Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dag tre av Ramadan

#1

Nabbe sa for siden:

  1. Ramadan

Faster: 0533-2007
Frokost: Lasagne fra i går og skiver med nugatti til desert.
Middag: For min del, irakisk festmåltid, for de her hjemme, har ikke peiling.

I går hadde vi en morsom kveld. Barna kan jo be, men i går skulle de lære å vaske seg før bønn, å gjøre wudhu. Det ble mye skvetting og vasking, og noen måtte ta flere runder for de glemte å stryke over håret, eller glemte å blåse i nesen.

Jeg er glad jeg slapp unna, og bare satt her og surfet, mannen min påtok seg ansvaret for dette. Det er obligatorisk å vaske seg før bønn, men med barn er det jo ikke så heftig, for bønnen er jo ikke obligatorisk før de kommer i puberteten, men det skader jo ikke å være tidlig ute. Spesielt ikke når ungene selv er motiverte for å lære.

I går annonserte altså barna (når jeg sier barna her, mener jeg ikke Khadija, altså) at de ville faste i dag. Vi spurte dem gjentatte ganger, om de ville opp klokka fem, og sånn, og jaaada, de var helt med.

Greit, vi tenkte de kunne jo få lære da, og dro dem opp klokka fem, de spiste, og nå er klokka 11, men ingen har gitt opp enda. Sofiane har visst vært nærme, men har ombestemt seg etterhvert. Han har ikke sovet siden klokken fem da, så han er på vei inn å legge seg på rommet mitt nå.

Jeg gikk og la meg etter morgenbønnen (Fajr), men de andre her holdt stand og så på Harry Potter. Klokka ni sto Khadija opp, og nå nettopp kom jeg tuslende.

Jeg gleder meg til i kveld, da skal jeg på felles iftar med mange damer fra mange land. Norske, irakiske, marokkanske, somaliske... God mat og godt selskap. Så skal vi lese Quran og prate om islam. Det er herlig å føle ett visst fellesskap, selv om samfunnet rundt oss ikke faster og ikke har den høytidsstemningen som vi forsøker ha. Jeg er ekstra oppglødd fordi Malika skal være med i dag, og da kanskje har fastet hele dagen. Lille, store jenta mi...

Så får vi se da, når jeg skal invitere de samme damene hjem hit, hva det blir til middag. Må vel ta fram de algeriske kokekunnskapene mine da!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.