Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken vinterdress til 5-åringen?

#1

banana sa for siden:

Han går i friluftsbarnehage og river i stykker Reimatec på 1 uke. Den siste vi hadde så ut som et lappeteppe. I fjor hadde vi dress fra Kids Comfort, artikkel nr. 509. Den var veldig bra sånn funksjonelt sett, men ble altfor fort slitt.

Jeg vil gjerne ha en ufôret dress, slite- og rivesterk. Hva bør jeg kjøpe?


#2

Aminta sa for siden:

Troll?
Den har jo ullfòr, men det er løst, og er jo bare en fordel spør du meg. Ekstra, hel ulldress til div. bruk.


#3

Molly sa for siden:

Snuppa har Troll i år. Vi har vært fornøyde med den tidligere, så jeg håper vi blir det i år også.


#4

Olympia sa for siden:

:abonnerer:

Jeg lurer på det samme, men den eneste dressen jeg har prøvd og vært fornøyd med, har vært Reimatec. Har ikke hatt anledning til å prøve Ticket ennå, men liker ikke at Troll har avtagbart for.

Jeg har vært rundt i barnehagen og spurt foreldrene til de større barna som har Reimatec om den holdt mål for de store også, og har ikke fått noen negative svar. Er den virkelig så dårlig at den blir revet i filler så lett?


#5

Marge sa for siden:

Har hørt at troll skal være veldig slitesterkt, og ticket, men de er foret. Jeg liker best forete dresser så neste år vil jeg prøve ticket sin :)


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg var veldig fornøyd med Trolldress opp til treårsalder, etter det syns jeg ikke de har holdt så bra.


#7

Hannah sa for siden:

Jeg har vært veldig fornøyd med Reflex sin vinterdress. Storebror har hatt sin i 2 vintre nå, og det er ikke et eneste hull i den!


#8

Marge sa for siden:

Hvor gammel er han da? Alderen har ofte betydning for hvor hardt prøvet dressen blir. Men har hørt andre som også er fornøyd med reflex.


#9

Filifjonka sa for siden:

Vi hadde Reflex til femåringen ifjor, og den ser ut til å holde veldig bra så langt. Det er en tynn dress med løst ullfor, veldig likt det i Trolldressen.


#10

Lyppa sa for siden:

Femåringen her i huset har en Helly Hansen tec-dress hengende i skapet. Spent på hvordan den er, den fikk mer poeng for slitestyrke enn Reima på test siste vinter.


#11

mus sa for siden:

Nå har ikke jeg 5-åring akkurat nå da, men da eldstejenta var 5 hadde hun Helly Hansen tec-dress som vi var fornøyde med. Året etter hadde hun Troll, som vi var enda mer fornøyd med ;)


#12

Propella sa for siden:

Troll finnes ikke slitesterkt etter min erfaring. Revner bare man ser hardt på den. Mine jenters Troll-dresser ser ut som lappetepper. Den mest slitesterke dressen jeg har hatt til mine barn som også går eller har gått i naturbarnehage er Helly Hansen.


#13

Marge sa for siden:

Noterer meg alle erfaringer bak øret :)


#14

Teofelia sa for siden:

Troll har kommet med to (forholdsvis) nye typer dresser med ikke-avtagbart ullfor. www.trollcompany.no/index.php?option=com_content&task=view&id=141&Itemid=217 www.trollcompany.no/index.php?option=com_content&task=view&id=146&Itemid=218 Vi hadde Reima Tec i fjor, etter å ha hatt Troll-dresser tidligere, og jeg syntes ikke den på noen måte holdt mål. Den var veldig slitt etter vinteren, og det var en veldig kort vinter i år.

Nå føler jeg meg ikke overbevist om at den klassiske Troll-dressen holder mål i slitestyrke til så store barn heller. Jeg synes den virker mer beregnet på mindre barn, den også. Jeg kommer trolig til å gå for en annen dress i år, der mer fokus er lagt på slitestyrke enn på letthet og bevegelighet. Jeg har ikke sett den dressen som heter Troll Monster (nederste link over), men den høres veldig interessant ut.


