Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flaskevannsproblematikk

#1

Føniks sa for siden:

Denne ligger sikkert ikke riktig sted.

Siden det er liten eller ingen tvil om at flaskevann er en miljøbombe, trenger jeg et råd eller to på hvordan i i vår familie skal bli flinkere til å ikke kjøpe vann.

Jeg har alltid tenkt at når jeg kjøper vann i steden for brus når vi er ute, og da er jeg flink i forhold til helsen vår. Men det er jo bare et aspekt ved den saken. Hvis jeg tenker etter så er det jo utrolig tåpelig å kjøpe vann, når man vet hvor miljøskadelig det.

Så hvordan skal jeg/vi få til gode rutiner slik at vi klarer å ta med oss vann hjemmefra isteden.

Noen som har laget gode rutiner? Og som vil dele?


#2

Nabojenta sa for siden:

Kjøp èn flaske vann, og ha den i vesken din. Den kan fylles opp utallige ganger, og du forsøpler ingenting.

Problemet løst!


#3

Tallulah sa for siden:

Vask den gjerne et par ganger i uka da.


#4

safran sa for siden:

Vi har kjøpt inn Siggflasker i rustfritt stål. Alle får med seg en hver om morgenen. Fylles etter behov og vaskes hver kveld.


#5

Nabojenta sa for siden:

Er det så nøye da?

:D


#6

Ole Brumm sa for siden:

Ha ymse flasker slengende, sånn som; tre på kontoret, fire i bilen, to på kjøkkenet, en på badet osv.
Så husker du å fylle på de innimellom også. :knegg:


#7

Tallulah sa for siden:

Næsj, bakterier schmakterier liksom.
:D


#8

Føniks sa for siden:

Leste ett eller annet sted at bakterienivået i vannflasker var ektremt høyt, for folk faktisk ikke tenkte på at de må rengjøres.

Råd notert og iverksettes.


#9

Skilpadda sa for siden:

Immunforsvar er til for å brukes. :nemlig:


#10

Sitron sa for siden:

Jeg tror jeg aldri har vasket en vannflaske før den pantes.


#11

Pepper Lemon sa for siden:

Her kunne jeg valgt å fortelle en historie om en vannflaske som bodde i ryggsekken min i et halvt år, daglig påfylt nytt vann. Det var noe med lukten i den flasken etterhvert som gjorde varig inntrykk på meg. Men jeg skal la være å fortelle, sånn for å beholde mitt gode navn og rykte og ikke ødelegge andres appetitt.



#13

Mandarin sa for siden:

Men hvordan vaske flaskene godt da?


#14

Sitron sa for siden:

Oppvaskmaskin.


#15

allium sa for siden:

I Spania i sommer la vi en flaske vann (Sigg-flaske) til hver i fryseren om kvelden. Neste morgen ble den pakket med nistematen, og fungerte som kjøleelement til vi skulle spise, da var den tint, men vannet var kaldt og godt.


#16

safran sa for siden:

Ah, du er genial! stjeler idé


#17

Dixie Diner sa for siden:

Hva er en sigg-flaske? :dum som et brød:




#20

allium sa for siden:

:D

Bare husk at her i Norge vil vannet neppe tine i tide. Så her kan det være en idé å fylle dem halvveis om kvelden og fryse det, for så å fylle opp med vann neste morgen.


#21

DM sa for siden:

For å unngå dårlig lukt i flaskene, så skal de fryses. Vi fryser ofte flasker halvfulle med vann, og så tar vi dem opp og fyller opp med vann dagen etterpå. :)


#22

Harriet Vane sa for siden:

Jeg skyller flaskene med kokende vann og vasker korkene i maskina. Lille har en Sigg-variant som vaskes i maskin. Jeg er litt bakterier-schmakterier når et gjelder kontorflaske, og skyller og fyller en stund før jeg bytter den ut. Jeg har et veldig godt immunforsvar. :nemlig:


#23

Aminta sa for siden:

Jeg bruker slike vannflasker en evighet før de byttes ut, fordi jeg glemmer dem et sted. Men jeg vasker de ofte. Jeg innbiller meg at det holder å ta oppvaskmiddel og varmt vann i og riste de godt og kraftig en stund, 10 sekunder skal jo være bakteriedrepende så. Gjør det flere ganger i uken.
Så er jeg nok litt mer bakterier-schmakterier når det gjelder meg selv, har alltid en slik i vesken som fylles opp og fylles opp.

Avkommet har siggflaske som går i oppvaskmaskinen hver dag.


#24

Bluen sa for siden:

Hæ? :blånn: Jeg har hatt de samme treningsflaskene i flere år nå, og det har aldri falt meg inn å vaske dem. :o Det er to utenlandske vannflasker i hendig format.

:aldri-syk-bakterie-feinschmecker: :stolt:



#26

Bluen sa for siden:

Jeg bruker ikke bare disse, da (men det hjelper vel ikke stort).


#27

Tallulah sa for siden:

Nei, du sprer bakteriene litt utover? :knegg:

;)

Seriøst, blir det ikke algevekst oppi der hvis man ikke vasker dem på så lenge?


#28

Bluen sa for siden:

Eh, nei - de skylles jo hver gang jeg tar vann i dem. Men nå skal jeg sannelig gi dem en skikkelig omgang. :nemlig:


#29

tink sa for siden:

Det er jo samtidig et dekorativt interiørtips!

