Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kindle - hva ville du gjort?

#1

Tallulah sa for siden:

For knappe to år siden kjøpte jeg en Kindle Voyage, som jeg fikk en amerikansk venninne til å ta med til meg fra USA. Nå har batteriet konket fullstendig, og siden USA kun har ett års garantitid får jeg ingen ny Kindle, men jeg får 15% avslag på en ny. Av en eller annen grunn kan jeg nå bare bestille Kindle Voyage med levering til Norge, ikke paperwhite. Jeg vil jo egentlig fortsatt ha Voyage, den passet meg mye bedre enn Paperwhite.

Jeg har bestilt et nytt batteri til den, men leverandøren vet ikke når de får det inn igjen. Så hva ville du gjort?

1a) Bestilt en ny Voyage fra England eller USA, med rabatt, moms og frakt kommer det på ca 100 kroner mindre enn å kjøpe den samme på Komplett. Avbestille batteriet og kassere den jeg har.

1b) samme som over, men beholde bestillingen på batteriet, og forsøke og skifte det når det en gang kommer, og enten selge en av voyagene, eller bytte innbyrdes i familien. Det er kanskje greit med en i bakhånd, siden min 1. gen som Høvdingen har arved sikkert tar kvelden snart den også.

  1. Kjøpe ny Voyage fra Komplett, for å få bedre garantitid, og blåse i de 15% jeg kan spare ved å kjøpe fra Amazon. Som reelt sett er en hundrings, om jeg skal få den levert i Norge.

  2. Vente til neste gang jeg er i Storbrittania og få den levert kostnadsfritt til hotellet. Men da har jeg ikke Kindle i sommer.

  3. Få den levert til slekt i Sverige (litt risikofyllt, De sliter med at PostNord mister alle pakkene), og jeg er usikker på momsreglene innad i EU. Da får jeg den nok heller ikke før sommerferien.

  4. Få den levert til sommerhuset vi skal feriere i, i Dansmark i sommer, men usikker på momsreglene der også, og om det i det hele tatt går an?

  5. noe helt annet jeg ikke har tenkt på.

Som dere skjønner er jeg hypp på ny Kindle før ferien, men jeg er sur på Amazon. :knegg:


#2

Candy Darling sa for siden:

Jeg hadde nok gått for Komplett, siden jeg ikke liker å føle meg dårlig behandlet. Men Amazon får jo pengene dine, anyways.



#4

Tallulah sa for siden:

Ja, og de får mindre penger om jeg kjøper direkte av dem.

Brukt på Finn er selvsagt et godt alternativ. :nikker: Men der er det bare et par paperwhiter til salgs.


#5

Polyanna sa for siden:

Trenger Hiawatha kindle?


#6

Tallulah sa for siden:

Hiawata har. Høvdingen har min første, Hiawata fikk min paperwhite til jul, og jeg har hatt voyage.


#7

Agent Scully sa for siden:

Pass på. Min komplett kindle var sånn reklamebasert. Jeg fikk slått det av, men egentlig koster det pæng å få den "oppgradert" til å være ad-free. Måtte sende mail til kindlefolka.


#8

Tallulah sa for siden:

Min var også reklamebasert, det plaget meg ikke i det hele tatt. Det lå jo bare en annonse for en cheap roman på oppstartsbildet?


#9

Neket sa for siden:

Jeg har paperwhite med reklame, men det er jo ikke noe problem (min er kjøpt i USA, gjerrig som jeg er tok jeg den billigste). Man ser jo ikke noe reklame mens man leser.


#10

Tallulah sa for siden:

Forresten, jeg ser nå at rabatten kun gjelder når jeg bestiller fra USA. Det virker som det som trekkes fra på den engelske siden er momsen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.