Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Hva serverer jeg min mor og far på søndagsmiddag

#1

Hønni sa for siden:

når jeg ikke orker den største kokkeleringen? Det må være noe som gjør seg selv i ovnen...
Moren min er flink på kjøkkenet, og jeg har alltid prestasjonsangst :teit:

Hva serverer jeg?


#2

Nenne sa for siden:

Er du for eller i mot Toro av og til?

Hvis du er for kan du gjøre slik:

Legg frosne grønnsaker (eller ferske oppkuttede for den saks skyld) i en stor ildfast form til tining. Skjær laksefileter i biter og legg over grønnsakene. Ha på litt salt og sitronpepper. Lag Lofoten fiskesaus etter anvisningen på pakken og hell over. Strø reven ost på toppen og sett dette i stekeovnen på 200 grader.

Steketiden avhenger av størrelsen på laksebitene og hvor frosne grønnsakene var. Har grønnsakene fått tint litt opp og laksebitene er ca. munnfullstore holder det med 20-25 minutter, men du får teste litt. Servér kokte poteter til.


#3

Misty sa for siden:

Eller sleng en skinkestek i ovnen, en sånn ferdig surret, inni en stekepose.
Stek den litt lenger og på litt svakere varme enn anvist sånn at den blir deilig og saftig.Den lager seg jo selv...
Når den er ferdig, tar du sjyen ut av posen og siler i en gryte. Her har du oppi litt maizena og fløte, masse fløte. Og det bør være kremfløte, ikke noe annet skvip. Vi lager jo ikke diettmat på søndager :knegg:
Krydre med salt og pepper og bruk sukkerkolør for fargens skyld.

Annet tilbehør er råskrelte, kokte poteter og grønnsaker - gjerne en sånn ferdig blanding.

Serveres med en god rødvin - dersom man liker det - og ikke glem vanlig salt potetgull. Det er snaskens å dyppe i den deilige sausen.

Ha en god middag!!!


#4

Nessie sa for siden:

Anbefaler (igjen) helstekt indrefilet av svin!!

Superenkelt!

Man kan liksom ikke gjøre det feil... ;)

Kjøper inn 2-3 slike fileter.. steker de i panna 2 min på hver side, har på pepper.
Surrer rundt spekeskinke. Legger de i ildfast form (med steketermometer helst) - og lar de stå i ovnen på ca 180 grader i 30 min (opp til ca 70-75 grader).

Server med hjemmelagde potetbåter (mandelpoteter i skiver, kan stå i ovnen sammen med indrefileten), salat/grønnsaker og en god saus :D


#5

Muskat sa for siden:

Hva med å lage noe helt annet enn en standard norsk søndagsmiddag?

Jeg hadde besteforeldrene mine på indisk lammegryte med nanbrød og poppadums og ris, og de syntes det var kjempegodt! Jeg lagde den ikke så sterk som jeg pleier, og hadde heller en krydderblanding ved siden av, så bestemmer man selv hvor sterkt det blir. Og en gryte er fin å lage dagen i forveien, så smaker den nesten enda bedre.

Jeg syns ihvertfall det er morsomt å få servert noe jeg ikke pleier å lage selv. :nikker:


#6

Michelle sa for siden:

Fårikål. Utrolig enkelt å lage.


#7

Albertine sa for siden:

:ja:

#8

Karamell sa for siden:

Fårikål! Det skal vi servere i bursdagen min neste helg.


#9

Hønni sa for siden:

Gode forslag!

Jeg endte opp med foliebakt kyllingbryst, fylt med philadelfiaost og grønn pesto, med parmaskinke surret rundt. Nam!


#10

Muskat sa for siden:

Det hørtes kjempegodt ut Hønni! :nikker:


#11

007 sa for siden:

Trodde du skulle føde på søndag?

Kjøp inn 2 stk Grandiose for sikkerhets skyld. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.