Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Farging av klær

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg har endel sorte topper som vel, ikke er direkte sorte lengre. Siden jeg er veldig glad i disse, så har jeg gått til innkjøp av Nitor sort som skal skape nytt liv i utvasket sort tøy. Det er en slik komplett pose som man legger inn sammen med vasken. Hva kan jeg forvente meg? Vil fargen holde godt? Det er bomullstopper, flere av de med max 5% elastan.

Og en annen ting; noen som vet hvor miljøvennlig slik farge er? Jeg tenker at jeg i hvert fall sparer miljøet for at jeg kjøper nye topper, men om fargen ikke er særlig miljøvennlig så går kanskje vinningen opp i spinningen?

Kjører dere en vask etterpå, slik at dere er sikker på at det ikke er noe farge igjen i maskinen?


#2

Tallulah sa for siden:

Miljøaspektet vet jeg ikke, tror du må google ingrediensene? Men produksjon av nye bomullsklær er jo krise, så det skal jo endel til å slå det.

Det er mange år siden jeg farget tøy, men jeg vasket gjennom maskinen et par ganger etterpå, og fulgte opp med mørk vask, ikke hvit vask. :humre:


#3

celebelen sa for siden:

Fargen du kan bruke hjemme er neppe verre enn farger som vanligvis brukes industrielt. synser
Sist gang jeg farget noe kjørte jeg en 60-vask etterpå, med tøy i lignende farger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.