Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, jeg skal bake stor kake!

#1

Misteri sa for siden:

Jeg skal bake en marsipankake til et 40 års lag til helgen. Blir mange mennesker, så den må bli større en vanlig.

Trenger oppskrift som jeg vet andre har fått til, har nemlig funnet noen på nettet, men har jo ikke prøvd dem før. Må være til en langpanne.

Skal også ha marsipan over, hvordan i hule skal jeg klare å rulle den fint? Bruker å kjøpe ferdig rullet marsipan til vanlige sukkerbunn i rundform.

Hjelp mottaes med stor takk!


#2

konemor sa for siden:

Kan du ikke bare lage 2 vanlige da?
Om du har lykktes med det før tenker jeg. Litt kjedelig å ikke lykkes når mann har press på seg. Uansett: lykke til :)


#3

Harriet Vane sa for siden:

Langpannesukkerbrød:

12 store egg
300 g sukker
piskes til eggedosis.

300 g hvetemel
3 ts bakepulver

siktes i.

Has i smurt langpanne/evt bakepapir og stekes 45-60 min på 170 C. La sukkerbrødet hvile litt, gjerne noen timer, før du fyller det.


#4

Muskat sa for siden:

Når jeg kjevler ut marsipanlokk pleier jeg å gjøre det i mellom to bæreposer, altså jeg river opp og bretter ut posene og legger marsipanen i mellom. Og så bruker jeg litt potetmel for at det ikke skal sette seg fast.


#5

Erica sa for siden:

En kamerat av meg gjorde også dette, men brukte rimi-poser. Med det flotte resultat: Marsipanen tok farge av trykket, så det ble fin rimi-dekor på kaka:hehehe:.


#6

DM sa for siden:

:ja: To stk, med bro mellom.


#7

kisha sa for siden:

Bakepapir farger ikke av.


#8

livit sa for siden:

Bruker tupperware-underlag til å kjevle ut marsipan på, farger ikke av.. og er bare perfekt :jupp:


#9

Misteri sa for siden:

Dette gjorde jeg også.

Tusen takk for svar alle sammen! :)

Ble noe alla din oppskrift Madam Mim, doblet en vanlig en. Marsipanen er rullet ut og pynten er laget. Kaka ser så langt bra ut. Blir spennende å se sluttresultatet.


#10

Misteri sa for siden:

Forresten så stekte jeg i tre runder, fant ut at det å dele en så stor kake var en vrien om ikke umulig jobb. Ble veldig bra det. :ja:


#11

syllan sa for siden:

hahahaha:D nice..


#12

Harriet Vane sa for siden:

I tre tynne lag? Smart! Jeg gjør det ( i to lag) med den kjempefine Nigella-sjokoladekaken jeg baker innimellom.

Nigellas Old Fashioned Chocolate Cake

200g plain flour
200g caster sugar
1 tsp baking powder
1/2 tsp bicarb
40g cocoa
175g butter, softened
2 large eggs
2 tsp vanilla extract
150ml sour cream

  • preheat oven to 180C. Grease and line (or flour) two 20cm round cake tins
  • bung the ingredients all together in the mixing bowl or food processor and process until combined
  • spatula into the tins and spread out - the mix is very thick
  • bake for 25-35 minutes.
  • turn out and cool.

The icing
75g butter
175g best quality dark chocolate
300g icing sugar
1 tbl golden syrup
125ml sour cream
1 tsp vanilla extract (droppet)

  • melt the butter and chocolate together, cool slightly
  • add the golden syrup, then the sour cream and vanilla
  • mix into the sieved icing sugar, beat until combined and no lumps
  • use 1/3 to sandwich cakes together, 1/3 for the top and 1/3 for the sides

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.