Mannen og jeg er hjemme alene, så vi vil kose oss med litt god mat. Grillen er for øyeblikket satt bort pga. vedlikehold av verandaen, så hva i all verden skal vi spise da? Vi vil ha noe sommerlig, ikke for komplisert og gjerne litt sunt. Ikke skalldyr.
Vi skal ha sommerpastafavoritten min i dag: Kok ønsket pasta (gjerne trofie eller annen "kort" pasta), ha i masse asparges i biter mot slutten av koketiden, deretter erter det siste minuttet eller så. Sil av vannet, ha i en liten skvett god olje, halve cherrytomater, mozzarella i biter og noen biter syltede artiskokkhjerter. :nam:
Supergodt og superenkelt, og relativt sunt om man bruker mye grønnsaker i forhold til pasta.
Vi skal ha spekemat, mozzarella/tomat/rødløk-salat, godt brød, saltkokte poteter, aïoli, oliven, asparges og melon. Krever lite matlaging og føles veldig sommerlig. :jupp:
Jeg har aldri smakt Poke, men synes det høres spennende ut. Men det så litt for komplisert ut til at jeg orker å begynne med det i kveld. Men takk for tipset likevel. Kanskje en annen dag? :hyper:
Ellers så var både spekemat- og pastaforslaget nyttig. Veldig fristende. Jeg får høre litt med mannen.
Det er veldig lite komplisert. Kok ris, bland evt. med litt sushieddik. Kutt laks (bland evt. med chilimayo), mango, vårløk i biter og legg oppå risen. Tilsett evt. sushitang i tynne flak, koriander, ruccola. Ferdig! spis.
Evt krydre med sushikrydder, sesamfrø og soyaloje.
Mims magiske Cæsarsalat, den hadde vi i går! Ellers gleder jeg meg til å prøve Jamie Oliver’s superfood salad. Usikker på om oppskrifta ligger åpent på nett, den inngikk i et sånt veggie challenge-opplegg nå nylig, men jeg kan evt sende... Salat med søtpotet, brokkoli, avokado, granateple, quinoa, lime, koriander og nøtter. (Edit: ser ut som den er tilgjengelig.)
Pasta pesto med kylling stekt i panne er en annen favoritt hos oss, som jeg ofte tyr til når jeg vil ha noe mettende, men lett og med mye grønt.
Jeg er helt alene og har kjøpt et stykke entrecôte som jeg skal krydre, steke, skjære i skiver og spise med guacamole, søte minitomater, koriander, vårløk, tomatsalsa og bladgrønt på en liten tortilla. Eller uten tortilla. Litt sånn voksentaco inspirert av Nextlife.
Vi gikk for enkel kyllingsalat: isbergsalat, agurk, rød og oransje paprika, lilla rødbeter og stekt kyllingfilet i strimler med godt urtekrydder på. Mais og dressing til de som ville ha utenom. Og focaccia med hvitløkssmør, ferdig kjøpt. Passet utmerket i varmen. :)
Det ble tre typer spekemat, tomat/rødløk/mozzarellasalat, eggerøre, godt brød, oliven, flatbrød, rømme, aioli og melon. Veldig nam. Kjøpte så mye at vi hadde det samme i dag også.