Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor vanlig er det med slike meninger?

#1

Guava sa for siden:

...


#2

Tallulah sa for siden:

For å oppklare, hun røpet det til en journalist med skjult mikrofon - han ga seg ut for å være en innvandringsfientlig ungdom som snakket med de forskjellige representantene på valgstandene langs Karl Johan.


#3

Maverick sa for siden:

:dåne:

Jeg HAR ikke ord.


#4

Benmurphy sa for siden:

Au da! Høyre viser seg virkelig ikke fra sin beste side i valgkampen i år.

Selv jeg, som i utgangspunkt tror at politikere flest her i byen er korrupte svindlere og løgnere, blir sjokkert over dette.

Det kan da virkelig ikke være slik at dette er vanlige holdninger blant de folkevalgte i Oslo – eller andre steder i landet?

Det må da enten være en målrettet provokasjon som har fått dette frem i lyset – altså at de har spurt akkurat Fiskerstrand fordi de hadde mistanker om hva de kunne få til svar, eller – hm Osenbanden ja – da har de kanskje kastet alt de hadde på dem for å se hva som ble sittende fast.

Det er uansett ganske sjokkerende at en politiker, som ikke en gang er fra FrP, kan finne på å si noe slikt offentlig (åpen gate er offentlig) i valgkampen.

Ben "one down (two if you count the mayor)" Murphy


#5

Milfrid sa for siden:

:eek:

:eek:

:eek:

...men nå melder hun seg vel lukt inn i Frp :rolleyes:.


#6

Olympia sa for siden:

Jeg godter meg over at Høyre får svi under valgkampen. :lettåglede:


#7

safran sa for siden:

Jeg er sjokkert. At det er mulig?!


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg er selvfølgelig helt enig.


#9

Filifjonka sa for siden:

Utrolig. Dette var jo helt ekstremt, men det overrasker meg forsåvidt ikke at politikere snakker folk etter munnen og sier det de tror folk vil høre under valgkampen.

Sønnen min som går på videregående bare himlet med øynene over ungdomspolitikerne de hadde hatt på besøk i forbindelse med skolevalget. Han irriterte seg spesielt over SV, som gikk veldig inn for å "snakke ungdommens eget språk". De talte veldig for 18-årsgrense på utesteder, og ristet overbærende på hodet når et annet parti snakket om alkoholfrie tilbud osv. Godt å se at ungdommen gjennomskuer sånt.




#12

him sa for siden:

Signerer Maximillia. Dette kan godt være et forsøk på å snakke noen etter munnen.


#13

Mamma Rosa sa for siden:

:eek: At det er mulig!?


#14

Benmurphy sa for siden:

Jo men det hjelper da ikke et fnugg. Hvis dette er noenlunde korrekt gjengitt i avisene, er uttalelsen både sjokkerende og politisk utilgivelig.

Jeg har ikke fått hørt innslaget. Det har ikke kommet på nettradioen. Men ut fra avisomtalen kan jeg ikke skjønne annet enn at dette er glimrende journalistikk. Hvis det er NRK Underholdning som skal til for å ta politikere i slikt så bør NRK helst bytte ut Olsen med Osen i valgsendingene så fort de kan.

Ben "Are Osen for president" Murphy


#15

him sa for siden:

Jeg har bare lest innlegget som Hattifnatten linket til. Jeg sier ikke at utalelsen ikke er sjokkerende, men det trenger ikke nødvendigvis å være et uttrykk for at hun er rasist. Jeg antar egentlig at det er like mange rasister blant politikere som det er blant andre folk.


#16

Toffskij sa for siden:

Det finnes ingen som helst unnskyldning for å si sånne ting.


#17

Mandino sa for siden:

Dette er mildt sagt forkastelig :eek:


#18

Mandarin sa for siden:

Slike ytringer finnes det ingen unnskyldninger for. Makan.:mad:


#19

safran sa for siden:

Hva i all verden er det et uttrykk for da? :confused:

#20

Canisa sa for siden:

Hadde hun vært representant for Frp hadde jeg vel ikke leet på øyelokket, men at en høyrerepresentant kan finne på å si noe slikt ...:eek:

Hun er i beste fall dum om det var et forsøk på å prate velgere etter munnen.


#21

*HH* sa for siden:

Forkastelig. Dette finnes det ingen unnskyldninger for, selv om hun kanskje prøvde å snakke ham etter munnen er det ikke akseptabelt :niks: Og at han var reporter med skjult mikrofon endrer heller ikke på mitt syn i denne saken.


