Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nudelsalat med kylling og peanøttsaus

#1

Skilpadda sa for siden:

Dagens middag slo veldig an hos oss alle tre! Jeg hentet den fra denne oppskriften, som selv er en forenklet versjon av en oppskrift fra NY Times, og så filte jeg litt på den selv også.

Min versjon, til 3 sultne personer som ble veldig mette:

400 g kyllingstrimler marineres i 15 minutter (marinaden står lengre ned i oppskriften) og stekes i stekepanne, avkjøles

200 g risnudler, bløtlegges/kokes etter anvisning på pakken, skylles i kaldt vann, avkjøles

3 gulrøtter, i fyrstikktynne strimler
1 pose sukkererter, skåret i biter
1/2 agurk, i strimler
3 vårløk, i tynne skiver
1/2 brokkoli, i buketter, lettkokt, avkjølt
1 neve basilikumblader, strimlet
Et par never saltede peanøtter
1 lime i båter

Dyppesausen
4 ss asiatisk fish sauce
4 ss brunt sukker
Saft av 3 lime
1 presset hvitløksbåt

  • alt røres sammen, la stå i et kvarters tid

Peanøttsausen
Bland i blenderen eller i bolle som du bruker stavmikser i:
2 ss fish sauce
2 ss riseddik
Saft av 1-2 lime
2 ss soyasaus
1 klump ingefær
(ca 2-3 cm terning) i tynne skiver
4 ss peanøttsmør (så naturlig som mulig)
1 ts sesamolje
1 klype kajennepepper

  • blend det til en jevn saus

Marinade
Bland halvparten av dyppesausen og tredjeparten av peanøttsausen i et fat, legg kyllingen her til marinering i et kvarter før steking.

Servering:
Jeg satte alt på bordet i hver sin skål, og så spiste vi det av boller med pinner. Vi hadde kylling og nudler i bunnen av bollen, og litt peanøttsaus oppå, og så lastet vi på med grønnsaker og dryppet litt av dyppesausen over dem, og drysset peanøtter og basilikum over til slutt, og lime også hvis man ville.

Alle fant ut en passende fordeling av sauser og grønnsaker etter hvert som vi spiste. Det ble veldig godt. :jupp:


#2

Syrinx sa for siden:

Takk, den skal jeg prøve ut hjemme her.


#3

Palmen sa for siden:

Nam! Høres digg ut— dessuten har jeg en kilo organisk penøttsmør jeg jobber med å bli kvitt, så denne oppskriften passer spesielt godt.


#4

Tallulah sa for siden:

Nam! Er i en liknende peanøttsituasjon som Palmen, dog litt mindre skala. :humre:


#5

Ru sa for siden:

Åh! Nam! Den skal jeg prøve!
Jeg må dog ut og kjøpe peanøttsmør. Den jeg har er øremerket musefeller. :knegg:


#6

Karamell sa for siden:

Det hørtes veldig godt ut!


#7

Tjorven sa for siden:

Dette høres ut som noe jeg og mannen min vil elske. :nam:

Men dessverre så vil det også være noe ungene er heller skeptiske til (begge ville trolig bare spist kylling ... sånn i nøden selv om den har peanøttsaus på seg). :gaah:


#8

Hyacinth sa for siden:

Det så fantastisk ut!

Hvordan tror vi den kan tilpasses et barn som reagerer på peanøtter? Det blir ikke helt det samme å la være å marinere kjøttet?


#9

safran sa for siden:

Takk for oppskrift! :D Skal prøves.


#10

Skilpadda sa for siden:

Peanøttsausen er ganske sentral til det hele, vil jeg si, både som marinade til kjøttet og som saus mens man spiser. Dere kan jo marinere kyllingen i bare den dyppesausen, og så servere peanøttsaus ved siden av til dem som kan spise det (eller lage peanøttsausen uten peanøtter, men med ingefær og alt det andre), men det blir en annen rett uten peanøtter, da. Så da ville jeg kanskje heller søkt etter en annen type marinade/saus. :)


#11

Hyacinth sa for siden:

Ja, eller kanskje vente til en dag jentungen ikke er hjemme. :knegg:


#12

safran sa for siden:

Kanskje det går an å bruke cashewnøtter i stedet?


#13

Hyacinth sa for siden:

Ja, men det reagerer hun også på.


#14

Palmen sa for siden:

Du kan marinere kyllingen i en mix Av ca 1dl ketjap manis, 1 ts sambal olek, 1 ts revet ingefær og 1 ts revet hvitløk.

For å erstatte peanøttsausen kan du bruke hoisinsaus.m, same same but very different. Men jeg tror det vil funke fibt mot de andre ingrediensene.

Dere vet selvfølgelig at peanøtt er en belgfrukt og ikke en nøtt mtp alergi antar jeg.


#15

Novla sa for siden:

Tåler hun sesamfrø? Jeg tenker i så fall at tahini kanskje kan erstatte peanøttsmør, både mht. kremete konsistens og nøtteaktig smak.


#16

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!

Sesamfrø går fint.

Palmen, vet at peanøtt ikke er en nøtt, men har egentlig ikke reflektert så mye over det, for jeg har aldri tenkt allergi, egentlig, det er bare det at hun klør en del i halsen etter å ha spist peanøtter og cashewnøtter (og ananas og kiwi). Det er ikke et stort problem og ikke noe vi tar veldig hensyn til, det er på nivået «plukke cashewnøttene ut av maten», liksom.

Hun spiser valnøtter uten problemer.


#17

him sa for siden:

Nam! Dette så godt ut, må prøves en dag :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.