Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Veldig kort, vond muskel

#1

Katta sa for siden:

Jeg sliter med noen muskler på baksiden/innsiden av lårene. De blir veldig korte og stramme og vonde sånn at ryggen lett blir svai for å kompensere, og å tøye gjør veldig vondt på en sånn måte at jeg nesten er redd for at de ryker. (De gjør sikkert ikke det, men det kjennes ikke bra ut). Det er ikke store muskelbunter men det er ganske plagsomt. Jeg er veldig i tvil om det egentlig hjelper å tøye, jeg får nesten inntrykk av at muskelen bare blir sintere av å bli satt på strekk.

Noen som har innspill til hva som er lurt her?


#2

Isprinsessen sa for siden:

Kan det være at musklene er svake? At derfor de jobber hele tiden og blir stive og stramme. Jeg ville prøvd å gjøre øvelser som styrker muskulaturen og tøye helt forsiktig. Når du tøyer skal det ikke være vondt.


#3

Katta sa for siden:

Det er veldig vondt. Nesten betentvondt. Men det er en tanke det der... kan fint ha med overbelastning å gjøre.


#4

ElinM sa for siden:

Jeg har strevd med smerter i hofte og lår i 3 år. Jeg mener det er på grunn av muskelubalanser, og jeg har lest og lært en del om dette. Jeg tror Isprinsessen kan være inne på noe. Svake muskler kan være stramme og de skal ikke tøyes da det kan gjøre vondt verre. De må styrkes før de eventuelt tøyes. Jeg har forøvrig selv noen muskler eller sener på inmsiden av låret som kjennes veldig stramme ut.


#5

Appelsin sa for siden:

Fysioterapeut :nemlig:



#7

oslo78 sa for siden:

Stressymotom???


#8

Lavender sa for siden:

Hvis du går mye kan det være korsryggen som egentlig er for stram. Derfor greit å oppsøke hjelp for å få tilpassede øvelser.


#9

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har jo en rygg/bekken som er umulig. Jeg har fått mye fine øvelser av fysio for å styrke lår og korsrygg.


#10

him sa for siden:

Jeg har opplevd veldig stor bedring i stramme muskler siden jeg begynte på yin yoga. Jeg vet ikke hvordan det er for andre, men før jeg startet yin, så tok jeg alt for kraftig i, i for kort tid.


#11

Katta sa for siden:

Det er en ide...

Hva gjør de?

Jeg tror ikke det... men klart. Det kan være.


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg sliter med en tilbakevendende muskelknuter i setet. Jeg har tøyd og tøyd, men en yogalærer fortalte meg at det var en ganske vanlig "yogaskade" og at den kunne komme av brudd i en muskel som da fortsetter å bli irritert når man tøyer. Jeg går til naprapat (hun her er fysioterapeut også, og det er det hun egentlig fungerer som på meg. Jeg vil ikke ha nåler og slikt) som gir meg ganske heftig triggerpunktsmassasje, men det har hjulpet veldig. I starten var det nesten "betennelsesvondt" slik du beskriver det, og når hun trykket på visse punkter kjente det ut som om hele området ble satt i brann. Det var helt fryktelig. Men etterhvert har det blitt bedre, sammen med trening av muskulaturen for å styrke den.

Jeg får fremdeles muskelknuter, men de er lettere å løse opp nå. Det har hjulpet veldig med behandling parallellt med styrkeøvelser.


#13

Katta sa for siden:

Jeg går mye og det der kan potensielt stemme. Er det fysio da?


#14

Katta sa for siden:

interessant. Lurer på hvordan jeg finner ut hvem som er god på sånt.

#15

Carpe Diem sa for siden:

En naprapat jobber med smerter relatert til kroppens bevegelsesapparat, dvs plager relatert til muskler og ledd. Jeg har gått til naprapat når jeg har prolaps for å forhindre, (eller myke opp hvis jeg har ventet for lenge med å oppsøke naprapaten)muskelsmerter og stivhet i musklene rundt prolapsen.
Det er ikke en behagelig behandling, men jeg merker den virker. Hun tøyer musklene, hun veileder på øvelser jeg kan gjøre hjemme, og bruker en type triggerpunkt behandling (presser på ulike muskler og muskelfester slik at spenningene løser seg opp)


#16

Lavender sa for siden:

Jeg har svært godt inntrykk av fysioterapaut, manuellterapaut, naprapat og kiropraktor. Men foretrekker de tre første som gir øvelser og råd for at jeg skal klare meg uten behandling. De to første og kiropraktor gir timer på henvisning eller refusjon, og det er jo greit om behandlingen blir langvarig.

Jeg sykler mye, det drar seg til i korsryggen med de rareste smerter i ben og rygg. I det siste har jeg hatt periodevise muskel og leddbåndsmerter nederst i bekkenbunn, ganske så sammenfallende med hormonell kalender.


#17

Trulte sa for siden:

Høres ut som noe lignende jeg mener ei fikk botoxinjeksjoner på sykehuset for.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.