Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken bilstol skal vi ha?

#1

Kirsebær sa for siden:

Poden(2) er lang (lang rygg) og veier ca 14-15 kilo.

Hvilken bilstol kjøper vi nå? Han skal sitte forovervendt.

Jeg vet jeg ikke bør tenke på pris når det er snakk om å sikre barnet mitt, men jeg er nødt til det.

Hvis dere kan legge ved bilder av stolene dere anbefaler hadde det vært fint, for de forskjellige stolnavnene sier meg ingenting. :knegg:


#2

Che sa for siden:

Det er jo anbefalt at når barn skal sitte framovervendt så skal de ha slike "beltestoler" - De anbefales fra 3,5 år eller 15 kg, så poden din er jo i passende størrelse egentlig.

Sånn praktisk sett så har jeg kommet til å kjøpt Maxi-cosi RODI - fordi denne har en ekstra hvilestilling, noe som kan være greit når barna er så små.

De er kanskje dyre, men dette setet kan du bruke helt til poden ikke trenger stol lenger da.

[img]http://s7v1.scene7.com/is/image/JohnLewis/230409410?$product$[/img]

Sånn testmessig og brukervennlighet og stilen der lar jeg noen av kjennerne uttale seg om.


#3

Canisa sa for siden:

Jeg slenger meg på her, og venter på gode anbefalinger.

Snuppa ble nemlig akutt bilsyk (veldig) i sommer og spydde seg fra A til Å bakovervendt. Til slutt (etter å ha prøvd både reisesyketabletter og andre gode råd) så vi oss nødt å snu henne. I den ene bilen sitter hun nå framover i en Britax TWE og i bybilen sitter hun fremdeles bakover (til høylydt protest) i sin Akta Graco Cosmic, som jeg ikke vil snu framover siden hun er over meteren.

Jeg ble anbefalt en Storcenmûhle Starlight SP av vår lokale Reflex-butikk. Den er godkjent fra 9-36 kg, med stolens seler opp til 18 kg og deretter bilens trepunktseler. Stolen ser utrolig flott ut, men koster 2699,-, så jeg vil gjerne ha andres anbefalinger før jeg "flesker" til. Er det andre seter som er bedre?

Googler ....
Hah ... Så fant jeg denne: forbrukerportalen.no/produkter/5634/ og bestemte at vi ikke skal ha en sånn.


#4

Tallulah sa for siden:

Vi sjekket beltestoler i helga, og så primært på maxi cosi rodi og Britax kid plus. Begge to har ekstra hvilestilling, du kan tippe ryggen litt bakover.

Vi har et vennepar som er storfornøyd med Maxi Cosien.
[img]http://s7ondemand6.scene7.com/is/image/Mothercare/lx1715[/img]

Jeg tror vi kommer til å gå for Britax fordi den har bedre sidebeskyttelse når han blir lengre og hodestøtten trekkes opp. På Maxi cosien blir det da et mellomrom ved skuldrene, mens Britaxen har noen "vinger" som går høyere opp.

Vi så på dem i Sverige, og begge lå på 1200-1500,- I Norge er de noe dyrere, 1600-1700,- tror jeg.

Her er forresten siste testen av disse setene (har bare tatt med de fra 15 kg. Maxi Cosi og Britax får henholdsvis 75 og 74 poeng, og best av setene uten isofix.


#5

Che sa for siden:

Vedr Britax'en: Min pode har fått helt hetta av å ha disse "skylappene" ved huet.


#6

Albertine sa for siden:

Mine to elsker Britaxene sine. :nemlig: Sjekk Barnas Hus.


#7

Teofelia sa for siden:

Dette er den stolen jeg ville valgt om jeg skulle kjøpt sete i dag. Jeg synes Britax har de beste stolene for tiden, fordi sidekollisjonsbeskyttelsen virker bedre enn på noen av de andre setene vi har sett på.

Vi har dette setet, og det er også bra, men jeg ville altså valgt setet over, hadde det vært tilgjengelig da vi kjøpte vårt.

Frøkna har ingen ting i mot dem, og de er utmerket sovestøtte på langtur.