#15

emm sa for siden:

Jeg synes Ticket sin dress er suveren til den aldersgruppen. Men den er jo ikke med avtagbart for da.


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde tenkt å prøve Ticket i år, men Troll Monster så absolutt interessant ut. Ser det står at den har en lavere pris enn den tradisjonelle Trolldressen også. Noen som vet hva den koster?


#17

Marge sa for siden:

Jeg så den på en nettbutikk til 1000 kr. Jeg likte den også, enkel og grei uten dill :)


#18

Teofelia sa for siden:

Jeg ringte en butikk i Trondheim som fører Troll. De skulle få den inn i midten av september, og damen i butikken mente den skulle ligge på 999,–

#19

Hannah sa for siden:

Han ble 5 år nå i august :-) Han har altså hatt dressen både som 3,5 åring og 4,5 åring :-)


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg er også lei ødelagte Reimadresser, så i år prøver vi Reflex Tussah. Den ser solid ut og er dessuten billig. Og vanntett.


#21

Hannah sa for siden:

Har du bilde av den?


#22

~TM~ sa for siden:

Reima har noen dresser som er mer slitesterke. De er ikke vanntette hele veien (bare fra knærne og ned foran og fra livet og ned bak), men meget slitesterke.

De heter Reima Kiddo (tidl. Buller og Bång). www.reima.fi/nb/products/group104.aspx


#23

Hyacinth sa for siden:

Det finnes nok på nett et sted, men jeg har dessverre ikke noe bilde av akkurat VÅR dress. Den er foreløpig pakket bort. Men det er sikkert noen som kan finne et nett-bilde, jeg er ikke så flink til sånt.


#24

Stikka sa for siden:

Ticket har dress med avtagbart for jo. Baggie Reflex heter den. :)


#25

Olympia sa for siden:

Nå har jeg fått sett på en slik Monster-dress, og vi har bestilt den på Babyshop i dag. 999. -, som du sier. Finnes bare i to farger (olivengrønn og gammelrosa). Kjennes utrolig slitesterk, og med mykt og god ullfor inni. Må nok ha en ekstra ulldress inni, når det blir ekstrakald, men det må man vel ha uansett.

Den så i hvert fall innmari bra ut, og det blir spennende å se hvordan den holder seg i vinter.


#26

Marge sa for siden:

Denne dressen har jeg også tenkt å kjøpe, er foret inni veldig tykt? Eller kan den brukes som vår/høstdress også med bare stilongs og ulltrøye under?


#27

Olympia sa for siden:

Det kan den absolutt! Og ettersom den er så slitesterk så burde den jo holde både som høst/vinter/vårdress uten at den ryker. :ja:


#28

Marge sa for siden:

Så bra, da har jeg endelig klart å velge vinterdress :D Liker ikke designet på rampetroll-dressen, og vil ikke ha trolldress med uttagbart for.


#29

banana sa for siden:

Vi har endt opp med en Reflex Allværsdress. Den er riktignok med fast for, men ikke så tykt. Ser at det fort kan bli for varmt på en fin høst- eller vårdag. Om vinteren er det bare litt ekstra ull som trengs, min erfaring er at ullforede dresser er for varme uansett her på sørvestlandet.


#30

Maz sa for siden:

Om dressene blir slitt ut så gå for dresser i cordura stoff. Det er veldig hardført.


#31

Anuk sa for siden:

Vi hadde en Buller&Bång dress for et par år siden, var veldig fornøyd med den. Det er nok absolutt den mest slitesterke dressen vi har hatt.


#32

Left sa for siden:

Du får uforet Ticketdress også.
Ticket 2 Heaven er utrolig mye mer slitesterk enn Reima.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.