Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pannekakeprat

Hva bruker du til pannekaker?

  • Ertesuppe
    0 stemmer
  • Tomatsuppe
    3 stemmer
  • Bacon, skinke e.l.
    3 stemmer
  • Blåbærsyltetøy
    7 stemmer
  • Jordbærsyltetøy
    1 stemmer
  • Bringebærsyltetøy
    1 stemmer
  • Annen suppe, annet syltetøy (spesifiser i tråden)
    2 stemmer
  • Sukker, sirup e.l.
    3 stemmer
  • Jeg spiser pannekaker som dessert (f.eks. med iskrem)
    2 stemmer
  • Jeg liker ikke pannekaker
    3 stemmer
  • Rømme
    0 stemmer
#1

~TM~ sa for siden:

Helt fra barnsben har jeg vært glad i pannekaker. Ikke er det sunt, men fy så godt. Pannekaker med bacon, pannekaker med syltetøy, pannekaker med sukker på... Nam!

Poden er også glad i pannekaker, så dermed blir det pannekakemiddag fra tid til annen.

Vi har bestandig suppe først og har jeg bacon i huset steker jeg opp det for å ha det ved siden av. Min farmor stekte baconet og helte rør over slik at baconet var i selve pannekakene. Det var også godt.

... og pannekaker smaker nesten alltid best når de bare kan rulles sammen og spises med fingene. ;)

Hva er deres pannekakevaner? Uvaner? Tilbehør?

spørris kommer


#2

kisha sa for siden:

Pannekaker er godt. Min mor brukte å steke bacon til pannekakene og vi hadde blåbærsuppe i tillegg.
Jeg har også smakt pannekaker med varmt sylteøy og is. Det var kjempegodt,
men her i huset bruker noen sukker og noen blåbærsyltetøt på pannakaka.


#3

Strå sa for siden:

Nam, pannekaker er godt med alt mulig rart, men ikke nødvendigvis samtidig. Kjøttsaus, karrikyllig, poteter og bacon og sursøt saus, sukker, syltetøy, is, revet hvitost. bare fantasien setter grenser.

Vi bruker å ha middagspannekake først og så dessertpannekake etterpå. Snadder.


#4

~TM~ sa for siden:

Jeg brukte for lang tid på å lage ferdig pollen og den ble avvist pga en 5 minutters regel. Kan en moderator legge til for meg? Det er en flervalgspoll.

Slik skal den se ut:


#5

Susse sa for siden:

Pannekaker er kosemat og storveis slager her i huset.
Bruker det til dessert etter suppemiddag.

De lages på rismelk, egg og 50/50 hvete og sammalt hvete eller fibramel.

Jeg må ha sukker og sitron på, eller blåbærsyltetøy. Mannen min vil ha egg og salami på. Ungene liker best hjemmelaget jordbærsyltetøy.


#6

Frantzen sa for siden:

Ååååh, nå husket jeg at vi alltid hadde ertesuppe til pannekaker da jeg var liten...

:mimrer:

Men ser virkelig ikke logikken i sammensetningen...


#7

Dixie Diner sa for siden:

Suppe til pannekaker har vi aldri hatt, mange av mine venner og familie har ikke engang HØRT om den sammensetningen. :knegg: Klarer ikke helt å skjønne at det skal være godt for noe.
Her er det alltid bacon til pannekakene, helst I røra slik at baconet er inni pannekakene. Men vi spiser det svært sjelden, verken jeg eller 4-åringen liker pannekaker noe særlig.


#8

Fibi sa for siden:

Fleskepannekaker! drømme Røren må i panna først, før en legger baconet oppå. Eller rett og slett ha det ved siden av.

Men det er også sinnsykt godt med pannekaker med smør/sukker på, som rulles til en pølse, og så har jeg på en god klatt rømme på! :sikle:


#9

Fruktflua sa for siden:

Fleskepannekaker er utrolig godt. På en god annenplass kommer pannekaker rullet sammen med jordbærsyltetøy. Pannekaker skal alltid rulles sammen -noe annet reduserer smaken. :knegg:
På en tredjeplass kommer pannekaker med blåbærsyltetøy, og på en god fjerde; pannekaker med sukker -bare sukker.

