Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har de små på føttene?

#1

Elin sa for siden:

Dvs. når de har på seg sko/vinterstøvler?

Ullstilongs med fot? Andre typer strømpebukser? Stillongs uten fot + sokker, og i så fall ullsokker eller andre typer sokker?

Og i gummistøvler, bruker dere ull der også, eller bare strømpebukse/sokker?

Jeg blir nesten gal av alle innkjøpene jeg må gjøre i forkant av at Amanda har fått barnehageplass, og alle klærne hun ikke trengte da vi bodde i Karibien....snufs...
Alle tips mottas med stort takk!:ja:


#2

Olympia sa for siden:

Vi bruker ikke ullundertøy, så unga går i vanlige strømpebukser (bomull), og har ullsokker (raggsokker) utenpå.

Om det trengs ullsokker i gummistøvler eller cherrox er jo et temperaturspørsmål.


#3

Nooria sa for siden:

Så dere har flyttet til Norge. Det har jeg ikke fått med meg.

Storebror her bruker tynne ullsokker i vinterskoene (og stilongs uten fot).


#4

Maz sa for siden:

Ullstilongs men sokk av blandingsull (type ullvang osv). Dette fordi det ikke anbefales ren ull i gore-tex. Enda usikker på vinterskotyper, men noe goretex blir det vel.

Hvorfor jeg gjør det slik, jo det er enklere å skifte en sokk om den er våt på tur enn å skifte strømpebukse. Enkelte barnehager, ber spesielt om stilongs og sokker nettopp av den grunn. Det er jo mange søte strømpebukser og jeg er av og til fristet, men der hun her kan gå med strømpebukse ellers og ha ull ved utelek så bytter de ikke alt i barnehagen.

Jeg har kommet frem til at Tom og Trine fra sparkjøp er overaskende bra og jeg er litt lat mht vasking så jeg har en del sett. 6 i fjor tror jeg i år blir det noen til. Bruker vanlig truse under selv om det vel ikke er optimalt. Barnehagen er veldig fornøyd med undertøyet fordi det ikke er for tykt.

Frøkna her i huset liker å sove i ullundertøy når det er kaldt derfor er det greit å ha litt ekstra.

Akkurat nå kan det gjerne være bomullstrømpebukser for det er ikke skikkelig kaldt. Men på turdager er det ull allerede.


#5

allium sa for siden:

Når de er helt små synes jeg det er greiest med strømpebukser, for sokkene er så små, og glir så lett ned og lager glippe på ankelen. Har kjøpt rimelige ullstrømpebukser på Bogerud tekstil.

Nå bruker de mest stillongs i ull og blandingssokk type Ulvang. Og alltid hjemmestrikket raggsokk av ull i gummistøvler, ellers blir det kaldt og klamt.

Aldri bomull på føttene om vinteren!


#6

Skilpadda sa for siden:

Ullongs uten fot og ikke så veldig tykke sokker i ullblanding, eller ullsokker hvis det er i støvler eller Cherrox-lignende støvler. Longsen bruker han til alt annet også i den kalde årstiden - under dongeribuksen sammen med joggesko eller støvler, og ofte innendørs uten noe utenpå. Strømpebukse med fot bruker han aldri.


#7

Skilpadda sa for siden:

Samme her; han bruker ikke andre innegensere enn disse ulltrøyene hele vinteren (bortsett fra i selskap og slikt), så vi trenger en del sett. Har også kjøpt noen Janusplagg for variasjonens skyld. Og poden syntes trøyen i Regnbueull var så fin, så jeg tror jeg skal kjøpe én eller to slike denne sesongen også.


#8

Maz sa for siden:

Har du sett de nye med striper? De var kjempefine. Min lille prinsesse vil gjerne ha en tynn genser utenpå, men sprader til min fortvilelse rundt i stilongs når jeg henter uansett hvor mye jeg prøver å oppmuntre til å ta på et skjørt.

Elin: jeg ville ha snakket med DIN barnehage. Det er mange "rette" ting, og det er greit å tilpasse seg deres ønsker.


#9

Skilpadda sa for siden:

Er det nye modeller nå? Det har jeg ikke sett - finnes de i en nettbutikk?

Det er da bare deilig å få leke inne i bare stillongs etter å ha kommet inn fra utelek. :) Både for gutter og jenter. (Og de rosa prinsesseullsettene er jo så søte at til og med de mest prinsessepyntede småjentene vil gå i dem, ser det ut til!)



