Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge holder pappvin?

#1

LilleT sa for siden:

Etter at den er åpnet, altså? Er det greit å drikke den så lange den smaker ok, eller hva?


#2

Maxine sa for siden:

Jeg hadde drukket om den hadde luktet greit og smakte som vanlig.


#3

LilleT sa for siden:

Takk for svar, Maxine.

Vi sto faktisk klare til å helle den ut, men saken er at den både lukter og smaker som vanlig. Jeg mener å ha lest en eller annen plass noe om holdbarhet på pappvin på to uker eller så? Denne er det over en måned siden vi åpnet ...


#4

Esme sa for siden:

Jeg har vært borti at pappviner holder seg i et par måneder, og bruker også bare å prøvesmake for å sjekke om den er grei.


#5

Teofelia sa for siden:

Jeg synes ikke pappvin kan stå noe særlig mer enn en uke eller høyst to. Da smaker den ikke godt lenger.


#6

LilleT sa for siden:

Hmm ... Men det er altså bare smaken det kommer an på? Det er ikke sånn at man blir syk av å drikke vin som har stått åpnet for lenge?


#7

Lenam sa for siden:

Du kjenner fort om den har blitt dårlig.


#8

LilleT sa for siden:

Pappvin smaker vel aldri veldig godt? ;) Denne klarer jeg faktisk ikke å kjenne forskjell på etter noen uker.


#9

Teofelia sa for siden:

Jeg tror ikke det er andre grunner enn smaken som skulle tilsi at den ikke holder seg. Hvis den ikke smaker dårlig, kan du vel drikke den. Gitt at den ikke har mugnet, så klart.

Hvor gammel vin er det snakk om egentlig? ;)


#10

LilleT sa for siden:

Jeg mener den ble åpnet helt i slutten av juli. :)


#11

Teofelia sa for siden:

I så fall mener jeg helst bestemt at du kan la smaken bestemme om du kan drikken den eller ikke. :)

#12

Leandra sa for siden:

Pappvin holder seg lenge.En kartong vi hadde,sto det på at den burde drikkes innen 8-10 uker etter at den var åpnet.
Her har vi no pappviner i flere uker,har aldri opplevd at den er blitt dårlig.
Og dette gjelder for veldig mange andre jeg kjenner også:ja:


#13

tiddelibom sa for siden:

Jeg drakk pappvin på torsdag, og på den kartongen stod det at den bør drikkes opp senest 6 uker etter åpning.


#14

Olympia sa for siden:

Uansett skal du ikke helle ut når den ikke smaker helt 100% lenger. Lag en god middag og bruk den i sausen. ;)


#15

Mandino sa for siden:

Spurte om dette på polet en gang og fikk til svar at den holdt i opptil 6 uker, så lenge den sto kaldt.


#16

torsk sa for siden:

Min erfaring er at det er veldig stor forskjell på hva folk regner som "smaker fortsatt greit". :) Ikke så ofte vi har pappvin her hjemme, men på jobben min står det til stadighet igjen pappvin fra ymse arrangement - og der er det alltid noen som insisterer på at den er "like fin!" selv om det er ca. et glass igjen og har stått åpnet i over et halvår... (uuuuurk!)


#17

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde en kartong hvitvin for første gang i sommer, og den ble ikke drukket opp før det hadde gått en måned eller kanskje mer. Jeg kjente ikke noe forskjell på den. Men den sto i kjøleskapet, da.


#18

Pebbles sa for siden:

Jeg går ut fra 6 uker, for det har jeg hørt/lest ett eller annet sted.

Men jeg oppbevarer ikke rødvinen kaldt. Må man det, altså?


#19

LilleT sa for siden:

Den aktuelle rødvinen har haller ikke vært lagret kaldt. :hm:


#20

Pebbles sa for siden:

Jeg lar alltid mine røde pappviner stå i romtemperatur opp til 6 uker.
Har alltid gått bra - smaker like godt etter 6 uker.
Og sikkert lenger også, siden noen her har hatt pappviner det står 8-10 uker på.

Kos deg med et glass vin!


#21

daffy sa for siden:

Dette er det ingen absolutt grense for, smaken vil være på topp når du åpner boksen før den gradvis forringes. Det har aldri noen gnang vært påvist sykdomsfremkallende bakterier i vin, slik at lenge vinen smaker og lukter ok kan du selvsagt drikke den.

Hvor lang tid det tar før en åpnet vin blir "dårlig" kommer an på flere forhold;

  • lagring (kjøleskap er det beste for både rød og hvitvin)
  • syre og tanniner (bitterstoffer) virker konserverende, slik at jo mer av disse to elementene jo bedre holder vinen seg.
    -jo mer det er igjen i flasken/boksen jo bedre holder resten seg siden kontakten med luft blir mindre
    -produsentens erfaring og kunnskap om tapping av boks er også kjempeviktig. Her varierer kunnskapen veldig.

De fleste pappvinene jeg har hatt i kjøleskapet har holdt seg fint en måneds tid etter åpning.


#22

mammamia sa for siden:

en månest tid etter åpning er det jeg forholder meg til


#23

apan sa for siden:

Vi hadde to papper stående fra to måneder tilbake da vi gikk inn i denne helgen. Vi var enige om at de sikkert var dårlige. Tok bare en liten prøvesmak igår for å sjekke før vi kastet. Konkluderte med at begge var gode ennå. Igår tømte jeg dermed den røde :rødme: . Idag har vi nærmest tømt den hvite best å drikke det opp, det blir nok dårlig snart


#24

Ma Dalton sa for siden:

Dersom det er snakk om små mengder igjen av kartongen kan man jo fryse det ned i isbitposer e.l. for å bruke i sauser etc, så slipper man problemet.. Ellers er jeg enig i at så lenge den smaker greit burde det være ok, men 6 uker er vel gjerne lenge nok. Og som mange andre her sier; oppbevar all åpnet vin (papp/flaske) i kjøleskap, så holder den mye bedre.

Temperaturen øker uansett raskt når vinen er tappet på vinglass.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.