Pannekaker er godt.
Ja, med mindre man satser på å bestille pannekaker i Frankrike og ender opp med pannekaker fylt med en voldsomt stinkende ost. :snill:


#10

Toffskij sa for siden:

Poll på plass! :kry:


#11

Mei sa for siden:

Det varierer mellom sukker, blåbærsyltetøy, tomatsuppe, bacon og lønnesirup. Gjerne med is også, men det glemte jeg å krysse av for.


#12

Toffskij sa for siden:

Vi har nesten alltid tomatsuppe først. På selve pannekakene liker jeg aller best bringebærsyltetøy OG sukker på en gang :flau:, men det hender det slenger litt lønnesirup eller blåbærsyltetøy innimellom også.


#13

Divine sa for siden:

Pannekaker skal IKKE være av det sunne slaget. Melet kan KUN være hvetemel. Også skal de serveres med bacon og sukker. Egentlig skal det ikke være bacon, men urøkt flesk, men det er så vanskelig å få tak i. Gjerne med ertesuppe ved siden av, men siden det bare er jeg som spiser det i heimen, så blir det heller sjelden.

Stefaren min bruker alltid potet til pannekakene. Han fnyser av oss som vil ha flesk og sukker, som om hans kombinasjon er så utrolig mye bedre, liksom ... :rolleyes:


#14

Che sa for siden:

Vi serverer pannekaker med sukker, bacon og blåbærsyltetøy. Selv foretrekker jeg bacon og sukker. Synes det er kjempegodt.

I tillegg er det viktig å drikke melk til pannekaker. Det blir ekstra godt da.


#15

Tallulah sa for siden:

Har vi pannekaker til middag blir noe av det fine melet byttet ut med noe grovere og vi spiser enten fyllte pannekaker med kjøttsaus som er rullet sammen, lagt i form og gratinert i ovnen, eller med syltetøy (bringebær eller blåbær) eller ost.

Dessertpannekaker lages kun på fint mel, stekes løvtynne og spises med friske bær, melis og sjokoladesaus. Gjerne sjokoladesaus med appelsinlikør i. Og lønnesirup på.

Vi bruker sjelden suppe til, men min grandtante serverte alltid ertesuppe først.

Fleskepannekaker syns jeg er skikkelig ekkelt.


#16

Bluen sa for siden:

Blåmann er utrolig flink til å lage pannekaker. :stolt: Jeg liker dem best litt lite stekt og med sukker på. Ellers bruker jeg jordbær- eller bringebærsyltetøy (og gjerne sukker i tillegg). Vi har som regel suppe først - det kan være hvilket som helst slag. Sist var det fiskesuppe.


#17

Stikka sa for siden:

Pannekaker lages vanligvis i langpannen i ovnen. Mye grovt mel og gjerne en banan eller to i røren også. Spises med smør og syltetøy. Gidder ikke stå å steke pannekaker i stekepannen. lat


#18

Ole Brumm sa for siden:

Har du oppskrift?
Hørest ut som en spennende variant.

Jeg har blåbærsylte eller sukker på mine, gubben bruker sirup eller evt. bacon til. Når jeg var liten hadde vi rabarbra suppe til pannekakene (eller før).


#19

Skjevo sa for siden:

Tykke fleskepannekaker med fruktsuppe ved siden av :nemlig: Nam nam :D


#20

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg liker pannekaker med sukker og bacon. :o Da orker min mann knapt se på meg mens jeg spiser.

Jeg synes det er godt med pannekaker laget med grovt mel og revne gulerøtter.


#21

Skilpadda sa for siden:

Blåbærsyltetøy eller sukker og bacon på pannekakene, og tomatsuppe eller ertesuppe som tilbehør. :nikker:


#22

Blåbær sa for siden:

Signerer fullt ut!


#23

Frantzen sa for siden:

Her i huset spises pannekaker med blåbærsyltetøy, sukker eller lettsaltet sideflesk. Fleskepannekakene er min soleklare favoritt :hjerter:

Frøken Snupp spiser pannekakene med smør - det syns jeg er litt rart.


#24

Alfa sa for siden:

Eg likar ikkje pannekake, men maular gjerne bacon og ertersuppe...


#25

Obelix sa for siden:

HAr ofte tomatsuppe først.
Ellers spises pannekakene med syltetøy eller sukker.
Jeg bruker gjerne smør og sukker.
Godt vi ikke har pannekaker så ofte.


