Ener'n har alltid vært sær i middagspreferansene sine. Det har stort sett bare vært ett eller to glass fra hvert alderstrinn som har falt i smak. Alt annet brekker han seg av, og nekter å spise. Siden fylte ett år er det Hipp's Pasta Rigatoni Napoli og Nestlè's Potet- og kalkungryte som har blitt spist. Nå begynner han å nekte å spise det også …
Vi har i en periode prøvd å servere han det vi spiser, men også her har det vist seg vanskelig. Pannekaker f.eks, er æsj-æsj. Pizza også. Så nå har vi bare to sikre slagere: Pastaskruer med Toro pastasus med urter og ost med kalkunkorv oppi, og risengrynsgrøt. Ved en anledning har han spist fiskepudding i hvit saus, men aldri siden. Og ja, han simpelthen elsker Maggi's tomatsuppe med pastaskruer i (den rett-i-koppen-varianten). Den smaker herlig, og gutten stinker deilig hvitløk etterpå. :fnise: Men jeg synes altså at 3 ulike middager er lite å bytte på, da risikerer vi fort at han går lei.
Er det noen som har gode middagstips til særingen min? Vi begynner å bli litt oppgitte i prøvingen, men vi kan da ikke gi opp.
Jeg laget hjemmelaget fiskegrateng av laks her om dagen og aldri har vel hkh prinsessa spist så mye.
Ellers så spiser hun stort sett det samme som oss. Jeg pleier og steke opp litt kjøttkaker (karbonadedeig) og fryse ned sånn at jeg kan ha noe i bakhånd hvis det vi skal ha ikke faller i smak.
Prinsessa er ikke så glad i pannekaker, men elsker lumpe med smør og fårepølse (noe hun ikke får så ofte...)
Havregrøt, risgrøt, hirsegrøt med fruktmos, ser du skriver middagsforslag men mine unger elsker grøt så det hender vi har det til middag.
Gutten min var ikke verdens mest middagsglade da han var mindre. Men fersk kokt fisk har stort sett alltid slått an, lett-tygd og mild som den er. Han har dessuten aldri vært glad i saus, med unntak av soyasaus på risen og noen typer saus til å dyppe ting i (kecap manis eller ketchup, vanligvis), så det har vært en fordel å gi ham de ulike tingene hver for seg.
En idé kan være å servere kjøtt, grønnsaker og evt. pasta, ris eller poteter hver for seg. Mange småspiste og/eller kresne barn foretrekker å ha en slags "oversikt" over maten, slik at de vet hva de spiser. (Lapskaus og gryteretter er skumle:nemlig: )
Legg det i små skåler og la ham plukke litt selv.
Bortsett fra det har vi alltid pleid å la eldstemann spise det vi spiser. Vi prøver å ikke gjøre noe stort nummer ut av det, han blir tilbudt å smake, og dersom han ikke liker det er det selvsagt greit.
Deilig fisk (oppskrift av Mim, gi en lyd og jeg kan legge den ut)
Prøv fullkornspasta, så får han i seg litt mer næring.
Kokt fisk
Fiskegrateng
Kjøttboller og pasta
Lasagne
Her i huset blir også det meste mer spennende dersom han får en saus å dippe ting i.
Ellers kan det være lurt å la han være med å lage middager.
Når mine var mindre/små pleide eg å lage små pannekaker/lapper tid de av pannekakerøra. Da spiste de det samme som oss, men samtidig fikk sin variant som de likte bedre (lettere å spise også)
Mine har også fått maten delt opp (hver ting for seg), men det er fordi jeg helst vil ha det på den måten selv.
(orker ikke en smørje av alt klæsjet midt på tallerkenen)
De siste dagene har Ener'n blitt en racer med skje, så nå spiser han helt selv. Mulig at det vil gi han en lyst til å prøve litt mer. Skal absolutt prøve å skille de ulike tilbehørene på tallerkenen, så får vi se om det hjelper.
NÅ har ikke vi en kresen tass i hus, men jeg synes det ser ut som om han spiser mest om maten er litt "tørr" (om vi har gryte, så mye ris og litt saus) - kanskje det har noe med oversiktlighet å gjøre?
Fiskeboller i hvit saus er godt, det samme er lasagne og sterk mat. I tillegg er pølsegrateng kjempegodt - med potet og smelta smør med løk i.
Persille spiser det meste som oss.. men synes tipsene om å ha "oversiktlig" mat kan være lurt.. dvs å ikke blande for mye.. Har også hørt at en del barn ikke setter sånn pris på det (a la lapskauser og gryteretter).
Lykke til!
Persille spiser også selv nå ! Er så flink atte :jupp:
Da Storebror var i den alderen husker jeg at vi spiste mye wok. Vi brukte ulike sauser fra (er det Dragon? de porsjonspakkene?). Det spiste han mye av. Ris har alltid vært populært (men mye gris for mor og far:knegg:). I woken var spesielt gulrøtter, sopp og babymais populært. Kylling er lettere å tygge enn storfe har jeg inntrykk av.
Fiskepinner er jo alltid populært, men ikke fullt så sunt da.
Høres ut som en god ide å servere ting hver for seg til å begynne med. Farger på maten er jo topp da, kanskje noe av grunnen til at ting med tomat er poppis blant de fleste.
T er kjempefan av stort sett alt, men appetitten går jo opp og ned. Et par ting som har falt veldig i smak er disse:
Kok fullkornspasta, de finnes i mange morsomme varianter. Ha i en liten boks eller halv boks tomatpolpa (det er helt finmoset tomat. Evt kan man stavmikse en boks med tomatbiter). Ta en liten bit hvitløk (barn liker smaken, selv om det lukter litt etterpå) og finhakk den. Skjær opp skinke i små biter og ha oppi. Man kan gjerne ha i litt saltfri buljong og litt kokende vann også.
Evt kan man droppe skinken og heller servere Priors kalkunkjøttboller i biter ved siden av.
Kjøttkaker med poteter, grønnsaker og saus, fin mat å servere i små skåler.
Laksefilet (vi bruker den frosne fra Findus) med broccoli og poteter og litt smeltet smør.
Har funnet ut at med tyttebærsyltetøy går iallfall kjøttkaer, kjøttboller o.l ned, også pølse og potetstappe (ikke akkurat det sunneste, men da spiser iallfall gutten). I barnehagen spiser han nok litt mer variert enn hjemme, høres det ut som, selv om han ofte ender opp med brødskive der også.
hmmm da ser det ut som om v har fått et spiseproblem her i huset også.. ARG!
Hun er plutselig blitt veldig kresen. :( Får prøve noen av tipsene her.
Vi kan ikke spise kjøttdeig og spagetti hver dag..
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.