Planlegger 80-årslag. Svigerfar denne gangen.
Som vanlig er det ikke så mange å spørre om hjelp til matlaging. Det blir stedatter og jeg som må stå for mesteparten.
Ønsker ikke ordinært koldtbord. Og heller ikke tapasmat.
Det blir uansett for mye å lage istand så mange retter så tenker å gå for flest varmretter og noe innslag av kaldt som passer til.
Vi skal leie lokale med stort kjøkken. Vi blir et sted mellom 25-30 personer.
Har tenkt ut:
En gryte. Stedatter skal lage og blir varmet opp på stedet. Tipper det blir en Torogryte.
Jeg lager en lasagneform som lages dagen før og stekes på stedet.
Karbonader med stekt løk. Svigermor lager. Varmes opp på stedet.
Stekte pølsebiter. (Jacobs gourmetpølser;ostepølse og chorziopølse) Stekes på stedet.
Pai. Tenkte å lage ferdig, fryse ned og steke på stedet. Usikker på om vi trenger dette som fyllmat..
Kyllingklubber. Varmes på stedet.
Dropper potetsalat og lager en stor form med fløtegratinerte poteter. Stekes på stedet.
Roastbiff. Kald på fat.
Grønn salat med ruccula, agurk, småtomater, fetaost og pinjekjerner.
Pastasalat med pesto eller kremet type.
Fat med grønt; hjertesalat, agurk, tomat, osv.
Foccacia, landbrød og spiralloff..
Smør, aioli og remulade.
Får hjelp til å lage en suksesskake, verdens beste og en kake til.
Jeg lager marsipankake og muligens Oreokake.
Ser dette ok ut eller blir det rart med så lite typisk koldtbord? Jeg vet at mamma og svigers sjelden lager middag og vi selv er mest glad i middag/varm mat og siden det meste faller på meg så bestemmer jeg det meste her. Mannen spiser ikke majonesmat etc så derfor unngås sånn type mat.:tøff:
Er det gris med kyllingklubber? Tenkte først på kyllingvinger men det er vel mer mat på klubber..
Hvor mye løk trenger man å steke til karbonader?
Jeg savner noe fisk, gravlaks eller røykelaks er jo superenkelt, og eggerøre er også enkelt, kan serveres kaldt og lages i dagene før.
Spekemat og rømme er også enkelt og slipper oppvarming og holder i varmen, men ser at du ikke ønsker vanlig koldtbord. Har dere varme plater så maten holder seg varm når det skal stå ute til servering - det er vesentlig hvis det skal være mange varme retter.
Det blir finfint det der, men du skal få et par innspill av meg:
Det er mye tung mat her, så pastasalaten ville jeg hatt ukremet.
Av samme grunn ville jeg hatt pai med, den er et lettere innslag på buffeten.
Om du ikke synes fløtegatinerte er veldig viktig, hva med å enten ha saltkokte poteter eller en lun potetsalat (kokte poteter iblandet en oljedressing, litt løk, gressløk, soltørkede tomater o.l), også det for å balansere tungehtsskalaen.
Stemmer også for saltbakte småpoteter (eller potetsalat, men helst førstnevnte) i stedet for fløtepoteter. Ikke så tungt, enda enklere å lage (lager jo seg selv) og enda mer likt av de fleste vil jeg tro. En av mine favoritter.
Og MYYYE løk ja. Jeg steker ofte løk til karbonader og diverse her hjemme for ungene elsker det. Ender opp med å bruke en halv dag omtrent om alle skal ha løk, for det skal steke en stund og må gjøres i flere omganger (eller bruke flere panner) om jeg skal klare å lage nok. Det blir utrolig lite stekt løk utav rå løk.
Takk for innspill. Dere er supre. Skjønner hva dere mener.
Tenkte mest for å ha noe kremet, siden jeg dropper kald potetsalat Skal søke opp en oljebasert type potetsalat. Bruke disse salatpotetene da? Amandinepoteter?
Tar gjerne imot konkret oppskrift på en sånn oljebasert potetsalat.
Det er ikke aktuelt å ha laks og eggerøre. Heller ikke spekemat. Der er det også eggerøre så det utgår. Ønsker ikke noe mer sånn koldtbordaktig. Dessuten spiser jeg aldri dette på koldtbord selv. :cool:
Her er en oppskrift på potetsalat. Når det er mange eldre eller mange barn tilstede pleier ikke jeg å lage de som smaker tydelig av sennep eller eddik, min erfaring er at (generalisert) disse ikke er spesielt glad i det.
I oppskriften er det spinat og mye urter, jeg dropper spinaten og har bare gressløk/vårløk og timian og bittelitt rosmarin av urter, og ikke så mye som i oppskriften. Det blir en mer allmenn og allsidig potetrett da.
Amadine er fint å bruke, men jeg liker enda bedre mandel om jeg finner små av de.
Jeg tror vi er fryktelig kjedelige i matveien, gitt. Og må ta litt hensyn til hva man liker, når vi først skal lage istand...
Stemmer, Nextlife. Det funker ikke med potetsalat med sennep her. Ikke med dill heller.
Så en med poteter, reddik, vårløk og gressløk. Og bruker dressingen til den du la ut nå sist, fra Bama. Den funker sikkert. Tusen takk for tips.
Jeg laget brokkolisalat til konfirmasjon nettopp. Det var masse mat igjen, men det ble spist opp, gitt. Brukte druer og valnøtter i stedet for rosinger og pinjekjerner.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.