Synes forøvrig det er kjekt å se FP dele seg i flaskevaskere og immunforsvarere. :popcorn:

Er man ute på spisesteder kan man få vann i beger/glass. Når man er ute og slenger i byen eller marka er drikkeflasker greit å ha med seg.

Jeg tilhører selvsagt de som ikke vasker flasker i utide...


#30

MsM sa for siden:

Oi, så genialt! Stjeler ideen!


#31

Tallulah sa for siden:

Jeg er kanskje i overkant følsom for ekle ting, jeg vil helst ikke ha isbiter på restaurant heller. Det etter å faktisk ha sett oppi en slik isbitmaskin som ikke var vasket på en stund. :skremt:


#32

Føniks sa for siden:

Støtter deg på den. :yuk:


#33

Beckett sa for siden:

Dette minner meg på at jeg må ta med podens flaske hjem fra barnehagen og vaske den. Heldigvis går den i maskinen. :lat:


#34

Honda sa for siden:

Jeg er paa Kreta naa, og saan har vi gjort det i et par dager.
Det er genialt. Kald mat og kald drikke:riktig:


#35

Aminta sa for siden:

:skremt:

Det hjelper ikke!
De er nok rimelig fulle av bakterier.

Jeg har en venn som jobber med slikt og vet hvor fort bakteriene kommer, og det har han selvsagt delt med meg. Har du en helt ren flaske du fyller rent vann på og setter på korken er det ingen bakterier oppi der. Så fort du åpner korken og tar første slurk tar det i midlertid bare 30 min. også er flasken full av bakterier. De forsvinner ikke før du har utført en bakteriedrepende handling med flasken, skylling hjelper ikke. Det må såpe til for å drepe bakteriene, og såpen må være i flasken i minimum 10 sekunder for at alt skal "dø". Derav tør jeg ikke tenke på bakteriefloraen i dine flasker :snill:


#36

Aminta sa for siden:

:dulte:

også overfølsom


#37

tink sa for siden:

Men når vi ikke smaker noe og sjelden blir syke. Alstå aldri knyttet til skitten flaske, og betraktelig mindre/sjeldnere syk enn mange andre.

Gjør det noe da, egentlig? Vi omgir oss med bakterier og mikrober som lever av og rundt oss. Er enig i at det er ekkelt å tenke på, men da kan vi jo bare la vær. Orker heller ikke å tenke på hvor mange jeg egentlig deler seng med, men de plager jo ikke oss (heldigvis ikke så allergisk).

Forøvrig pleide jeg å hive/pante lesesalsflaska når jeg så den ble grønn i bunnen... På jobb drikker jeg helst av glass som vaskes daglig i oppvaskmaskin.


#38

Tallulah sa for siden:

Det er jo uansett besynderlig når familier forteller om at de aldri vasker flaskene sine og har omgangssjuke for fjerde gang dette året, men påstår allikevel at de aldri er syke. Vi har aldri hatt omgangssyke, og vi vasker flaskene våre på lik linje med alt annet vi spiser og drikker av.

Jeg mener ikke at man skal bli fullstendig hysterisk, koke vann og sterilisere flasker. Syns man det er greit å drikke av noe som ikke er vasket på et par år eller et par måneder eller er dekket av grønt belegg, greit for meg. Men jeg syns det er dødsekkelt.


#39

annemede sa for siden:

Jeg skifter ut flaskene med passende intervaller. Dvs når jeg kommer på det.


#40

tink sa for siden:

Greit, er forsåvidt enig i at det høres ut som en god ide å vaske flasker som blir brukt over lengre tid. Særlig av barna. Guttens vannflaske går i maskina. Han var spysyk her i forrige uke for første gang i sitt nesten 3-årige liv. Den tøffe barnehagehøsten har vi heller aldri merket noe til.

Men det er virkelig sant at vi "slurver" med hygienen og er lite syke. Men vi har nok sterkt immunforsvar uansett - tror ikke det blir forsterket av uggent flaskevann akkurat.

Gidder ikke gjøre flaskevasknekt til en kampsak, men heller ikke rulle meg inn i æsj og isj.


#41

Skilpadda sa for siden:

Podens sportsflaske går i oppvaskmaskinen stort sett hver eneste dag. Han har den med seg på T-banen og ut i skogen hver dag, sammen med masse andre barn, og jeg tenker meg at det er en adskillig bredere bakterieflora som kan slå seg til i den flasken enn det som er i Imsdalflasken jeg har stående på skrivebordet mitt på jobb, som aldri er borti noe annet enn munnen min. Det er sikkert nok av bakterier i den også, men det er nå stort sett mine egne. Jeg kjøper ny flaske med noen ukers mellomrom i stedet for å bekymre meg nevneverdig. (Og jeg vasker veldig sjelden jobb-kaffekoppen min også.)


#42

Tangina sa for siden:

Vannflaskene til storerbror ble som regel bare skylt i sommer, men det er mulig gubben har vasket dem noen ganger. Nå har han fått sigg-flaske, og den har så langt bare blitt skylt, men skal nok få en runde i oppvaskmaskinen i ny og ne. Storebror har kastet opp bare to ganger i sitt liv, og det er over et år siden forrige gang. Selv skyller jeg bare drikkeflaskene mine (og har svært sjelden mageproblemer - sikkert herdet immunforsvaret skikkelig mot slike bakterier etter lange opphold i strøk med ymse kvalitet på drikkevannet).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.