Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaketips - barneselskap

#1

frukt sa for siden:

Jentene blir snart 6 år, og vi skal ha barneselskap.
Hva slags kaker foretrekker barn på den alderen? Jeg skal lage to kaker (evt. muffins) for de må jo få en hver, og rester er bare fint for det blir familieselskap dagen derpå.


#2

Niobe sa for siden:

Sjokolademoussekake, oreokake og sjokoladeostekake har vært veldig populært her. Min erfaring er at barna liker bedre sånne "kremete" kaker enn "tørre" kaker.


#3

Tjorven sa for siden:

Toro langpannesjokoladekake. Fordi den er glutenfri og det er alltids noen som trenger slik tilpasning. Og så synes ungene den er god.


#4

løve70 sa for siden:

Brownies pleier å være en hit også.


#5

Palmen sa for siden:

Langpannekake (sjokolade) og lyse muffins med melisglasur. I den alderen er det minst mulig eksperimentering med oppskrifter og mest mulig enkelt og kjent som gjelder.


#6

Tallulah sa for siden:

Min erfaring er helt motsatt. :humre: Her har både eget og andre barn som har vært på besøk spist mest av klassisk sjokoladekake i langpanne, kremete glasur blir skrapt vekk, og kaker med moussekonsistens forblir urørte.


#7

Niobe sa for siden:

Så rart. Langpannekaker forsvinner det veldig lite av, muffins spises bare halvveis opp, mens de andre kakene mine er berømte i barnas klasser. Og jeg lager veldig gode kaker, altså, langpannekakene også. :p


#8

Syrinx sa for siden:

Det som alltid ryker her er browniesmuffins og pikekyss.

Av kake er Toro sjokolade sikkerstikk. Kjedelig i min verden, men enkle løsninger jatakk og ungene blir happy.

Hva med å lage en langpannekake og pynte den som to puslespillbiter som henger sammen? Kan være helt ulikt pynta, men du slipper unna med en kake.


#9

Input sa for siden:

Den er melkefri også!


#10

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg tror jeg ville likt kakene dine, Niobe. :jupp:

I Hiawatas tilfelle er det fordi han blir veldig lett kvalm av ting med moussekonsistens, og han brekker seg omtrent bare av tanken på smørkrem. Alle de andre barna vi har hatt rundt oss som bursdagsgjester har også foretrukket saftige, helt vanlige sjokoladekaker med relativt enkel glasur. Og ikke bare når jeg har bakt altså, jeg tror ikke det er mine bakeegenskaper det står på. :knegg:


#11

Niobe sa for siden:

Skumkake har også vært populært, men det er fryktelig kjedelig å lage. :knegg:


#12

Tallulah sa for siden:

Skum er heller ingen hit her. :hehehe:


#13

Matilda sa for siden:

Det Tjorven sa. I barneselskap pleier vi å ha Toro-sjokoladekake, den er glutenfri og melkefri, så sant man lager melkefri glasur. Noen ganger har vi hatt lyse muffins ved siden av, men ellers har vi hatt mest suksess med gelé i porsjonsglass. Det gir litt valgmulighet for de som ikke liker kake, og det pleier å bli nok med ei kake og gelé ved siden av. Vi serverer pølser først. (I familieselskap lager vi kaker fra bunnen av, Tjorvens gulrotkake er en slager.)

Ellers har jeg samme erfaring som Tallulah og Palmen.


#14

Tallulah sa for siden:

Hiawata bakte nettopp Matstarts sjokoladekake (for liten langpanne), og den var god! Glasuren kunne med hell smakt litt mer sjokolade og litt mindre sukker, men det er bare meg.


#15

Myria sa for siden:

Jeg har prøvd litt forskjellig, men det som forsvinner raskest er alltid den vanlige sjokoladelangpannekaken jeg "alltid" lager samt gelé med vaniljesaus (jeg pleier å bruke gjennomsiktige engangsglass og gelé med ulike farger som legges lagvis, det er populært).