#11

Skilpadda sa for siden:

Takk for tipset, Bundbury, det er greit å kunne variere med noe annet enn ensfarget hele vinteren. :)


#12

Ibidelma sa for siden:

Her brukes det ull-longs(uten fot) og vanlige sokker og ullsokker nedi støvlene. Bruker babyullbody eller genser hele høsten. De er gode de som selges på CUBUS, blir ikke helt blakket da om man kjøper ekstra sett :) Har også regnbueull og prinsesseull (2-delte sett).

På føttene inne bruker hun tovede tøfler med skinnsåle. Kjempevarme og gode. De er litt store akkurat nå, så hun bruker et par tykke sokker nedi :)

Og så har hun et par myke tøfler med "tussi" på. Kjøpte de på obs på tilbud denne uken. De var søte :)


#13

Filifjonka sa for siden:

Takk for tips! :) Jeg er også bittelitt lei av mørkeblått.


#14

Estrella sa for siden:

Ullgenserene fra Bogerud er også faktisk veldig bra og holder seg fine vask etter vask. Christian har brukt de i alle år. Og de er rimelige. :nikker:


#15

Martis sa for siden:

Her bruker vi ullstilongs og ullsokker/ulvangsokker. Jeg hadde noen ullstrømpebukser i fjor, men det ble lite brukt pga at det var mye styr hvis han ble våt på fotene.

Jeg har kjøpt litt her og der, men er mest fornøyd med de settene som faktisk tåler å bli vasket i vaskemaskin ;) Så Janus og prinseull/regnbueull blir valgt igjen i år. Tom og Trine har jeg ikke prøvde, men det så jo veldig bra ut på de linkene over. Selges det i noen butikker også? Bogrud?


#16

Tallulah sa for siden:

Vi har brukt ullstrømpis om vinteren fram til nå, men går mer og mer over til bare stillongs med tynne ullsokker. Ute under dressen har han ribbestrikka ullbukse over strømpisen og tykke sokker nedi vinterstøvlene. Takk for tipset om de stripete genserne, må sjekkes ut!


#17

Agent Scully sa for siden:

Jeg syns prinseull og prins(esse)ull har vært så langt - de er myke, holder formen fint i vask, er elastiske ...
www.janus.no/default.asp?id=178
Gjerne uten fot, i tilfelle de vokser litt ujevt i ben/fot-forholdet.
Jeg har også hatt glede av ullvangsokker til ungen.


#18

Stompa sa for siden:

Jeg begynte med longs uten fot og ullsokker i fjor, og det var veldig vellykka. Gutten min tåler ikke ull mot huden på overkroppen og lårene, så han har bomullslongs, mens jenta mi bruker ull eller bomull alt etter som. Kommer aldri til å kjøpe strømpebukser med fot igjen.

Jeg kjøpte ullsokker fra krokofanten.no på tampen av sesongen, og de var veldig fine og gode.


#19

Isolde sa for siden:

har dere sett de nye Krinkelull plaggene til janus? har babysettet til Ask og synest det er kjempefint og deilig. Det er ikke 100% ull men man kan ha ull under det igjen fordi det er ikke undertøy men vanlige klær.

synes kjolen til jenter og hettegenseren er kjempefin.

finnes på obs!.


#20

Pastill sa for siden:

Ullstilongs og ullsokker. Pleier kjøpe sånne tynne på HM.

I barnehagen vår vil de ikke ha strømpebukser fordi det gjør sokkeskift veldig vanskelig. :jupp:


#21

syllan sa for siden:

Di var knall fine, vet du ca pris?


#22

Isolde sa for siden:

Kjolen koster 200 vet jeg.

Jeg betalte 150 for bukse og 200 for jakke til småen, men disse fant jeg ikke bilde av på Janus sine sider. og 79 for hjelm lue. det er knirkelull babyull.

Tror det var rundt samme prisene på storebarn klærne og.

De selges på barnas hus og men dyrere enn obs.


#23

Maz sa for siden:

Jeg så de krinkelull greiene, men de finnes vel bare opp til 98 eller deromkring. I allefall det de hadde på Obs her.

Skulle ikke Janus komme med en ny serie som skulle selges på små butikker. Disse må jo velge vekk Janus pga at obs jo selger det billigere ut enn de får det inn. Forståelig for vi snakker jo helt andre volum her.


#24

Isolde sa for siden:

mamma kjøpte kjolene til mine nieser i str 6 år. synes å huske de hadde større.


#25

Maz sa for siden:

Da skal jeg sjekke videre. Genial utenpå ullundertøyet.


#26

Che sa for siden:

Jeg har kjøpt ludvig og solan-ull fra devold i år + ull fra cubus. Kjøper nok noe fra sparkjøp også, kjenner jeg...