#22

Martis sa for siden:

Jeg hørte Osenbanden i går, og selv Are var helt sjokkert over hva de hadde fått. Reporteren turte ikke å ta samme stuntet med AP og SV, for der var det så mange barn.

Uansett om hun prøvde å goprate med en potensiell velger eller utrykte sine egene meninger, så er dette forkastelig. Mulig dette blir saken som vipper valget i Oslo?


#23

him sa for siden:

At hun bare jattet med journalisten (som ga seg ut for å være rasist). For all del jeg sier ikke at det er OK, men det er i alle fall en annen innfallsvinkel. (I forhold til Hattifnattens opprinnelige spørsmål).


#24

løve70 sa for siden:

Det var akkurat min tanke også...


#25

Siri sa for siden:

:skremt:


#26

Benmurphy sa for siden:

Nå har jeg fått hørt reportasjen fra Osenbanden. Dette var ikke særlig hyggelig å høre på. Det var faktisk helt motbydelig. Men veldig godt arbeid av Are Sende Osen og Ludvig Laukholm Levin.

Toril Fiskerstrand burde skamme seg. Jeg ser ingen annen måte å tolke dette på enn at hun er rasist – hvis noen har så mye godvilje at de tolker det annerledes bør de sannsynligivs søke profesjonell hjelp. Vi får jo håpe hun ikke er representativ for noe som helst, ellers trenger Høyre virkelig å gjøre en alvorlig ryddejobb.

Høyre har 15 representanter i bystyret i inneværende periode. Toril Fiskerstrand står på 23. plass på Høyres liste, så det er vel heldigvis ikke noen stor fare for at hun vil bringe ytterligere skam over byen ved å bli valgt til bystyret.

Ben "sjokkert" Murphy


#27

Lykken sa for siden:

Det er vel ikke sjokkerende at det finnes alt mulig blant politikere også. Jeg tror nok at hun aldri hadde ytret meningene sine på den måten privat, men at det var en måte å prate velgeren etter munnen og i hans egen sjargong. Fryktelig lavmål. Men interessant at man blir så sjokkert. Beklageligvis er dette ytringer du kunne hørt av mange i Oslo.


#28

Juste sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt at folk kan være så oppbrakt og overrasket over dette. Dette er dessverre alt for vanlig hverdagsrasisme. Ja, jeg kaller det det. Slike uttalelser hører man stadig vekk, det er MYE mer av det i Norge enn vi vil tro. Men at en politiker skal være så idiot at hun sier det på offentlig sted er selvfølgelig jackpot for Osenbanden, all mulig ære til dem for at de kom på ideen.

Jeg mener som Benmurphy at flesteparten av norske politikere er korrupte svindlere og løgnere som gjør seg fete på oss menigmenn og jeg har ikke noe annet enn forakt til over for hele politikerstanden. De står et sted mellom advokater, sporveiskontrollører og bredbåndsleverandører hos meg :)

Jeg håper virkelig at dette fører til en skikkelig oppvask, men regner med at saken er begravet og glemt av pressen i løpet av en dag eller to. Dette til tross for at jeg faktisk har stemt på Høyre ganske ofte opp i gjennom årene.


#29

safran sa for siden:

Jeg blir sjokkert fordi dette er langt fra det Høyre står for, og jeg blir sjokkert fordi en tilsynelatende oppegående politiker klarer å vrenge ut av seg noe så motbydelig.

Og så syns jeg godt de kunne skrevet om den idioten fra PP. Makan til tulling. Rasisme eksisterer ikke i Norge, vi vet ikke hva rasisme er. :gal:


#30

Sitron sa for siden:

Pensjonistpartiet var ikke akkurat stuereine de heller.


#31

safran sa for siden:

Jeg håper alle som stemmer Høyre stryyyyker henne.


#32

Maverick sa for siden:

Men hun har jo sagt i fra seg alle sine verv? Kan vel ikke stå på lista lenger da vel? :valgblånn:

Leste dere brevet hun hadde skrevet til Oslo Høyre-ledelsen? Det var referert i Dagbladet i dag. Makan til svada.


