I eit oppskriftshefte eg har, med pai i diverse variantar, står det at for å beholde fasongen på paien under forsteiking, er det lurt å legge plastfolie på toppen av paien og tørre erter på det igjen... :nemlig:
Plastfolie??? Er det noko lurt då? :confused: Tenkjer på alt av plast eg har smelta opp gjennom åra fordi det har stått for nær varme.... Eller smeltar ikkje plastfolien, kanskje? :blond:
Vanlig plastfolie går absolutt ikke an å ta i stekeovnen. Det må være en spesiell stekefolie isåfall. Jeg har oppskrifter der ertene skal rett på paideigen.
:) Takk, då veit eg at eg ikkje var heilt på bærtur. Sat igjen som eit stort spørsmålsteikn nemleg. Og plastfolie var gjenteke fleire gongar, så eg rekna ikkje med at det var trykkleif heller. Det var gjort eit ekstra poeng av kor smart det var å berre kunne løfte vekk heile ertestasen, når steikinga var ferdig. Mon det, om alt smeltar ned i paien! Trur eg held fram med å gjere det slik eg "alltid" har gjort det. :jupp:
Sist jeg la erter rett på deigen endte jeg med et pilleprosjekt uten like for å få løs... Anbefaler å legge litt matpapir,bakepapir eller alufolie i mellom, jeg da.
Jeg bruker alufolie eller bakepapir når jeg forsteker. Man kan forresten godt bruke havsalt i stedet for erter, hvis man har uhovelige mengder av det.
:åplyser: