Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaringer med å bygge om en sprinkelseng?

#1

Mei sa for siden:



#2

Sitron sa for siden:

Kjøp en reiseseng med glidelåsåpning. løsningsorientert


#3

Acsa sa for siden:

Kan dere ikke få kjøpt brukt en sprinkelseng hvor den ene langsiden kan skyves ned (sånn som vi har), løftes opp eller andre lure løsninger? Det finnes da en del som har det?


#4

MokkMokk sa for siden:

Det finnes jo sprinkelsenger med åpning på siden, der langsiden er delt i to og hver av delene kan vendes utover. Når sidene er slått inn så er det en festeanordning i topp - en slags beslag vris over fra ene siden til den andre slik at disse dermed festes sammen. Men andre låsanordninger kan jo også brukes. Evt. kan man jo også la ene halvparten av langsiden være fast, og den andre bevegelig. Men hvordan dette skal gjøres, tja.. Kanskje ta sprinklene av senga, feste på lister oppe og nede og så hengsle til senga? :undrer:


#5

Mei sa for siden:

Vi har reiseseng med glidelås i siden. Den sover han ikke halvparten så godt i, så den er utelukket. Ellers er den veldig genial og perfekt ;)

Sengene som kan taes et hakk ned blir ikke nok hjelp for ryggen min. Dessuten vi vi ikke kjøpe ny seng :sparke:

Lister oppe og nede.. Hmmm.. hengsle hvor? :blånn:


#6

Nessie sa for siden:

Vi har litt samme problem, men løste det ved å kjøpe ny seng idag :knegg:

Jeg fikk min handyman til å lese innlegget ditt, og han sier at det skal mye til for at det blir bra, uansett løsning. Fordi de sengene ikke er bygd for at noe skal "løses ut".
Det går nok.
Men enkelt tror jeg ikke det blir...

Det kan jo meget godt hende at Ztjerna sover godt i den andre senga og?! :D


#7

Mei sa for siden:

Joda. Men hva med ryggen min og nestemann? Jeg vil i allfall forsøke ettellerannet. Fikser vi det ikke må vi jo kjøpe ny seng :D. Hva er det handymannen din ikke mener vil fungere? Om vi løsner to sprinkler ser jeg jo ikke for meg at det ødelegger "balansen" eller "spenningen" som holder senga oppe?


#8

Nebbia sa for siden:

Det du beskriver høres overkommelig ut for de fleste, men det er vanskelig å gi tips uten et bilde av sengen.

:har bygd om seng før:


#9

Mei sa for siden:

Det kan fikses :jupp:


#10

Mei sa for siden:



#11

Silence sa for siden:

Kan du ikke bare fjerne x-antall sprinkler, og så montere trappegrind utpå? Om du gjør det midt på senga, så vil jo ikke det gjøre noe med stabiliteten til senga.



#13

Mei sa for siden:

:snurt: :snurt:


#14

Mei sa for siden:

Men lar det seg gjøre å montere en trappegrind i sprinkler? Jeg heller mest mot å fjerne noen sprinkler å lage en slags... jah, sånn som MokkMokk insinuerer :snurt:


#15

Ylvania sa for siden:

Katte luke er nok ikke dumt :nemlig:
:knegg:


#16

MokkMokk sa for siden:

Sånn som jeg insinuerer? Tipper du ikke mener katteluken? :humre:
Nå er ikke jeg særlig byggeteknisk anlagt, så det med stabilitet og sånt vet jeg lite om. :blond: Men om dere fjerner f.eks. halvparten av sprinklene på langsiden, men lar kanten øverst og nederst bli igjen, så vil det vel ikke affisere stabiliteten. Så kapper dere sprinklene såpass mye at dere får plass til en list øverst og nederst til å montere sprinklene på. Disse kan vel drilles inn fra topp og bunn gjennom lista. Deretter festes denne "halve siden" til senga vha. et par hengslesaker på enden av senga (trenger vel kanskje lister på sidene også da, for å få feste til henglser, så det dannes ei ramme som sprinklene settes inn i). Så velger dere hvordan den skal festes når den er igjen - med en haspe, en snor, borrelåsbånd e.l.

Tegning medfølger :knegg:


#17

Nebbia sa for siden:

Hvis det er meningen at Ztjerna skal komme opp i sengen selv hadde jeg senket hele fronten på sengen. Jeg ville sagd av alle sprinklene helt nede ved bunnnen, og skrudd av skruene til overliggeren. Da kan du ta av hele frontsiden. Så ville jeg borret ut alle sprinklene i underliggeren (OBS: bruk nøyaktig samme dimensjon som sprinklene). Deretter ville jeg kappet alle sprinklene i passe høyde (15-20 cm) og limt sprinklene fast i hullene du borrer ut. I tillegg må overliggeren festes i endesidene. Bor ut nytt hull til skruene i endesidene og skru den fast. Du trenger kun en fintagget sag, bor og lim for å få til dette. Du får heller ikke noe synlig kapp, så resultatet vil se veldig bra ut.

Du "ødelegger" forsåvidt sengen på denne måten, men Ztjerna kan komme opp i sengen på egenhånd, han detter ikke ut om natten og du slipper å ødelegge ryggen.


#18

Mei sa for siden:

Seh der jah MokkMokk. En liten katteluke - og nå ser jeg for meg hvordan det kan gjøres ja. Trenger vel ikke ta vekk mer enn to-tre sprinkler ser jeg for meg. Det er jo bare han som skal ut, ikke jeg som skal inn :knegg:

Da trenger vi eventuelt lister, hengsler til ene siden, og en låsemekanisme for andre siden?

Nebbia: Litt av poenget er at han skal komme seg inn og ut selv, men ikke midt på natta. Jeg vil ha i pose og sekk.


#19

Pamina sa for siden:

Jeg tenker noe liknende; å dele frontdelen i to, og så hengsle dem sammen igjen slik at du kan åpne helvparten som en port, og feste porten med sånne låsbare hageport låser. :vetikke:


#20

MokkMokk sa for siden:

I mitt hode så ville det vært mest naturlig å like godt ta halve siden enn bare litt, særlig om du har tanker om at nestemann også skal legges/ tas ut av senga gjennom denne åpningen. Litt mer komfortabelt med større åpning da, eller?

Men ja - jeg ser for meg at dere trenger noe slags lister (det heter sikkert ikke det på fagspråket, men for meg er det fellesbetegnelse for "småplank" :knegg: ) - noen hengslesaker (sikkert mye forskjellig å få tak i) og en eller annen slags festeanordning som duger og som ikke er farlig for barnet å fingre med (snorer utgår da, kanskje..). Tror det kan bli kult, jeg. :nikker:


#21

Mei sa for siden:

Tja jo forsåvidt. Er bare redd den kan bli mer vinglete da? Jeg hadde ikke hatt behov for en slik løsning før ztjerna lærte seg å stå i senga, rundt 7-8 månedersalderen tror jeg. Det er mulig jeg overvurderer så små barn? Okeida, så tar vi fire sprinkler. Kanskje fem.

Jeg ser også for meg at løsningen din kan bli helt perfekt MokkMokk. Tusen takk! :neie:


#22

Nebbia sa for siden:

Hvis du skal ha både i pose og sekk er det vanskelig å få det like pent, men du kan jo kappe av 4-5 stenger nede ved bunnen og i tillegg kappe av overliggeren slik at du får en dør. Bor ut stengene i bunnen slik at du kan tre døren ned i sengen. På utsiden setter du på låsbeslag mellom dør overligger på begge sider (utsiden) av "døren".



#24

Silence sa for siden:

Om du gjør som jeg skrev tidligere, og som MokkMokk utdypet, så beholder du "listene" oppe og nede - UTEN å kutte dem. Da skal ikke sengen bli noe vinglete.


#25

Canisa sa for siden:

Da jeg lærte å klatre ut av sprinkelsenga 1 1/2 år gammel, fjernet min far en sprinkel. Da klarte lille meg å komme inn og ut, men det var ikke så stort hull at jeg kunne ramle ut når jeg sov. Dagens sprinkelsenger har muligens mindre mellomrom mellom sprinklene, så kanskje du må fjerne to sprinkler?


#26

Mei sa for siden:

Pent er ikke nødvendig, så lenge det er barnesikkert. En slik dør lar seg vel egentlig lage i fotenden også?


#27

Mei sa for siden:

Det er svært korte mellomrom mellom nå ja. For å få hodet til ztjerna gjennom må vi fjerne to sprinkler. Mamma påsto at jeg fikk hodet mitt ut gjennom sprinkelsenga da jeg var baby, så tidene (og sengene) har nok forandret seg ja.


#28

Nebbia sa for siden:

Døren kan du sette hvor som helst. Konstruksjonsmessig er alle sidene like.


