Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste dessertoppskrift?

#1

Nenne sa for siden:

Vil du dele? Gjerne med bilde hvis du har. :)


#2

Erica sa for siden:

Det må være min 100 år gamle karamellpudding-oppskrift. Fått av min avdøde bestemor, som igjen fikk den av sin mor.

250 g sukker smeltes/brunes i panne. Glaser en brødform med dette.

1 l h-melk
100 g sukker
1 vaniljestang
6 egg

Kok opp h-melken med vaniljestangen, og la det trekke en stund. Skrap kornene ut av vaniljestangen og ha det i melken. Avkjøl melken noe. Rør inn sukker, rør til det er helt oppløst.

De 6 eggene piskes lett sammen og has i melkerøren. Røren siles over i en brødform. Det blir sannsynligvis så fullt i en vanlig brødform at du kan ha en ekstra liten form i tillegg.

Settes i vannbad i stekeovnen i 110 - 120 grader i 3-5 timer. Gjerne lengre også, da blir det bare mer karamellsmak av puddingen. Viktig at vannet i vannbadet ikke koker, da blir det "piper" i puddingen.

Puddingen er ferdig når du kan legge baksiden av en skje mot den, og du møter litt motstand.

Serveres som den er, eller med krem, eller med krem blandet med karamellsaus.


#3

Veronal sa for siden:

Farmors sherrypudding!

1/2 liter fløte
1/2 liter melk
200 g sukker
9 pakker gelatin (opprinnelig den røde versjonen - men den har forsvunnet fra markedet)
2 dl sherry

Kok opp alt (gelatin legges i kaldt vann først på vanlig måte) unntatt sherryen som tilslettes når alt er avkjølt (med mindre man ønsker en alkoholsvak variant). Hell over i form og la stå til det stivner.

Ser ut som en pudding. Har dessverre ingen bilder.

Obligatorisk dessert etter en surstekmiddag. :mimre:


#4

Mandarin sa for siden:

Dette er jo ikke akkurat en oppskrift.. :knegg:
Men det smaker himmelsk:

Gresk yoghurt
Flytende honning
Strø over valnøtter.

NAM NAM


#5

Nenne sa for siden:

Takk skal dere ha. :)

Skal Sherrypuddingen serveres med noe eller bare som den er?


#6

Veronal sa for siden:

Som den er!

(Dette er min barndoms pudding som gikk fra dyp rødlilla (da man fremdeles fikk tak i farget gelatin) til lysere og lysere rosa da farmor begynte å rasjonere ut sine røde gelatinpakker. :knegg:)


#7

Toffskij sa for siden:

Sherrypudding er uhorvelig godt. :nam:


#8

Nenne sa for siden:

Hvor får du tak i dette da? Valnøttene skal jeg vel greie, men... :knegg:


#9

Noba sa for siden:

Sjokoladefondant med vanljeis til er utrolig godt da. Dette er vel litt som å banne i kirka, men jeg kjøper Gautes sjokoladefondant som bare skal tilsettes smør og egg :flau: Den er helt nyydelig.

Ellers fikk jeg oppskrift på Crème Brülée (eller hvordan det nå skrives) av Tinetoff en gang i verden. Den er god den! Dessverre var det en del av oppskrifene mine som kom bort da vi flytta i fjor så jeg har mista den. Men kanskje Tinetoff gir den bort en gang til? :blafre:


#10

Mandarin sa for siden:

Ica Maxi har yoghurten ihvertfall. Honningen har de nok overalt.


#11

Fadese sa for siden:

Jeg tror det må bli panna cotta med jordbærsuppe/(-saus).
Ikke bare smaker den himmelsk godt, den er enkel å lage også. :)

Hentet fra www.nrk.no/programmer/tv/frokost_tv/3603901.html


#12

Left sa for siden:

Har en vanvittig god fruktdessert, men finner ikke oppskriften i farta - men kan finne den hvis du vil? Farlig godt - serveres med en dæsj vaniljekrem.


#13

Noba sa for siden:

Jeg har en til og det er bærsaus av bringebær med vaniljeis til. Til 400 g bringebær koker du en lake av 1 dl vann og 1 dl sukker. Bærene skal tines på benken og laken avkjøles før du kjører alt i blenderen. Sil av steinene. Dette er virkelig godt. Og enkelt. Den bærsausen kan du forresten bruke som tilbehør til sjokoladefondant også.


#14

Nenne sa for siden:

Takk og takk damer! :blomster:

Ja jeg vil ha oppskrift sjuggerpløm.


#15

Nenne sa for siden:

:dytter:


#16

Libra sa for siden:

Min favorittdessert er fra Nigella Lawson (en av mine store heltinner :D) . Hun kaller det for "Sylabub", og forklarer at dette er noe som minner om Turkish Delight.

Denne oppskriften skal gi dessert til 8 personer:

12 ss Cointreau
saft av 2 sitroner
8 ss sukker
Knapt 6 dl kremfløte
2 ss rosenvann
2 ss appelsinblomstvann
4 ss finhakket pistasiennøtter
4 ss finhakket sjokolade

Bland Cointreau, sitronsaft og sukker i en stor bolle og rør til sukkeret er rett ved å løse seg opp. Rør fløten inn langsomt og begynn å piske. Når kremen er ganske tykk, men fortsatt ikke tykk nok til å holde formen, drypper du inn rosenvannet og appelsinblomstvannet og fortsetter å piske til du har en kremet blanding som er lett og luftig, men danner myke topper. En mellomting mellom flytende og fast; lubben er vel en god beskrivelse.

