Misteri sa
for 17år siden:
Jeg skal bake en marsipankake til et 40 års lag til helgen. Blir mange mennesker, så den må bli større en vanlig.
Trenger oppskrift som jeg vet andre har fått til, har nemlig funnet noen på nettet, men har jo ikke prøvd dem før. Må være til en langpanne.
Skal også ha marsipan over, hvordan i hule skal jeg klare å rulle den fint? Bruker å kjøpe ferdig rullet marsipan til vanlige sukkerbunn i rundform.
Hjelp mottaes med stor takk!
konemor sa
for 17år siden:
Kan du ikke bare lage 2 vanlige da?
Om du har lykktes med det før tenker jeg. Litt kjedelig å ikke lykkes når mann har press på seg. Uansett: lykke til :)
Harriet Vane sa
for 17år siden:
Langpannesukkerbrød:
12 store egg
300 g sukker
piskes til eggedosis.
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
siktes i.
Has i smurt langpanne/evt bakepapir og stekes 45-60 min på 170 C. La sukkerbrødet hvile litt, gjerne noen timer, før du fyller det.
Muskat sa
for 17år siden:
Når jeg kjevler ut marsipanlokk pleier jeg å gjøre det i mellom to bæreposer, altså jeg river opp og bretter ut posene og legger marsipanen i mellom. Og så bruker jeg litt potetmel for at det ikke skal sette seg fast.
Erica sa
for 17år siden:
Muskat sa:
Når jeg kjevler ut marsipanlokk pleier jeg å gjøre det i mellom to bæreposer, altså jeg river opp og bretter ut posene og legger marsipanen i mellom. Og så bruker jeg litt potetmel for at det ikke skal sette seg fast.
En kamerat av meg gjorde også dette, men brukte rimi-poser. Med det flotte resultat: Marsipanen tok farge av trykket, så det ble fin rimi-dekor på kaka:hehehe:.
DM sa
for 17år siden:
konemor sa:
Kan du ikke bare lage 2 vanlige da?
Om du har lykktes med det før tenker jeg. Litt kjedelig å ikke lykkes når mann har press på seg. Uansett: lykke til :)
:ja: To stk, med bro mellom.
kisha sa
for 17år siden:
Bakepapir farger ikke av.
livit sa
for 17år siden:
Bruker tupperware-underlag til å kjevle ut marsipan på, farger ikke av.. og er bare perfekt :jupp:
Misteri sa
for 17år siden:
livit sa:
Bruker tupperware-underlag til å kjevle ut marsipan på, kjevler ikke av.. og er bare perfekt :jupp:
Dette gjorde jeg også.
Tusen takk for svar alle sammen! :)
Ble noe alla din oppskrift Madam Mim, doblet en vanlig en. Marsipanen er rullet ut og pynten er laget. Kaka ser så langt bra ut. Blir spennende å se sluttresultatet.
Misteri sa
for 17år siden:
Forresten så stekte jeg i tre runder, fant ut at det å dele en så stor kake var en vrien om ikke umulig jobb. Ble veldig bra det. :ja:
syllan sa
for 17år siden:
3barnsmor sa:
En kamerat av meg gjorde også dette, men brukte rimi-poser. Med det flotte resultat: Marsipanen tok farge av trykket, så det ble fin rimi-dekor på kaka:hehehe:.
hahahaha:D nice..
Harriet Vane sa
for 17år siden:
Misteri sa:
Forresten så stekte jeg i tre runder, fant ut at det å dele en så stor kake var en vrien om ikke umulig jobb. Ble veldig bra det. :ja:
I tre tynne lag? Smart! Jeg gjør det ( i to lag) med den kjempefine Nigella-sjokoladekaken jeg baker innimellom.
Nigellas Old Fashioned Chocolate Cake
200g plain flour
200g caster sugar
1 tsp baking powder
1/2 tsp bicarb
40g cocoa
175g butter, softened
2 large eggs
2 tsp vanilla extract
150ml sour cream
preheat oven to 180C. Grease and line (or flour) two 20cm round cake tins
bung the ingredients all together in the mixing bowl or food processor and process until combined
spatula into the tins and spread out - the mix is very thick
bake for 25-35 minutes.
turn out and cool.
The icing
75g butter
175g best quality dark chocolate
300g icing sugar
1 tbl golden syrup
125ml sour cream
1 tsp vanilla extract (droppet)
melt the butter and chocolate together, cool slightly
add the golden syrup, then the sour cream and vanilla
mix into the sieved icing sugar, beat until combined and no lumps
use 1/3 to sandwich cakes together, 1/3 for the top and 1/3 for the sides