Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til god fredagsmat?

#1

*HH* sa for siden:

Jeg får besøk av en venn i dag og har lyst til å lage noe annet enn det vanlige taco, pizza ++

Noen som har forslag til noe som ikke er for avansert? Jeg er ikke akkurat noen god kokk :o


#2

Left sa for siden:

Wok med f.eks scampi? NAM :)


#3

Camomilla sa for siden:

Enciladas da?
Det er mexikansk, men litt annnet enn taco'en.


#4

*HH* sa for siden:

Sleng gjerne ut oppskrifter hvis dere har noen dere vil dele.

Jeg har ikke wokpanne da :sparke:


#5

Trolljenta25 sa for siden:

Denne er enkel og knallgod:

Kyllingfilèt
Salsa -- medium sterk
Revet ost
Salt/Pepper

Legg kyllingfileène i ildfast form. Krydre med salt og pepper, evnt. annet favorittkrydder. Hell salsaen over kyllingen og ha rikelig med revet ost på toppen. Dekk til med folie og stek i ca. 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen på kyllingen. Ta så av folien og stek til osten er smeltet og litt brun.

Server med ris og salat, eller rundstykker. Kjempegodt og lettvint!


#6

Camomilla sa for siden:

Enciladas:

Kjøp pakke på butikken, kylling, grønnsaker, ost og rømme.

Men har en knallgod salat du kan servere og :

Kyllingfileter stekt med sitronpepper
Pastaskruer
Ruccolasalat
Soltørkede tomater i biter
Rød løk
Pesto
Cashewnøtter

Serveres med hjemmebakt focachiabrød.


#7

Camomilla sa for siden:

Trolljenta: Nammenamm.


#8

Frances sa for siden:

Det mest enkle må vel være krabbe, reker eller ost og kjeks. Her er det absolutt ingenting som kan gå galt, og minimalt med forberedelse.


#9

Fibi sa for siden:

Pizza! :sikle: Vi har alltid pizza på fredagen, en tradisjon jeg har tatt med meg hjemmefra.


#10

*HH* sa for siden:

Ja, det ER godt, men det er liksom litt for vanlig i helgene her :humre:

Tusen takk for forslag jenter :blomster: Bare å hive inn fler om dere har.

Kyllingfilet ja :nam: Det har jeg ikke spist på evigheter.


#11

*HH* sa for siden:

Tror jeg må ut å handle kyllingfilet :D

hvor mange grader ca?


#12

bina sa for siden:

OK, jeg vet jo at Toro er bannlyst her, men jeg må bare skryte litt av Toro sin kinesiske biff chop suey (hjelp - staves det sånn?). Man steker litt kjøtt og noen grønnsaker, koker ris, heller over saus, krydrer.... nammenam! En litt annen smak enn den evige kjøttdeig-og-tomatsaus-smaken. Ypperlig kosemat når man ikke er så mange. :slurp:

Ellers så må jeg jo komme med min selvkomponerte (vel, i hvertfall delvis) kylling.

Skjær poteter i båter og legg i ildfast form sammen med løk, paprika, sjampinjong, hvitløk og litt krydder. Stek til båtene er møre. Ta ut av ovnen, og sett inn kyllingfiletene. (Evt kan kyllingfiletene stekes på stekepanne samtidig med at du steker potetene og grønnsakene i ovnen). Og så prikken over i-en: maiskolber. Server kyllingen med poteter og stekte grønnsaker og maiskolbe... og gjerne en god saus eller dressing eller hva du foretrekker.


#13

*HH* sa for siden:

Dårlige kokker bannlyser ikke Toro ;)

Nå ble jeg fryktelig sulten, har bare spist frokost i dag. Det hørtes veldig godt ut, bina!


#14

bina sa for siden:

Snufs, jeg ble faktisk fryktelig sulten selv, og vi som skal ha FISKEKAKER i dag..... UÆÆÆÆÆÆ!! Tror jeg må ringe gubben og godsnakke litt... :o

"Hei vennen! Jeg er så veldig glad i deg! Jeg tenkte kanskje vi kunne kose oss litt i kveld, bare du og jeg? Jeg kan lage noe godt å spise, og vi kan sprette en flaske med vin....."


#15

*HH* sa for siden:

Det hørtes ut som en god plan. Ellers så kan du jo true ham med fiskekaker og vin.. Det er kanskje ikke like godt.

Han er vel ikke så glad i fiskekaker at han sier nei til noe annet?


#16

Marge sa for siden:

Denne oppskriften er idiotsikker, kjempegod, sunn, enkel og passer til 4 personer:

Rød linsesuppe med kylling og hvitløksbaguetter

1 løk
2ss olje
2 1/2 dl røde linser (ser oransje ut)
1 liter vann


#17

Fruktflua sa for siden:

Noe så enkelt og godt som ost og vin, kanskje?


