Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Boktips til niåringen?

#1

isola sa for siden:

Årets Sommerles nærmer seg med stormskritt, og niåringen er gira. Hun leste som en helt i fjor, og trofé-fangsten ga mersmak. «Problemet» er bare at det som var gøy i fjor, er veldig oppbrukt. Hun har lest alt av Gutta i trehuset, Detektivbyrå nr 2, Kaptein Supertruse og LasseMaja. Harry Potter er vi i gang med, de leser vi sammen. Hun har den første Kattekrigerne-boka, men har ikke vist noen større interesse for den foreløpig. Jeg satser på at hun blir ivrig nok i poengsankingen til at den blir lest. :knegg: Men, vi trenger flere tips! Jeg husker på ingen måte hva jeg leste da jeg var ni. De bøkene jeg kan huske at jeg likte, passer ikke nødvendigvis akkurat nå. Hva liker/likte deres niåringer å lese?


#2

Embriksmamma sa for siden:

Her er det bare Kattekrigerne som gjelder for tiden. Jenta vår (snart ti år) leser hvert ledige øyeblikk.


#3

Elise sa for siden:

Arne Svingen - Verdens farligste gjeng
Bjørn Sortland - Kunstmysteriene


#4

Myria sa for siden:

Min niåring holder på å sluke Maze Runner-serien av James Dashner. Den er visst superspennende og han lå våken til midnatt tidligere denne uken fordi han ikke klarte på legge boken fra seg og leser mens han spiser frokost. :fnise: Han har også nylig lest Ready Player One (Ernest Cline) som han syntes var veldig spennende. Tidligere har han lest bl.a. ungdomsserien til Terry Pratchett (begynner med Skrellingene) og bøkene om Percy Jackson (Rick Riordan).


#5

Galathea sa for siden:

Tredjeklassingen min har hatt dilla på Amuletten-serien. Har kommet 7 bind så langt. Det er tegneseriebøker, så gir bra uttelling på sidetallregistreringen i sommerles:)


#6

My sa for siden:

Kommer hun først på Kattekrigerkjøret så er hun reddet for lang tid framover. Alle mine har vært der, og 07-jenta og venninnene hennes leker kattekrigerne når de er sammen. Det har vært på sitt største fra niårsalderen og framover. Så lurt å presse litt på der. I fjor, da jenta mi var ni, ble hun veldig oppslukt av boka "Ishavspirater" av Frida Nilsson. "Lars er lol" har alle mine tre likt, den gjorde inntrykk, og guttungen innrømte at han gråt litt av den også.

Guttungen slukte "Luridiumstyven" og de to oppfølgerne, av Bobbie Peers. Vindeltorn og Maretorn, av Tone Almhjell har også slått an hos mine.


#7

Acino sa for siden:

Den mørke materien, triologi
Den uendelige historien
Den hemmelige hagen
Hobbiten
Bestefar på rømmen
Narniabøkene


#8

Timar sa for siden:

www.halvgudene.com/Halvgudene/Om_bkene.html

Snupps har lest og hørt disse bortimot 10 ganger siste året.
KriseKristine, har hun lest dem?
Roald Dahl og Astrid Lindgren har hun sikkert lest?

Jeg tror jeg leste Fem-serien, Hardyguttene, Frøken detektiv og egentlig alt annet jeg kom over i den alderen.


#9

Pamina sa for siden:

Luridiumstyven og de to andre bøkene i serien koser vi oss med sammen, kan leses alene også. Verdens verste gjeng av Arne Svingen har han lest selv - morsom.



#11

isola sa for siden:

Samme forfatter som Sommerles-historiene? Denne skal jeg nok klare å selge inn. :nemlig:


#12

Malama sa for siden:

Min niåring ligger visst året bak din, for han er ikke ferdig med gutta i trehuset, har en bok eller to igjen, har bare lest en av en pingels dagbok så den står på planen i år, detektivbyrå nr 2 har han heller ikke lest mer enn et par av, har et par liggende på vent til juni, men lassemaja tror jeg han ble "ferdig" med i fjor.



#14

jolie sa for siden:

Clue-serien?


#15

Kaktus sa for siden:

Mirakel
Hei det er meg, absolutt ukyssa, supersommer, happy ending (Oda-serien)
Dustedagboka-serien
Max-Uflaks-serien


#16

Tjorven sa for siden:

Denne leste snuppa mi da hun var i den alderen, og hun er slett ingen lesehest.


#17

Ru sa for siden:

Clue-serien er fin. Burde passe midt i blinken mtp de bøkene hun har lest.


#18

Nera sa for siden:

Gutta i trehuset og Lassemajas, samt Detektivbyrå nr 2 er hitene her i huset. Ellers leser hun nesten utelukkende faktabøker, gjerne om naturen eller berømte kunstnere/musikere.


#19

Pelle sa for siden:

Gregor i underlandet


#20

celebelen sa for siden:

Ville har akkurat gått fra Detektivbyrå nr 2 til Clue, så jeg slutter meg til det forslaget. (Det kommer forresten en ny nr2-bok denne uka, så jeg).



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.