#33

Benmurphy sa for siden:

Jeg vet naturligvis også at det er mange som ville sagt lignende ting i Oslo, så det er ikke meningene i seg selv som sjokkerer meg mer enn vanlig, men Fiskerstrand er faktisk bystyrerepresentant, og uttalte dette til en velger som en del av valgkampen for Høyre. :tullerdunisse:

I brevet sitt til Oslo Høyre (som kan leses her) unnskylder hun seg med at uttalelsene er tatt ut av sin sammenheng. Jeg kan ikke helt se for meg hvilken «sammenheng» som skal unnskylde:
[INDENT]«For det første er det mange som er redd for dem, og for det andre snylter de på fellesskapet.»[/INDENT]

Ben "fortsatt sjokkert" Murphy


#34

safran sa for siden:

Hun stiller til valg, det er for sent å trekke henne ut av listen.


#35

Maverick sa for siden:

:åpplyst:

I alle dager.


#36

Frantzen sa for siden:

Jeg er GLAD for at folk lar seg sjokkere og opprøre over uttalelser som dette. Ikke under noen omstendigheter må dette bli ting folk kan si uten at omgivelsene leer på et øyebryn. DET samfunnet ønsker jeg meg IKKE!

:streng:


#37

Frantzen sa for siden:

Nei, det var de virkelig ikke. Kanskje det er sånn at fordi de er gamle så er de ikke så viktige at vi bryr oss med dem?
Åja, det stemmer. Det er sånn!

:sjokkert over det også igrunnen:


#38

Sitron sa for siden:

Jeg syns nesten det er verre at oldisene skal være ihuga rasister. De burde vite hvordan det er med okkupasjon og frykt.


#39

kie sa for siden:

Uansett blir det like ille, synes jeg. Om hun bare sier det hun tror folk vil høre i desperat stemmefiske vitner det om en som er totalt blottet for integritet.

Jeg tror det er en blanding, jeg. Rasistiske holdninger og en situasjon der de kom frem. Utsagnet i seg selv er jo rasistisk, så da er det vanskelig å forestille seg at hun ikke er rasist.


#40

kie sa for siden:

Der sa du det.



#42

Frantzen sa for siden:

Med hans definisjon av rasisme så finnes det vel knapt en eneste rasist igjen. Tror neppe en diskusjon med en mann med slike definisjoner og holdninger ville ført til noe annet enn at du skrubbet deg på knærne ;)


#43

Miss Norway sa for siden:

I tillegg til å være rasist må hun jo være ganske DUM. En bransjepolitiker i dag VET jo at denslags uttalelser ikke er stuerene i Norge. Uansett.


#44

Ru sa for siden:

Jeg hørte klippet på tv i går, og jeg ble sittende og måpe et par sekunder ...

Uansett om hun skulle snakke intervjueren etter munnen, så er hun helt aldeles hinsides på viddene, og unnskyldningen som kom i etterkant er jo helt, eh, ja: :tullerdu:


#45

Skilpadda sa for siden:

Ikke sant? Det er det jeg blir mest overrasket over. At det finnes politikere med rasistiske meninger og manglende integritet antar jeg jo uten videre.


#46

him sa for siden:

Er ikke det karakteristikken på en politiker, da? :p
Neida, jeg er enig i at det er like ille.

Er det ikke litt komisk at vi er havnet på hver vår side i en rasist-diskusjon, i og med at forrige gang (i forhold til ambulansesaken) var det du som argumenterte for at det ikke nødvendigvis var rasisme. Jeg tror folk generelt sett har lettere for å "slenge ut av seg" noe enn å faktisk gjøre noe. Jeg regner derfor handlinger som en mye sterkere indikasjon på rasisme enn all verdens utsagn.

Men jeg er litt overrasket over at du mener helt sikkert at hun er rasist. Hva mener du er forskjellen her i forhold til ambulansesaken som gjør at du konkluderer anderledes?


#47

Maverick sa for siden:

Nå har jeg hørt det. Joda. Ble ikke akkurat sjarmert av Pensjonistpartiet heller, men ER DET MULIG!


#48

Agent Scully sa for siden:

Enig i at hun er dum og uttaler seg i beste fall klønete. Hun hadde ikke fått min stemme.

MEN: Det plager meg at vi ikke får høre innledningsspørsmålet i intervjusekvensen med Fiskerstrand. De andre ble jo spurt om "Det er så mange negre her, hva syns dere om det". HVIS (og jeg sier hvis, for jeg vet ikke) hun istedetfor ble spurt om "Det er så mange negre her som snylter på fellesskapet, hva syns dere om det" så kan man, hvis man legger godviljen til samt at hun blir klippet underveis, argumentere for at det er snyltende, trygdesvindlende nye landsmenn hun er mest opptatt av, sekundert at hun nok prøver litt for hardt å overtale en potensiell velger ved å fortelle ham det han vil høre.