#26

Muskat sa for siden:

Helt enig. Pannekaker med sukker og bacon, og iskald melk til. Mmmm... :nam: Pannekaker med blåbær er også veldig godt, vi pleier som regel å ha begge deler.


#27

AprilRyan sa for siden:

Vi spiser som regel pannekaker slik mannen er vant med det, med kokte poteter og stekt flesk i sky, som en knar potetene inn i og fyller pannekaken med. Jeg er vant med suppe til, som regel tomat, eller ertesuppe.


#28

Sitron sa for siden:

Jeg er ikke superglad i pannekaker, men vanligvis så er de godt stekte med masse sprøstekt bacon og sirup på.

Har aldri hatt suppe eller noe annet til pannekaker. Men fylte, gratinerte pannekaker, det er godt.


#29

Maxine sa for siden:

Hjemmelaga blåbærsyltetøy.

Lages fleskepannekake, stekes den i ovn.


#30

C3PO sa for siden:

Min norske mor lærte meg å spise pannekaker til frokost. Så hvorfor ser alle nordmenn rart på meg når jeg sier at pannekaker ikke er middagsmat? (Med mindre det er snakk om fleskepannekaker eller salte, fylte pannekaker, da.)

Tynne pannekaker spises med smør og sukker eller smør og tykk sirup. Tjukke amerikanske pannekaker spises med smør og tynn sirup (gjerne syntetisk).


#31

løve70 sa for siden:

Jeg elsker pannekaker. Det har jeg gjort siden jeg var liten. Jeg er oppvokst med suppe først, så pannekaker (om vi hadde det til middag). Selv så foretrekker jeg å ha kun pannekaker, middag nok for meg det:) Jeg spiser helst pannekakene med lønnesirup, alternativt, sukker, jordbærsyltetøy eller blåbærsyltetøy. LøveMannen og LilleVenn har også smør på.....Er ikke noe glad i bacon til pannekakene, de skal være søte.... eventuelt så har jeg lagd usøtete pannekaker og fult med kjøttdeig, skinke e.l.. Godt det også, men ikke noe jeg spiser så ofte.


#32

Mei sa for siden:

Har akkurat laget pannekaker inspirert av denne tråden. I steikepanne og ikke i pannekakejern - fordi det er hakket bedre. Da får det heller være med all steikosen i hele leiligheten :rolleyes:.

Min konklusjon er at jordbærsyltetøy absolutt ikke duger på pannekaker, at sukker er best og at de skal være godt stekte men ikke svidd. Gjerne med sprø "smørkant" rundt.


#33

Tjorven sa for siden:

Da jeg var liten ble pannekaker alltid servert med blåbærsyltetøy, men siden mannen min ikke anser pannekaker for å være middag har vi det så sjelden at vi ikke gidder å ha et eget syltetøy til det bruket. Så vi bruker jordbærsyltetøy isteden (som vi også bruker på vafler).

I tillegg; vi har alltid KANEL på pannekaker. Det er kjempegodt. :nam:


#34

mehmet sa for siden:

Alltid tomatsuppe først dersom det er til middag. Blåbærsyltetøy og sukker er best.


#35

Divine sa for siden:

Pannekakejern? :confused:


#36

mehmet sa for siden:

Lager ikke et pannekakejern bittesmå pannekaker, som lapper?


#37

Nenne sa for siden:

Vi har som regel tomatsuppe først, av og til ertesuppe og så har vi pannekaker med sukker eller jordbærsyltetøy etterpå.


#38

lijander sa for siden:

her spiser jeg pannekaker med sukker..og sambo spiser med jordbærsyltetøy.... og kultur melk ved siden av! det er det beste med hele retten, kulturmelka :humre:


#39

Mei sa for siden:

Pannekakejernet vårt lager store pannekaker. Og steker dem på begge sider samtidig, uten os :) Kjapt og smertefritt, akkurat som vaffeljern uten ruter.

Ikke spør hvor vi har kjøpt det fra. Vi fant det ikke i noen butikker, skrev det opp på en ønskeliste og vips lå det under treet fra svigermor.


