Polyanna sa
for 17år siden:
Jeg har et fiskehode (ørret) som fiskemannen gav meg streng beskjed om å koke kraftpå. :p
Kjøttkraft har jeg greie på (når jeg ikke svir den..), men fiskekraft må jeg tilstå at jeg aldri har laget...
Man tager et fiskehode og ... hva ellers? :hjelp:
Veronal sa
for 17år siden:
Som for kjøttkraft. Brun lett sammen med løk, purre, gulrot, whatever som høres godt ut. Hell over vann til det dekkes og kok opp. Skum av. Kok det lenge og vel. Jo bedre du skummer av, jo klarere kraft får du.
allium sa
for 17år siden:
Fiskekraft skal ikke kokes "lenge og vel", da blir det lim.
Kok i ca. 30 minutter.
Veronal sa
for 17år siden:
30 minutter er lenge og vel i min verden. :knegg:
Polyanna sa
for 17år siden:
Skal det brunes, altså? Sikker?
Veronal sa
for 17år siden:
Jeg har gjort det de gangene jeg har laget fiskekraft. Ikke så mye som når jeg lager kjøttkraft. Kanskje jeg kan kalle det "blanking" i stedet for "bruning".
allium sa
for 17år siden:
Polyanna sa:
Skal det brunes, altså? Sikker?
Jeg bruner ikke. Bare har det i vann, og koker opp.
Polyanna sa
for 17år siden:
Pappa sier ingen bruning. :nemlig:
Men kan den reduseres? Det ble så mye. Og fytti for en stank det blir i gryta. :snill:
allium sa
for 17år siden:
Reduser ivei, du kan koke så lenge du vil etter at bena er fjernet.
Veronal sa
for 17år siden:
Fluke: Fjerne skum som legger seg på toppen ved oppkok (skummet skyldes proteiner) - jo mer du fjerner - jo klarere kraft.
Har aldri forsøkt å redusere fiskekraft, men kan ikke tro at det ikke skulle gå bra?
Fluke sa
for 17år siden:
Veronal sa:
Fluke: Fjerne skum som legger seg på toppen ved oppkok (skummet skyldes proteiner) - jo mer du fjerner - jo klarere kraft.
Takk! :blomst: Alt man lærer her inne. :fornøyd:
Polyanna sa
for 17år siden:
Takk! :blomster: