Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er mest intimt? Utringning eller bare tær?

Hva er mest intimt?

  • Kløft
    85 stemmer
  • Barfot
    7 stemmer
  • Noe helt annet - spesifiserer i tråden
    14 stemmer
#1

him sa for siden:

Ja, jeg synes det er veldig rart å se nakne føtter, det oppleves på meg som veldig intimt - sikkert fordi man så sjeldent ser det. Ikke i svømmehaller eller lignende, da. Der hadde jeg nok syntes det var rart med sokker, ja! Synes faktisk det er mer intimt å være barfot enn at man ser kløft.

Hva tycks?


#2

Avatar sa for siden:

Jeg svarte feil. Skulle trykke på kløft


#3

Robyn sa for siden:

Jeg flyr barbeint så fort anledningen byr seg og har aldri tenkt tanken om at det var intimt. :what:


#4

Drømmedama sa for siden:

Jeg liker både tær og kløft, men vet ikke om jeg synes det er så intimt akkurat?


#5

Carrera sa for siden:

Synes ikke noen av delene er intimt i så måte. Man gjør og kler seg som man vil, tenker jeg.

Men greit, i noen settinger kan vel kløft være intimt. Men tær? Virkelig? Jeg har ikke sokker på fra ca mai til ca september. Unntaket er når jeg går tur. Ellers barbeint.


#6

Anne C sa for siden:

Jeg er ikke noe glad i tær, og finner det ikke det minste intimt. Egentlig er ikke kløft så intimt heller, det heller mer mot sexy/vulgært (stryk det som ikke passer).


#7

Joika sa for siden:

Kløft.


#8

mkj sa for siden:

Kommer an på settingen for min del.


#9

Niobe sa for siden:

Jeg synes ingen av delene er intimt. Og jeg ser bare føtter hele tiden, i tillegg til at jeg går barbeint og med åpne sko så snart frosten forsvinner.


#10

nokon sa for siden:

Det er vel ikkje nødvendigvis så intimt med bare tær i for eksempel sandaler, men eg reagerer raskt på ustelde føtter, bare føtter oppi møbler (på institusjonar og slikt), slike ting. Kløft reagerer eg ikkje på i utgangspunktet, men det kjem an på situasjon og rollen til den som viser kløfta.


#11

Nera sa for siden:

For meg betyr intim noe i retning "nær og personlig, det man kun deler med de aller nærmeste", og jeg vil ikke putte noen av delene inn i den båsen, men generelt er vel bare tær mer vanlig og hverdagslig å se? Kløft synes jeg kan bli for mye i ganske mange sammenhenger, men selv foretrekker jeg overdeler med rund hals eller båthals framfor utringede overdeler, for jeg føler meg så avkledd.


#12

Pasta sa for siden:

Ingen av delene er intimt for meg.


#13

Niobe sa for siden:

Hvis vi egentlig mener vulgært, i betydningen ukultivert, så havner kløft oftere der enn bare føtter, for min del. Stor kløft med mye pupper blir lett vulgært.


#14

Tallulah sa for siden:

Ingen av delene er intimt, men begge kan være upassende.


#15

Gaia sa for siden:

Jeg tenker at dette er kulturelt betinget. Jeg syns ikke bare tær er verken intimt eller vulgært, og tenker vel egentlig det samme når det kommer til utringing. Det plager meg ikke, overhodet. Selv om jeg kan stusse over hvis noen velger "in your face"-utringning i en situasjon hvor det kanskje ikke helt passer seg. På samme måte som jeg reagerer hvis en mann velger å gå med alt for åpen skjorte i en tilsvarende situasjon. Det samme gjelder for sandaler eller sko med åpen tå, jeg stusser hvis det brukes i veldig formelle situasjoner. Men da hadde jeg også stusset over en mann som hadde brukt sandaler, ikke fordi jeg hadde sett på det som vulgært.


#16

My sa for siden:

Dette.

#17

Myria sa for siden:

Jeg synes ikke noen av delene er intime.