#40

nolo sa for siden:

Jeg forstår meg ikke på kombinasjonen av pannekaker og suppe.:niks:

Pannekaker til middag skal inneholde grovt mel, og serveres med bacon og tyttebærsyltetøy.

Ellers er pannekaker godt med all slags syltetøy, eller bare med sukker.


#41

Sitron sa for siden:

Du er ikke den eneste, Nolo. Hvem fant på suppe, liksom.


#42

Dixie Diner sa for siden:

Ikke jeg heller. Syns det høres helt merkelig ut med suppe og pannekaker. :eek: Jeg hadde faktisk ikke HØRT om kombinasjonen før for vel 2 år siden.


#43

Manga sa for siden:

Jeg har aldri spist annet enn blåbærsyltetøy på pannekakene. Vi har det svært sjelden.


#44

Marge sa for siden:

Jeg stemmer ikke før du har ført på rømme på valglisten :snurt:


#45

Harriet Vane sa for siden:

Bacon, lønnesirup og smør. :fett&godt:

Hjemmefra hadde vi blåbær på og hadde tomatsuppe eller ertesuppe. :nam:


#46

Skremmern sa for siden:

Suppe til pannekake? Merklisch!

Spiser de varme, uten noe på eller ved siden av.


#47

Tjorven sa for siden:

Suppa spises FØR pannekakene.

Vi gjorde dette ofte da jeg var liten. Som regel nypesuppe med en svær kremklatt på. ...... og for de som lurer, moren min visste svært lite om ernæring. Hun veide 48 kilo hele min barndom og kunne ikke forstå hvorfor jeg ble så tjukk.


#48

C3PO sa for siden:

Jeg har aldri hørt om det før i dag.


#49

Slettet bruker sa for siden:

Bacon og sukker. Noen ganger grønnsaksuppe ved siden av.


#50

nolo sa for siden:

Der ser dere, suppedrager. Dere tar feil, og kan fra nå av ikke spise suppe og pannekaker til samme måltid uten å betale bot til pannekakenemda.:nikker:


#51

Esme sa for siden:

Jeg liker pannekaker både på tradisjonelt vis, dvs ertesuppe, blåbær&bacon, men også med stekt sopp, ost, paprika, ruccola, cottage cheese etc.


#52

mosol sa for siden:

Mmm, pannekaker er jo så godt, men vi glemmer rett og slett og lage det... Jeg spiser dem gjerne med blåbærsyltetøy, men mannen har lært meg å spise pannekaker med sukker og sitron. Det er kjempegodt.

Det der suppegreiene er mer et alibi for å kunne spise pannekaker med søtt på til middag. Vi dropper stort sett suppa :)


#53

Morella sa for siden:

Pannekaker er sånn passe godt. Snuppa er ikke så veldig begestret for det, men mannen elsker det.
Er det det som står på menyen liker jeg å spise de med sukker, syltetøy eller prim.


#54

Vilja sa for siden:

Guttungen her i huset er veldig glad i pannekaker så det kommer på middagsbordet med jevne mellomrom. Mann vil ha bacon og jeg vil ha syltetøy, helst blåbær eller jordbær. Guttungen spise begge deler. :knegg:

Merkelig det der med suppe og pannekaker, forresten. En del har vokst opp med det og sverger til det selv i voksen alder, mens resten ikke skjønner hva det har å gjøre sammen. :knegg:


#55

dharma sa for siden:

Her kunne jeg faktisk krysse av fem plasser. Det er ikke så ofte vi lager pannekaker, men godt er det ja.
Hjemmefra er jeg vant til tomatsuppe først, men det liker ikke mannen, så da har det ikke blitt sånn nå.
Bruker ellers sukker og bacon eller stekt spekeskinke om vi har det.
Avslutter med blåbær og krem på som dessert.


#56

Olvina sa for siden:

Pannekaker er godt ja, det likar alle her i huset. Eg og ungane et pannekaker med blåbærsylte og steikt flesk/bacon til, mannen skal ha sukker på i tillegg.


#57

Strå sa for siden:

Hei, det e'kke sant, jeg blir sett rart på av nordmenn når jeg sier at man kan ha alt mulig rart til pannekaker.

Savner gamle kantina, der hadde dem pannekaker hver torsdag og de hadde stekte poteter og karbonader. Da ble det pannekaker, poteter og sursøt saus på meg.


