Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tror du korrupsjon er utbredt i Norge?

#1

Frost sa for siden:

Tror du korrupsjon er utbredt i Norge?

Det er mange land som er kjent for å ha mye korrupsjon. Norge er ikke en av de.

Selv tror jeg det forekommer i Norge. Jeg tror også det er vanligere enn vi tror.


#2

tink sa for siden:

Ja, jeg som vanligvis er svært så naiv tror nok at korrupsjon forekommer i større grad i Norge enn hva vi liker å tro om oss selv.

Jeg tror likevel at korrupsjonen foregår på et høyere plan, med det mener jeg at det ikke er mindre snuskete og uetisk enn i andre land, men at det ikke er så utbredt på individ-/brukernivå. En viktig styrke med samfunnet vårt er at de institusjonene vi flest er i kontakt med som skole, helsevesen og politi/rettsvesen fungerer greit og rettferdig.

Men har man masse penger tror jeg dessverre man kan betale seg ut av de fleste kniper.


#3

Sitron sa for siden:

Jeg tror korrupsjon foregår, men i langt mindre grad enn i land som er såkalt korrupte. Du kan ikke kjøpe deg ut av en fartsbot eller kjøpe deg enerom på barsel. Til og med Røkke sitter i fengsel nå. Ergo har jeg tiltro til systemet, men tror nok at det finnes utro tjenestemenn her som alle andre steder.


#4

Jessica sa for siden:

Det viser seg vel gang på gang at korrupsjon også finnes i Norge. Korrupsjonen her i Norge foregår, tror jeg, mest i de øvre skiktene....


#5

Toffskij sa for siden:

Jeg tror det forekommer en del snusk rundt omkring, og på mange nivåer, men jeg tror det er barnemat i forhold til hva man har f.eks. i en del afrikanske land, de gamle sovjetstatene osv.


#6

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror definitivt det eksisterer mange steder der det er mulighet, men i mindre systematisk grad enn i en del andre land. Det er mer avhengig av person enn posisjon, kanskje.

Også tror jeg at det ofte eksisterer mer som tjenester/ytelser enn direkte pengebidrag. Type billig_skifer_til_hytta_mot_vinne_et_anbud.


#7

him sa for siden:

Jeg tror korrupsjon eksisterer i enkelttilfeller i Norge, men jeg tror ikke det eksisterer korrupsjon satt i system.


#8

polarjenta sa for siden:

enig i dette.


#9

Estrella sa for siden:

Det tror jeg så absolutt. :nemlig:


#10

Esme sa for siden:

Enig. Jeg tror korrupsjonen i Norge handler mest om "vennetjenester". Ikke at det er noe bra, men det er ihvertfall ikke sånn at man kan anta at hvem som helst kan kjøpes.

En venninne fra Ghana fortalte at der er korrupsjonen så systematisert at det blir ikke ansett å være umoralsk. Hun betalte alltid ekstra for å komme fram i køen på legevakt, i banken etc. Ser ikke for meg at det hadde funket å gi legesekretæren på legevakta en hundrings for å komme fremst i køen nei.


#11

Nenne sa for siden:

Ja det tror jeg. Ikke den klassiske korrupsjonen, hvis man kan kalle det det, der offentlige tjenestemenn skal ha penger under bordet for å gjøre jobben sin. Her til lands er ikke offentlige ansatte så dårlig betalt at de ville risikere jobbene sine for noe slikt. Tror jeg i hvert fall.

Det man derimot ser utrolig mye av her er at jobber fordeles mellom venner og kjente. Det er ikke nødvendigvis den som er best egnet som får jobben, men den som i oppveksten tjente ukepenger på å vaske direktørens bil eller andre koplinger som ikke har noe med faglige kvalifikasjoner å gjøre i det hele tatt.

Bare det å få en sommerjobb og få et bein innenfor er jo vanskelig for ikke å si umulig hvis man ikke kjenner noen som jobber der fra før, evnt. har familie å vis til.

Jeg kaller det korrupsjon når kvalifikasjoner og meritter taper i kampen mot gamle naboer eller sønnen til kusina til naboen-kandidaten.


#12

Toffskij sa for siden:

Nepotisme. :) Men de landene som er gjennomkorrupte på andre måter, har gjerne mye mer enn vi av dette også. Heldiggrisene.


#13

Nenne sa for siden:

Ja jeg kjenner uttrykket. Det tyske er bedre for øvrig, Vetternwirtschaft heter det der. Korrupsjon er det okke som.


#14

Esme sa for siden:

Avsporing: kan man kalle en som har favorisert en slektning for ´Din jævla nepot!´?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.