#18

Filifjonka sa for siden:

Kløft, helt klart. Setter ikke pris på å se sånn 70% av andres pupper i påkledde settinger. Tærne er jo helt nede på bakken.


#19

frukt sa for siden:

Jeg valgte kløft, men når jeg tenker meg om så er det for egen del å gå uten bh. Jeg gjør det av og til, og syns det er utrolig ubehagelig, selv om det bare er snakk om å gå til postkassen.


#20

Madicken sa for siden:

Definitivt kløft. Digre pupper og enorm kløft blir jeg distrahert av, og kan bli sittende og stirre og føle meg nærmest litt utilpass. Barfot (som jeg først leste som Bardot, og som dermed hørtes litt intimt ut likevel) synes jeg er temmelig uintimt. Men det skyldes sikkert at jeg selv går barføtt fra mars til oktober, og knapt rører en sokk eller strømpebukse i denne tiden.

Når det er sagt, passer jeg selvsagt på å ha rene, pene og velduftende føtter når de er bare.


#21

Hyacinth sa for siden:

I hvilke tilfeller er bare tær upassende? :domm:


#22

Blondie sa for siden:

Føler ikke at noen av delene er spesielt intimt eller upassende. Det er kroppsdeler, liksom?


#23

rine sa for siden:

Intimt trenger jo ikke være det samme som upassende? Men- i den grad jeg finner noen av delene litt "påtrengende" så må det være kløft, og da ofte en som er litt i overkant dyp. Bare føtter reagerer jeg ikke på i det hele tatt.


#24

allium sa for siden:

Offisiell dresscode på jobben min er at vi ikke viser hæler og tær.

For tiden blåser minst halvparten i det.


#25

Kirsebær sa for siden:

Jeg føler kløft/pupper er mye mer privat enn tær.


#26

Hyacinth sa for siden:

Hm. Har nok sjelden eller aldri vært i en setting der jeg har måttet forholde meg til det. :knegg:


#27

Tallulah sa for siden:

Det kommer vel litt an på sandalen, selvfølgelig, men sandaler (på voksne) i en begravelse kan være upassende, og det er ikke alle møter jeg ville gått i sandaler i heller.


#28

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte faktisk på begravelse da du nevnte ordet upassende, men jeg ser faktisk for meg at jeg kunne ha kommet til å gå i sandaler i en begravelse..

Men, som du nevner, det kommer (som med alle andre antrekk) an på sandalen og bekledningen forøvrig.


#29

Stompa sa for siden:

Jeg synes ingen av delene er intimt, men jeg synes tær er ganske ekkelt og vil helst slippe å ha nærkontakt med dem. Og med det mener jeg at folk gjerne må være barbent ute, barbent i sko eller for den saks skyld barbent inne, så lenge føttene er på bakken/gulvet og ikke f.eks. på bordet. :æsj: Men de må være velstelte! Ustelte føtter legger jeg merke til, og synes er ekkelt. :nemlig:


#30

Tallulah sa for siden:

Ja, og det er jo mye strengere kleskode for menn enn for kvinner i de fleste offisielle sammenhenger. De fleste ville syns at det var ok med kvinner i (passende) sandaler, men ikke menn. I likhet med shortsdebatten som raste, hvor man mente det var stygt og for intimt at menn viste legger, men ikke har noe i mot kvinner som viser like mye legg (eller mer) i skjørt.


#31

Drømmedama sa for siden:

Jeg tror aldri jeg har sett på tær? Jeg bryr meg ikke om andres ihvertfall. Jeg kan selvsagt registrere føtter, men stirrer ikke på dem og legger ikke merke til om de er såkalt velstelte eller ikke. Vet ikke helt hva det betyr engang? Må man ha passende lange negler, bør kvinner lakke tåneglene, kan man ikke ha tørr hud eller hva er det egentlig man ser etter?
Pupper blir jeg i godt humør av. Rett og slett. Synes det er koselig og flott og fint og alt, men jeg liker veldig dårlig menn med for åpen skjorte. DET synes jeg kan være påtrengende. Og skikkelig pinligharry.