#18

Marge sa for siden:

2 kyllingbuljongterninger
1 boks hakket tomat
2ss tomatpure
1 purreløk (vaskes godt)
1 ts sambal oelek (chilipasta, fåes på butikker med godt utvalg)
4 kyllingfileter

Varm oljen i en gryte og tilsett løk og hvitløk. Vask linsene og ha dem i gryta med vann, buljongterninger, tomat, sambal oelek og tomatpure. Kok i 30 min. Mens det koker så skjærer du kyllingfiltene i passelige biter og steker de på stekepannen, salte og pepre litt, tilsett så kyllingbitene og purreløken i suppen mot slutten. Server med nystekte hvitløksbaguetter og en god vin... nam nam :)


#19

bina sa for siden:

Men atte... hvor ble det av kyllingen i oppskrifta? Skal den oppi? Eller ved siden av?


#20

*HH* sa for siden:

Syntes da jeg ser det står tilsett kyllingbitene ;)


#21

LilleLeo sa for siden:

Min meksikanske rekegryte. ;) Oppskrift finnes i Irma sin tråd.


#22

Mandarin sa for siden:

Ja der sier du noe.
KLanskje mine gjester skal få den i kveld?
Tar den lang tid?


#23

Marge sa for siden:

He he klarte å sende innlegget før jeg var ferdig... ;)


#24

Trolljenta25 sa for siden:

200 grader gjør susen.


#25

LilleLeo sa for siden:

Så ikke denne før nå.

Den tar ikke lang tid. En liten time.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Vi hadde noe enkelt og kjempegodt i dag. Rett og slett fersk nygrillet kylling (hel, fra delikatessedisken) og fantastisk gode italienske ciabatta-greier med sorte oliven inni. Hadde skåler på bordet med fetaost, oliven og salat. Aiöli hadde vi også til. Nydelig "plukke-mat".


#27

Palmen sa for siden:

Takk for at du minte meg på denne, har tenkt på å prøve den! Da er middagen på søndag i boks. :ja:

Legg til noen gode, smakfulle tomater og mozarella i stedetfor feta så har du klassisk fredagsmåltid hos oss. Nam!


#28

rajraj sa for siden:

For den som liker thaimat: Kyllingsatay (= kyllingspyd).
Kyllingfilet deles i biter og legges i satay-marinade (fås kjøpt ferdig på bl.a. Meny - står sammen med tacosauser og sånt).
Tre de på små spyd og stek i panne eller på grill.
Server med rikelig med satay-saus over (står sammen med marinaden i butikken), som består av hovedsaklig peanøtter, kokosmelk og krydder.
Ris og/eller salat ved siden av gjør susen.

Supergodt og superenkelt!


#29

Polyanna sa for siden:

For sent nå, men til en annen gang: Kjøp en pariserloff eller to og skjær i skiver. På noen av skivene legger du chevre i skiver og luner i ovnen, etterpå har du på litt balsamico, litt flytende honning og kanskje noen valnøtter. Noen blader med ruccola er også godt.

De andre rister du litt i stekeovnen, så deler du en hvitløk og gnir kuttflaten over det varme brødet. I en skål ved siden av har du oppkuttede tomater, fersk basilikum og en skvett god olivenolje og kanskje litt balsamico her også. Dette kan folk legge på brødskivene. (Bruschetta)

Dette hadde vi i kveld. :)


#30

Dixie Diner sa for siden:

Varm smeltet Chevre er fantastisk. :sikle:


#31

Bluen sa for siden:

Chevre er djevelens verk. Det er en av de få tingene jeg ikke greier å spise - smaker høgg og gammal sau. :skremt:


#32

*HH* sa for siden:

Jeg skal nok prøve fler av oppskriftene her :jupp:

Kyllingfilet à la Trolljenta var en suksess :D Det var så enkelt og lage og ikke minst veldig godt!


#33

Trolljenta25 sa for siden:

Så bra at du likte den!!


#34

Fruktflua sa for siden:

Samme her. Jeg elsker oster, og alt mulig, men chevre stopper seg bare. :skremt:


#35

Dixie Diner sa for siden:

Dere er gale. :fullstendig sjokkert med hakeslepp og hele pakken:


#36

Fibi sa for siden:

Gubben (som er kokk) hadde laget pizza på jobb en gang for mange år siden. Med biff, gulrot, squash, og andre gode grønnsaker, og chevre i stedet for mozzarella/vanlig pizzaost. FY søren så godt! :dåne:


#37

rajraj sa for siden:

:nemlig:


#38

Mandarin sa for siden:

:nikker:NAM lenge siden jeg har spist chevre på denne måte. YUM!!
LItt fersk mozzarella med tomatene kan også anbefales.


#39

Mandarin sa for siden:

Chevre i ovn og med honning er å anbefale dersom du tror du ikke liker chevre. :riktig:


#40

Line* sa for siden:

Amerikansk gryterett med hvitløksbrød og rødvin. :stikker:


#41

Palmen sa for siden:

LilleLeo's meksikanske rekegryte går rett inn i middagsreportoaret her i huset nå. Den er god!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.