Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjernerystelse - skolen reagerte ikke

#1

Maz sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg er skremt. En elev får hodet dunket flere ganger i bakken og sendes tilbake til klassen. Det viser seg hun har alvorkig hjernerystelse. Jeg er skremt over voldsbruken, men også over reaksjonene fra skolen. De har beklaget, men likevel skremmende.

www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=161550

Hva om moren ikke tilfeldigvis hadde vært innom skolen?

Nå vet jeg ikke hva som skjedde men jeg håper virkelig at dette får konsekvenser for utøver og ikke for offer. Det står ikke noe om guttens etnisitet, men jeg mener jo det er irrelevant så lenge adferden er helt urimelig trenger både han og hans familie hjelp.

Jenta virker heldigvis å ha en oppegående mamma:


#2

Go\jenta sa for siden:

DA datteren min fikk dunket sitt hode i asfalten (ble ikke slått), ble jeg ringt fra skolen med en gang. Synes skolen burde ha ringt moren med en gang, men det er visst tydelig at ikke alle tenker ordentlig når det kommer til hodeskader..........!


#3

Mams sa for siden:

Det ble foretatt en feilvurdering av den voksne som pratet med jenta etter at et skjedde det er helt klart.
Men det er nok ikke like lett å vite alvoret der og da, i allefall ikke om man så det.
Graden av hvor hardt hodet traff gulvet har jo litt å si også.
Jenta ville inn til timen og virket kanskje helt fin der og da og vurderingen ble tatt på den grunnlaget.

Det er nok ganske så lett i ettertid å se at den voksne handlet feil.
Ikke at det er ment som et forsvar, mere som en mulig forklaring.

Når det gjelder gutten så er det ikke sikkert man trenger de stoe tiltakene til.
Vi vet ikke om dette er en gutt som har flere voldsomme episoder bak seg. Dette kan være første gangen.
Det kan væe "uskyldig" erting som kom ut av kontroll, det er alt for lite som kommer fram til at man kan dømme gutten nedenom og hjem synes jeg da.
For alt vi vet kan det hende at det som skjedde med jenta er mer en nok for gutten til å skjønne hvor alvorlig ting faktisk kan bli.



#5

Mams sa for siden:

I den andre artikkelen kom det litt mere fram ja, der str det at de hr hatt problemer med de to før.
Da skjønner jeg at moren vil at noe skal gjøres med gutten.


#6

Maz sa for siden:

Om en 9 åring slår forvolder såpass skade så tror jeg hjelp trengs uansett. En 9 åring vet bedre, og det er totalt uakseptabelt.


#7

Go\jenta sa for siden:

Fader heller.......hadde det vært min jente.......!

Jeg hadde laget så mye bråk og oppstyr at dere aner ikke!!!

(BAre et lite følelsesutbrudd da jeg prøvde å sette meg inni situasjonen til denne moren)


#8

Sitron sa for siden:

Jeg ble varslet fra skolen da Emma en gang falt på veien hjem og fikk et ørlite kutt som jeg lett stripset selv. Det skulle bare mangle at foreldre ikke blir informert om skader.


#9

Blånn sa for siden:

Jeg kan ikke love at jeg aldri vil feilvurdere en situasjon. Jeg opplever ofte at elever kommer inn etter et friminutt og det har skjedd ting ute som jeg ikke har sett. Hvis eleven klager over vondt i hodet hender det jeg ser ann situasjonen litt før jeg ringer, men da følger jeg med eleven. Har jeg sett det som skjer og/eller det er åpenbart at eleven har skadet seg ringer jeg selvsagt hjem så fort jeg får en sjanse. Men som sagt, kanskje jeg en gang hadde feilvurdert? Jeg har opplevd at en elev kom på skolen med gipset arm. Da jeg spurte hva som hadde skjedd hadde eleven falt mens vi var ute, under mitt tilsyn.