#32

Stompa sa for siden:

Jeg bryr meg ikke om lakk og sånt, men det jeg registrerer og reagerer på (og jeg har nok et lite tilløp til fotfobi, og er neppe normal siden jeg reagerer så sterkt) er tjukke, lange, gule, krokete negler og tjukke lag med død hud. Det er jo ikke sånn at jeg går og studerer føttene til folk og ser etter om de har stelt dem, men hvis jeg tilfeldigvis får øye på sånne føtter blir jeg helt fiksert. Det er ikke akkurat noe jeg er stolt over, og jeg prøver å slutte, men foreløpig går det ikke så bra. :flau:


#33

Millen sa for siden:

Samme her.


#34

Maverick sa for siden:

Jeg unngår åpne sko og sandaler i jobbsammenhenger, vet jeg. Tærne mine har ikke kollegaene mine noe med. Reagerer dog ikke på andres tær, bortsett fra hvis det er verneskopåbud på jobben da.

Kløft er lissom ikke en opsjon uansett. :hehehe:


#35

him sa for siden:

Ja, det er litt i den retning jeg tenker også. Ser vi bruker ordene litt forskjellig - jeg mener ikke at man ikke har sokker i sko, men at man ikke har sko eller sokker på. Jeg er ikke vant til at folk gjør det, og jeg opplever det som sjeldent at jeg ser det. Så det er sikkert derfor jeg opplever det som om intimt (noe man bare gjør sammen med de nærmeste). Utrigning er alt fra julebord til sommerkjoler. Jeg ville fått samme følelsen hvis jeg traff noen i pysj. Ja, det blir i alle fall intimt! Var i en minglesituasjon i tettpakket forsamling med en perifer kollega. Når hans skjorte var vidåpen sto jeg og stirret rett på brystkassa hans. (I hovedsak på grunn av høyde da)

#36

Joika sa for siden:

Jeg tenker at om det er varmt nok, så er sandaler helt innafor nesten uansett hva det er. Det finnes nok av sandaler å velge i.


#37

Inagh sa for siden:

Svarer ut i fra at jeg tilbringer helga i med en haug mennesker, ink meg sjøl, som går rundt barbeint, og at jeg sjøl ikke bruker sokker før jeg absolutt må og tar av dem så fort anledningen byr seg, er svaret mitt sjølsagt kløft. :knegg:


#38

Musemus sa for siden:

Jeg vil heller se kløft enn tær, altså.


#39

gajamor sa for siden:

Her om dagen var det en dame på toget som vippet av seg sandalene, og la sine bare ben oppi setet ved siden av. Siden hun satt i ett av de der fire-seter-rundt-et-bord-områdene, så ble det veldig synlig.

Det ble litt i overkant for meg. Utringninger plager meg overhodet ikke. Kan bli litt fasinert når det nesten faller ut. Men blir ikke ukomfortabel på noe vis.

-og de der "nakne-tær-i-sola"-bildene scroller jeg forbi så kjapt som mulig.#41

Millen sa for siden:

Jeg er enig med deg, og aldri tenkt at noe av dette er intimt.


#42

Strå sa for siden:

Hva er det som gjør en fot ustelt? Må tåneglene være perfekt formet og/eller lakkert, eller holder et at hælene og neglene er filt og det virker som om føttene smøres av og til, eller hva skal til?


#43

safran sa for siden:

Hva legger du i intimt? Kløft er mer intimt. spør du meg. Men jeg tåler mer kløft enn tær. Tær er ekkelt. :grøsser:


#44

Carrera sa for siden:

Nei, der er jeg også egentlig.

For meg så er intimt for meg noe som kommer for nært innpå meg. Ikke hva jeg ser i forbifarta. Nær sagt, om en naken mann eller dame hadde passert meg, så hadde jeg ikke følt det intimt sånn sett. Hadde denne nakne personen kommet tett innpå meg, og nærmest gnidd seg innpå meg, så hadde det vært intimt.

