Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kilimanjaro

#1

Avatar sa for siden:

Noen her som har gått eller kjenner noen som har gått Kilimanjaro?

Er ute etter tips om selskaper som arrangerer turer dit. Seriøse selskaper som bruker god tid på akklimatisering.


#2

millact sa for siden:

Ja, jeg kjenner flere som har gått der i regi av UIA og u-landsstudiet.


#3

Bergensis sa for siden:

Pappa var der for nokre år sidan. Veldig nøgd med opplegget. Skal sjå om eg finner ut kva selskap det var.


#4

Avatar sa for siden:

Takk! Jeg skal om 2 år. Greit å starte planleggingen tidlig.


#5

Fløyel sa for siden:

Min bonusmor har gått Kilimanjaro og 4 andre turer med Hvitserk. Hun er reisevant og kresen, men dette selskapet har hun vært veldig fornøyd med. Hun har vært på 4 flotte turer med disse de siste 4 årene.


#6

Avatar sa for siden:

Så bra! Hvitserk er et av de selskapene vi vurderer.


#7

Bergensis sa for siden:

Explore Travel. :jupp:


#8

Tallulah sa for siden:

Min tidligere nabo arrangerte turer dit, skal sjekke om de fremdeles holder på. De var velrennomerte, tror jeg. Kanskje det var hvitserk, rett og slett?


#9

Avatar sa for siden:

Takk! Sjekket de nå og ser ut som de kun bruker 5 dager på oppstigningen, så da utgår de. Jeg ønsker min. 7 dager, helst lenger, for å klare toppen.


#10

Svanen sa for siden:

Jeg dro med EcoExpedition for 5 år siden. Tror ruten hette Lesotho e.l. Kan sjekke når jeg kommer hjem. Fornøyd med opplegget. Spør om det er noe konkret du lurer på. Tror jeg hadde et innlegg her på forhånd.


#11

Avatar sa for siden:

Takk! Skal prøve å søke det opp. Min eneste bekymring er (naturlig nok!) høydesyke, men slik jeg hat forstått det er eneste forebygging langsom oppstigning. Stemmer det?


#12

Lavender sa for siden:

De jeg kjenne har reist med Hvitserk. Men selv med god tid er det ingen garanti. Blir du dårlig må ned noen høydemeter, men det er ikke alle som kommer helt opp. Har du vært mellom tre og fire tusen moh før? De fleste vil kjenne noe etter 2500 moh.


#13

Avatar sa for siden:

Nei, jeg har ikke det. 2000 moh er det høyeste. Planlegger Galdhøpiggen i år.


#14

Guava sa for siden:

Forebygging kan hjelpe noe, men det betyr ikke så veldig mye. Det man kan være klar over er at migrene er dårlig utgangspunkt, så om man har det bør det snakkes om medisinering og om det er lurt å gjøre i det hele tatt. Det kan være veldig belastning på hodet.

I Sør-Amerika drikkes kokate i høyden, men det er nok ikke legalt andre steder.

Det er også noe forebygging i langsomhet. Rolige bevegelser og ikke ta hardt i noen gang.

Jeg har en kompis som reiste til Himalaya sammen med topptrente venner. Det var helt uforutsigbart hvem som ble dårlig, men han mente at det spilte litt inn hvem som tok hardt i.


#15

Avatar sa for siden:

Jeg har migrene! Men er ganske anfallsfri med forebygging. Og astma (ikke alvorlig grad). Så jeg burde revurdere det pga migrenen altså?


#16

Guava sa for siden:

Jeg ville snakket med lege både pga migrene og astma. Høydesyke gir trykk i hodet og kan gi ødemer. Dette er så vidt jeg har skjønt noe som kan gi ekstra risiko ved migrene. Kan hende det ikke betyr noe i ditt tilfelle, men jeg tror ikke min nevrolog hadde synes det var noen god ide for meg å reise hverken dit, himalaya eller andes. Men det er min migreneform. Folk er ulike der.

