Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lørdagsgodt

#1

Benzo sa for siden:

Ja, når begynner man med det? Det har ikke vært noe tema her i huset foreløpig, men er det noe barna spør om selv? Har en venninne som introduserte lørdagsgodt til sin 2-åring, noe jeg synes var veldig tidlig.


#2

bina sa for siden:

Vi begynte når ungene begynte å spørre om godteri støtt og stadig. Fram til da hadde vi ikke hatt noen bestemt dag, men når ungene begynte å "mase" hele uka var det greit å fastsette lørdag som godtedag. Da var vel eldstemann 4 år tror jeg.


#3

Kirsebær sa for siden:

I og med at Stesnuppa får lørdagsgodt har poden begynt å få det også. Men i utgangspunktet syns jeg ikke man trenger å introdusere lørdagsgodtkonsptet før de er såstore at de spør selv.

Ofte skjer det vel bare av seg selv også? Barna spør om å få en sjokolade på butikken, også svarer man "Du, din tulleball. Vi spiser jo bare godterier på lørdager" Og dermed er lørdagen fastsatt som godisdagen.


#4

Benzo sa for siden:

Håper de dagene aldri kommer. :knegg:


#5

Benzo sa for siden:

Slik tenker jeg også, men de minste har jo ikke noe begrep om hva som er lørdag, så da kan man jo i utgangspunktet bare dra den hele uka. Jeg tenker da spesielt på min venninnes barn, som ikke har noen storesøsken som gnåler om godteri.


#6

tiddelibom sa for siden:

Storesøster ventet vi en stund med. Hun fikk litt nå og da, men nå, som hun er snart 5, er hun veldig klar over at lørdag er godteridag. Kanskje hun har fått lørdagsgodt til og fra siden hun var 3? Jammen ikke helt sikker. Med lillebror blir saken en annen - han tar etter storesøsters vaner, og eeeelsker non-stop, så han får som regel litt på lørdagen han også.

Med god tannpuss og flux som nesten er like godt som godteri, skal det nok gå bra. Men det er jo tidlig, da (han er 19 måneder)


#7

Benzo sa for siden:

Storesøster er ikke så glad i søte ting, men salt snacks er veldig stas.


#8

Mamma Rosa sa for siden:

Gutten min er 2 år, han får rosiner, frukt, bær og en fullkornsbar til Lørdagsgodt.
Han har to storesøsken som får godteri uten at det er noe problem.
Han er ikke vant til annet.
De får f.eks brus og han får vann i en morsom kopp. Stor stas. :)
Regner med at vi holder på slik en god stund til.

Han fikk smake sin første kakebit på bursdagen sin, så det får han en bit av om vi har.
(Noe vi har sjeldent)

Han eeeelsker bær, blåbær, jordbær og bringebær er favorittene. Da er han i himmelen.


#9

Tangina sa for siden:

Vi begynte da storebror var ca to år med et eggeglass mørk sjokolade og noen få non stop samt en liten skål potetskruer. Mamma og gutten får hver sitt, og så koser vi oss innmari, men på fredag kveld sammen med ukas beste barneTV. Synes det er en koselig markering av at en slitsom uke er over, og siden han får lite ellers synes jeg ikke det er problematisk.


#10

Søster sa for siden:

Vi har ikke lørdag som godtedag, men det hender han får lørdagsgodt om det faller seg sånn (om mor har stæsja snop og ikke vil vente til etter leggetid..)

Han spør ikke, enda han har et ganske godt begrep om at det er forskjell på hverdag og helg. (snart 2,5 år)
har ikke godter i uka,men potetgull, popcorm og fullkornskjeks dukker opp til barneTV nå og da, ganske restriksjonsfritt.


#11

Che sa for siden:

Godis som i sjokolade og drops før han ikke før han selv ber om det. Prinsen er en sucker for ostepop, så det spør han om å få iblandt. (Han er to år og snart 4 mnd)


#12

tink sa for siden:

Jeg har gitt meg over som sur streng mamma for papsen og besteforeldre som synes at stakkaren må jo få noe godt... :(

Får litt dårlig samvittighet hver gang jeg leser sånne tråder og føler at løpet er litt kjørt. Men vil holder oss til lørdag og jeg får som oftest kuttet stramt ned på serveringa.