Om jeg ser ei kløft, nakne tær, et skjørt som dekker mindre enn ei truse, en mann i bar overkropp eller hva det nå måtte være, så opplever jeg ikke det som intimt, vulgært, påtrengende eller noe i den dur. Hvor mye hud og kropp en person måtte vise får være opp til vedkommende. Og så får det være opp til meg hvor støtt jeg føler meg av det. Det er mitt problem.

Men tær, det er noe jeg ikke vil ha tett på meg, det skal jeg innrømme, men å se at folk går barbeint, med eller uten sko, det finner jeg ikke feil i det hele tatt. Det viser bare at det er sommer!


#45

Madicken sa for siden:

Siden jeg selv hevder å ha velstelte føtter, og går barbeint halve året, kan jeg jo si hva som for meg inngår i det å ha en velstelt fot: Negleklipp og filing, kanskje etterfulgt av en lys lakk, vask (selvsagt), fjerning av død hud, samt smøring. Dette gjøres med jevne mellomrom, slik at foten hele tiden ser nypleid ut.

Ergo har ustelte føtter lange, flisete negler, tåfis, sprekker og løs hud, og kanskje til og med neglesopp! :iiik:


#46

Strå sa for siden:

Hahaha, det er jo en god definisjon på ustelt, alt det jeg ikke er liksom. :D

Jeg svikter på lakking, og muligens filer jeg ikke neglene godt nok, men flisete er de ikke.

Ad neglsopp, er ikke det slik at behandling av neglsopp gjerne inkluderer lufting av neglene? Noe man kanskje burde gjøre hjemme i så fall, i hvert fall hvis det er smittsomt.


#47

Hønni sa for siden:

Jeg synes kløft bare er intimt om det velter ut med pupp eller utringningen går til navlen.

Føtter er aldri intimt for meg å se, men absolutt intimt å ta på.
Tar kun på de aller nærmestes føtter og bare når de selv ber om det.


#48

Madicken sa for siden:

Ja, det må jo nødvendigvis bli det når man definerer begge deler selv. :snill:


#49

Floksa sa for siden:

Jeg affiseres ikke særlig hverken av kløft eller tær. Ingen av delen er velkomne I maten min, men ut over det må folk få gjøre som de vil. Også med ustelte tær. Mine tær bor i gummistøvler 5-10 timer hver eneste dag året rundt. Og har aldri vært i nærheten av hverken fil eller lakk. Om noen vemmes av mine bare tær er det en utfordring de eier 100% selv.
Neglsopp er ikke smittsomt, ufarlig og har en svært dyr og langvarig behandling. Og så lenge årsaken ikke fjernes vil man på sikt få tilbakefall. Men for all del, alt for at andre ikke skal oppfatte en som "ekkel". ......


#50

Candy Darling sa for siden:

Dette er sånt jeg nesten rødprikker for. :knegg: Jeg må gå til fotpleier to ganger i uken for at de ska sel denne definisjonen av velpleid ut. Jeg har alltid tørr hud på hælen, og det ville kreve helt meningsløs tidsbruk å file dem så mye som måtte til for å få dem uten. Jeg er fornøyd hvis det ikke er vonde sprekker.


#51

Maverick sa for siden:

Føttene mine bærer preg av at de er i flittig bruk. Det lever jeg godt med. :jupp:


#52

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror for øvrig du er et offer for din egen tabloidisering. :knegg: Tær føles ikke spesielt intimt, tror jeg, selv om noen synes det er støtende i noen situasjoner. Men å gå barføtt tror jeg mange vil synes er veldig forstyrrende utenfor de naturlige sonene. F.eks. hadde jeg taklet helt fint sandaler på jobb, men ikke bare fotsåler. :grøsse: Samme på restaurant, eller når man bedriver yoga i midtsetet ved siden av meg. #truestory


