Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

L’Oréal og Nestlé

#1

Mandino sa for siden:

I min naivitet var jeg faktisk ikke klar over at Nestle`er hovedaksjonær i Lòreal. Har dermed benyttet deres produkter i mange år til tross for min boikott av Nestle som har pågått i 16 år :(

Så nå er det bare å begynne å se meg om etter ny shampo, balsam, dagkrem og mascara (har benyttet Kerastase shampo og conditioner fra frisørsalong og tror det kan bli vanskelig å finne en som er like god).

Klager ikke uansett - skal nok finne minst like gode produkter av et annet merke - noe med gode mascara-tips? Eller gode shampo/balsam merker for den saks skyld.


#2

*HH* sa for siden:

Dette visste ikke jeg, har Lorea'l hårspray.. :iiik:



#4

~TM~ sa for siden:

... og da kan jo jeg opplyse om at jeg er temmelig sikkert på at L'Oreal er ganske tungt inne i forhold til Lancome også.

Jeg mener å ha lest det et eller annet sted.


#5

Tinka sa for siden:

Dette var for meg "gammelt" nytt.


#6

*HH* sa for siden:

Greit å ha sett listen :nemlig: skal holde meg langt vekk fra merkene som er nevnt der. Heldigvis er det ingen av de merkene jeg bruker til noe.


#7

Mandino sa for siden:

Da vet jeg det altså - takk for oversikten Sitron.


#8

Palmen sa for siden:

Det må jeg si at overrasker meg litt, at man boikotter Nestle iherdig i så mange år og ikke vet hvilke andre merkevarer firmaet har eierskap i eller representerer.

Jeg boikotter IKKE Nestle, men har allikevel visst dette i lang tid.


#9

Éowyn sa for siden:

Hm..Ser at Body shop har kommet på listen, og.


#10

Albertine sa for siden:

Det er kommet til nye navn siden sist jeg sjekket listen, og må nå kvitte meg med favorittmascaraen min... :hylgrine:


#11

Mandino sa for siden:

Trodde faktisk jeg hadde listen, men Lòreal har gått meg hus forbi.


#12

*HH* sa for siden:

Jeg har ikke boikottet Nestle i "så mange år", så jeg føler meg unnskyldt :nemlig:


#13

syllan sa for siden:

ikke halshugg meg.. hehe men hvorfor boikotter dere nestle?:rødme:

(har ikke fått med meg hvorfor:sparke:)


#14

Albertine sa for siden:

Det står mye om det i linken, men som jeg har oppfattet det har Nestlè drevet intens markedsføring av morsmelkerstatning i Afrika, og får kvinner til å gi MME istedenfor å amme sine barn. Dette dreper småbarn hver eneste dag, fordi de fleste er så fattige at de ikke har råd til å gi anbefalt dose med pulver, de bruker vann som kan være urent, og har ikke fasiliteter til å sterilisere flaskene. Blant annet. Ungene blir derfor underernærte og syke av dette, og befolkningen blir enda fattigere.

Fatter ikke at det går an å gjøre slikt, når ungene definitivt har best av morsmelk.


#15

syllan sa for siden:

ok... herregud det er jo helt sykt..
må googles å leses mer om dette..


#16

Shannon sa for siden:

Har drevet ja. Tidene har forandret seg. De holder ikke på slik nå lenger. Man får i allfall sette seg inn i ting før man velger å boikotte. Dessuten bør man også tenke over hva man selv ønsker å oppnå ved boikotten og hvilke konsekvenser den i verste fall kan få.


#17

Candy Darling sa for siden:

L'Oréal er en av hovedaksjonærene i legemiddelfirmaet jeg jobber i. Får håpe man ikke blir syk! :)



#19

Sitron sa for siden:

Nei, de skal visstnok ikke drive slik lenger. Istedet tar de barnemat utgått på dato fra Vestlige butikkhyller og sender til salg i den tredje verden. Veldig stuereint. Og dette er ting vi vet om. Gudene vet hva som ikke har kommet frem når det gjelder de der.


#20

Albertine sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg tar de linkene med en klype salt. Virker ikke like troverdig når det kommer fra produsenten selv.


#21

Elin sa for siden:

Jeg er helt på linje med Shannon i denne saken. For det første må man sette seg inn i saken, og man må vurdere hva som er verst, noen få mennesker som har råd og anledning til å bruke andre produkter, boikotter Nestlè, som fører til at kanskje et par mennesker i et av produksjonslandene til Nestlè mister jobben. Er noen klar over hvor mange Nestlè-konsernet sysselsetter i denne verden? Hadde det vært bedre at Nestlè forsvant? Eller bør man være såpass vidsynt at man tenker over alt det bra som Nestlè faktisk gjør, og produserer, fremfor å boikotte pga èn sak - som i tillegg er historie.

Jeg kjenner at jeg tenker litt små-rart om de som boikotter Nestlè, og det har jeg gitt tydelig uttrykk alle de gangene denne debatten dukker opp.


#22

Sitron sa for siden:

Ja, klart at en jobb er bedre enn barnemord. Anytime.


#23

Elin sa for siden:

Forøvrig har Nestlè også joint venture med Mills som bl.a. produserer Yoplait, Old El Paso og Häagen-Dazs.... og ja ettersom Nestlè er en av samarbeidspartnerne til Diplom-is , så bør man vel kanskje boikotte dem også...:confused: Ja, og Diplom-is er jo også et datterselskap av Tine, så da får vi jammen boikotte Tine også i samme slengen....:rolleyes:


#24

Toffskij sa for siden:

Jeg synes dette er en ganske artig tankegang. Du mener altså at man på et vis er moralsk forpliktet til å bruke penger på Nestlé-produkter? Kanskje man egentlig burde gjøre opp et regnskap over hverdagshandlingen sin, sånn at man ikke kunne tenkes å forrykke balansen mellom de store multinasjonale selskapene? :snill:

Nei, gitt. Om jeg føler ubehag ved å bruke penger på en viss type varer, om det nå er pga. varen selv, produsenten og produsentens historie eller generelle omdømme, eller landet det kommer fra, så bruker jeg jaggu ikke pengene mine på dem heller. Oppriktig talt. Smårar eller ei.


#25

Elin sa for siden:

Nei, hvorfor i all verden skulle man føle seg moralsk forpliktet til å kjøpe Nestlè?? Jeg føler meg ikke moralsk forpliktet til å boikotte dem, og nei, ikke moralsk forpliktet til å kjøpe produkter fra Nestlè-konsernet heller. Men jeg gjør det. Oftere enn jeg aner. Det tror jeg gjelder for mange - selv de som s.k. boikotter Nestlè.


#26

Toffskij sa for siden:

Den offisielle og organiserte boikotten er faktisk en punktboikott. Det er valgt ut noen få signalvarer, for at det skal bli maksimalt merkbart for Nestlé, og enklest mulig for dem som vil boikotte. Det viktigste med en boikott er jo at signalet når fram.


#27

Mei sa for siden:

Amen :dulte:

Unnskyldninger fra Nestlés egne hjemmesider tar jeg med fire klyper salt. Og for meg vil produktene deres alltid være annenrangs. Nettopp fordi jeg forbinder merkenavnet deres med noe veldig, veldig negativt.

Når det gjelder datterselskapene deres prøver jeg så godt jeg kan å holde meg oppdatert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.