:gleder seg til the bigger, longer and uncut version:

(Jeg har bare hørt det som ligger på dagbladTV, fikk bare teknisk feil på NRK)
www.dagbladet.no/nyheter/2007/09/06/511206.html


#49

bina sa for siden:

Ja. Det kan godt tenkes.

Journalisten provoserte. Brukte bevisst "fy-ord" som han / hun visste i seg selv var "krutt" nok til å lage baluba.

Jeg tror at mange ser rødt (eller blått?) bare fordi hun brukte ordet "neger". Bare det ordet alene er nok til at mange vil stemple henne som rasist.

Så sier hun at både hun selv og mange andre irriterer seg over utlendinger som kommer til Norge for å snylte.

Jo, dumt sagt. I hvertfall hvis man vet det kommer på TV. Men er det rasistisk? Er ikke dette egentlig essensen av innvandrerdebattene som har pågått i årtier? Er innvandrerne et pluss for Norge, eller er de snyltere og kriminelle?

Husker ikke helt når det var, et par år siden, kanskje, hvor Oslo-politiet var ute i full storm etter uttalelser om innvandreres plass på kriminal-statistikken. Også da haglet rasisme-anklagene.

Så da blir på en måte spørsmålet; er Fiskerstrand rasist fordi hun sa "neger"? Er hun rasist fordi hun mener at mange innvandrere snylter på staten?

Og helt ærlig: jeg syns journalisten gikk over streken i å fremprovosere uttalelser. Han / hun legger ordene i munnen på Fiskerstrand.


#50

Silence sa for siden:

Er det ikke nytt fra i år at man ikke lenger kan stryke? Bare føre på slengere? :gruble:


#51

Sitron sa for siden:

Det er korrekt.


#52

Enhjørning sa for siden:

:humre:
Ja, det fikk lokalpolitikerne i Hammerfest også erfare da de hadde skoledebatt på VGS:
De kjørte på om fri scooterkjøring og billigere brennevin - men ungdommene ville heller snakke om miljøproblematikk, reinplagen, fritidstilbud, skoletilbud og arbeidsmarkedet. :blunke:


#53

safran sa for siden:

Jeg syns dette er noe helt annet. Her sier jo høna rett ut at hun ikke liker negre og pakistanere.

Selvsagt er det rasistisk! Hun uttaler jo at hun ikke liker folk fra en bestemt nasjonalitet, og basert på det alene! Det er ingen unnskyldning for at hun vrenger ut av seg det hun gjør. Jeg liker sånn journalistikk. Den viser sannheten. Det er mulig, jeg har også hørt noe om dette. Synd i så fall.

#54

him sa for siden:

Ja, jeg legger som sagt ikke like mye vekt på hva folk sier som hva de gjør. Jeg synes handlinger er mye mer talende enn ord, og jeg oppfatter det som sagt mye merkeligere at man tror at det som skjedde i ambulansesaken ikke var rasistisk motivert enn at man ikke er sikker på at dette er rasisme. (I dette tilfellet har man jo til og med en annet motiv, hun som sa dette drev jo med valgfisking. De som kjørte ambulansen, hva hadde de å vinne på å la Ali ligge igjen?)

Jeg er ikke sikker på hva du mener? Er du overbevist om at denne saken avslører rasisme? Og du mener at i ambulansesaken så er det slett ikke sikkert det er rasisme?


#55

safran sa for siden:

Jeg mener at ambulansesaken ikke er like tydelig rasismepreget som dette. Langt derifra. Hun sier jo rett ut at hun ikke LIKER PAKISTANERE? Hvor mye mer tydelig kan det sies?


#56

Nabbe sa for siden:

Ingenting sjokkerer meg lenger. Ikke denne saken heller, desverre.

Trist at det skal være sånn da.


#57

Go\jenta sa for siden:

Enig! Lavmål er det! Virkelig lavmål! Ser at hun heldigvis har trukket seg fra alle verv. Kanskje hun burde flytte på seg over i pensjonistpartiet?


#58

Anuk sa for siden:

Det er jeg enig med deg i - det hadde vært OK å høre hva som ble sagt FØR hun kom med den uttalelsen. Det KAN være at saken blir litt mer forståelig da, for slik det framkommer nå er det jo helt sjokkerende og uforståelig at en bystyrerepresentat fra Høyre kan lire av seg noe slikt!


