Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva sover barna i i barnehagen?

#1

Olympia sa for siden:

De barna som sover ute, altså. Vi har kjøpt lammeskinnspose til minsten i dag, som skal begynne i barnehage neste uke. Det er en fleecepose med lammeskinn inni, men skinnet kan tas ut når temperaturen ikke er så altfor lav. Jeg vet ikke helt om jeg skal ta ut skinnet, lurer på om de kler på barna yttertøy før de legger dem ute? I så fall trenger de jo ikke skinnpose.

Men jeg vet at noen barn sover i softbag med vanlig dyne i, mens andre bare har dyne over seg i vogna. (Regntrekk over). De barna burde jo absolutt ha mer klær på. :confused:

Hvordan gjør dere det?


#2

Aminta sa for siden:

Avkommet har alltid skinn i vognen, og bhg. har regulert klærne etter skinnet i vognen og hva som er av tepper osv.
De har doble, store ulltepper til alle barna i bhg. som de bruker over hva-nå-enn barna har hvis det er nødvendig, men vi har aldri hatt behovet.
Har hatt med ulteppe og ulltøy til utesoving. Og mere ull samt lammeskinnspose på vinteren.


#3

Erica sa for siden:

Barnehagen her har gitt beskjed om at de foretrekker voksipose. Her er veldig kaldt om vinteren, så den er god å ha. De regulerer klærne inni etter tempen ute.

I overgangsperioder har vi brukt dyne + pledd, eller jeg har hatt en tynnere dyne inni voksien (som jeg har sydd selv av en sommerdyne).

Må skryte av barnehagen vår på dette området, de er flinke til å kle barna passende etter været. De har til og med termomter de henger på kalesjen til vognene for å måle tempen inni der.


#4

Maxine sa for siden:

Minste sover i vogn med hjemmesydd, varm pose på vinteren, hjemmesydd, tynnere pose på vår/høst.


#5

Maverick sa for siden:

Det har jeg faktisk ikke tenkt på engang. Han sover ihvertfall på lammeskinn med mitt geniale, selvstrikkede ullteppe som man skulle tro var med innebygd temperaturmåler. :kry:


#6

Olympia sa for siden:

Jeg ønsker ikke å få svar der ordene "hjemmesydd/hjemmestrikket" blir brukt. :snurt:


#7

Aminta sa for siden:

Et sånnt har jeg og gitt :D


#8

Maverick sa for siden:

:knegg:

Dette før nevnte teppet er rett og slett bare en stor gryteklut. Noe annet kan jeg nemlig ikke strikke. :blush:

Men, altså, det er helt genialt. Tykt ullgarn, tykke pinner, det går fort som bare det og teppet er fantastisk. Pjokken (eller jeg) blir ikke for kald, og ikke for varm.


#9

Ibidelma sa for siden:

Barnehagen til tulla anbefaler voksi pose for det kan bli veldig kaldt her i Trondheim. Så jeg går nok for en voksipose selv :) Tenkte på odenwalder holly (den nordiske versjonen) men finner den ikke noen sted i 120 cm, så da blir det voksi.


#10

Lizzie sa for siden:

Akkurat nå har han en dyne, men vanligvis bruker vi voksipose. Sommerversjonen på våren og høsten og ulldyna om vinteren.


#11

Erica sa for siden:

Vi har en Holly også, men den syns jeg faktisk ikke er varm nok på de riktig kalde dagene. Voksien er bedre.


#12

Pelen sa for siden:

Når Herremannen sov i barnehagen så sov han i voksipose (som vi lånte av noen slektinger med store barn) med flere lag ull (eventuelt fleece ytterst) når det var kaldt. Han hadde aldri yttertøy på seg. En høyhalset ullgenser (vi kjøpte fra www.krokofanten.no) var bra å ha samt noen ekstra tykke ullsokker. Han hadde også et pledd å legge over kalesjen/åpningen så at den verste kulden holdt seg utenfor. Vår barnehage foretrekker også voksipose, fremfor ullpose. Ullpose brukte vi hjemme på vinteren.


#13

tink sa for siden:

Vi bruker voksipose fra høst til vår. Nå er det skinn og dyne som er tingen. Når det ikke er veldig kaldt ligger han bare i body og strømpiks, ettersom kulda setter inn hender det at vi forsterker med skinn under posen. Det er bare ei sportsvogn han sover i.

Forøvrig tror jeg vi dropper voksiposen i år - så får babyen ta over den når h*n kommer i januar. Store gutten må vel snart slutte å sove på dagen...


#14

Nessie sa for siden:

Hannah på 2 sover i voksipose. Eller. Skal ta den med igjen over helga.. tenkte kanskje vi kunne drøye litt, men tydeligvis ikke med disse Trøndertemperaturene :snurt:

Da ligger hun bare i ull.


#15

Lykken sa for siden:

Våre to har sovet i gammel saueskinnspose fra mine egne barneår. Når det har vært veldig kaldt har vi supplert med dyne og teppe over, fordi posen ikke rekker opp til haka når de har blitt litt større enn babystr. Disse lamme/saueskinnsposene er gode og varme, og tøyet regulerer man selvfølgelig etter temperatur. Jeg lånte voksipose, men brukte den aldri, stor og uhåndterlig for meg som var vant til saueskinnsposen.


#16

Chablis sa for siden:

Kasper sover på lammeskinn med morsigne teppe overseg. Til vinteren skal han sove i sovepose som barnehagen har kjøpt inn til alle sammen.


#17

Tjorven sa for siden:

Nå har hun bare et teppe over seg (hun er 2,5 år). Men det begynner vel å bli i minste laget. De har ekstra tepper til utlån i barnehagen, så jeg tror ikke at hun fryser akkurat.

Om vinteren har hun brukt voksipose og så regulerer barnehagen bare med hvor mye klær de putter på henne inni posen. Midt på vinteren er det tre lag ull.

De som jobber i barnehagen er det vett og forstand på, så de klarer å se dette an på et fornuftig vis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.