Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tegn til tale

#1

Ingrid-lille sa for siden:

Ja, det har seg slik at jeg holder på å lære meg dette. Er det noen her som kan og som kan svare meg på et veldig banalt spørsmål?

Jeg er venstrehendt. Det er helt naturlig for meg å bruke venstrehanda mest, men i alle lærebøker og filmene, så er det høyrehånda man bruker mest.

Har det noe å si for barnets evne til å forstå det jeg sier? Er det slik at flink ikke lengre betyr flink om jeg bruker venstrehånda og på venstre side av panna?

Jeg kjenner det er mye mer vanskelig å skulle lære meg det med høyrehånda som den mest aktive.


#2

Tøtto sa for siden:

Jeg tror ikke at det har noen betydning så lenge du gjør det riktig bare speilvendt.


#3

m^2 sa for siden:

Skal ikke ha noe å si hvilken hånd du bruker lærte jeg på kurs. Men ulike bøker sier ulikt så det er jammen ikke godt å vite...
Blant annet er det verdt å være obs på at andre som bruker TTT rundt barnet bruker retthendte tegn og det kan være forvirrende. Også hvis du skal håndlede barnet bakfra, en ganske vanlig måte å øve inn TTT på kan det bli ganske klønete for deg å huske hvordan det blir å gjøre det speilvendt!!
Også hvis man skal bruke TTT i andre miljøer, f.eks blant døve, hvor de kan være ganske strikse på at tegnene utføres riktig ifølge boka.


#4

Mei sa for siden:

Godt spørsmål. Jeg driver også og lærer meg TTT nå, og tillater meg å stille et sidespørsmål. Finnes det noen gode nettressurser? Jeg har sett den video-ordboken som ligger på nett, men er (merksnodig nok?) mer interessert i et sted hvor tegnene er skriftliggjort og kan skrives ut.

Skal begynne på kurs i høst også, men må si jeg er overasket over hvor greit det går å lære seg TTT. De fleste tegnene er jo så logiske. Jeg bruker det som et middel for språkstimulering, og er helt forelska :hjerter:. Det stimulerer jo språket til normaltfungerende barn også, og på hjemmebane har ztjerna lært seg å uttale ord som er lengre enn en stavelse. Han synes TTT er en morsom lek.


#5

m^2 sa for siden:

Har du sett på å-hva-heter det? Dagligtale-programmet? Skal finne link...



#7

Mei sa for siden:

Finner bare link til denne siden, men ingen tegn? Ser jeg kanskje på feil sted?


#8

m^2 sa for siden:

Det programmet som ligger øverst - dagligspråk - gir grafiske symboler for hvert tegn (som altså viser tegnet). Det skal også være en linkliste der et eller annet sted.
Jeg printet ut slike grafiske tegn i svart-hvitt på selvklebende printerpapir, klipte ut, og limte inn i alle bøker som ble lest for lillegutt. Slik var det myyyye lettere å huske hva som var hva.


#9

Mei sa for siden:

Det er det som er min plan også. Og å lage en personlig ordbok etterhvert som barnet lærer og tar i bruk nye tegn.

Nå fant jeg tegnene, skal sette meg inn i programmet i løpet av uken. Så veldig bra ut :neie:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.