Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskekraft?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg har et fiskehode (ørret) som fiskemannen gav meg streng beskjed om å koke kraftpå. :p

Kjøttkraft har jeg greie på (når jeg ikke svir den..), men fiskekraft må jeg tilstå at jeg aldri har laget...

Man tager et fiskehode og ... hva ellers? :hjelp:


#2

Veronal sa for siden:

Som for kjøttkraft. Brun lett sammen med løk, purre, gulrot, whatever som høres godt ut. Hell over vann til det dekkes og kok opp. Skum av. Kok det lenge og vel. Jo bedre du skummer av, jo klarere kraft får du.


#3

allium sa for siden:

Fiskekraft skal ikke kokes "lenge og vel", da blir det lim.

Kok i ca. 30 minutter.


#4

Veronal sa for siden:

30 minutter er lenge og vel i min verden. :knegg:


#5

Polyanna sa for siden:

Skal det brunes, altså? Sikker?


#6

Veronal sa for siden:

Jeg har gjort det de gangene jeg har laget fiskekraft. Ikke så mye som når jeg lager kjøttkraft. Kanskje jeg kan kalle det "blanking" i stedet for "bruning".


#7

allium sa for siden:

Jeg bruner ikke. Bare har det i vann, og koker opp.


#8

Polyanna sa for siden:

Pappa sier ingen bruning. :nemlig:

Men kan den reduseres? Det ble så mye. Og fytti for en stank det blir i gryta. :snill:


#9

Fluke sa for siden:

Skum av? :blond:


#10

allium sa for siden:

Reduser ivei, du kan koke så lenge du vil etter at bena er fjernet.


#11

Veronal sa for siden:

Fluke: Fjerne skum som legger seg på toppen ved oppkok (skummet skyldes proteiner) - jo mer du fjerner - jo klarere kraft.

Har aldri forsøkt å redusere fiskekraft, men kan ikke tro at det ikke skulle gå bra?


#12

Fluke sa for siden:

Takk! :blomst: Alt man lærer her inne. :fornøyd:


#13

Polyanna sa for siden:

Takk! :blomster:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.