#16

Niobe sa for siden:

Vi har forresten alltid gelesnurrer også i barneselskap. De er veldig populære, og også glutefrie/melkefrie.


#17

Palmen sa for siden:

Gelé i glass er en god idé, bare husk at mange barn ikke liker vaniljesaus så det er greit at hver enkelt får velge om de skal ha på det.

Om du skal ha noe med litt mat i, er hveteboller med melisglasur også en höjdare. :erfaren med småbarnsbursdager:


#18

Timar sa for siden:

Isbar er også populært. Vanlig boksis og så får ungene ta på det de vil av strøssel og sauser. Det har vært superpoppis både i femårsdag og åtteårsdag.

Ellers lager jeg oftest en vanlig sjokoladekake mer eller mindre fancy pyntet og har lyse muffins til. Og eventuelt små kanelsnurrer.


#19

mkj sa for siden:

Enig. I tillegg is eller gelé, de spiser ikke så mye kaker.


#20

millact sa for siden:

Toro sjokoladekake, muffins og gele.


#21

millact sa for siden:

Egentlig burde vi hatt FP treff hos deg.


#22

Niobe sa for siden:

:rofl:


#23

frukt sa for siden:

Takk for masse tips!
Mine barn liker både marsipankake, sjokoladekake, muffins og moussekaker så de er ikke så vanskelige.


#24

Fersken sa for siden:

Her har det stort sett gått i Toro langpannekake på grunn av diverse allergier blant barna som er bedt. Er det bare vi, så er grulrotkake med ostekrem den kaken som går fortest. Jo mere krem jo bedre. :knegg:


#25

frukt sa for siden:

Lurer på om jeg skal gå for Toro sjokoladekake, muffins og gele. :gruble: Så kan jeg lage noe mer spenstig til familieselskapet.


#26

frukt sa for siden:

Har dere forslag til en artig vri på utdeling av godteposer? Jeg syns egentlig det er litt unødvendig, men det er jo standard her vi bor.


#27

Syrinx sa for siden:

Fisking er en klassiker. Først får de en tulleting (kjøkkenutstyr/sokk/bleie/dilldall) og så godteposen på andre forsøk.


#28

Fersken sa for siden:

Liten bilderebus eller bare enkel utdeling når de går (fin måte å holde tellingen på :knegg: )


#29

zinatara sa for siden:

Vi hadde sjokoladekake, cookies og vafler nettopp. Jeg bruker nesten alltid denne oppskriften til barneselskap www.detsoteliv.no/oppskrift/kjelesjokoladekake

Isbar var veldig populært den gangen vi hadde det.

Sånne cupcakes med masse smørkrem oppå er av erfaring populære av utseende, men de ender opp med å bare slikke litt på smørkremen.


#30

frukt sa for siden:

:latter:


#31

frukt sa for siden:

Har erfart akkurat det samme angående cupcakes så det har jeg aldri lagd. Tenkte å lage noen enkle, lyse muffins. Det pleier å være populært.


#32

C3PO sa for siden:

Jeg skal ha bursdag for 7-åringer i dag, sammen med en annen familie. Den andre moren tar med sjokoladekake. Jeg skal servere rabarbrakake uten glasur og bananbrød. Jeg har en av disse rare barna som ikke liker kake med glasur.


#33

Candy Darling sa for siden:

Vi hadde noen gyldne år uten allergikere eller cøliakere, og da laget jeg dronningkvadrater, den opprinnelige langpannekaken fra vår barndom. Nå er det cøliaker igjen her, og siden det er hundre ganger viktigere at hun får spise kake med oss andre, blir det Toro (og heller noe mer spennende til familiebursdag). Og sist gang forsvant hele med et poff, slik ag hverken vi eller søsken fikk smake, så det er visst bra nok. :knegg:


#34

Lavender sa for siden:

Jeg har brukt å bake langpanne sjokoladekake som jeg deler i små ruter, og sitronmuffins. Kaker uten melk og egg er jeg ikke så kjent med, og det blir alltid mye igjen. Så i år ble det isbar, med lollipop is fra boks til de som ikke skal ha melk og gluten. Og vaniljeis. Rød og grønn gele fra skål eller bolle, vaniljesaus, det gikk unna. Ingen savnet kaker.