#58

Acsa sa for siden:

Enten sukker og sitron, blåbærsyltetøy, honning eller sirup.


#59

Sitron sa for siden:

Eh, sursøt saus? Gærning.


#60

Nessie sa for siden:

Sukker og bacon her og :highfive:

Men ikke melk :niks:


#61

Divine sa for siden:

Kanskje sukker og bacon er et trønderfenomen? :medtrønder:


#62

Martis sa for siden:

Jeg lager aldri pannekaker og syns egentlig den norske varianten med suppe og bacon til er litt rar... Pannekaker ble i min barndom servert med krem og blåbær eller bare sukker (farmor) og dette får jeg fortsatt hver gang jeg er på besøk :knegg:

Jeg syns middagspannekaker som er fylt med ris, saus, reker eller kjøttsaus og gjerne gratinert er de beste pannekakene og det spiser jeg gjerne hvis jeg er på et crepperi (skrives ikke sånn, men jeg fikk det ikke til...)


#63

tink sa for siden:

Jeg foretrekker ertesuppe og blåbærsyltetøy - spiser suppa først da, og pannekakene etterpå. Vi har nesten alltid stekt opp litt bacon, og sambo bare må ha hvitost til pannekakene.

Selv liker jeg best å drikke melk til pannekaker, men det er forøvrig en middag der det er akseptert med saft som tilbehør.

Som trønder kan jeg henge meg på sukker og bacon-varianten ser jeg. :dulte:


#64

Azi sa for siden:

Liker ikke pannekaker!


#65

Noba sa for siden:

Jeg har vokst opp med tomatsuppe med egg i som "forrett" til pannekaker, men her i heimen lager vi kun pannekaker og de serveres med blåbærsyltetøy og sukker til. Synes det er godt med bacon til, men blir aldri så jeg ordner det, da lager jeg heller "fleskepannekake" (pannekake i ildfast form med baconbiter i)


#66

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg lager kun grove pannekaker. Forskjellige typer grovt mel.
Har ikke sukker i røra heller.

Derimot er det vi har oppå ikke særlig sunt. :D
Jorbærsyltetøy, brunost, sukker og bacon.

Vi spiser det veldig sjeldent da så da er det greit.


#67

Candy Darling sa for siden:

Jeg sprutet ut i latter da Rhett forlangte tomatsuppe til pannekaker første gang. Hvorfor ikke fiskeboller til, liksom? :haha: Men nå er det jo blitt rutine, og Sneipen kommer sikkert til å gjøre sine kommende kjærester like halvgal av det tullet. :gal:

Men i dag er ikke Rhett hjemme, så da blir det ovnspannekake uten suppetull. Med pølse og baconterninger. :nam:

Hva skal man forresten forvente av en mossing som spiser vaffel med pølse og syltetøy (ketchup valgfritt)? :kvalm:


#68

Tuneland sa for siden:

Jeg spiser fire pannekaker. Først en med lønnesirup, så en med blåbærsyltetøy, så en med sukker, og til slutt en med lønnesirup igjen. Hvis jeg kjenner at jeg ikke orker fire, dropper jeg den med sukker.

Hvis vi har bacon i huset, har vi gjerne det attåt, suppe som forrett av og til.

Jeg har vokst opp med pannekaker til middag hver tirsdag, så ofte blir det ikke nå lengre.


#69

Michayla sa for siden:

Gubben og eldste mann sverger til bacon eller flesk til pannekakene.
Jeg holder på meg til sukker. Til nøds blåbærsyltetøy.

Dette er et måltid i seg selv. Ingen suppe ved først eller ved siden.

Ungene spiser vanvittig mye til middag når vi har pannekaker.


#70

Beckett sa for siden:

Jeg har begynt å lage noen sinsykt gode grove pannekaker. Og de er ordentlig gode med brunost inni. :nam: Før slankekuren brukte jeg gjerne sukker inni.


#71

Tuneland sa for siden:

Oppskrift?

Jeg fikk så lyst på pannekaker etter å ha lest denne tråden, at jeg fjernet fiskekaker fra menyen og satte opp pannekaker istedet. Gleder meg!


#72

Strå sa for siden:

Jepp, det sier alle andre også - ikke bare pga pannekakene.