#59

Tallulah sa for siden:

Jeg hørte på et klipp som lå på VG, og så vidt jeg husker var innledningspørsmålet akkurat det samme.


#60

bina sa for siden:

Er også Trygve Hegnar rasist?

e24.no/makro-og-politikk/article1980477.ece

Det som skiller Hegnars uttalelser fra Fiskerstrands er bruken av ordet "neger", spesifiseringen av pakistanere, samt at Fiskerstrand brukte uttrykk som "Mange som irriterer seg over det".

Men det er ikke alt. Hegnar hadde god tid, og formulerte seg skriftlig. Han fikk tenkt seg om. Og var lur nok til å bruke begrepet "innvandrer". Derfor er han ikke rasist.

Men Fiskerstrand ble forledet av en journalist som bevisst brukte ordet "neger" - vel vitende om at mange mennesker bruker ordet uten å tenke seg spesielt mye om. Det er lett å kopiere ordvalgene til de du snakker med. Jeg syns ikke at denne typen journalistikk er bra. Jeg syns tvert i mot det grenser til manipulasjon. Man går rundt og bruker ordet neger, later som om man er en annen en man er, og går og jakter på en politiker man kan få lurt til å si ordet neger for skjult mikrofon, slik at man kan henge ut vedkommende etterpå. Det var ingen spesiell mistanke om at Fiskerstrand var rasist, og så vidt jeg forsto hadde journalisten testet ut ganske mange politikere. Og så gjorde Fiskerstrand den tabben å bruke ordet neger.

Men er hun en større rasist enn Hegnar bare fordi hun brukte det ordet som journalisten la i munnen på henne?


#61

bina sa for siden:

Ja, det er en nyanseforskjell. Men heller ikke mer.

Problemet er at nyansen like godt kan skyldes måten uttalelsen kom fram på, som hennes personlige meninger. Hun ville garantert aldri skrevet en lederartikkel eller sendt ut en pressemelding med slike formuleringer. Og da ville hun også vært stueren.

Jeg prøve bare å si at du ikke kan bedømme rasister ut i fra bruken av ordet "neger", generaliseringen som "de snylter" eller "mange liker ikke".

De største rasistene er de som er flinkest til å skjule hva de egentlig mener.


#62

safran sa for siden:

Jeg vet ikke helt hvorfor du gnager og gnager på at hun har brukt ordet neger. Hvis du leser innleggene mine en gang til, så sier jeg faktisk at det er noe annet som gjør at jeg reagerer spesielt: Hun sier at hun ikke liker folk fra en bestemt nasjonalitet. Ikke noen pakistanere, men pakistanere. Ikke noen svarte, men alle. Basert på nasjonalitet og rase. Hegnar nyanserer og sier at "mange innvandrere snylter". Det er noe helt annet. Det er jo faktisk innvandrere som snylter, og Hegnar skriver en artikkel om det.

#63

Lykken sa for siden:

Det er da ikke rasistisk å si at en del pakistanere snylter, det gjør mange nordmenn også. Somaliere og svensker også. Det kan ikke være tabu å si noe negativt om en gruppe dersom det stemmer.



#65

Benmurphy sa for siden:

Nå har jeg fått hørt hele klippet NRK har lagt ut også. Det er vel der Dagbladets transkripsjon er hentet fra: www1.nrk.no/nett-tv/klipp/286096

Uttalelsene fra Osenbanden fremkommer her i sammenhengen de ble sagt i. Jeg syns ikke dette ble noe bedre for Toril Fiskerstrand dessverre. Jeg kan ikke se at journalisten «lurte» henne til å si disse tingene, og jeg vil heller ikke beskylde Osenbanden for å fremstille henne feil ved å gjøre den redigeringen de gjorde. Det ser virkelig ut til at Høyre trenger bedre rettningslinjer og opplæring for de som skal uttale seg på partiets vegne.

Ben "ville ikke stemt på henne uansett da" Murphy


#66

Frantzen sa for siden:

Jeg oppfattet henne som en ren velger-fisker, og dreit rett og slett på draget ved å virke på linje med den personen hun trodde hun hadde foran seg.
Enten mener hun disse tingene og fremstår som dust, eller så prøvde hun å snakke ham etter munnen og fremstår som dust.

Okke som så var det ikke bra!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.