Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kald hårfarge?

#1

Fruktflua sa for siden:

Jeg lurer på å farge håret hjemme for en gangs skyld, men vet ikke hva slags farge jeg skal velge. Det eneste jeg vet er at jeg best kler kalde farger, og at jeg vil ha det bittelitt mørkere enn jeg har nå.

Noen som har noen tips til kalde, mørke hårfarger? Ja, og med spesifikke navn og tall. ;)

Dette er hårfargen min nå;


#2

Tussa sa for siden:

Kald, mørk farge må vel vere rein naturfarge det da? For min del har eg hatt suksess med 4 i botnen og 5 på lengdene.


#3

Palmen sa for siden:

Kalde farger er de som heter 4.0 og 5.0 ja.

4.0 er mørkere enn 5.0. Jeg har vært veldig godt fornøyd med samme kombo som Haugtussa!


#4

Fruktflua sa for siden:

Endte opp med en toningsfarge fra Casting. Aner ikke om den er kald, men det så sånn ut. Den virker i håret mitt i skrivende stund, så det gjenstår å se om det ender med et frisørbesøk allikevel.


#5

cilen sa for siden:

Rene naturfarger blir ikke kalde i håret hvis man har mye gyllent i fra før nødvendigvis. De er nøytrale bare. Om håret er bleket (da er all farge i håret fjernet og utgangspunktet er det samme som i fargekartet), blir det en kald farge av disse, kanskje t.o.m grønnskjær.

Men farger som er tilsatt kalde toner, som f.eks 6,01 (tilsatt litt kaldt) - 6,1 (tilsatt litt mer kaldt), osv. Altså 1 etter komma, gir en kald farge. Derfor er det fiktig å se på håret før man farger. Er det striper må man kanskje forpigmentere disse (tilføre pigmenter), så resultatet blir bra iforhold til den andre fargen som er i håret. Samme med ettervekst, den er som regel mye varmere enn håret i lengene og spissene.


#6

Fruktflua sa for siden:

Og det ble altfor mørkt. :rolleyes:


#7

DM sa for siden:

Det er ulempen med å gjøre selv. Men det vaskes jo ut igjen, så om noen hårvask så er du gjerne fornøyd likevel.

#8

Fruktflua sa for siden:

:nemlig:

Nå har jeg tørka det litt og det ser slettes ikke så verst ut. Så jeg venter noen dager og ser det ann litt før jeg drar til frisøren. ;)


#9

DM sa for siden:

Gjør det. Bare husk å be om å få se fargen før frisøren har den i håret. Jeg gikk til frisøren og ba om å få en farge som matchet den lysebrune kjolen min, og fikk en mørkere som "passet til". Hun liksom bare sa; ja, da vet jeg hva jeg skal blande og gikk og blandet når hun så kjolen. Og når hun kom tilbake sa jeg at jeg likte bildet på plakaten i vinduet, den mente jeg ville passe bra. Da sa hun bare at hun hadde blandet noe og smurte i håret mitt. Trenger jeg si at jeg ikke var fornøyd?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.