Skal lage pannekaker til middag i kveld, med sterk, hjemmelaget tomatsuppe (løk, chili, poteter, finhakkede tomater), stekte poteter og stekt bacon til.


#73

Obelix sa for siden:

Vi har hatt pannekaker og tomatsuppe til middag i dag.
Da kom jeg på at på jobben får de alltid servert med rømme til og måtte prøve det.
Det var knakende godt gitt. Litt sånn vaffler til middag følelse.


#74

Kirsebær sa for siden:

Pannekaker er for meg helt meningsløst.
Det er for middagsaktig til å være dessert, og for dessertaktig til å være middag.

Stesnuppa er veldig glad i pannekaker, så det hender noen ganger i året at vi lager det. Hun spiser med sukker på, mens vi spiser med sukker og bacon.


#75

malena sa for siden:

Sukker og bacon? :sjokk:

Jeg har kun sukker på pannekakene. Og spiser dem alene eller til ertesuppe.

Forøvrig spiser jeg ikke suppe til pannekakene, jeg spiser pannekaker til suppa. :D


#76

malena sa for siden:

Mannen sverger til krem og jordbærsyltetøy. Det er liten vits å lage pannekaker her i huset hvis man ikke har fløte.


#77

Sokk sa for siden:

Hjemmefra er jeg vant med suppe først (tomat-, grønnsaks- eller ertesuppe), og pannekaker etterpå. Nå lager vi bare pannekaker, men det er nok fordi vi er altfor late til å lage to middagsretter på samme dag. :sparke:

Pannekakene spises med blåbær (helst selvplukket, men kjøpesyltetøy går også an), sukker og stekt bacon i biter. Det siste er det mannen som er vant med fra sitt barndomshjem, men jeg synes også det er godt. Balanserer den søte smaken. :)

Og etterpå er det bare å putte husets treåring rett i badekaret for å få vekk blåbærsørgerendene!


#78

maggypop sa for siden:

Jeg har vokst opp med ertersuppe først, deretter pannekaker med blåbærsyltetøy eller sukker. Bacon ble jeg introdusert for i voksen alder, men har absolutt integrert dette i kosten etterhvert. Bacon + sukker er gøttere enn prim :D
Jeg hadde forresten en frankofil periode da jeg var student, der søndagsmiddagen gjerne besto i pannekaker (gallettes) med egg, skinke og ost. Iiipercool!
Pannekakehuset på Bærums verk har mange slike (uprøvde) lekkerbiskner.


#79

Skilpadda sa for siden:

Jeg lærte det i alle fall mens jeg bodde i Trondheim, og de eneste jeg kjenner som bruker det, er trøndere eller har minst én trønderforelder (som sønnen min :D).


#80

Dixie Diner sa for siden:

Bacon og sukker er iallfall veldig vestlandsk. Jeg er oppvokst med det. Verken jeg eller noen av mine venner eller familie har noensinne hatt (eller hørt om) suppe og pannekaker, så DET er iallfall ikke vanlig her.


#81

malena sa for siden:

Hjemme har vi aldri hatt suppe og pannekaker. Er det vanlig i Sverige?
Jeg begynte i alle fall med det etter å ha truffet mannen min, mener jeg fikk idéen derfra.


#82

Moria sa for siden:

Den ene gangen i året vi spiser pannekaker har vi enten sukker eller blåbærsyltetøy på.


#83

Angelique sa for siden:

Vi spiste da jeg var liten alltid suppe først
Veldig ofte spinatsuppe, men også ertesuppe eller tomatsuppe

Vi har alltid brukt blåbærsyltetøy, eller annet syltetøy
Ikke bacon feks

Vi hverken ruller eller spiser med hendene.


#84

My sa for siden:

Vi spiser alltid tomatsuppe til. Hjemmelaget. Den spises ved siden av, ikke før, og det er lov til å dyppe pannekakene i den :nemlig:

På pannekakene spiser vi sukker eller blåbærsyltetøy. En sjelden gang jordbærsyltetøy, men det er bare når vi ikke har blåbær. Ruller dem alltid sammen og spiser dem stort sett med fingrene, men dyppes de i suppa skjæres det av en bit som sitter på gaffelen.