#53

Input sa for siden:

Personlig skulle jeg ønske ingen viste kløft i offentlighet unntatt på badestrender og i svømmehaller. Tær gjør meg ingenting, men jeg ville nok opplevd det som snålt om noen gikk barbeint på jobb. Mange hos oss går i sandaler og det er null problem. Jeg tror det er verre for dem at jeg går med ankelsokker i birkenstock'ene, men jeg kan virkelig ikke fordra å være barfot, så det må de bare leve med. :knegg:


#54

Madicken sa for siden:

Jeg ser at svaret mitt er i overkant navlebeskuende, og preget av at jeg er heldig å være utstyrt med low maintenance føtter. :sorry:

Men når det er sagt, så klarer jeg utmerket godt å (se og lukte) forskjell på føtter som er pleid, og på føtter der eieren har gitt beng i mange år, selv om de pleide føttenes eier har større fot-utfordringer enn meg når det fothud og -negler.


#55

Candy Darling sa for siden:

Jeg er helt enig i at forsømte føtter med store utfordringer, neglsopp og inngrodde negler ikke er lekkert, men jeg synes ikke de skal miste retten til å gå i offentligheten. :knegg: Men barføtt trenger de ikke å gå, annet enn hjemme hos seg selv og på stranden.

Det er jo masse jeg synes er ulekkert, uten at jeg mener at folk nødvendigvis skal ha plikt til å ta hensyn til meg. På et rasjonelt plan, i hvert fall. :dramaqueen:


#56

Niobe sa for siden:

Jeg synes det holder lenge med klippede tånegler og ellers normal hygiene.


#57

Floksa sa for siden:

Men hvem tenker du eier problemet?
Bør de (vi) med "ekle" føtter rett og slett bør holde tærne innestengt?
Kan vi går barføtt i eget hjem om du er der?


#58

Madicken sa for siden:

Jeg tenker at jeg helt klart eier problemet. Og selvsagt kan du gå barføtt i både eget hjem og mitt hjem. :klemme:


#59

him sa for siden:

Det var faktisk ikke ment som tabloid en gang :humre: , men ellers er jeg enig med deg. For meg er ordet intimt noe som beskriver handlinger som man gjør bare i nære relasjoner, og jeg oppfatter det som veldig uvanlig å gå barføtt - selv på stranda bruker de fleste jeg kjenner strandsko, så slipper man å trå på stener og brenne seg på sanden (ikke i Norge da :humre: )

#60

Skilpadda sa for siden:

Men jeg tror de fleste har svart ut fra «bare tær» (som man jo har i sandaler), og ikke «barføtt», som det høres ut som du egentlig mente? :)

Jeg er ellers ganske enig med deg i at det å gå barføtt er ganske intimt, i betydningen familiært/uformelt, og jeg opplever det som uvant og veldig hjemme-aktig hvis folk går barbent på jobb. Mye mer enn om de har på seg klær med dyp utringing, som jeg synes er ganske vanlig å gjøre i «offentligheten». (Og jeg mener ikke noe negativt med intimt her, ikke at det er (for) påtrengende, eller noe sånt.)


#61

Floksa sa for siden:

Du behøver ikke klemme på meg. Jeg lurer helt oppriktig på hvordan du tenker. Var innlegget ment som et innlegg for å fortelle om den skammen du føler, over å synes andres føtter er ekle? I så fall bommet du grundig.

Jeg skammer meg ikke over mine tær. Det er det du som gjør.


#62

Niobe sa for siden:

Klart det er uvanlig å valse rundt barføtt..? Jeg ville helt klart stusset på det om noen hoppet på bussen barfota, eller gikk rundt på kjøpesenteret helt uten fottøy. Det ville vel de fleste reagert på, og det er noe helt annet enn å gå i sandaler/åpne sko. Men skjer det virkelig i den grad at det kan stilles opp mot utringninger!?