T er som meg: usedvanlig glad i alt søtt. Så han har jo litt å slekte på stakkar. :rolleyes:


#13

Sue sa for siden:

Med storesøster ventet vi vel til rundt om 3 år, tror jeg, med å begynne relativt fast med litt lørdagsgodt, og dette er definitivt ukas høydepunkt for snuppa. Med lillesøster er det verre... Hun blir straks 2, men har fått lørdagsgodt i kanskje 1/2 år allerede. Det nytter simpelthen ikke tilby henne noe annet enn det storesøster får, så da blir det litt til henne også, men gjerne en enda mindre mengde enn storesøster. Heldigvis liker ikke lillesøster brus, så vann funker veldig bra. :)


#14

Sokk sa for siden:

Storesøster fylte tre i vår, og begrepet lørdagsgodt ble etablert ca på den tiden. Hun er veldig glad i godteri, så det er greit å kunne bruke lørdagsalibiet de gangene hun ytrer ønske om snop på hverdager. Hun får stjerner i øynene når hun tenker på lørdag, og forteller oss at "da kan vi få godteri!" :) Halve moroa er å gå tur til butikken og peke på smågodtet mens mamma eller pappa plukker, og så helst spise av posen mens vi går hjem igjen.

Og så hender det også innimellom at hun får en kjeks til barne-tv, eller oliven i en skål (det spør hun ofte om selv). Og det hender til og med at hun får en liten sjokolade når vi handler, selv om det er mandag. (Er det ikke sånn at den ultimate oppdragelsestaktikk er å være konsekvent inkonsekvent? :flau: )


#15

Mandarin sa for siden:

Det er vel litt i sammenheng med om man har eldre søsken vil jeg tro.
Lillemor på litt over 2 vet selvsagt ikke hva dette er enda.
Vi håper det varer lenge før hun "oppdager" det.


#16

Erica sa for siden:

  1. mann fikk ikke lørdagsgodt før hun var nærmere 4
  2. mann fikk lørdagsgodt fra rundt 2-årsalderen
    3.mann fikk lørdagsgodt fra rundt 2 årsalderen

Det er vanskelig å hindre at de fatter interessen når de har eldre søsken som er meget ivrige på sorten.


#17

Camomilla sa for siden:

Det hender Propellen får lørdagsgodt, men dte er som regel når vi enten er på besøk eller har besøk av eldre barn. Er vi på hytta en helg så får han det da.


#18

Vimsen sa for siden:

Storesøster fikk ikke før hun var 4. For da begynte vennene hennes å snakke om det. Maren får litt Eliaschips, ellers går hun berserk.


#19

Tjorven sa for siden:

Snuppa har fått smake på godter siden hun var ca 1,5. I begynnelsen var hun bare middelmådig interessert, men nå er hun en ordentlig godtegris. Da hun begynte å mase om godterier på daglig basis, så introduserte vi lørdagsgodt som et begrep. Det skjedde nå i sommer og hun er 2,5.

Hun er nå helt med på at det bare er godteri en gang i uka. Hun synes også det er stor stas å velge godter i butikken.


#20

Olvina sa for siden:

Med eldste var vi strenge, og ho var vel godt over 4 år før det vart laurdagsgodt, eller godteri i det heile tatt, eigentleg. Minste hermar etter eldste i eitt og alt, så der vart det rundt 2 år, vil eg tru. Heldigvis er begge meir glad i salt enn i søtt, så det blir oftare chips og saltstenger enn sjokolade og karamellar.


#21

Ru sa for siden:

Det hender poden får Eliaschips enten fredag, lørdag eller søndag. Han klarer seg fint uten, og det er ofte vi glemmer å kjøpe det.
Visstnok er det fast lørdagsgodt når han er på hytten med mine foreldre, men det er nok det eneste han forbinder med det.


#22

Angelique sa for siden:

Da jentene (nå 18 og 20) var små, fikk de ikke lørdagsgotterier (sjokolade et) før de var 5-6 år gamle
De fikk all vedrens deilig frukt på hvert sitt fat oppskåret i biter

Det husker de tilbake som stor stas fremdeles

Etterhvert som vi fikk to smågutter her, ble de litt vanskelig å holde på frukt gotterietlike lenge , da storesøstrene da hadde begynt å spise sjokoloade etc.

Guttene får lørdagsgotterier , men ren melkesjokolade og potetgull
Vi holder oss borte fra vingummi snop og lignende


#23

Mandino sa for siden:

Storesøster fikk "lørdagsgodt" da hun var 1, 5 år. Dette besto da i 1/2 eske med rosiner, og det fikk hun bare når hun så barne-tv med søskenbarnet sitt på 4 som fikk non-stop. Jenta vår får fortsatt rosiner kun på lørdager, og er fornøyd med det - så lenge hun har en eske, spør hun ikke om å smake det samme som søskenbarnet.


