Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny sekk i 3.?

#1

Einhyrningur sa for siden:

Er det slik at barna bør få ny og større sekk i tredje klasse?

Hvilke sekker er anbefalt nå?


#2

Bluen sa for siden:

Min gutt er straks ferdig med 4. klasse, og bruker fortsatt førsteklassesekken sin. Plassmessig går det helt fint, og den passer fint fysisk (han er en liten fyr). Jeg har ikke inntrykk av at det er vanlig å få ny sekk så tidlig. Tror storesøster her byttet i 4. klasse, mens minsten først skal få ny sekk nå, i 5.


#3

Karamell sa for siden:

Kommer vel an på ryggen til barnet og om det er plass til bøkene?


#4

Millen sa for siden:

Bytter sekk når den gamle er ødelagt eller sekken er for liten til barnet. :fasit:


#5

My sa for siden:

Jepp. Mine fikk nye til andre (pga den de fikk utdelt gratis til skolestart var ødelagt) og femte. Så blir det trolig ny til ungdomsskolen.

#6

Tjorven sa for siden:

Det kommer an på både størrelsen på barnet og hva de skal bære med seg. Knerten fikk ny sekk da han skulle begynne i 5. klasse, og da hadde han hatt sekken fra førsteklasse helt frem til da.

Selv mente han at han ikke trengte noen ny sekk, men han ble veldig fornøyd da den først var på plass.


#7

Niobe sa for siden:

Eldste fikk til 4. klasse, og det ser jeg holder for minsten også.


#8

Luftslottet sa for siden:

Eldstemann skal få når han begynner i 5. til høsten, men jeg ser at mange i klassen hans fikk ny til 4. trinn.


#9

Myria sa for siden:

Storebror fikk ny i fjerde og det så ut til at de fleste andre byttet da også (men det var noen få som fikk ny allerede i andre eller tredje klasse).


#10

apan sa for siden:

Lillesøster har arvet en 30 liter allerede og brukt den i andre del av andre klasse. Ser at noen andre også har fått ny, mens andre bruker førsteklassesekken. Storebror fikk ny til tredje og jeg synes det er har vært fint med større sekk da, men det er jo også fordi mine barn har vært høye nok til at de har kunnet ha det. Det er ikke kritisk.

Storebror har brukt sin nå fra 3. - 7. klasse, og den henger nesten ikke sammen mer. Ny før høsten.


#11

Che sa for siden:

Her er det 5. som er sekkeutskiftningstid, virker det som. Storebror fikk ny sekk i 5. og jeg tenker at hans sekk nok vil passe et år til.


#12

apan sa for siden:

Jeg tror lillesøster ville steilet på å gå med en fe-sekk til hun var 11 år, må jeg innrømme. Men hun kunne sikkert hatt den ett år til.


#13

Einhyrningur sa for siden:

Sekken er hel og passe, men var redd han skylle bli den ene uten ny sekk. Ser 4. eller 5. er bytteåret, ikke tredje. Takk!


#14

My sa for siden:

Det har ikke vært så massivt bytte av sekk noe år her, at noen har blitt utenfor fordi de ikke har fått ny. Unger har byttet til ulike tider, også midt i året, pga bursdagsgave, julegave eller fordi den gamle har blitt ødelagt, og jeg har aldri opplevd det som noe stort tema egentlig (med et lite forbehold, har innsett at det er flere ting vi har sluppet billig unna på vår skole, som jeg hører om fra andre skoler, som f.eks merker på klær, fokus på hva som er "ekte" og "fake" av klær og utstyr etc).

#15

Millen sa for siden:

  1. klassingen her har mast lenge om ny sekk, og den er ikke ødelagt eller for liten, hun vil bare ha ny merkesekk. Vi sier nei, for den gamle funker fortsatt, og tenker den holder ut neste år også om ikke noe skjer. Kjipe foreldre her altså.

#16

Fakse sa for siden:

Her fikk de sekk fra fylkeskommunen i første. Hun ville ha ny i andre, og jeg forstår det forsåvidt, siden den første er veldig merkelapp om "førsteklassing". Men siden sekken var hel og ikke for liten sa jeg at hun fikk betale halvparten selv. Om hun vil ha ny nå etter tredje får hun betale selv. Jeg betaler når sekken er for liten eller utslitt. Ikke ellers.


