Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et iddjåttspørsmål om å bake langpannekake

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg skal bake kake til sommerfest i barnehagen, så da må jeg ha langpannekake. Veldig ofte synes jeg langpannekakene jeg lager blir for tynne, og har skjønt at folk opererer med ulike størrelser på hva som er "langpanne". Jeg bruker et stekebrett, sånn dypt som følger med stekeovnen når man kjøper den, som jeg fyller med kakerøre. Mens andres versjon av langpanne kan være en rektangulær kakeform som stekes på rist i ovnen, altså mye mindre enn min.

Så, altså, når jeg skal finne en oppskrift som passer til min definisjon av langpanne - må jeg da øke en typisk oppskrift? Hva gjør dere andre?


#2

frukt sa for siden:

Jeg kjøpte en form som er regulerbar. Problem solved. :jupp:


#3

Tallulah sa for siden:

Ofte så står det mål på langpannen som er brukt, så da får du jo en pekepinn. Det er jo litt vanskelig å vite siden hvilken type langpanne de ulike oppskriftene er ment for varierer. Det du kan gjøre er å se hvor mange liter langpanna di holder, også ser du hvor mye mel, sukker og væske din inneholder.


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Ah, nettopp, så det er en konkret vurdering som gjøres for den enkelte oppskrift. Takk! Skulle jo være selvforklarende, men etter flere bommerter har jeg begynt å lure på om det å bruke stekebrettet er en misforståelse fra min side, at det ikke er det som menes med langpanne.


#5

Neket sa for siden:

Toro. Blir ikke superhøy, men ikke flat heller. Akkurat passe. Plass til masse sjokoladekrem på toppen. :jupp:


#6

Nera sa for siden:

Jeg ville enten ganget opp 1,5 gang eller doblet en vanlig oppskrift for bruk i stekeovnens langpanne.




#9

Niobe sa for siden:

Det menes som oftes kakeform på ca 30*40 cm, ja.


#10

Harriet Vane sa for siden:

Det menes nesten aldri den formen som følger med ovnen, nei. Da må du doble. Langpannekake-oppskrifter er som oftest ment for 30 x 40 eller kanskje også 20 x 30. Det er gjerne angitt i oppskriftene.


#11

Candy Darling sa for siden:

Men 12 11-årige småpiker sluker altså en hel Toro langpannekake i den sizen (cøliakier in da house) på 1-2-3, uten et eneste stykke til kakebakeren. :snurt: Må man liksom lage TO?

(Ok, da, den nyslåtte 11-åringen bakte strengt tatt kaken, men jeg pøntet den, uten å rekke så mye som et instaskrytebilde. Hmfp.)


#12

zinatara sa for siden:

Liten langpanne er 20x30, stor er 30x40. Oppskrifter for stor langpanne kan halveres for å passe i liten. Er kakeoppskrifter som har gjort at jeg holder volumregnemåter ved like.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.