Her er det longs som gjelder. I hovedsak fordi strømpebukser må vaskes hver dag, mens longser holder noen dager. lat

Vi bruker støvler når det er vått med ullsokker i, og gore-tex når det er vintervær/slaps. Jeg liker ikke cherrox. De puster ikke noe og er temmelig tunge synes jeg.


#27

Nessie sa for siden:

Sparkjøp sine er knallfine!

Her brukes ullstrømpebukse og tynne ullsokker.

Jeg er heller ikke fan av cherrox. De kan gå for en liten periode, men ikke hele vinteren. Har selv cherrox i barnehagen, og de er jammen ikke snakk om comfort :niks:


#28

Tallulah sa for siden:

VI har ikke hatt cherrox våre to barnehagesesonger, til tross for at vi bor i Oslo hvor det er mye slapsevær. Vi har brukt goretex som vi har impregnert, og Lille B har aldri vært våt på beina. I forrige barnehagen vår var personalet ramme til å bare ta på cherrox uansett, det var jo mye enklere! Det vil ikke jeg ha noe av, så jeg har bevisst ikke hatt det.


#29

Nessie sa for siden:

Barn vil jo ofte også selv ha på cherrox eller støvler.
Fordi de kan klare å ta de av/på selv.
Mi snuppe har cherrox hun, men det brukes lite. Tror vinteren kan komme tidlig i år, og da blir det Viking Goretex.


#30

Tallulah sa for siden:

Allikevel ingen vits i å ha det, hvis man greier seg uten. ;) Det er jo rett og slett ikke spesielt godt fottøy.


#31

Nessie sa for siden:

Helt enig i det:ja:


#32

Lykken sa for siden:

Når det kun er regn og en del plussgrader brukes kun sokker, evnt blandingsstilongs med sokker i slagstøvler. Når det er kaldt brukes ullstilongs med ullsokker i vintersko/cherrox. Fra ca oktober til mars/april brukes nesten bare ullundertøy og fleecetøy. Jeg liker ikke stilongs med fot, blir de våte på beina er det enklere å bytte kun sokker. Hvis vi har litt romslige vintersko bruker jeg alltid litt tykke ull-fleecesokker.
Det er dyrt å kjøpe seg opp på utstyr når man kommer fra varmere strøk, hvis du kan arve tøy fra familie er jo det helt topp og det finnes også mange butikker som har billigere merker som er absolutt bra nok. Man må ikke opp i over tusenlappen for utedresser og regntøy. Tenk litt på hvor mye slitasje og hvor lenge de er ute om gangen. Det er ikke nødvendig å ha tøy som holder seg tørt i 10 timer, når de kun er ute i 3 timer om gangen.
Bogerud tekstil og Truls&Trine fra Sparkjøp (beste ulltøyet jeg vet), Stormberg/Leketøy regntøy og utedresser fra XXL og dersom du trenger to av dress og regntøy, som jeg synes er praktisk, kan du kjøpe brukt eller billig og heller legge i litt ekstra hvis det trengs til barnehagen.


#33

Elin sa for siden:

Er det gummistøvler du bruker når det er vått da? :må ha det inn med teskje: hva slags gummistøvler er bra da?

Jeg har kjøpt noen gore-tex på salg, Ecco-støvler. Halv pris. De må vel være bra??


#34

Isolde sa for siden:

Gore tex skal være like vanntett som støvler. Ecco sine er veldig gode men har sett folk har delte meninger om det. Jeg elsker ecco sko og bruker det mye til meg, sambo og kommer til å bruke det på småen og.


#35

syllan sa for siden:

jeg syns ecco gore-tex til barn er genialt å ungene liker dem også:)
er kun di vi har brukt på høst / vinter / vår uansett vær å di er allti tørre i beina..( å jeg bor på vestlandet... myye regn her..)


#36

Beckett sa for siden:

Eldstemann (like gammel som Amanda) bruker ullstillongs uten fot, og ullstrømper fra Ulvang (de sitter veldig godt på foten, så slipper man at de glir ned og lager gliper). Disse har han oppi Ecco GoreTex. Ved skikkelig slapsevær har han Viking Thermo, før det blir altfor kaldt bruker han vanlige støvler med en god ullsåle oppi.


#37

Maz sa for siden:

Ungene liker cherrox, ingen tvil om det. De siste vinterene har min frøken brukt skinnstøvler fra Kavat i steden. Har aldri vært våt. Hun kaller dem Cherrox, og får lov til det de har langt bedre såler enn Cherrox. Hadde hun en eneste gang blitt våt så hadde jeg kjøpt Cherrox også. Men vet av erfaring de knapt brukes når hun har disse støvlene.

Håper jeg får dem like rimelig som i fjor på Obs.