#17

millact sa for siden:

Yngste går i 4. og fikk ny sekk i høst da han begynte i 4. Omtrent halvparten av klassen fikk ny tenker jeg, resten får nok i sommer.

Eldste fikk i 3. men det var fordi hun var så lang at den andre ble i minste laget. Hun får ikke ny nå på ungdomsskolen, for hun fikk ny igjen i 5. da den andre ble ødelagt og sekken passer fortsatt.


#18

polarjenta sa for siden:

Dette. Dvs jeg syns storebror sin er for liten, men han nekter plent at han skal ha ny sekk, så vi får se om den kanskje blir innholdsmessig for liten når han begynner i 8.


#19

Input sa for siden:

Min gutt må ha ny nå (begynner i 3.), men han er veldig lang og sekken er alt for kort for ryggen hans. Men han sier at 1. klasse-sekken er for barnslig, og jeg forstår godt at han ville hatt ny uansett. Hans er forøvrig ganske slitt og kommer ikke til å henge sammen så mye lenger, så det er jo greit.


#20

Timar sa for siden:

Min fikk ny i tredje pga den gamle var ødelagt og hun hadde også vokst mye. De færreste i klassa har byttet nå i tredje.


#21

zinatara sa for siden:

Mine to eldste fikk ny sekk til fjerde. Minste fikk i tredje, men det var fordi en av kattene hadde pisset på hennes og vi fikk ikke vekk lukten selv om vi sprayet den med spesialspray og vasket den i vaskemaskinen flere ganger. Eldste fikk også ny til ungdomsskolen.


#22

Koma sa for siden:

Vi byttet på slutten av 4.klasse :) Tror ikke det er automatikk i å bytte i 3.klasse i hvert fall.


#23

Observatøren sa for siden:

Min byttet første gang i 5.klasse, deretter fikk han ny i 7. siden han hadde vokst ut av den forrige og trengte mer plass.


#24

Karamell sa for siden:

Her har jeg inntrykk av at mange bytter etter føste klasse. Førsteklassesekken er delt ut av fylkeskommunen og statens vegvesen, tror jeg. Den har veldig gode reflekser på seg og synes godt i trafikken i sine sterke farger. Det er på ingen måte nødvendig å bytte den ut etter kun ett år ... I år er den oransje med masse håndavtrykk i flere farger, og merket "Førsteklasses trønder".


#25

My sa for siden:

Veldig mange som bytter den ut ja, men jeg ser også flere andreklassinger, og helt opp i tredjeklassinger som fortsatt bruker den. Hos oss gikk disse sekkene i stykker på slutten av førsteklasse, så det ble nødvendig med ny.

#26

Karamell sa for siden:

Her holdt de ut førsteklasse og hadde nok holdt lengre, 2007-modellene og 2010-modellene. Men det ble nye likevel, slik "alle andre" fikk. Desverre tror jeg at jeg må si i dag. Det er jo tullete å skifte ut, og en andreklassing er ikke mye mer synlig i trafikken enn en førsteklassing.



#28

My sa for siden:

Ja, jeg er enig. Da 2007-ungene mine skulle opp i 2.klasse ble det lagt ut oppfordring i klassens fb-gruppe fra en av foreldrene, om å la ungene fortsette å bruke disse sekkene i 2.klasse, og det var flere som ga positive tilbakemeldinger og fulgte oppfordringen. Tror det varierer litt fra skole til skole hva som praktiseres.

Jeg har til og med hørt noen hevde at det bare er førsteklassingene som skal ha slike sekker, for å skille dem fra resten av skolebarna, fordi det skulle være et signal om at det er en førsteklassing på vegen, og at man derfor må være ekstra obs. Noe som er fullstendig tullete og misforstått, siden de fleste førsteklassingene følges til skolen av voksne, mens det gjerne er i løpet av andreklasse at de begynner å gå på egenhånd. Sånn sett skulle det være ekstra viktig med god synlighet i andre- og tredjeklasse.


#29

Karamell sa for siden:

Enig. Mine er født i 2002 og 2005, det er sekkene som er de modellene jeg skrev over. :p


#30

trøtt sa for siden:

Her får de også sekk av fylket, men det rullerer med tre ulike farger så når de begynner i andre har de en annen farge enn de som begynner i første.

