Jeg har invitert til førtiårslag i august og lurer på hva jeg skal servere? Har ikke ubegrenset budsjett, men siden det kommer en del tilreisende så vil jeg servere noe mat. Vi blir nok 40-45 stk. Uformell fest egentlig. Har tilgang til kjøkken i lokalet. Kjøpe tapas til 350 kr pr mann er helt uaktuelt.
Vi var i 40 års dag nå på lørdag, og fikk servert koldtbord. Helt greit, og god mat, men jeg tenger at en god gryterett med salat og godt brød hadde vært like godt, og sikkert mye billigere. Evnt. reker dersom dere liker det.
Jeg var på en fest på lørdag hvor det i løpet av dagen hadde vært totalt 74 personer (både store og helt små) innom. Der ble det servert en chili con carne, en indisk linsegryte og pølser. Og det var helt supert. Det var ingen slik formell "nå spiser vi"-seanse, men ingen trengte å være sultne.
I mitt eget 40-årslag hadde jeg bestilt en del tapas, men supplerte en del selv også. Og fikk venninner til å ta med kaker til kakebordet slik at jeg ikke trengte å tenke på alt (de tilbød seg helt av seg selv, så jeg slapp til og med å tenke på det).
Chilli con carne var en god ide. Jeg har servert biff bourguignon med hjortekjøtt med stort hell. Jeg innbiller meg at du også har tilgang på gratis viltkjøtt? Det er i alle fall en økonomisk måte å lage opp større kvanta på.
Vi serverte betasuppe i min og søster sin fest nå i vår. Sesongmessig var det kanskje litt pussig, men det var økonomien som bestemte. Hadde tilgang til god, ferdig og billig suppe/gryte fra fryseren på jobb. God venninne tilbød seg å bake rundstykker til alle. Bare velstand. Resten av kakene kom også fra ivrige kakebakere.
Chili con carne er kjempegodt, men min erfaring er at det er billigere og enklere jo mindre dill og ekstra tilbehør som trengs.
Viltgryte var mitt første forslag, men det var ikke nok i fryseren hos leverandør :humre: Har faktisk spurt en del venner som jakter, men ingen har igjen så mye. En gammel klassekamerat av oss mente det skulle ordne seg fint helt til han skjønte at jeg jukset med flere måneder med feiring. Og ikke tro at sodd ikke har vært oppe til vurdering... :humre: Svoger har en kalv med dårig pust som han mente jeg kunne få.... Tror det blir chilli con carne.
Tacosuppe med revet ost og rømme med tacochips ved siden av har vært en slager her i litt større lag. Kan med fordel lages dagen før.
Her er min justerte suppe:
Til 6 pers: (normal spisende, evt 4 storspisere som spiser hele kvelden)
1 kg kyllingfilet (deles i terninger og brunes raskt)
2 glass chunky salsa
4 kjøttbuljong terninger
4 glass vann (chunky salsa glass)
2 bokser kidney bønner
2 store bokser mais
2 purre, kuttes i skiver
2 store gule løk, grov kuttes i ca biter
Som med fersk suppe, jo lengre den står og småkoke, desto bedre.
For de som vil ha det litt mer spicy kan du servere jalapeños ved siden av.
Jeg skal også feire bursdag (40) i august. Vi blir mellom 40-50. Tenkte å skrive i innbydelse at det blir korgfest. Alle tar med en liten rett og så lager vi koldtbord evt tapasbord :jupp:
Og så kan jeg handle inn ekstra drikke :jupp: