Jeg har aldri vært en stor kaffedrikker, men drikker når jeg får tilbud om eller tilbyr andre som kommer på besøk eller som jeg har jobbmøter med.
Men nå har jeg kjøpt en V 60 og har håndbrygget ferskbrent kaffe noen ganger. Det smaker helt fantastisk og jeg kjenner at jeg ligger ann til å øke kaffeforbruket betraktelig :jupp:
Er det noen andre her som håndbrygger og har tips til avansering av metode eller ev. kaffetyper? :blomst:
Jeg bruker også V60. Nyter prosessen og ikke minst kaffien etterpå.
Tar iblant (= har gjort det noen ganger) med utstyret ned til sjøen eller i skogen (friluftsliv på ekstremt lavt nivå, gjerne type 5 minutt gåtur fra parkeringen) og brygger ettermiddagskaffien der. Helt herlig.
Avansering av metoden går vel knapt, men du kan selvsagt velge å være supernøye på hvor raskt du heller vannet, temperatur og slikt.
Jeg syns håndbrygg ofte er mer leskende og passer godt om sommeren i stedet for espressobasert kaffe. Espressoen liker jeg at er myk og rundt og kjøper dermed ofte kaffe fra Søramerika. Håndbrygg kan godt være mer fruktig, og da passer etiopiske og andre afrikanske kaffetyper godt.
Jeg vet ikke hvor du bor, og hvilke brennerier du har tilgang på kaffe fra?
Det var egentlig litt slike tips jeg tenkte på :jupp:
Jeg veier kaffe og vann, de jeg har brukt til nå er fra Brasil. Smaker nydelig. Men vekten av kaffen stemmer ikke helt med hva det står på måleskjeen. Har derfor valgt å veie hver gang... Merker at nyansene kommer mye bedre frem når kaffen er håndbrygget. Kjøper fra Sørlandske Kaffebrenneri. Er de afrikanske kraftige på smak eller er det ulike variasjoner der som andre steder?
Ja, mye forskjellig blant de afrikanske også. :jupp: Jeg har ingen klare anbefalinger, jeg eksperimenterer mye og kjøper ofte kaffe som småbrenneriene har bittesmå opplag av. Jeg drikker ikke så mye, så kan ta meg råd til det. Også er jeg en sucker for pene etiketter. :latter: Der er Langøra en favoritt. www.langorakaffe.no
Håndbrygget kaffe er best. Det får frem nyanser i kaffesmaken jeg ikke har kjent før.
Min nye dille er frukttørket kaffe, noen ganger bare kalt "natural" som har en helt spesiell fruktig smak, ettersom fruktkjøttet ikke er vasket av før bønnene blir tørket.
Jef foretrekker vel i grunne afrikanske kaffesorter, mens kjæresten min kjøper mye forskjellig, kanskje mest fra Sør-Amerika. Det gir god variasjon!
Helt enig, det er som en ny verden åpner seg smaksmessig i forhold til "vanlig" traktet kaffe synes jeg :tilber:
Frukttørket må testes ut, takk for tips :blomst:
Når det er sagt, vi bruker malt kaffe i 1-2 uker, uten at det utgjør enorm smaksforskjell. Kaffen blir selvsagt tørrere, smaken endrer seg, men blir ikke nødvendigvis vond.
Jeg ser kaffebrenneriet har nettbutikk på kaffe i løsvekt. Jeg hadde nemlig tenkt til å tipse om deres to sommerkaffer. En lys fra Afrika, og en mørk som også kan brukes til espresso fra Sør-Amerika.
Takk for tips! :blomst:
Vi har vært i varmere strøk på ferie, så det har ikke blitt så mye håndbrygget i det siste. La den nyåpnede kaffeposen i fryseren før vi dro, håper den fortsatt er ok til hverdagsbruk :jupp:
Nå er det så varmt her hjemme også, at det går mest i kalde drikker:nemlig:
Vi har en v60 og bruker den mye på tur/ferie. Da får man super kaffe hvor enn man er. Det er så mnage dårlige traktere rundt om på hytter og sommerhus. Det verste jeg vet er litt bitter, litt for kald kaffe. Hjemme bruker vi faktisk mest mokkamaster, men man får ikke bedre kaffe til hverdags når man har en skikkelig ren trakter og maler bønnene selv. Vi bruker gjerne presskanne til selskap og har noen stykker.