Jeg brukte 0,4 liter zip poser fra Ikea, da ble det plass til liten sjokolade, kjærlighet, tyggis og litt til.


#35

millact sa for siden:

Skattejakt.


#36

My sa for siden:

Med mindre du har aktivitetene spikret allerede så er dette en glimrende aktivitet: La dem få hver sin tomme pose, gå ei løype gjennom leiligheta/hagen. Bilderebus er glimrende, bilder av detaljer i huset hvor de finner ulike poster, gjerne der de også må gjøre ulike, enkle oppgaver. Det kan være sånt som f.eks en eske med noen lego-/duploklosser, der de skal bygge noe, hvor alle klossene skal brukes, og alle skal sette på minst en kloss hver. En bøtte festet oppunder taket (over gardinstang, dusjforhengstang e.l.) med snor som er forankret eller holdes nede ved hjelp av en eller annen vekt, som de må løsne, for å heise bøtta ned. Et annet sted kan det være fisking, eller bare en beholder som må åpnes. På hvert sted finner de litt godteri, som de putter i posen, og et bilde som viser neste post. Så kommer de ut i andre enden med hver sin fylte godtepose. Siste post kan gjerne være et lite klimaks, som en boks med såpebobler til hver (helst utendørs kanskje) eller noe sånt, som de kan holde på med til de blir hentet. Slik gjorde vi det i en seksårsdag.

Langpannesjokoladekake, lyse muffins og gele er gull. Det enkleste er ofte det beste. Den ferdige geleen fra Piano er vegansk/halal (hvis det er en issue). Fruktpinnsvin har også vært populært her. Og gøy for jentene å være med på å lage på forhånd, for å korte ned eventuell ventetid (og som rutinerte fruktpinnsvinprodusenter har vi funnet ut at det mest effektive er å bore hull i melonskallet på forhånd, med en elektrisk drill, og et veldig tynt bor :knegg: ).


#37

frukt sa for siden:

God idé!


#38

apan sa for siden:

Langpannesjokoladekake og gele i glass ville jeg gått for. Jeg lager stripete gele i plastglass og det er kjempepopulært.


#39

Kaija sa for siden:

Vi hadde seksårsfeiring i går. Menyen var Pizzasnurrer m kyllingskinke, muffins, sjokoladekake, frukt og popcorn. Vi kunne i grunn nøyd oss med fruktog popcorn, som det gikk mengder av. Resten ble knapt rørt.


#40

Lavender sa for siden:

Det hadde jeg glemt, men små beger med popcorn og vannmelon gikk unna.


#41

C3PO sa for siden:

Vi kjørte alternativ i går. Barna fikk hver sin lille plante i en potte (eggeglass kjøpt på Nille) som forhåpentligvis blir til firkløver.

Jeg kan også fortelle at kaken som forsvant var den tradisjonelle sjokoladekaken, rabarbraen min ble urørt, mens banankaken var det flere som smakte og likte.

Agurkstengene var også populære.


#42

My sa for siden:

A propos potteplante, det hadde jeg nesten glemt. Har man ikke så veldig mange gjester, og plass i fryseren, kan man lage blomsterpottedessert.

Det har vi gjort et par ganger, og det er alltid stor wow-effekt, og skikkelig søtt og stas! Da trenger man ikke så mye mer. Det er ganske enkelt å lage til, bare is med knust oreokjeks på toppen, med en liten bit kake (gjerne fra butikkhylla) i bunnen. Men det krever at du har plass til å sette de små pottene i fryseren. Her er fra 7-årsdagen til snuppa mi. Det skal jeg jammen lage igjen snart.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.