Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Problemformulering i prosjekt

#1

Pastill sa for siden:

Hvor detaljert bør det være?

Noen som er god på dette her?:p


#2

Sansa sa for siden:

Dess mer detaljert, jo bedre er det, på en måte i hvert fall. Prosjektet blir enklere å gjennomføre dersom du vet nøyaktig hva du vil undersøke. Samtidig bør den ikke være for komplisert.


#3

Pastill sa for siden:

Jeg tenker kanskje at det må være motsatt jeg? Jo mer genrell jo mindre å ta hensyn til??
Vi skal jo levere et resultat også. Lurer veldig på viktigheten av å ha en problemformulering så lenge vi er den som bestemmer det meste med dette prosjektet. :undrer:


#4

Sitron sa for siden:

Lag problemstillingen til slutt, når du ser hva du har fått med deg i prosjektet.


#5

safran sa for siden:

Problemstillingen må ikke være for vid, da vil du ikke klare å favne alt. Det er også vanlig at den endrer seg underveis, ettersom du finner mer stoff og spesialiserer den mer. Start et sted, og så endrer du bare etterhvert som det skrider frem.


#6

Sansa sa for siden:

Den må revideres etter hvert. "Feilen" man gjør er ofte at man lover for mye i problemstillingen og at man ikke klarer å "innfri" forventningene problemstillingen skaper.


#7

Pastill sa for siden:

Ja det er det jeg tenker også.
VI må levere et utkast da, så skal helst ikke redigere den etterpå. Men får sikkert ikke pryl heller da. :himle:


#8

Frantzen sa for siden:

Enig i det å snevre den mest mulig inn. Lettere å skrive en god besvarelse med en klar, tydelig og kortfattet problemstilling. Du bør f.eks ikke legge inn flere forskjellige fokus i problemstillingen. Det er bedre å gå i dybden på et smalt emne. Da er det mye større sjanse for å holde tråden gjennom oppgaven.
Min erfaring er at vide problemstillinger aldri blir godtatt ;)

(Da jeg skrev en veiledningsoppgave i vår opplevde jeg at en av studentene hadde skrevet om noe annet enn det hun hadde skrevet i problemstillingen sin. Veileder sa da at det ikke var noe problem siden oppgaven var så godt skrevet, så hun fikk beskjed om å bare tilpasse problemstillingen til den nesten ferdige oppgaven)


#9

SmarteSmelt sa for siden:

Hovedmål og delmål bør dekkes inn av hovedproblemstilling og delproblemstillinger.

Jo mere konkrete problemstillinger, jo bedre (hvorav bruk av delspørsmål for å få frem nyansene du ønsker å dekke inn og hvordan).
Den overordnede problemstillingen, målet med det hele må altså brytes ned til forskningsspørsmål som du skal forsøke å besvare.
Videre mener jeg at den overordnede problemstillingen bør formuleres tidlig i et dokument, og ikke minst tydelig.
[color=black][/color]
(så går du videre på metoder, og forteller og forklarer hvorfor du velger de metoder og teorier du velger, hvilket igjen bør baseres på de delmålene du setter deg som hjelper deg å nå hovedmålet ditt).

(NB nå snakker jeg om skrivingen, hvordan du utfører det hele, hvor du starter er noe helt annet selvsagt. Du må gjerne begynne med å slutten: Å finne svaret på hovedproblemstillingen også gå baklengs derfra, men når du skriver, bør du begynne med problemst. ja. Kjempeviktig)


#10

Pastill sa for siden:

Takker for alle bidragene! :klem:


#11

Candy Darling sa for siden:

Husk at man ikke kan ha noen svar i konklusjonen som ikke er med i problemstillingen! Det er veldig lett for å ende opp med å svare på noe helt annet enn det man startet med å spørre om. Har jeg hørt.


#12

Pastill sa for siden:

Ja det er det jeg mener også. Har en i prosjektet som vil ha med ALTFOR mye i formuleringen i følge meg. Jeg mener at vi gjør det veldig vanskelig for oss selv om vi skal ha så mye "regler" å følge hele veien. Enden på visa er jo bare at vi må revidere hele tiden..


#13

GeekyGirrrl sa for siden:

Da jeg skrev masteren min i fjor, så var problemformuleringen ganske vid. Fikk hjelp av veileder en del. Den var såpass vid at jeg kunne skrive mye samtidig som jeg kunne konkretisere inn. Eksempel: Jeg skulle finne ut hva som var gjort tidligere innen min spesialisering/tittel på oppgaven, videre inneholdt problemformuleringen hva jeg ville finne ut og om det var mulig å kombinere noen av "best practice" løsningene til en ny løsning (og helst mer effektiv med mer treff osv) . Til slutt ble det beskrevet hvordan dette skulle løses, v.hj a. en prototype og litteraturstudie av best practice. Direkte metoder ble ikke nevnt. Var det litt til hjelp?? Dette var master i it studier.


#14

Pastill sa for siden:

Jeg har levert og fått beskjed om at den var bra. :jupp:

Takker for innspill!


#15

Frantzen sa for siden:

:riktig:


#16

Kate sa for siden:

Supert! Hva er problemstilingen?


#17

GeekyGirrrl sa for siden:

Ble sikkert en stjerneformulering:-) Og problemformuleringen er til for å snevre inn, det gjør man i innledningen til oppgaven som man skriver til slutt, det er den og konklusjonen som viktig å gjøre så konkret og nøyaktig som mulig.


#18

Pastill sa for siden:

Har ikke så lyst til å legge den på nett. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.