Jeg syns egentlig kveite er best når den bare får trekke, men en gang har jeg spist en supergod ovnsbakt en med pistasjnøtter på. Det var på restaurant, så oppskrift har jeg ikke, men tipper teknikken er noe sånt:
Kveite kan stekes, men blir veldig fort tørr -så varsomt i så fall! :) Og kveite smaker kjempegodt, bare sånn med potet, gulrot og litt saus til, men det går sikkert an å gjøre det mer "fancy" også :)
Vi er veldig glad i stekt kveite med stekt løk, surret noen minutter i fløte. Poteter og grønnsaker ved siden av. Jeg tar av skinnet og steker det i skiver. Er det store skiver så skjærer jeg bort bein også så det blir små fileter.
Jeg har fått så store kveiteskiver de siste årene (romjulsmat for meg) så de har ikke fått plass i noen gryte. Dermed ble det ovnsbaking, med litt pepper på. Jeg serverer med potet, gulrot, rømme og agurksalat.
Det ble kveiteskiver panert i hasselnøtter, egg, salt, pepper.
Tilbehør: smørdampa brokkoli, ovnsstekte poteter og saus bestående av nøttebrunt smør, kapers, sjalottløk og persille.
Takk for innspill!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.