dem få hver sin tomme pose, gå ei løype gjennom leiligheta/hagen. Bilderebus er glimrende, bilder av detaljer i huset hvor de finner ulike poster, gjerne der de også må gjøre ulike, enkle oppgaver. Det kan være sånt som f.eks en eske med noen lego-/duploklosser, der de skal bygge noe, hvor alle klossene skal brukes, og alle skal sette på minst en kloss hver. En bøtte festet oppunder taket (over gardinstang, dusjforhengstang e.l.) med snor som er forankret eller holdes nede ved hjelp av en eller annen vekt, som de må løsne, for å heise bøtta ned. Et annet sted kan det være fisking, eller bare en beholder som må åpnes. På hvert sted finner de litt godteri, som de putter i posen, og et bilde som viser neste post. Så kommer de ut i andre enden med hver sin fylte godtepose. Siste post kan gjerne være et lite klimaks, som en boks med såpebobler til hver (helst utendørs kanskje) eller noe sånt, som de kan holde på med til de blir hentet. Slik gjorde vi det i en seksårsdag.
Langpannesjokoladekake, lyse muffins og gele er gull. Det enkleste er ofte det beste. Den ferdige geleen fra Piano er vegansk/halal (hvis det er en issue). Fruktpinnsvin har også vært populært her. Og gøy for jentene å være med på å lage på forhånd, for å korte ned eventuell ventetid (og som rutinerte fruktpinnsvinprodusenter har vi funnet ut at det mest effektive er å bore hull i melonskallet på forhånd, med en elektrisk drill, og et veldig tynt bor :knegg: ).
Vi hadde seksårsfeiring i går. Menyen var Pizzasnurrer m kyllingskinke, muffins, sjokoladekake, frukt og popcorn. Vi kunne i grunn nøyd oss med fruktog popcorn, som det gikk mengder av. Resten ble knapt rørt.
Vi kjørte alternativ i går. Barna fikk hver sin lille plante i en potte (eggeglass kjøpt på Nille) som forhåpentligvis blir til firkløver.
Jeg kan også fortelle at kaken som forsvant var den tradisjonelle sjokoladekaken, rabarbraen min ble urørt, mens banankaken var det flere som smakte og likte.
A propos potteplante, det hadde jeg nesten glemt. Har man ikke så veldig mange gjester, og plass i fryseren, kan man lage blomsterpottedessert.
Det har vi gjort et par ganger, og det er alltid stor wow-effekt, og skikkelig søtt og stas! Da trenger man ikke så mye mer. Det er ganske enkelt å lage til, bare is med knust oreokjeks på toppen, med en liten bit kake (gjerne fra butikkhylla) i bunnen. Men det krever at du har plass til å sette de små pottene i fryseren. Her er fra 7-årsdagen til snuppa mi. Det skal jeg jammen lage igjen snart.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.