Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Aldri mer tysk! Evt aldri mer fremmedspråk 2

#1

Floksa sa for siden:

Er det lov å pynte kaka med disse svært velvalgte ordene, framsatt i pur lykke fra en tiendeklassing som skal videre på yrkesfag? Kaka skal være med på avslutting for hele trinnet.


#2

Millen sa for siden:

Hvorfor ikke?


#3

Floksa sa for siden:

Tysklæreren kan ta det ille opp?


#4

Fløyel sa for siden:

And so?


#5

millact sa for siden:

Gjør det noe? Du får satse på at tysklæreren ser humoren i det. Sønnen din skal jo aldri mer ha verken faget eller læreren.


#6

Niobe sa for siden:

Du kan skrive «Nicht mehr Deutsch!» Det burde jo glede tysklæreren å se språket anvendt. :knegg:


#7

Floksa sa for siden:

Fantastisk!! Det blir det! Jeg skal ha opptil flere elever ved samme skole og vil ikke legge meg ut med noen. Dog tenkte jeg ikke å signere kaka :knegg:


#8

Stompa sa for siden:

Skriv heller "Nie wieder Deutsch!" eller "Kein Deutsch mehr!" hvis du vil imponere. Hilsen tysklæreren.

(98 % av de lærerne jeg kjenner ville ikke tatt noe sånt ille opp. Vi har nok et ganske realistisk forhold til hvordan elevene liker fagene våre.)


#9

Katta sa for siden:

Hva synes ungen? Min hadde dødd av skam, men hvis han selv har humor på er det jo greit. Læreren hadde jeg ikke tenkt på.


#10

Niobe sa for siden:

Vel, der ser man kanskje hvorfor jeg aldri imponerte noen tysklærere. :rofl:


#11

GinaK sa for siden:

Haha, jeg brukte google-translate i fjor da jeg la ut en greie på Facebook på at vi øvde til tysk muntlig og fikk ros fordi jeg husket grammatikken.
Hadde ikke peiling på tysk men den stemte nok heldigvis.
Gøy å gjøre litt sånt. 😊


#12

Blå sa for siden:

Jeg synes at det høres helt strålende ut., om eleven selv vil. Alle fornuftige lærere vet at noen elever elsker faget og noen misliker det sterkt.

Vi var på orienteringsmøte for TAF i fjor og den ene eleven som snakket begynte sin innledning om hvorfor han hadde valgt TAF med: Aldri mer tysk!! Aldri mer KRLE!!


#13

Millen sa for siden:

og det betyr? Har aldri hatt tysk og kan det ikke.


#14

Floksa sa for siden:

Ungen synes det er greit. Prøvde meg på at jeg kunne skrive "ungens navn mamma og pappa elsker deg". Det var ikke så aktuelt :knegg:


#15

Stompa sa for siden:

Hva er TAF?

Aldri mer tysk.


#16

Blå sa for siden:

Tekniske og almenne fag. En kombinasjonslinje der man går både yrkesfag og studiespesialiserende. Men, for å få det til med realfagsfordypning, så kutter de andre fremmedspråk og KRLE.


#17

Hondacrv sa for siden:

Kutte KRLE? Uff.


#18

Stompa sa for siden:

Aldri hørt om. Begynner de med det allerede i ungdomsskolen, altså? Ingen grunnskoler her i byen som tilbyr det, i hvert fall.


#19

Blå sa for siden:

Nei. Det er på videregående nivå. Og jeg tror at det finnes i alle fylker, selv om det startet i Hordaland. Det heter muligens andre ting. Om dere ikke har det i ditt fylke så bør det bli en politisk sak. Det er et veldig godt tilbud.