De scoret dårlig i test, for som støvler kan de jo bli våte inni (om vann kommer oppi) og de tar litt tid å tørke.

www.kavat.com


#38

Stikka sa for siden:

De Kavatstøvlene så fine ut, Bundbury. Hvor mye betalte du på OBS for dem?


#39

Elin sa for siden:

Hvor får jeg kjøpt Viking Thermo? Har sømfart forretninger i dag, men ikke funnet det noe sted... :leter antakeligvis feil sted: og hva koster de?


#40

Maz sa for siden:

:ja:

Tror det var 399 i fjor, men med Coop norden samarbeidet avsluttet er det ikke sikkert de får dem til Svenske priser lenger. På Falkanger (Eurosko) var de et par hundrelapper dyrere. De er jo i spesialbehandlet skinn, og de er svenske.

Dette er definitivt en "verd å handle over grensen greie)


#41

apan sa for siden:

S brukte ullstrømpiser ifjor. Kanskje kjøper jeg stillongser i år. Han ble nesten aldri våt på bena så det var ikke noe stort problem.
Vi brukte Ullvangsokker utenpå, deretter cherrox eller gore-tex.
I gummistøvler bruker vi ingenting nå. Antagelig raggsokker eller noe slikt i september/oktober.

Vi har også ca 6 ullsett hver vinter. Jeg kjøper litt forskjellig. Liker Nøstebarn, men det er dyrt, derfor varierer jeg. Noe Cubus, noe Janus, noe Krokofanten hadde vi ifjor. Idag kjøpte jeg årets første ullplagg, en stripete genser fra Joha. Den var kjempefin, et lite hundemotiv foran. Falt i smak, og anbefales som variasjon. Litt vrient å variere farger og mønstre i ull. Vi var kjempefornøyd med prinseull fra Janus ifjor. Anbefaler prinsesseullen, Elin. Den er både pen, feminin, god og ikke så dyr. De ullbuksene er deilige!


#42

Ru sa for siden:

Vi sverger til Janus-ullundertøy, både prinseull og regnbueull. Bruker longs fremfor strømpebukser, for longsen varer lenger, dessuten slipper man å skifte alt når poden har stått i en damm og blitt søkkvåt på tærne. ;)
Vi har brukt både Janus og Ullvangsokker, jeg synes Ullvangsokkene satt litt bedre på.


#43

Chablis sa for siden:

Vi bruker longs og sokker. Har ull fra baansull, nøstebarn og janus.

på beina har han Kamik sko eller gore tex.


#44

Nessie sa for siden:

Kjøpte brune Kavatsko til Hannah i Sverige i sommer :hjerter:
Men de er jo til "penbruk".


#45

Isolde sa for siden:

Tenkte jeg skulle legge ut et bilde av babyknirkelull klærene, siden de ikke finnes på janus sine sider ;)

#46

Aminta sa for siden:

Avkommet har hatt ullstrømpebukse og ullsokker over. Tynne eller tjukke ullsokker, har alltid flere par av begge typer i bhg. så regulerer de.


#47

Maxine sa for siden:

Ullsokker, enten ren ull eller blanding. Har mye tynne ullsokker fra Reflex, de sitter godt. raggsokker strikker jeg sjøl.


#48

Left sa for siden:

Vi bruker også ullstillongs, og ulvangsokker eller tilsvarende. Strikker også ullsokker selv, så det varierer om de har på bare Ulvang eller et par til utenpå.
Bruker DockBoots med ullsåle til det blir kaldt, da bruker vi GoreTex vintersko med ulvangsokker i da også.
Stillongs er best, for da kan bare sokker skiftes hvis vått.


#49

Obelix sa for siden:

Bruker ullstilongs med sokker ala Ullvang. Altså blandingssokk.
Man skal vistnok ikke bruke ren ullsokk i GoreTex støvler.
Bruker sjelden eller aldri strømpebukser. Greit å bare kunne skifte sokker hvis man blir våt.


#50

mammamia sa for siden:

Ja det er kjempepraktisk med stilongs slik at en kan bare skifte sokker når de blir våte, det anbefaler de i vår sønn sin barnehage. Må for øvrig bare skryte av kami, veldig fornøyd med de:ja:


#51

Lyppa sa for siden:

Vi bruker også ullongser. Valige bomullsokker med lester utenpå, elelr blandingssokker fra f.eks Ulvang. Gutten vår fryser lett med blandingssokker, det samme gjør jeg.


#52

Mamma Rosa sa for siden:

De har ullstillongs uten fot med vanlige sokker/ullsokker til.
Minstemann er veldig varm av seg, så han blir svett om han har for tykke sokker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.