Mei sa for siden:
Jeg er "litt" lei av salat/mais/agurk/paprika/tomat variantene av salat og trenger inspirasjon. I dag står det "salat" med eple, avocado og ristede pinjekjerner på bordet hos oss.
Har du en god salatoppskrift å dele?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Mei sa for siden:
Jeg er "litt" lei av salat/mais/agurk/paprika/tomat variantene av salat og trenger inspirasjon. I dag står det "salat" med eple, avocado og ristede pinjekjerner på bordet hos oss.
Har du en god salatoppskrift å dele?
Irma sa for siden:
Den er ikke så veldig spesiell, men jeg synes den er knallgod.
www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=387559&postcount=127
~TM~ sa for siden:
Her er en litt omtrentlig oversikt over ingrediensene i min favorittsalat:
1 pk trippelsalat (pakke med ruccoka, rosso og hjertesalat)
1/2 glass feta + en ss eller så av oljen den ligger i
hvitløkskrutonger
fylt pasta
1 kalkunboks i terninger (eller rester av grillmat om sommeren)
ristede pinjekjerner
paprika
cherrytomater
agurk
sukkererter
Dixie Diner sa for siden:
Jeg elsker salat med grillet kylling i biter, sprøstekt bacon i biter, masse MASSE fetaost og avokado i skiver/biter. Kan gjerne ha eplebiter (elsker det) og annet også oppi, og en kremete god dressing.
Milfrid sa for siden:
Vi skal ha salat i dag:
Ruccola, sukkererter, tomater, søt paprika, oliven, fetaost, nøtteblanding,marinerte kikerter, marinerte pastaskruer og marinerte kongereker. Nam! :nam:
Vi spiser ganske mye salater her, og andre ting som gjerne finner veien opp i salaten er mozarellaost, biffkjøtt og reker (ja, sammen, kjempegodt!), kyllingfilet, tunfisk, kalde rester av laks, gode slakterpølser (sånne som faktisk inneholder kjøtt...), frisk koriander, eple, kruttonger, tørkede tranbær osv. Ikke alt samtidig, selvfølgelig ;)
Vi har gjerne salat til middag et par-tre ganger i uka.
turi sa for siden:
Varm paprika er mega-snadder i salat!!
Kjøper glass på "utenlandske" butikker, og varmer i ovnen før jeg kutter opp.
Pinjekjerner er også ett must.
Epler
Blomkål
sukker-erter
Feta-ost, fått smaken på nå i sommer
Fransk Dressing, som en lager fra pose
Mini-mais, stedet for mais
Egg
forskjellig makaroni
Avokado
Varmt hvitløksbrød, gjerne med ekstra hvitløksmør.
Skilpadda sa for siden:
Jeg pleier å lage en god tilbehørs-salat av spinatblader, grovhakkede valnøtter og smuldret/hakket blåmuggost, med olje-/eddikdressing på.
Noba sa for siden:
Klassikeren her i huset er:
En annen variant er å ha i spekeskinke istedenfor kylling, pinjekjerner istedenfor cashewnøtter og koke pastarør/skruer og ha oppi.
Mei sa for siden:
Ja, det er sånne salater jeg er mest ute etter. Tilbehørs-salater med få, men orginale ingredienser.
Får imidlertid veldig lyst på diverse andre salater av denne tråden sulten
Trolljenta25 sa for siden:
Ruccolasalat
Hermetisk pære -- skjært i biter
Hakkede valnøtter
Cherrytomater
Honey-Mustard dressing
Mmmm, knallgodt!
Martis sa for siden:
Vi bruker mye trippelsalat med soltørkede tomater, ristede pinjekjerner og balsamicosirup :Yummi:
Skilpadda: salaten høres helt deilig ut; er det bare olivenolje/balsamico dressing eller er det mer avansert?
Valentina: hva marinerer du kikertene i??
Moria sa for siden:
Som tilbehør liker jeg tomat salat med mozarella, rødløk, olje, salt og pepper.
Mei sa for siden:
Hva spiser du denne til?
Trolljenta25 sa for siden:
Veldig god til kylling og svinekjøtt...
Dixie Diner sa for siden:
Honey-mustard dressing høres fantastisk ut. Hvordan lager du den, eller kjøper du den ferdig?
Mei sa for siden:
Det var mitt neste spørsmål :knegg:
Irma sa for siden:
Jeg smakte en salat med stekt camembert (eller var det brie?), div grønn salat og honey-mustard dressing i Spania. :nam: Skulle gjerne visst hvordan man lager den, synes ikke den man får kjøpt ferdig i butikken er så god.
Tallulah sa for siden:
Jeg syns det er godt med
ruccola
agurk
avocado
pinjekjerner
ckickpeas (kikerter?)
god fetaost, revet parmesan eller manchego i biter.
dressing av olje og eddik, salt, pepper, sennep og lime.
Skilpadda sa for siden:
Jeg lager stort sett bare helt enkle dressinger på slump. :) Jeg har en flaske valnøtteddik (av alle ting) stående og har pleid å bruke av den, men balsamico er selvsagt også godt,og sikkert andre typer god vineddik også. Pleier bare å kverne litt havsalt over salaten, riste sammen litt olje og litt eddik på gefühlen og blande alt med hendene.
Aminta sa for siden:
Søk på Honey-Mustard dressing (/salad dressing) så får du opp en haug treff.
Dixie Diner sa for siden:
Her inne? Eller på google og lignende?
Palmen sa for siden:
Honey-mustard dressing er digg. (særlig som gravid! hadde dilla)
Har en oppskrift liggende, men finner den ikke i farten. Om ingen googler noe bra innen i morgen skal jeg poste den.
Aminta sa for siden:
Google.
Trolljenta25 sa for siden:
Jeg har da kjøpt Kraft honning og sennep dressing her i Norge. Men, husker ikke hvor. Sjekk Meny eller ICA Maxi, de har mye gode dressinger.
Lage selv da gitt?!! :dåne:
Irma sa for siden:
Kjøpe ferdig da gitt! :dåne:
:knegg:
Trolljenta25 sa for siden:
Her er en enkel oppskrift på dressing: (Jeg har ikke laget den før, for jeg kjøper som sagt ferdigdressing)
POPPY SEED SALAD DRESSING (HONEY MUSTARD)
1/3 cup honey
1/2 tsp. salt
1/3 cup vinegar
3 table spoon mustard -- hadde nok ikke brukt Idun bodsennep, men en Dijonsennep
1 cup oil
2 table spoons poppy seed
Håper den smaker!
Polyanna sa for siden:
Trippelsalat (sånn mix-pakke med hjertesalat, ruccola og rød salat), vårløk, cherrytomater, og honey-mustard-dressing. (Eller en annen dressing)
Så har jeg over raust med parma eller serranoskinke, og høvler parmesan på toppen. Den metter veldig!
Polyanna sa for siden:
Hva er poppy seeds og hvilken type eddik bruker man, tror du?
Tallulah sa for siden:
valmuefrø. Til den ville jeg brukt en fargeløs eddik. Hvitvinseddik f. eks. Evt. sånn japansk sushieddik. Det heter ikke det, men er den man blander i sushirisen.
Trolljenta25 sa for siden:
Hva Glitterchick sa... :highfive:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.