Er det noen grunn til at man bruker bakepulver i matmuffins istedenfor gjær? Fant dette på en nettside:
"Bakepulver er en blanding av kullsyresalter og en syre. Ved tilgang på fuktighet og varme frigjøres kullsyrer i kullsyresaltet. Bakepulver anvendes
for å heve deiger med høyt sukker- og fettinnhold, og hvor gjær vanligvis
ikke anvendes. "
Og da skjønner jeg ikke helt hvorfor man absolutt må benytte bakepulver i matmuffins - det er jo verken høyt sukkerinnhold eller fettinnhold (?) i matmuffins.
Jeg har bakt matmuffins ved et par anledninger og de er kjempegode helt nystekte. Men dagen etter er de tørre og litt kjipe og etter å ha vært frosset er de ikke særlig bedre. Gjør jeg noe galt? Eller er det bakepulveret som gjør det?
Finnes det noen gode oppskrifter med matmuffins som inneholder gjær?
Vet ikke hva som er vanlig posjon for deg jeg? Jeg lager som regel 12 muffins i slengen. Ved å bruke gjær vil jo det ta lenger tid å lage dem. Det krever vel både for- og etterheving?
Jo, jeg mener tolv stykker er en vanlig porsjon, så klart. Også ville jeg muligens prøvd å bare etterheve, sånn at det fortsatt skulle føles kjapt og enkelt.
Men altså, det blir vel ikke akkurat muffins med gjær? :blond: Muffins er etter min mening bakt med bakepulver, pr. def. Gjærbakst er liksom noe annet. :nemlig:
Eller kan alt som lages i muffinsformer kalles muffins? :eksistensielle muffinsundringer:
Ja, det gjør kanskje det, men det er egentlig helt greit, det - bare de er like gode nystekte som dagen etter. ;) For jeg tenkte primært at matmuffins skulle bytte ut brødskiver i matpakka en gang i ny og ne, og da må de smake godt dagen etter at de er lagd, evt tatt ut av fryseren.
Veldig fint om noen tester ut og kommer med erfaring og evt oppskrift. :D
Hvordan er muffinsoppskriften din, Sue? Jeg synes matmuffinsene jeg lager er ganske gode dagen etter, jeg. Og merker ikke forskjell om de har vært fryst. Pleier å ta dem ut av fryseren om morgenen og legge i matpakke, så er de som ferske når det er klart for lunsj.
Nei, altså - jeg har bare prøvd et par jeg har funnet rundt om på nettet når jeg har googlet "matmuffins". Mulig jeg har vært uheldig altså. Jeg kan jo evt søke litt her på FP og finne en oppskrift som flere er fornøyde med og prøve den. (Hvis ikke du har en, da? :blafre: )
Jeg bruker Stikka/Iset sin og varierer fyllet hver gang. Blir veldig bra altså:
4 egg
8 dl mel (50/50 siktet hvete og mer grov type)
1 beger mager kesam
2 ts bakepulver
litt salt
1-2 dl melk til å spe røren med
1-2 hvitlløksfedd
oregano/timian/persille
Bland sammen kesam, egg, presset hvitløk og krydder. Bland det tørre og tilsett i det våte. Spe med melk til røra blir passe. Den skal være skikkelig tykk, men det skal gå an å røre inn fyllet uten å svette!
Jeg bruker alltid: Skinkebiter, oliven, revet ost eller fetaost, hakket purre.
Ofte har jeg også i: Revet gulrot, mais og/eller soltørkede tomater i olje.
Stekes cirka 20-30 minutter, midt i ovnen 175 grader. Jeg bruker muffinsbrett fra Tupperware, de er litt større enn små papirformer, og jeg får cirka 25 stykker.
Med en gang de er avkjølt, putter jeg (de som er igjen etter prøvesmakinga) i fryseren.