#29

Mei sa for siden:

Neste problem: Hvilken lås kan ikke åpnes av en fiklete to-åring? Hengelås? :knegg:

"Nå skal mamma låse deg ut av buret ditt lille venn"


#30

Blåbær sa for siden:

Sag av ett par stenger på ene siden, monter hjul ned stoppere på beina og snu sengen om natten... mitt overtrøtt geniale (???) forslag


#31

Mei sa for siden:

Slett ikke dumt, hadde det ikke vært for at ztjerna alltid dytter senga godt ut fra veggen på alle sider før han sovner :fnise: Kanskje løsningen blir å bolte senga fast i veggen?


#32

Canisa sa for siden:

Er du redd han står opp om du fjerner noen sprinkler? Jeg synes ombyggingsforslagene høres voldsomme ut ...:sparke:


#33

Silence sa for siden:

:knegg: Kanskje det?

Om han ikke får opp vanlige trappegrinder med den låsegreia de har, så går fremdeles det an å bruke. Om han vil ut, så kommer han seg nok ut av senga nå, uansett?


#34

Blåbær sa for siden:

Ser for meg at oprasjon med å snu sengen da vil ta litt tid. :nemlig:


#35

Nebbia sa for siden:

Hva med en sånn skyvelås som man drar opp, skyver på plass og drar ned (hmmmm...vanskelig å forklare den mekanismen). Man må ha kontroll på to dimensjoner, og med to slike låser vil jeg tro det er i meste laget for en toåring. Eller undervurderer jeg små kreative hjerner nå?


#36

Blåbær sa for siden:

Om han virkelig vil ut så kaster han seg bare over kanten selverfart


#37

Mei sa for siden:

Det har du nok rett i. Han kommer seg som regel dit han vil. Hadde han vært sistemann ville jeg bare hentet opp skuvsenga. Nå ser jeg en løsning som både han og en lillebrøster vil kunne ha nytte av, og da har jeg lyst å forsøke allerede nå.

En annen ting er at han er et barn som svært sjelden slapper av. Han elsker sengen sin, både morgen, natt og kveld, og vi er nok litt redde for at en ny seng ikke vil være like lett å slappe av i.


#38

Nebbia sa for siden:

Voldsomt? De fleste av forslagene burde la seg gjennomføre i løpet av en episode med frustrerte fruer eller deromkring. :ja:


#39

Blåbær sa for siden:

Hva med å innstalere en slags drasnor, som på en persienne. Så kan du dra sengebunnen opp når han skal ut av sengen...:svimmel:


#40

Mei sa for siden:

:rofl:

Ser for meg at ztjerna får tak i den snoren selv, og svirrer seg selv ned på gulvet i halvsøvne. Kreativ du :dulte:


#41

Isolde sa for siden:

Jeg ville laget en ramme som mokkmokk snakker om på hele fotenden. da kan du ha hengsler på ene siden og "do" lås på andre siden. så lenge du ikke fjerner øverste og nederste bare sprinklene i mellom har det ikke noe å si for stbiliteten. du bare bygger en ny ramme til å ha sprinklene i mellom.

Eller du bare bygger en ny vegg med plate i mellom. rett og slett en dør. Ingen som har sagt det må være sprinkler i fotenden. Det gjør arbeidet mye enklere. Da kan kanskje en tykk finerplate med hengsler og lås være hele løsningen.


#42

Blåbær sa for siden:

Hmmm...
Da er jeg tom for forslag...:natta:

Håper dere finner en løsning!
(selv hadde jeg nok hentet opp skuvsengen)

Eller dere kan jo kanskje fjerne ett par sprinkler og lage en liten vegg av finer som skyves på skinner?
Altså alla en skuffemekanisme med lås.


#43

Mei sa for siden:

Slett ikke dumt. Forslaget skal legges frem for byggmesteren når han våkner i morgen tidlig (eller heller kanskje litt utpå dagen etter et par kaffekopper).


#44

Acsa sa for siden:

Nå undervurderer du sønnen din. Jeg mente selvfølgelig at med litt lavere side på senga klatrer han sjøl ut på null komma svisj, ikke at du skal bøye deg ned. ;) Og med små babyer som måtte finne på å ankomme en gang i framtida har man jo bunnen i øverst stilling, så når man senker siden på senga er det praktisk talt ikke noe vegg der.

Men ombyggingsprosjektene høres spennende ut, det var ikke meningen å ødelegge for muligheten til å snekre, altså! :knegg:


#45

Ru sa for siden:

Hev bunnen på sengen et hakk. Så kan han klatre utav selv.
Han lærer det før eller senere uansett, og det er bedre at han lærer det med litt mindre fallhøyde.

Jeg lærte poden å klatre ut av sprinkelsengen på en trygg måte i løpet av en ettermiddag, da hadde han drevet med litt halsbrekkende klatring en god stund.


#46

Nessie sa for siden:

:tilber: pågangsmotet ditt!