Jeg har opplevd rask stigning opp til 3500 meter en gang og da fikk jeg veldig trykk i hodet og ble svimmel. Da var jeg glad jeg ikke skulle være i høyden lenge. Migreneanfall kom på tur ned. Om det hadde vært bedre da å tatt stigningen langsomt vet jeg ikke. Jeg er ikke trygg på at det hadde gjort så mye fra eller til på migrenen.


#17

Pamina sa for siden:

Det kan være lurt å prøve seg på 3000 meter først, Teide på Tenerife har taubane opp, eller man kan gå. Da får du funnet ut av hvordan du taker høyden.


#18

Fløyel sa for siden:

Igjen, min bonusmor.. Hun gikk opp Kilimanjaro, på den turen var de ca 25 personer, av disse var det bare 3 som ikke kom helt opp. Hun har også gått Himalaya, der kom kun 6 av 24 personer opp. Hun har gjort mye rart og tatt tøffe turer, men Himalaya var det tyngste hun noensinne hadde gjort.

Hvitserk har ganske "strenge" krav til de som melder seg på. Flere og flere ønsker annerledes ferier, typ gå over Grønland, klatre Himalaya og tenker at så lenge de melder seg på tur med guide så klarer man alt. De er tydlige på at guidene drar ikke folk opp fjellet eller over isen, man må klare å gå selv, med og uten bagasje, man bør være trent og ha god helse for å ta disse turene, man får ingen refusjon på reisen om man ikke er i stand til å komme seg til mål. (Hvilket mange sender inn klage på).


#19

Avatar sa for siden:

Takk! Bra tips. Dit skal vi jammen dra neste år, så får vi testet høyden.


#20

Guava sa for siden:

Hva folk får seg til å gjøre!! :sjokk:


#21

Avatar sa for siden:

Jeg hadde ikke tenkt tanken en gang! :hehehe:



#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg kjente absolutt ingenting på Teide. Følte meg fullstendig normal. Og vi tok til og med taubanen opp, så ingen langsom oppstigning.

Mannen min kjente en hel del i Andesfjellene (Cuzco, ca 3500, og opp til 4-5000 m, men han merket heller ikke noe til Teide. Merkelig, egentlig.

Cecilie Skog sier noe om at evne til å takle høyde til en viss grad er genetisk/medfødt?

Jeg kan også tenke meg Kilimanjaro en gang.


#24

Blånn sa for siden:

Åååå. Kilimanjaro står på reiselisten vår. Vi har hatt to reiser vi har ønsket, Japan og Kilimanjaro. I år blir det Japan, så da er Kilimanjaro neste. :D Jeg har vært på Mount Kenya som ungdom. Det er nesten 5000 m høyt. Jeg taklet det fint. Spent på om Kilimanjaro i voksen alder går like greit.


#25

Lavender sa for siden:

Jeg har syklet 22 km opp 12% stigning til 2700 moh, da kjente jeg mye, litt panikk når lungene fikk kjørt seg i de siste 17% serpentinene. Litt dårlig i magen et stykke hvor skråningene ned var bratte og stygge. På taubanen til Teide ikke så mye, turen opp går fort og vel oppe gikk vi bare stien. Yngste barnet likte seg ikke, eldste koste seg og løp fra oss. Og så har jeg stått på ski i Kaprun, toppen er 3800, der merket jeg ikke annet enn tette ører og en veldig trøtthet på kvelden.
Jeg tror selv at jeg tåler høyder greit.


#26

Pamina sa for siden:

Husk at hvis du vil til toppen på Teide må du søke og få tillatelse i forkant. Tror du får dette på nett. Det er en bratt stigning til toppen, jeg gikk opp da jeg var relativt ung og sprek, men jeg kjente at det var tynnere luft. Sist jeg var oppe synes jeg det var tyngre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.