#63

Skilpadda sa for siden:

Hva mener du med «stilles opp mot»? :undrer: Spør du egentlig om det er vanlig å gå barføtt ute i offentligheten? For det tror jeg jo ikke det er (utenom strand-/badesetting).

Jeg synes ikke utringninger er spesielt «intimt» i den betydningen jeg (nå) oppfattet at him mente det – altså som i familiært, nært, noe som hører hjemmesfæren/intimsfæren til. Mens jeg synes det å gå barføtt er det. Så til spørsmålet i HI synes jeg svaret er at det å gå barføtt er mer intimt enn det å gå i en utringet topp.


#64

him sa for siden:

Ja, det sto "barfot" i HI (var ikke sikker på om det var et ord, det er kanskje barføtt som er ordet, da? Er vant til å bruke det muntlig, men ikke skriftlig) :nikker: Skjønner at det ut fra overskriften kunne leses som at man ikke har sokker i sandaler ol, men det er jo gøy med diskusjoner og litt tvetydighet gjør definitivt trådene lengre - og med masse sidengrener! :humre:

#65

Niobe sa for siden:

Det blir for meg som å spørre «Hva er mest forstyrrende: Lyden av dinosaurbrøl, eller trafikkstøy?» Førstnevnte skjer jo ikke. :knegg:

Jeg ser veldig ofte bare tær, men så og si aldri folk helt uten fottøy. Det har vel mest med praktiske anliggender å gjøre, og ikke intimiteten. Vil jeg tro.


#66

Skilpadda sa for siden:

Jeg går ofte barfot hjemme, og det er det jo mange som gjør. (Mens veldig få har dinosaurer hjemme, tror jeg. :knegg: ) Jeg kan komme til å gå barfot hjemme hos venner og familie, men ville ikke gjort det hos noen jeg ikke kjente så godt.

Og jeg kan ta av meg sandalene på kontoret innimellom, men det er sjelden jeg går rundt barfot andre steder på jobb.

I begge de tilfellene ville jeg vel si det var intimiteten, og ikke praktiske grunner, som gjør at jeg skiller på hvor jeg trives med å være barfot og hvor jeg synes det blir litt rart.


#67

Niobe sa for siden:

Altså, hjemme i sitt eget hus er vel hverken bare føtter eller pupper spesielt intimt. Jeg er nok langt mer tilbøyelig til å gå barbent hos folk, enn med stor utringning. Jeg går jo barbent i skoene, må jeg ta dem av, så er føttene mine nakne. :nemlig:


#68

Skilpadda sa for siden:

Poenget mitt var egentlig at bare føtter er (til en viss grad) intimt, og derfor er det OK å gjøre det hjemme - ikke at det ikke er intimt når man er hjemme. Men det ordet oppleves tydeligvis på mange forskjellige måter. :) Jeg mener det bare som et slags synonym til «nært», egentlig, men det høres ut til at mange oppfatter ordet som mer i retning «utfordrende» eller «påtrengende» eller «sensuelt/seksuelt» eller noe sånt.


#69

Madicken sa for siden:

Å herlighet, snakk om å gjøre en enorm sak ut av ingenting. Skam over andres føtter, hva snakker du om? Jeg synes dette med føtter er en filleting, i motsetning til deg, og nå synes jeg at du i tillegg har de lengste og såreste tærne jeg har sett på lenge. Makan! :sur:


#70

Polyanna sa for siden:

Nå i sommersesongen så ender man jo i blant med å gå barføtt hjemme hos andre også av og til. Var på en fest nylig der verten helst ikke ville at gjestene skulle gå inn med sko (kliss ny parkett. :knegg: ) og da gikk jo alle de som hadde på sandaler i utgangspunktet plutselig barfot. Tenkte ikke på det som intimt, egentlig. Jeg foretok en lynrask neglelakking før jeg gikk inn, for tåneglene mine er litt blæ. Jeg går også barfot selv om vi skulle få besøk.