Her ble sekken byttet da ungen startet i tredje og den sekken kan han ha til den ramler fra hverandre. God kvalitet på den han har nå virker det som så etter to års bruk er den fortsatt like fin.


#31

Malama sa for siden:

Min som nå går ut av fjerde har fortsatt førsteklasdesekken (vi kjøpte. Her er ikke sånne de får)

Var og tittet på ny sekk her sist helg og hun på butikken var sjokkert over at han hadde den enda. Men det er plassmessig ikke noe problem. Han har ikke så mye bøker med seg hjem. Og 131,5 lang er han kortere enn flere av jentene i første klasse (venninnene til søstra) så jeg synes den 30 liters sekken hun sier han må ha fordi 28 blir for lite veldig fort, er enorm på ham!

Jeg antar førsteklassesekken blir knapp i femte klasse, men det spørs hvor langt de drar dette med ipad-skole...


#32

millact sa for siden:

Vil tro han trenger ny. Min er jo like gammel og fikk ny i august Kjøpte Bergans junior 28 L. Den passer nok noen år. De fleste andre i klassen har lik.


#33

Chablis sa for siden:

Min fikk ny til fjerde, da var den andre for liten til alle bøkene som skulle fraktes frem og tilbake.


#34

meisje sa for siden:

Vi kjøpte ny sekk i 1. Kl , 5 kl. Og 8 kl til det ene barnet, og ny i 1. Kl og 3.kl så langt til den andre.

Forskjellen skyldes forskjell i lengde slik at det ble kjøpt ny sekk når de gamle var blitt for små. Den nye sekken i 8 kl var fordi den andre var for barnslig i følge eieren.


#35

Niobe sa for siden:

Jeg husker det var ille å måtte begynne på ungdomsskolen med den rosa sekken min, når de andre hadde fått sånn brun skinnsekk. :knegg:


#36

My sa for siden:

Jeg fikk brun skinnsekk til skolestart da vi flyttet og jeg begynte på ny skole i femteklasse (1984). Det var stort. Fram til da hadde jeg en vinrød nylonsekk.


#37

Geitrams sa for siden:

Eldste byttet sekk i 5. klasse.


#38

Chablis sa for siden:

Ville ventet og sett jeg da, ikke sikkert han trenger ny.


#39

Taien sa for siden:

Her får nok gutta ny sekk til 3 klasse. Dette fordi sekkene de har begynner å bli for små. Ikke på ryggen, men i forhold til bøker osv.
Ene poden vil gi sekken sin til ei klassevenninnes lillebror (som ELSKER Loyd i Ninjago...) så jeg syns det er helt greit.


#40

Billa sa for siden:

Hva er merkesekk? Ser at fenomenet nevnes. Er det noe MERKE som er kulere blandt ungene :vetikke:


#41

My sa for siden:

Det kommer an på hva du mener med "unger". Blant de større ungene er det i alle fall populært med Fjellräven kånken. Adidas er også populært ser jeg, (men sistnevnte er jo billigere enn Beckmann o.l.).

Jentene her fikk hver sin sekk fra Herschel til jul av tanter og søskenbarn, og jentene begynte umiddelbart å bruke disse. Vet ikke om det regnes som "merkesekk", det er i alle fall ikke et merke som sa ungene mine noe, men designet er i alle fall trendy, ser jeg når jeg ser meg rundt. I følge den tanta som de fikk sekkene av har "alle" jentene i klassa til sønnen hennes slike (de som ikke har Fjellräven regner jeg med - ungdomsskole i by på Østlandet). Guttungen fikk samtidig en stilig sekk fra Quicksilver (som han ikke har begynt å bruke enda, han foretrekker sin gamle Beckmann, fordi han er bedagelig og praktisk anlagt og svært lite trendbevisst, så han ser ikke hvorfor han skulle ta seg bryet med å bytte).


#42

millact sa for siden:

Hos min niese var det visst Napapirij.


#43

millact sa for siden:

Men nå viser det seg at glidelåsen er ødelagt. Den er over to år gammel, ingen garanti, men beckmann har sydame som skal fikse den i sommer.


#44

Trulte sa for siden:

Mine fikk ny i fjerde. De kunne gjerne hatt samme sekk hele barneskolen ihht størrelse. Men den blir barnslig. Og jeg ser jo at hun ønsker noe annet enn en prinsesse når hun er 9. Så hun fikk fjellreven.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.