#20

Stompa sa for siden:

OK, jeg trodde det var grunnskolen siden du snakket om KRLE - det har de ikke i vgs (men et beslektet fag som heter Religion og etikk på Vg3). Jeg tror ikke vi har det du beskriver. Naboskolen har såkalt forskningslinje, med fokus på teknologiske fag og realfag generelt. Men de har ikke kuttet i fellesfagene, så elevene har fremmedspråk.#22

Bluen sa for siden:

He-he, herlig! Echt toll! (Nå bruker jeg sikkert slang fra 80-tallet, ettersom det visst ble "nie wieder Deutsch" på meg også etter grunnfaget i 1993. :knegg: )


#23

Lykken sa for siden:

Fantastisk! Den kaka burde mine foreldre gitt meg etter 4 år og en 2’er i karakter. :humre:#25

Pelle sa for siden:

Herlig!!


#26

Tjorven sa for siden:

Jeg setter pris på at du hørte på tysklæreren her inne! :knegg:

Kul kake.


#27

Inagh sa for siden:

Herlig. :knegg:


#28

liefje sa for siden:

Sehr lustig!


#29

Teofelia sa for siden:

Knallbra! :glis:


#30

Karamell sa for siden:

Den burde sønnen min fått i gave i dag også. :knegg: Utrolig at han rodde inn en 3-er! (han ble også overrasket!).


#31

Katta sa for siden:

Knallbra!


#32

Blånn sa for siden:

Poden her likte kaka di veldig godt. Han var gjennom to år med tysk på vgs og etter en enorm innsats fra lærer sto han. Vi jublet da han kom opp i engelsk og ikke tysk. :knegg: (det hører med til historien at vi fikk eksamenen hans annulert fordi han ikke fikk bruke hodetelefonene sine)


#33

rine sa for siden:

Hodetelefoner på eksamen? Why?


#34

Matilda sa for siden:

Er ikke det ganske standard for en del med behov for tilrettelegging, som dyslektikere med programvare som leser opp tekst for dem?

Likte kaka. :knegg: Jeg likte for så vidt tysk godt sjøl, men har sans for ærlige kaker.


#35

rine sa for siden:

Det vet jeg, men det er vel også ganske standard at ulike former for tilrettelegging er avklart med skolen før eksamen. :undrer:


#36

Blånn sa for siden:

Og det var det. Rådgiver hadde til og med forsikret seg om at han kjente til bruken av sine hjelpemidler. Men en pensjonert eksamensvakt satte seg på bakbeina til tross for instrukser og min beskjedne sønn lager ikke trøbbel. Dermed fikk han ikke brukt programmet som leser opp tekst for ham under eksamen. Og vi søkte og fikk den annulert.


#37

Teofelia sa for siden:

:dåne: Å, herre. Må han ta den på nytt, eller stryker de den bare?

#38

Blånn sa for siden:

De strøk den bare.


#39

Teofelia sa for siden:

Det var da enda godt.


#40

rine sa for siden:

Så kjipt. :skuffet:#42

Blånn sa for siden:

Det må legges til at da vi oppdaget dette (han kom ikke på å fortelle det hjemme heller) og tok kontakt med rektor ble det tatt tak i umiddelbart. Rektor la seg paddeflat og søkte om annullering etter å ha kommunisert med oss.

Det ble krøll på norskeksamen også i år (vg3), men det var tydelig at de hadde tatt konsekvensen av det og hadde en god backup (først virket ikke CDord=ny pc, deretter hadde udir problemer så han fikk ikke lydfila = noen leste opp alle tekstene for ham og deretter ble det trøbbel med wordfila=it-support måtte jobbe lenge for å få orden på den før han leverte. Han fikk ekstra tid i tillegg til den ekstra timen han allerede hadde).


#43

Isbjørn sa for siden:

Hvordan gikk det, Floksa?


#44

Floksa sa for siden:

Kaka ble servert. Selv om poden var usikker. Tilbød meg å male over altså. Var vellykket :knegg:#46

Nenne sa for siden:

Hva du enn bruker som positivt uttrykk her kan jeg garantere at det skal stå «mega» foran. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.