Det kommer litt an på føttene også, syns jeg nesten. Mannen min har gruoppvekkende fæle tær, et er virkelig ikke noe å utsette andre for, syns jeg.


#71

Floksa sa for siden:

Jeg tror jeg ler meg ihjel. Først skiver du et laaaangt innlegg om hvor ekle ustelte tær er. Du kan til og med lukte dem.
Og når du blir arrestert på shamingen din så blir du sur.

:lol:
Min tær er korte, tykke og perfekte til det som er jobben deres. Nemlig å bære og balansere kroppen min.


#72

vixen sa for siden:

Da jeg bodde på nz så gikk folk barfot litt overalt. Selv i storbyen. På bussen, butikken, universitetet osv. Om det skulle være litt mer formelt kom flipflopsen på. :humre:


#73

Polyanna sa for siden:

Jeg møter forresten dann og vann barfotløpere, men de befinner seg ofte litt sånn til skogs, da.


#74

Madicken sa for siden:

Jeg fjaser, og understreker faktisk flere ganger at dette er en filleting, som jeg ikke bryr meg veldig om, mens du gjør dette til en stor sak. Du føler deg truffet av skyts som du selv har konstruert, men det får være ditt problem. I mellomtiden beundrer jeg mine velpleide og velduftende tær, som i tillegg til å se pene ut, på en utmerket måte bærer og balanserer kroppen min. :snill:


#75

Maverick sa for siden:

Vet ikke om fjasing om hvorfor og hvordan man synes andres kropper er ekle egentlig er noen höydare.


#76

Madicken sa for siden:

He-he, der var du, ja.

Og siden det trolig virker berikende på nattesøvnen for enkelte her; da lar jeg meg arrestere og erklærer meg skyldig i å synes at velstelte tær er mer tiltalende enn tær som er det motsatte.


#77

Floksa sa for siden:

Jeg antar menn er fritatt for den lyse lakken?


#78

My sa for siden:

Vel. Det er vel du som først sier "de må være velstelte", deretter spesifiserer hva du mener med "velstelt", og hva som er det motsatte. Så du går vel litt lenger kanskje, enn å bare si at velstelt er finere enn ustelt. Selv om jeg ikke helt ser behovet for å ta veldig på vei av den grunn.

#79

Madicken sa for siden:

Som sagt, det som for meg inngår i det å ha en velstelt fot, altså hvordan jeg steller føttene mine, er negleklipp og filing, kanskje etterfulgt av en lys lakk. Med et snev av velvilje klarer man å lese at jeg da ikke synes at alle andre, inkludert menn, må bruke lys lakk for å se velstelte ut. :snill:


#80

Maverick sa for siden:

Jeg har vært i tråden ganske lenge jeg altså. :jupp:


#81

Madicken sa for siden:

Den kan jeg ta til meg.


#82

Strå sa for siden:

Jeg ender ganske ofte med å gå barføtttes inne hos andre. Ganske mange går barføttes inne hos meg også. Det er for mange jeg kjenner en konsekvens av at sokker er for varmt om sommeren, utesko er ofte ugreit innendørs og å ta med innesko er noe som nesten aldri skjer annet enn om vinteren.

Hvis noe synes det er ekkelt så skjuler det godt.


#83

Filifjonka sa for siden:

Samme her, det er veldig naturlig å gå barbeint innendørs om sommeren. Tror ikke jeg har hatt på meg sokker siden begynnelsen av mai.


#84

Candy Darling sa for siden:

Folk jeg slipper inn i huset mitt på privat basis, får selvsagt lov å gå barbent. :raus: Men jeg hadde blitt overrasket hvis oppvaskmaskinreparatøren gjorde det. Eller hvis jeg så noen på butikken. Så sånn sett er det intimt.


#85

Hyacinth sa for siden:

Går dere barbeint i skoene også da? Det fikser ikke jeg, det blir klamt og ekkelt. Hvis jeg skal ha lukkede sko (noe jeg må ha i dag, siden det pøser og blåser stiv kuling), må jeg ha sokker. Men når været har vært så fint som det har vært den siste måneden, da går jeg med sandaler ute og barbeint inne.