#8

Canisa sa for siden:

Da skal jeg ta en tur å se på Britax-setet.:nemlig:


#9

Teofelia sa for siden:

Et tips til: jeg angrer på at vi valgte den varianten av setet der man kan skille ryggen fra sitteputen. (Eller: valgte og valgte, fru Blom, det var det de hadde på lager).

Vi flytter ofte setet fra en bil til en annen, og det er håpløst å bære setet med én hånd, for da detter de to delene fra hverandre. Dessuten er det jo en helt unødvendig funksjon: Trygg Trafikk anbefaler at man bruker sete med rygg til barnet er gammelt nok til å sitte i bare selen, og skulle man likevel har bruk for bare en pute, så koster enkle sitteputer en slikk og ingen ting.

Jeg anbefaler derfor den varianten av Britax-setet som ikke har avtagbar sittepute.


#10

Kirsebær sa for siden:

Det var lurt. :)

Jeg klarer liksom ikke se for meg at Poden skal sitte i et sete der han bare bruker bilselene ennå. Riktig nok er han snart 1 meter, men han er jo bare liten likevel. Skal på bilseteraid når sambo får lønn uti neste uke en gang.


#11

Che sa for siden:

Trafikksikkert er det best altså - om dere krasjer (ikke at det er noe mål, men det er jo grunnen til bilsikring) vil det bli to rykk i seter med integrerte seler - først et rykk i selene som hører til stolen, så i bilbeltet som holder stolen fast. (sikkert i motsatt rekkefølge)....

Dere finner sikkert noe dere trives med:)


#12

Tallulah sa for siden:

En ting jeg har tenkt på, men som jeg ikke egentlig aner noe om er vekten av setene.
Hvis vi skulle snudd Acta Graco setet vårt nå, og brukt det med bilens seler som det er tillatt for, så ville jo lille B bli klemt mellom det setet og selene ved en evt. kollisjon/bråstopp. Og det setet veier jo endel.


#13

Kirsebær sa for siden:

Vi har kjøpt sete. Poden sitter usannsynlig godt i det, og det er justerbart både i høyde og bredde. (De støttevingene på sidene). Også kan det vippes litt så man får en litt bedre liggestilling.
Skal prøve å legge inn bilde...

Stolen kostet 1 999,- på Barnas Hus da vi var og så på den på lørdag. I går fikk vi tilbudsavis fra butikken og da var stolen satt ned til 999,- :D


#14

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg er overrasket over alle som kjøper den stolen her i byen. Det virker nesten som det er den eneste stolen de anbefaler. Jeg var der i forrige uke for å se på britax-stolen og snakket vel og lenge med S og vi ender opp med Britaxen når vi skal snu andreas framover.

Den starlight-stolen er vel forresten godkjent fra 15 kg forovervendt om jeg ikke tar helt feil.


#15

Nessie sa for siden:

Den så bra ut!
Hadde Britax de første mnd til Hannah også, og var veldig fornøyd.

Hannah er jo litt over 2, og er 92 cm og 14-15 kg.. Idag sa hun "trangt mamma!" da jeg satte henne i bilstolen :rolleyes:
Men hun må nok holde ut litt til, så får vi se til våren.


#16

Che sa for siden:

Så fint ut det setet der da, bæret!

Vår plan er jo å la prinsen sitte i HTS'en fram til lillebror skal overta det. Med tanke på hvor reke han er nå, så frykter jeg litt for at han ikke skal nå vektgrensen på 15 kg. Hva skal vi gjøre da? fore gutten på chips og marsipan? :gruble:


#17

Nessie sa for siden:

:nemlig:
Det funker iallefall her :uskyldig:


#18

Aminta sa for siden:

Recaro Start bla. er godkjent fra 9 kg.
Med magepute, helst opp til 18 kg. tror jeg.


#19

Honda sa for siden:

hva med den nye hts stolen. som ungen selv kans ette i hvilestilling?


#20

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg lurer på hvordan stolen gjør at magebeltet ligger rett. Det er jo en av de tingene en beltestol skal hjelpe til med.
Ser for meg skvis av alle innvoller.

Ser du har kjøpt sete Kirsebær. Ville ikke valgt dette setet selv.

Ser mange har anbefalt Britax KidFix og Maxi Cosi Rodi XR, noe jeg også ville anbefalt.


#21

Honda sa for siden:

jeg vet ikke. bare sett det i et blad


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.