Jeg ville nok ha solgt den der - og kjøpt en ny til nr 2 :knegg:
Som HAR regulerbar front.

:blånn:


#47

Mei sa for siden:

Hadde nok jeg også gjort, om regulerbar front hadde vært alt jeg trengte, men det er ikke nok når barnet er 7-8 måneder. Alternativet er disse store avanserte spesialsengene fra hjelpemiddelsentralen, og det synes jeg blir for heftig.


#48

Nessie sa for siden:

Men den du bygger om nå blir vel ikke mer avansert? :undrer:

Det er jo for å få åpnet opp slik at du slipper å løfte barnet så veldig opp?

Kanskje du burde ha bygget OPP sengen istedet. Sånn at du får den i din høyde :jupp:

Sånn som vi har gjort med vaskemaskinen :D


#49

Mei sa for siden:

Det vi bygger nå blir perfekt for mitt behov. Barnet kan mye tidligere komme seg ut og inn selv, og jeg trenger ikke å løfte verken opp eller ned. Alle løft gjør vondt i min verden, enten for rygg eller i armer. Kanskje litt vanskelig å forstå behovet om problemstillingen er ukjent, men jeg har ønsket meg dør i sprinkelsengen i over ett år nå :knegg:


#50

Nessie sa for siden:

Problemstillingen er ikke ukjent.. :sukk:
Jeg sliter med ryggen selv, etter 2 prolaps. Og det er noe av grunnen til at vi nå "hiver" ut sprinkelsenga.

Men du vil jo måtte løfte ut en 7 mnd gammel baby uansett dør? :vetikke:


#51

Mei sa for siden:

Ja, men etter et par måneder vil barnet kunne støttes ut selv. Om han eller hun er som ztjerna i allefall ;) Jeg vil også ha muligheten til å sette meg ned og la barnet krype/åle seg til fanget mitt på de verste dagene.


#52

Ole Brumm sa for siden:

Vi fjærnet ene siden vi, men det fungerer kanskje ikke helt i ditt tilfelle.
Lykke til med prosjektet. :klemme:


#53

Teofelia sa for siden:

Jeg er generelt skeptisk til å bygge om en sprinkelseng, må jeg innrømme. Det er veldig strenge forskriftskrav til sprinkelsenger, fordi de skal være garantert trygge for barnet når det ligger uten tilsyn, og hvis man begynner å ta bort deler, eller legge til mekanismer, risikerer man i verste fall å bygge en dødsfelle for barnet – eller mer sansynlig: en seng der barnet står i fare for å få kroppsdeler i klem eller skrape seg opp stygt.


#54

DM sa for siden:

Ja, det gjorde vi også, og snudde den åpne delen inn mot veggen etter en stund, - etter podens eget ønske, for han fikk jo ikke sove så mye når han bare sto opp igjen. :fnis:

#55

Ole Brumm sa for siden:

:humre:


#56

Nebbia sa for siden:

Nå synes jeg du overdriver voldsomt. De løsningene som er skissert her er fullstendig harmløse og gjør ikke sengen mer usikker.


#57

Jenna sa for siden:

Det samme tenkte jeg. Du trenger jo ikke å kutte tverrliggerne, kun sprinklene. Så fester du en slags trappegrind på utsiden. Det vil bli litt tykkere oppe og nede men senga vil jo være tilnærmet like stødig.-


#58

allium sa for siden:

Hva med å kjøpe en sånn seng:

Vipp Opp heter den.


#59

Teofelia sa for siden:

Hvordan overdriver? Jeg har sagt at jeg på generelt grunnlag er skeptisk, og at man kan gjøre sengen farlig hvis man bygger den om. På hvilke måter er dette feil?

Poenget er selvsagt ikke at man automatisk lager en dødsfelle om man endrer litt på sengen, og hvis man har satt seg inn i forskriftene for barnesenger eller på andre måter vet hva en sprinkelseng bør og ikke bør kunne gjøre, og generelt har peiling på hva man driver på med, så er det ganske sikkert ikke noe problem å justere litt på sengen.

Siden jeg ikke kjenner HI og vet om hun vet hva hun driver på med eller ikke, synes jeg det må være helt uproblematisk å belyse det faktum at å andre på en barneseng, kan være problematisk.


#60

Nessie sa for siden:

Genial!


#61

Silence sa for siden:

Wow. Her inne var senger med heis, som man monterer på veggen. Kanskje du kan heise han oppunder taket, zol? :humre:

Og denne, med heving og senking og gudene vet hva:
Den øverste. Bildelink fungerte ikke...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.