Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Størrelse på Tom & Trine ulltøy?

#1

MokkMokk sa for siden:

Jeg vurderer å bestille ulltøy til jentene i nettbutikken til Sparkjøp nå, siden jeg har vært fornøyd med disse klærne tidligere. Men nå står det helt stille ang. størrelser - jeg kan bare ikke huske om disse klærne er store/ små/ normale i størrelsen. Tvillingene er gode og lubne, storesøster er mer gjennomsnittlig men høy for alderen. De bruker 92, 98 og 110 (116) i andre klær nå. Bør jeg da gå for henholdsvis 3 år/ 6 år i trøyer? Og der størrelsene måles i cm - holder det med f.eks. 100 til hun som bruker 98 nå, eller bør jeg gå opp til 110?

:undrer:


#2

Sitron sa for siden:

Jeg kjøpte 110 til Iben i janus, som bruker 98.


#3

Stompa sa for siden:

Jeg synes det varierer veldig. Snuppa hadde tre-fire trøyer derfra i fjor. Alle var i samme størrelse, og det var 10 cm forskjell på lengden både på ermene og bolen mellom den største og minste. Longsene var gjennomgående ganske lange og smale.


#4

Filifjonka sa for siden:

Det er jo temmelig ekstremt, da?! Var det helt samme modell også?


#5

Stompa sa for siden:

Ja, men ulike farger. Var blitt advart på forhånd om at det varierer, men jeg synes også det var ekstremt. Men hun er heldigvis så stor at det ikke var noe problem.

Forøvrig hadde hun str 10 år i ulltøyet i fjor - da hun var 5 år og vel 120 cm lang, husker jeg nå. Longsene var som sagt lange og kan sikkert brukes i år også, mens alle trøyene var knappe på slutten av vinteren. Så jeg vil si trøyene er små i størrelsen, i hvert fall.


#6

Mei sa for siden:

Ztjerna bruker størrelse 92. Jeg kjøpte et par bodyer i TT, størelse 100 som var akkurat passe - nesten for små. Trøyene og strømpebuksene var greie i størrelsene.


#7

Maz sa for siden:

Jeg har testet fjorårets i størrelse 4 og det passer bra. Kjøpte en stripete genser i størrelse 6, og den er litt stor men går greit. Blir vel den størrelsen i fremtidige innkjøp.

Jenta mi har akkurat vokst ut av 104 buksene sine. Men det er kun på lengden, da hun er veldig slank. Fyller ikke helt ut rompa på TT stilongsene.


#8

Nessie sa for siden:

Kommer meg aldri inn på de Sparkjøpsidene :snurt:

Får vel kjøre meg en tur en dag :knegg:


#9

Sokk sa for siden:

Jeg synes generelt at T&T-undertøyet vi har hatt i hus har vært smått i størrelsene. Bodyene har vært korte i kroppen og lange i ermene, slik at når ermene er passe er bodyen for kort. (Det kan jo også hende at storesøster var ekstremt lang i ryggen og hadde korte armer, men jeg tror ikke det... :) ) Longsene passet bedre med normale str, synes jeg.

Tror vi brukte 100 i T&T-body da hun brukte 80 i andre klær, sånn ca. Men jeg har hørt at andre ikke opplever disse klærne som små i størrelsen, så jeg tror egentlig at det varierer.

Nå ble du sikkert mye klokere! :værsågod:


#10

Pelikan sa for siden:

Er enig med det flere skriver. Gensere og bodyer hadde jeg kjøpt iallefall 1 str.større enn det amn vanligvis kjøper. Benklær er vanlige i størrelsen. Det er min erfaring.


#11

Lykken sa for siden:

Ja, genserne kan godt være en str større, mens stilongsene er smale og lange, de blir ofte litt lange til min gutt som er 5 år og 112 cm. Minstejenta som er liten for alderen tør jeg ikke å kjøpe noe særlig større enn hennes aldersstørrelse (noen ganger en str mindre).
Jeg er superfornøyd med ulltøyet fra Truls&Trine, og de har holdt seg i flere sesonger.


#12

Sansa sa for siden:

Jeg hadde gått for en str som er 10 cm "over" den høyden barna har. Kjøper 110 til min sønn som er meter høy.


#13

IOA sa for siden:

Jeg kjøpte 110 i strømpebukser til Snuppa, som bruker 98 til vanlig. De er alt for store, så de må returneres. Trøyene i str 3 år passer helt fint til henne, men jeg vil ikke ha så lange armer, siden de skal brukes under andre ting. Så det kan godt hende 4 år hadde vært greit i trøyer.


#14

Beckett sa for siden:

Vi brukte str 100 i fjor, i den perioden gikk han fra 80 til 92 i andre klær. I år kjøper vi nok 110. Han er nå 95 cm.

#15

Skjevo sa for siden:

De nye stripebodiene til Tom & Trine er trange og små, enda mer enn den "vanlige" kolleksjonen. Datteren min på vel 61 cm og 5,6 kg bruker en body i str 70 og den sitter helt tight både i lengde og bredde. Trang over hodet var den også og hun har et lite hode. Men veldig fin og god når den først er tredd på, da :nikker:


#16

Dragen sa for siden:

Lillebror er 91 cm, bruker str 92, og har str 3 år i sine flotte, cerise ullgensere fra Sparkjøp. De passer fortsatt, til tross for hard vask. Jeg hadde nok kjøpt en str større nå, dvs 4 år.

Gå opp en str, du.


#17

teamor sa for siden:

Min erfaring er at de er små i størrelsene på trøyer og bodyer, men vanlige på strømpebukser (vet ikke om det også gjelder longs?)

Og den stripete kolleksjonen er ekstra liten og trang ja! (men fin :))


#18

Siri sa for siden:

De størrelsene er helt vanvittige. Jenta vår bruker vanligvis 80/86, men måtte ha 90 i bodier og 70 i strømpebukser... Men billige er de. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.