#24

Irma sa for siden:

Vi har ikke begynt å innføre godis for vår 2,5-åring. Vi avventer til han begynner å spørre selv. Han får noen ganger litt rosiner, druer eller annen frukt i en skål på lørdagene, noe som per i dag er godis så det holder for ham. Regner med at det vil bli annerledes hvis det skulle komme en nr. 2 en gang.


#25

Trolljenta25 sa for siden:

Storesøster på 9 år fikk vel ikke fast lørdagsgodt før vi flyttet til Norge for halvannet år siden, siden det er en norsk tradisjon. I Usa har de ikke godt snop, så var det noe ekstra der fikk hun andre ting.
Lillemor på 2 har fått lørdagsgodt i ca. et halvt års tid. I begynnelsen var det greit med en bolle med rosiner o.l., men det tok ikke mere enn et par tre ganger før hun innså at storesøsters gule godtepose var mye mere spennende. Da jeg fikk rosinene kastet etter meg i fullt sinne (selv i lik gul pose fra kiosken) måtte jeg bare innse at Lillemor også måtte få det samme. Så hun får for kr 3,50 i melkepletter skogsbær.


#26

Candy Darling sa for siden:

Sneipen, snart 3, har vel fått lørdagsgodt i to-tre mnd. nå. Det kom helt riktig som en løsning på mas om godteri ellers i uken.

Han får stort sett 1-2 sjokoladebiter, eller litt kjeks eller en is. Ikke nødvendigvis til Barne-TV.

Eller sukker rett fra boksen, da! :snill: (ref egen tråd)


#27

Pelikan sa for siden:

Vår snupp på 2,5 år får lørdagsgodt. Da er det 1 kinderegg (eller 3 twist), oppskjært frukt og en leskedrikk. (evt rosiner hvis vi har det)
Jeg har ikke problemer med å innføre lørdagsgodt selv om hun ikke er så stor. Så små mengder spiller ingen rolle synes jeg. Dette er virkelig noe hun ser frem til hver lørdag:)


#28

Veronal sa for siden:

Barnet på 2,5 år får godteri, men det er ikke nødvendigvis på lørdag. Kanskje fredag eller søndag eller en annen dag hvis det passer seg. Han spiser frukt oppskåret i biter hver dag. Rosiner får han en gang i uken. Han maser ikke på godteri (ergo så må det være vi som pusher :knegg: ). Vi har forøvrig nesten aldri vært på besøk hvor det har blitt servert godteri, så det er ikke de store doser som oppnås. Kaker hører også med til sjeldenhetene i vårt liv.


#29

Lykken sa for siden:

Husker ikke med eldstemann, men det var nok tidlig, har svigerforeldre (som vi bodde hos i 7 mnd da eldste var baby) som pushet på og en mann som heller ikke var konsekvent. Vi har hatt en del krangler om emnet, men jeg ser at jeg tapte slaget, det er ikke like strengt som jeg hadde tenkt. Men vi har nå gått oss litt til, og styrer mer over dette selv. Minste har vel fått lørdagsgodt fra ettårsalder, hun har vært særdeles glad i å smake på all mat, og ikke tale om at eldste kunne få noe som hun ikke fikk. Eldste spiser smått, men yngste er en stor søtmons. Senest i barnebursdag igår stappet hun innpå kake. Jeg blåser egentlig i om godteri kommer på lørdag eller tirsdag, det er den totale mengden som betyr noe, og som jeg synes er vanskelig å styre til tider.


#30

Løvinne sa for siden:

Størstegutten er 3,5 år og har egentlig ingen fast godtedag. Det blir som regel en dag i uka men ikke alltid på en lørdag. Han har vel fått dette i et års tid nå tenker jeg.


#31

goldnugget sa for siden:

Storesøster er 3 år og 2 mnd. Først nå får hun litt lørdagsgodteri. Hun får det rett etter kveldsgrøten og er i grunn mett, men det er stas da! Hun spiser 5-6 nonstop og litt potetgull. Brus får hun ikke på lenge ennå.

Lillebror er så allergisk så han kan ikke få så mye - det blir nok ikke så enkelt etterhvert. Han fikk en spesial sjokolade kake til bursdagen sin og hjelpe seg for en kakemoms !!!:eek:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.