Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Prinsessekake - hvordan oppbevare til dagen etter?

#1

Guttemammis sa for siden:

Jeg skal bake prinsessekake til konfirmasjon. Hvordan oppbevarer jeg den over natten så den holder seg best mulig fersk? Tenker å bake den litt sent på kvelden, kvelden før.


#2

Nima sa for siden:

Prinsessekake, er det sånne ruller av gjærbakst? Da ville jeg oppbevart i plast på benken og tatt evt glasur/pynt på dagen etter.


#3

Guttemammis sa for siden:

Ja, det er gjærbakst. Den holder seg bedre enn boller ol. siden den inneholder en del vaniljekrem og smør/sukker/kanel. Da pakker jeg den inn.
Vurderte å bake noen dager før, og fryse. Men synes det ikke blir helt det samme og tine. Spesielt når det skal serveres i konfirmasjon.


#4

Observatøren sa for siden:

Rekker du å steke den på morgenen? I så fall, lag deig med litt mindre gjær og la den heve over natten i kjøleskap. Stek på morgenen, avkjøl og pynt.


#5

Guttemammis sa for siden:

Det tør jeg ikke å ta sjansen på, kjedelig om det ikke blir bra.


#6

Guttemammis sa for siden:

#denfølelsen:himle: når du lurte på det samme for 3,5 år siden (i samme ærend) og søker opp eget innlegg :lol:
Da blir det kjøkkenbenk denne gangen også, selv om jeg er usikker på om jeg endte på det sist.


#7

Nextlife sa for siden:

Har du vurdert å la den heve i kjøleskap, og heller steke den samme dag som serveres?


#8

Guttemammis sa for siden:

Jeg har aldri prøvd det før, så måtte ha testet det en gang før.
Nå står den på benken under klede til den er kald, så tar jeg litt plast over til i morgen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.