#85

MissS sa for siden:

Jeg er oppvokst med pannekaker med smeltet smør, bacon og sukker på. Skikkelig sunt! :p Ja, og så kjøttsuppe med pølser i. Pannekakene rulles og spises med hendene ;)


#86

Sokk sa for siden:

Men dere som ikke ruller pannekakene - hvordan spiser dere dem da? :undrer:

I stabler, som i Donald? :blånn:


#87

Angelique sa for siden:

Jeg ruller pannekakene , men jeg bruker gaffel til å rulle de med
Stikker gaffelen i den enen ytterkanten og ruller ..
så spiser jeg bit for bit med gaffel og kniv

Syntes det blir forferdelig grisete når det feks er syltetøy på de å spise med hendene
Til og med Oliver spiser pannekaker med gaffel her


#88

malena sa for siden:

Pannekaker smaker best sammenrullet. :nemlig:


#89

Sokk sa for siden:

Sånn gjør jeg også! Slipper å få så fettete fingre. :sparke:

Treåringen her synes det er best å få pannekaka rullet og delt opp i biter, og så spiser hun en og en bit med fingrene. Helst ruller hun bitene opp igjen også, så det blir en lang remse hun må sikte på munnen med. :dåne: Vi er gode forbilder med bestikk, altså, selv om det ikke ser sånn ut. :nemlig:


#90

Polyanna sa for siden:

Det skjer IKKE her:

Samtale som gjentar seg støtt og stadig:
Storebror: Hva skali ha til middag?
Mamma: Kjøttkaker/fisk/wok/whatever
Storebror (indignert): Men når skal vi ha PANNEKAKER??!!

Vi spiser med blåbærsyltetøy, stort sett.


#91

Bokormen sa for siden:

Vi har ofte suppe først, gjerne tomatsuppe. Så spiser vi pannekakene med sukker eller syltetøy, stort sett.

Sukker og bacon!? Sammen?


#92

~TM~ sa for siden:

:rørt: Pannekaker er et tema som fenger. Jeg tror ikke jeg har fått så mange svar i en tråd før.

:knegg:


#93

Skilpadda sa for siden:

:jupp:


#94

Alexy sa for siden:

Vi spiser pannekaker med blåbærsyltetøy og bacon, med ertesuppe ved siden av.:ja: Ruller de og spiser med kniv og gaffel.


#95

Honda sa for siden:

Jeg liker ikke pannekaker

Men turbo elsker det og han har bare sukker på.

Mann liker de med sprøstekt bacon til. Ikke i pannekaken


#96

Ole Brumm sa for siden:

Har ikke du lovd meg en oppskrift. :blafre:


#97

amylin sa for siden:

Vi har pannekaker med bacon, syltetøy eller sukker. Krysset av for tomatsuppe også, men har vi det til, så serveres suppa først.


#98

polarjenta sa for siden:

Sjelden jeg lager pannekaker, men når jeg gjør det så serveres de med syltetøy (og det er stort sett jordbærsyltetøy.) eller sukker.

Hjemme hos mamma er det fruktsuppe og pannekaker og bacon, eller syltetøy om man vil det. Fruktsuppa spiser jeg en skje av før jeg konstaterer at nei den er ikke noe særlig god likevel.


#99

Bequita sa for siden:

:nam:

Vi lager masse forskjellige pannekaker, både som dessert og hovedrett. Ganske så sunt blir det med grønne pannekaker (hakket spinat i), eller man kan bytte litt av melet med havregryn eller sammalt spelt (eller begge deler). Jeg liker å fylle pannekakene med pesto, marinerte artisjokkhjerter, svart pepper og parmesan (og hvitløk varmet i olje), for så å gratinere dem i ovnen med litt melk og ost.

Eller man kan lage flerfargede pannekaker! Rastapannekaker lagde vi her om dagen. Gule blir de med gurkemeie og litt revet gulrot, grønne med pesto/spinat og røde med revne rødbeter. :D Morsomt! Ha oppi kakao så blir det brune pannekaker. Mye morsomt man kan finne på.

Til dessertpannekaker er jeg nok litt mer traddis; liker blåbærsyltetøy, evt annet syltetøy og rømme. En sikker slager.


#100

Agent Scully sa for siden:

Hvis man kutter ut suppen først, så får man plass til mere pannekaker :nam: ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.