Rør forsiktig inn sjokoladen og 1/2 parten av pistasienøttene. Fyll små glass så den nesten flyter utover kanten og dryss over resten av pistasienøttene.

Server og nyt :ja:


#17

Nenne sa for siden:

Det høres deilig ut Libra, men rosenvann og appelsinblomstvann må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har fast plass til i hylla. Det kan kjøpes hvor?


#18

Nenne sa for siden:

Jeg laget denne i går kveld med ni plater gelatin, det holder vel det? ;)


#19

Filifjonka sa for siden:

Vet ikke om det er DEN ALLER BESTE desserten jeg lager, og det er ikke noen fullverdig oppskrift - men jeg har en egen variant med yoghurt/nøtter som jeg syns er deilig. Veldig enkelt å lage også, og man kan ta hva man har av frukt, bær og nøtter.

Jeg bruker vanlig norsk matyoghurt, litt frukt og bær (f.eks. bringebær og kiwi), grovhakkede nøtter som er ristet litt i ovnen først (gjerne pekannøtter, eller en blanding), og så lønnesirup.

Dette legges pent i lag i et dessertglass.


#20

Libra sa for siden:

Jeg kjøper det på invandrerbutikk. Iranske eller tyrkise forretninger er vel kanskje de som har slikt i sortementet. Jeg lurer på om jeg har sett det på Ultra eller Smart club også, men er ikke helt sikker.


#21

cecix sa for siden:

Dette kan heller ikke kalles noen oppskrift, men godt er det! Min definitive dessertfavoritt! :enkel sjel:

Kokt avkjølt ris
Rørte tyttebær
Fløte\melk

Ha kokt og avkjølt ris i en dyp tallerken, raust med rørte tyttebær i midten og hell til slutt litt fløtemelk over herligheten. Namnam!


#22

Left sa for siden:

Verdens deiligste fruktdessert.

1 pose frosne jordbær
1 pose frosne bringebær
4 kiwi
1 pose svisker
1 pose aprikoser

Aprikoser og svisker klippes opp i litt mindre biter før de kokes lett i litt vann før det tilsettes det øvrige. Bland det godt sammen, og server.
Aprikosene kan med fordel ligge i vann fra kvelden før.

Server med vaniljekrem blandet med vanlig krem. (1/3 krem og resten vanlijekrem ca. )


#23

Katinka sa for siden:

Mannen serverer lune molter (varmet lett sammen med en skvett konjakk) og is. Superenkelt og veldig, veldig godt.


#24

allium sa for siden:

Hoffdessert:

Stable en pyramide av marengs, pisket krem og is på et fat. Hell varm sjokoladesaus over, og ha gjerne litt i en mugge ved siden av også.


#25

Ma Dalton sa for siden:

Det enkle er noen ganger det beste:

Rips og vaniljesaus!


#26

Siri sa for siden:

Hvordan ser det ut? :gruble:


#27

allium sa for siden:

Tja... omtrent som et hvitt fjell med elver av sjokoladesaus?

Jeg er veldig fan av Nigella-filosofien. Mat skal smake godt, og det skal være rikelig av den i et digert fat midt på bordet. Ikke noe dilling med dandering av bittesmå porsjoner enkeltvis på store hvite tallerkener, med et par milliliter saus og et grønt strå på tvers.


#28

Libra sa for siden:

Rips og VARM vaniljesaus :nikker:


#29

Siri sa for siden:

:nam:


#30

Nenne sa for siden:

Takk for alle tips! :)


#31

Elin sa for siden:

Enig! dilledall-mat blir jeg bare sur av!! :nemlig:


#32

Meta sa for siden:

Dytter!

Vil lese flere gode dessertoppskrifter!


#33

Tertit sa for siden:

1/2 l mangoyoghurt
1 boks kremfløte som piskes (uten sukker)
Frisk frukt som deles i passe biter til passe mengde. Banan, appelsin og eple bør være med

Blandes lett sammen. Strø over med daimkuler.

Veldig frisk og god dessert!


#34

Tuppen sa for siden:

Pære/banandessert (Til ca 4 stk)
2 bananer
8 halve hermetiske pærer
100 g margarin/smør
1 dl sukker
2.5 ss hvetemel
2 ss fløte
70 g mandelspon

Rør sammen margarin, sukker, hvetemel og fløte på svak varme til det tykner.
Bananene deles i 4. (sånn at det blir 4 flate deler) Fordel bananer og pærer i en ildfast form og hell blandingen over.
Stekes i 20-30 min på 200 grader. Mandelsponen drysses over de siste 10 minuttene. Smaker veldig godt med is til.

Nb! Det er ikke lurt å bytte ut hermetiske pærer med friske.


#35

Hannah sa for siden:

Dronning Maud pudding pleier jeg å lage, hvis jeg skal lage dessert. Veldig enkel og veldig god.

Har ikke oppskriften her nå, men kan finne til deg om du er interessert. :)


#36

Meta sa for siden:

:knegg: Har du prøvd?


#37

Tuppen sa for siden:

He he - nei heldigvis ikke jeg.
(men jeg har greid å svi den - det var heller ikke godt :niks:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.