Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva synes dere om Trine Skei Grande-graffitien?

#1

him sa for siden:

Kan se lenken i Aftenposten her.

Jeg er delt - på mange måter. Jeg opplever at det ikke er snakk om politikk lengre, bare se&hør historier om politikerene. Samtidig så tenker jeg at det er rart om det bare er Lishaug som skal karakteriseres på denne måten. Og så tenker jeg at det er en helt annen mediedekning om dette. Er det på grunn av personene bak? Historene bak? Politikken bak? (afk hadde en tydelig politisk agenda, trobbel_artworks har i alle fall ikke en like tydelig agenda). Bildet ble tatt ned enda raskere enn Listhaug sitt.


#2

celebelen sa for siden:

Jeg synes den ble mindre politisk og ikke så god som den av Listhaug.


#3

Strå sa for siden:

Den virker ikke politisk i det hele tatt på meg. Karikatur, ja, men av en privat situasjon.


#4

daffy sa for siden:

Slem og sladrete syns jeg. Bringer ikke nye perspektiv inn i samfunnsdebatten.


#5

Tallulah sa for siden:

Tja, jeg er litt uenig i at det bare er sladder og ikke politikk. Jeg syns saken i utgangspunktet er en privatsak, og jeg syns Resett burde skamme seg for å trekke den fram på måten de gjorde. Samtidig så var håndteringen av saken fra Skei Grande sin side ekstremt dårlig, og i det ligger det absolutt politikk.

Jeg syns ikke denne var like treffende og med like stor snert som den av Listhaug, men absolutt innafor som politisk kommentar.


#6

Tjorven sa for siden:

Listhaug har hatt mange uttalelser om det samme som jeg synes "rettferdiggjør" hennes portrett i større grad. Saken til Trine Skei Grande er en enkeltsak som er i hvert fall delvis privat og som sier lite om den politikken hun bedriver. Derfor synes jeg ikke noe om denne grafittien.


#7

Polyanna sa for siden:

Jeg likte ingen av dem. Jeg syns nakenportrett var langt over grensen for hva som er anstendig og hva offentlige personer skal måtte finne seg i, uansett hvor avskyelige vi syns meningene deres måtte være. Denne er i tillegg privat og enda eklere.


#8

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes den er usmakelig og invaderende. Jeg likte heller ikke Listhaug-piecen.


#9

him sa for siden:

Polyanna og CD: Er enig i at det er veldig relevant hva man faktisk mente om det første bildet. Jeg opplevde bildet som veldig tydelig politisk med bla "Jemen" i bakgrunnen. Er litt usikker på om bildene faktisk er slemmere enn karikaturene vi hadde i avisen før - jeg leser bare aviser på nett og det er lenge siden jeg har sett karikaturtegninger. Feks så tenker jeg på den karikaturen av forsvarsministeren (lenke) - det kom jo masse pepper på den også, for all del, men jeg er usikker på hvordan disse bildene relaterer seg til annen visuell fremstilling.


#10

him sa for siden:

Fikk litt nostalgitripp (og eksamensprokrastinering - samtidig!) så jeg ble sittende og google på karikaturer. Noen av dere som husker denne, med Carl I Hagen, Lars Sponheim og ... hvem er damen?


#11

Che sa for siden:

Dama på karikaturen er vel Erna?

Jeg tviler på at denne blir malt over, og jeg tviler på at denevt blir solgt for en like høy sum som listhaugbildet. Jeg synes dette bildet egentlig er «frekkere». Grande fremstår litt «enkel» (er det et stikk i siden?)


#12

Strå sa for siden:

Den ble ikke malt over men revet i filler.


#13

Polyanna sa for siden:

Nei, den ble plukket ned og solgt, tror jeg? Først malt over, så tatt ned?



#15

Tallulah sa for siden:

Grende ble revet i filler.



#17

Che sa for siden:

Det har jeg ikke fått med meg. Så for meg at den ikke opprørte like mange som Listhaugbildet - mye fordi den priket bort i flere ting (med korset og tornekronen og alt det der)


#18

Tallulah sa for siden:

Den trengte bare å irritere én da. Og hva vedkommende har blitt provosert av er ikke godt å vite. Graffiti, budskap, eller prøvde vedkommende å rive den av for å ta med hjem? :vetikke:


#19

Strå sa for siden:

Vel, jeg presiserte ikke at jeg skrev om Grandebildet, så det er ikke så rart.


#20

Polyanna sa for siden:

Og så var jeg litt kjapp med å skulle ut og belære. :p


#21

rajraj sa for siden:

Som flere andre her synes også jeg Listhaug-portrettet var mer treffende og med flere elementer ved seg. Det kan være en del av grunnen til at det fikk mer medieomtale. Samtidig var det mer sjokkeffekt første gangen enn nå.

Også selger Listhaug mer aviser enn Grande.


#22

Madicken sa for siden:

Jeg synes Listhaug-bildet var heeelt på kanten av hva man skal måtte regne med å tåle som offentlig person, men den skapte debatt og var ganske god. Grande-varianten var bare plump, grafsende og slem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.