#86

Niobe sa for siden:

Jeg går barbent i sko, ja, og det blir ikke klamt. Akkurat det tror jeg er veldig individuelt. Jeg har en venninne som sier det samme som deg, og hun får også lukt i skoene om hun går barbent i dem. Jeg svetter generelt lite, og aldri i føttene.


#87

Hyacinth sa for siden:

Jeg er nok som venninnen din, selv om det ikke lukter. Har prøvd mange ganger, men det er ekkelt. Spesielt i dag, i dette været, når alternativet er joggesko eller skinnsko. Og ikke bare blir det klamt, men rusk fester seg under føttene.. :skremt:

Sånn ellers liker jeg godt å gå barbeint. Siste måneden
har jeg kun brukt sokker når jeg trener.


#88

Filifjonka sa for siden:

Jeg går også barbeint i joggesko etc når det er sommer, mye klammere med sokker.


#89

Strå sa for siden:

Jeg blir klam om jeg går barbeint i hele sko, så det blir til at jeg mest bruker sandaler o.l. fra det er varmt nok og til jeg begynner å fryse. Unntak er et par joggesko jeg har med veldig god lufting, de kan jeg bruke om sommeren, selv med tynne sokker i.


#90

Hyacinth sa for siden:

Det forstår jeg ikke, men jeg konkluderer med at vi alle er forskjellige. :knegg:
Jeg foretrekker helt klart bare føtter om sommeren, men altså ikke i tette sko. Sokker holder føttene tørre, og jeg foretrekker hvite ankelsokker. Spesielt når jeg trener, men også hvis jeg må gå på jobben en dag i tette sko.


#91

Filifjonka sa for siden:

På trening bruker jeg også sokker, vanligvis.


#92

veobra sa for siden:

Sånn er jeg også. Jeg kjøpte til og med noen spesielt luftige såler til det ene paret med sko for at det skulle bli mindre klamt. Det luktet kattepiss av dem etter etpar år uansett. :knegg:/:skremt:


#93

Carrera sa for siden:

Ok, jeg også reagerer om jeg faktisk legger merke til barbeinte på butikken. Ikke fordi det er intimt, men fordi jeg selv ikke ville gjort det fordi det er skittent og en stor risiko for glasskår og andre ting. Jeg går heller ikke barbeint gatelangs pga dette, og jeg ser meg godt for på stranda og slikt.

Jeg hadde heller ikke sett det intime i det om en fagmann hadde trådd inn her barbeint. Hadde vel bare tenkt at jeg håper ikke du kjører bil barbeint, eller beveger deg over alt barbeint, for det er ikke helt trygt.


#94

Tallulah sa for siden:

Kanskje bare føtter oppleves mer intimt jo lenger nord man kommer? Som i at det er såpass kaldt mesteparten av året, at man ikke så ofte ser det?

Om sommeren vil jeg jo nødvendigvis måtte være barbeint hjemme hos venner om de inviterer inn, siden jeg ikke har sokker på. Her vi bor har ikke folk privat hage, og når de er ute i felleshagen og lekeplassen er de også barbeinte, og kan fint tusle bort på kiosken eller nærcafeen med bare føtter. Siden vi bor som vi bor har man nok en mindre intimsone på slikt, og en utvidet privatsfære, slik at det ikke er unaturlig å gå barbeint utenfor egen leilighet. Barbeint nede i Oslo sentrum er jo litt rart, men jeg ser det jo i ny og ne, uten at det plager meg. Men det hander mer om at man blir ekstremt skitten, enn at jeg syns det er for intimt.


#95

Hyacinth sa for siden:

Enig i det, Tally. Ikke ekkelt, men herlighet, så skittent. Jeg ville ikke hatt føtter som ble brukt ute uten sko inn i mitt hus. :sær:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.