Når det gjelder denne saken det står om i media i dag synes jeg det er vanskelig å trekke bastante konklusjoner. Nå virker det som at overgriperen ble fjernet fra stedet ganske kjapt. Hvordan læreren vurderte jentas tilstand er det vanskelig å si noe om. Læreren har tydligvis ikke sett det som skjedde. Hva om barnet ikke viste tydelige tegn på at det hadde vondt i hodet? Og at det ikke er synlige merker? Uansett mener jeg at et barn som har vært utsatt for et såpass kraftig angrep bør holdes under oppsyn. Ikke være alene og har man den minste mistanke om alvorlig skade bør foresatte ringes umiddelbart!

Videre håndtering av saken bør jo være at det settes iverk tiltak ovenfor gutten som angrep. Han bør ikke få være uten tilsyn til han har fått hjelp til å mestre seg selv. Jenta skal ikke være redd på skolen eller skoleveien og det skal de voksne rundt henne sørge for. Jeg ville kalt inn foreldrene til et møte på skolen umiddelbart. Sannsynligvis ville de blitt bedt om å hente barnet sitt. Dette er en alvorlig sak som bør følges tett opp over tid.

Til slutt: Rektor her på skolen vet i grunnen veldig lite om hva som skjer ute og inne blant elevene. Jeg ville faktisk ikke kommet på å varsle rektor om alvorlige episoder. Jeg ville kontaktet sosiallærer. Da kan det ta litt tid før rektor får vite om ting....


#10

bina sa for siden:

Tja, det er vel bare å innse at det som skjer før skolen har startet om morgenen, eller i friminuttene har ikke alltid skolens ansatte oversikt over. Kanskje kommer noen barn forgrått inn til timen, eller med blåmerker, men hvis barnet selv bedyrer å være i orden, så må jo læreren være nærmest synsk for å vite at det har hendt noe mer alvorlig.

Samtidig må jeg si at hadde noe sånt hendt med mitt barn hadde jeg blitt så sint at skolens personale ALDRI ville glemt det. Det ER uakseptabelt at sånt får lov til å skje på skolen. Når man vet at elevene ankommer skolen burde det egentlig være en form for inspeksjon. Vi MÅ sende barna på skolen, og vi kan ikke selv være der og passe på dem. Som foreldre må man ha krav på å føle trygghet på barnas vegne når de er på skolen.


#11

Tallulah sa for siden:

I Drammens Tidende er det litt flere utfyllende artikler om denne saken. Denne gutten har visstnok sparket den samme jenta i ribbeina noen dager før.


#12

Tallulah sa for siden:

Siden det er irrelevant så skjønner jeg ikke helt hvorfor du nevner det i det hele tatt?


#13

Sitron sa for siden:

Det er kan vel gjerne være relevant på den måten at enkelte mennesker fra enkelte kulturer lærer opp sine gutter at jenter er mindreverdige.


#14

Tallulah sa for siden:

Hvis du leser det jeg skrev, så svarte jeg på at hovedinnlegger selv beskrev det som irrelevant, men tydeligvis mente at det var nødvendig å nevne at det var irrelevant. Og det skjønte jeg ikke vitsen med.


#15

Sitron sa for siden:

Neida, men når jeg leste det, så tenkte jeg på hvorfor det KUNNE vært relevant og det var det jeg kom på. Men ja, det er irrelevant i denne diskusjonen siden vi ikke har noen opplysninger rundt dette.


#16

Maz sa for siden:

Fordi jeg forventer at det kunne bli et tema. Det er jo ikke akkurat ukjent at barn ofte har adoptert voksnes holdninger.

Jeg tenkte at dette kunne være en sak der rasisme kunne komme inn i bildet og være en del av bildet. Det er i så fall svært trist. Likevel er det irrelevant mht reaksjoner ovenfor gutt og hjelp til ham og hans foresatte. Noe er galt for det skal kraft til for å dunke en unge såpass kraftig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.