Helt fra barnsben har jeg vært glad i pannekaker. Ikke er det sunt, men fy så godt. Pannekaker med bacon, pannekaker med syltetøy, pannekaker med sukker på... Nam!
Poden er også glad i pannekaker, så dermed blir det pannekakemiddag fra tid til annen.
Vi har bestandig suppe først og har jeg bacon i huset steker jeg opp det for å ha det ved siden av. Min farmor stekte baconet og helte rør over slik at baconet var i selve pannekakene. Det var også godt.
... og pannekaker smaker nesten alltid best når de bare kan rulles sammen og spises med fingene. ;)
Pannekaker er godt. Min mor brukte å steke bacon til pannekakene og vi hadde blåbærsuppe i tillegg.
Jeg har også smakt pannekaker med varmt sylteøy og is. Det var kjempegodt,
men her i huset bruker noen sukker og noen blåbærsyltetøt på pannakaka.
Nam, pannekaker er godt med alt mulig rart, men ikke nødvendigvis samtidig. Kjøttsaus, karrikyllig, poteter og bacon og sursøt saus, sukker, syltetøy, is, revet hvitost. bare fantasien setter grenser.
Vi bruker å ha middagspannekake først og så dessertpannekake etterpå. Snadder.
Jeg brukte for lang tid på å lage ferdig pollen og den ble avvist pga en 5 minutters regel. Kan en moderator legge til for meg? Det er en flervalgspoll.
Suppe til pannekaker har vi aldri hatt, mange av mine venner og familie har ikke engang HØRT om den sammensetningen. :knegg: Klarer ikke helt å skjønne at det skal være godt for noe.
Her er det alltid bacon til pannekakene, helst I røra slik at baconet er inni pannekakene. Men vi spiser det svært sjelden, verken jeg eller 4-åringen liker pannekaker noe særlig.
Fleskepannekaker er utrolig godt. På en god annenplass kommer pannekaker rullet sammen med jordbærsyltetøy. Pannekaker skal alltid rulles sammen -noe annet reduserer smaken. :knegg:
På en tredjeplass kommer pannekaker med blåbærsyltetøy, og på en god fjerde; pannekaker med sukker -bare sukker.
Pannekaker er godt.
Ja, med mindre man satser på å bestille pannekaker i Frankrike og ender opp med pannekaker fylt med en voldsomt stinkende ost. :snill:
Vi har nesten alltid tomatsuppe først. På selve pannekakene liker jeg aller best bringebærsyltetøy OG sukker på en gang :flau:, men det hender det slenger litt lønnesirup eller blåbærsyltetøy innimellom også.
Pannekaker skal IKKE være av det sunne slaget. Melet kan KUN være hvetemel. Også skal de serveres med bacon og sukker. Egentlig skal det ikke være bacon, men urøkt flesk, men det er så vanskelig å få tak i. Gjerne med ertesuppe ved siden av, men siden det bare er jeg som spiser det i heimen, så blir det heller sjelden.
Stefaren min bruker alltid potet til pannekakene. Han fnyser av oss som vil ha flesk og sukker, som om hans kombinasjon er så utrolig mye bedre, liksom ... :rolleyes:
Har vi pannekaker til middag blir noe av det fine melet byttet ut med noe grovere og vi spiser enten fyllte pannekaker med kjøttsaus som er rullet sammen, lagt i form og gratinert i ovnen, eller med syltetøy (bringebær eller blåbær) eller ost.
Dessertpannekaker lages kun på fint mel, stekes løvtynne og spises med friske bær, melis og sjokoladesaus. Gjerne sjokoladesaus med appelsinlikør i. Og lønnesirup på.
Vi bruker sjelden suppe til, men min grandtante serverte alltid ertesuppe først.
Blåmann er utrolig flink til å lage pannekaker. :stolt: Jeg liker dem best litt lite stekt og med sukker på. Ellers bruker jeg jordbær- eller bringebærsyltetøy (og gjerne sukker i tillegg). Vi har som regel suppe først - det kan være hvilket som helst slag. Sist var det fiskesuppe.
Pannekaker lages vanligvis i langpannen i ovnen. Mye grovt mel og gjerne en banan eller to i røren også. Spises med smør og syltetøy. Gidder ikke stå å steke pannekaker i stekepannen. lat
Har du oppskrift?
Hørest ut som en spennende variant.
Jeg har blåbærsylte eller sukker på mine, gubben bruker sirup eller evt. bacon til. Når jeg var liten hadde vi rabarbra suppe til pannekakene (eller før).
Helt enig. Pannekaker med sukker og bacon, og iskald melk til. Mmmm... :nam: Pannekaker med blåbær er også veldig godt, vi pleier som regel å ha begge deler.
Vi spiser som regel pannekaker slik mannen er vant med det, med kokte poteter og stekt flesk i sky, som en knar potetene inn i og fyller pannekaken med. Jeg er vant med suppe til, som regel tomat, eller ertesuppe.
Min norske mor lærte meg å spise pannekaker til frokost. Så hvorfor ser alle nordmenn rart på meg når jeg sier at pannekaker ikke er middagsmat? (Med mindre det er snakk om fleskepannekaker eller salte, fylte pannekaker, da.)
Tynne pannekaker spises med smør og sukker eller smør og tykk sirup. Tjukke amerikanske pannekaker spises med smør og tynn sirup (gjerne syntetisk).
Jeg elsker pannekaker. Det har jeg gjort siden jeg var liten. Jeg er oppvokst med suppe først, så pannekaker (om vi hadde det til middag). Selv så foretrekker jeg å ha kun pannekaker, middag nok for meg det:) Jeg spiser helst pannekakene med lønnesirup, alternativt, sukker, jordbærsyltetøy eller blåbærsyltetøy. LøveMannen og LilleVenn har også smør på.....Er ikke noe glad i bacon til pannekakene, de skal være søte.... eventuelt så har jeg lagd usøtete pannekaker og fult med kjøttdeig, skinke e.l.. Godt det også, men ikke noe jeg spiser så ofte.
Har akkurat laget pannekaker inspirert av denne tråden. I steikepanne og ikke i pannekakejern - fordi det er hakket bedre. Da får det heller være med all steikosen i hele leiligheten :rolleyes:.
Min konklusjon er at jordbærsyltetøy absolutt ikke duger på pannekaker, at sukker er best og at de skal være godt stekte men ikke svidd. Gjerne med sprø "smørkant" rundt.
Da jeg var liten ble pannekaker alltid servert med blåbærsyltetøy, men siden mannen min ikke anser pannekaker for å være middag har vi det så sjelden at vi ikke gidder å ha et eget syltetøy til det bruket. Så vi bruker jordbærsyltetøy isteden (som vi også bruker på vafler).
I tillegg; vi har alltid KANEL på pannekaker. Det er kjempegodt. :nam:
her spiser jeg pannekaker med sukker..og sambo spiser med jordbærsyltetøy.... og kultur melk ved siden av! det er det beste med hele retten, kulturmelka :humre:
Pannekakejernet vårt lager store pannekaker. Og steker dem på begge sider samtidig, uten os :) Kjapt og smertefritt, akkurat som vaffeljern uten ruter.
Ikke spør hvor vi har kjøpt det fra. Vi fant det ikke i noen butikker, skrev det opp på en ønskeliste og vips lå det under treet fra svigermor.
Vi gjorde dette ofte da jeg var liten. Som regel nypesuppe med en svær kremklatt på. ...... og for de som lurer, moren min visste svært lite om ernæring. Hun veide 48 kilo hele min barndom og kunne ikke forstå hvorfor jeg ble så tjukk.
Der ser dere, suppedrager. Dere tar feil, og kan fra nå av ikke spise suppe og pannekaker til samme måltid uten å betale bot til pannekakenemda.:nikker:
Mmm, pannekaker er jo så godt, men vi glemmer rett og slett og lage det... Jeg spiser dem gjerne med blåbærsyltetøy, men mannen har lært meg å spise pannekaker med sukker og sitron. Det er kjempegodt.
Det der suppegreiene er mer et alibi for å kunne spise pannekaker med søtt på til middag. Vi dropper stort sett suppa :)
Pannekaker er sånn passe godt. Snuppa er ikke så veldig begestret for det, men mannen elsker det.
Er det det som står på menyen liker jeg å spise de med sukker, syltetøy eller prim.
Guttungen her i huset er veldig glad i pannekaker så det kommer på middagsbordet med jevne mellomrom. Mann vil ha bacon og jeg vil ha syltetøy, helst blåbær eller jordbær. Guttungen spise begge deler. :knegg:
Merkelig det der med suppe og pannekaker, forresten. En del har vokst opp med det og sverger til det selv i voksen alder, mens resten ikke skjønner hva det har å gjøre sammen. :knegg:
Her kunne jeg faktisk krysse av fem plasser. Det er ikke så ofte vi lager pannekaker, men godt er det ja.
Hjemmefra er jeg vant til tomatsuppe først, men det liker ikke mannen, så da har det ikke blitt sånn nå.
Bruker ellers sukker og bacon eller stekt spekeskinke om vi har det.
Avslutter med blåbær og krem på som dessert.
Pannekaker er godt ja, det likar alle her i huset. Eg og ungane et pannekaker med blåbærsylte og steikt flesk/bacon til, mannen skal ha sukker på i tillegg.
Hei, det e'kke sant, jeg blir sett rart på av nordmenn når jeg sier at man kan ha alt mulig rart til pannekaker.
Savner gamle kantina, der hadde dem pannekaker hver torsdag og de hadde stekte poteter og karbonader. Da ble det pannekaker, poteter og sursøt saus på meg.
Jeg lager aldri pannekaker og syns egentlig den norske varianten med suppe og bacon til er litt rar... Pannekaker ble i min barndom servert med krem og blåbær eller bare sukker (farmor) og dette får jeg fortsatt hver gang jeg er på besøk :knegg:
Jeg syns middagspannekaker som er fylt med ris, saus, reker eller kjøttsaus og gjerne gratinert er de beste pannekakene og det spiser jeg gjerne hvis jeg er på et crepperi (skrives ikke sånn, men jeg fikk det ikke til...)
Jeg foretrekker ertesuppe og blåbærsyltetøy - spiser suppa først da, og pannekakene etterpå. Vi har nesten alltid stekt opp litt bacon, og sambo bare må ha hvitost til pannekakene.
Selv liker jeg best å drikke melk til pannekaker, men det er forøvrig en middag der det er akseptert med saft som tilbehør.
Som trønder kan jeg henge meg på sukker og bacon-varianten ser jeg. :dulte:
Jeg har vokst opp med tomatsuppe med egg i som "forrett" til pannekaker, men her i heimen lager vi kun pannekaker og de serveres med blåbærsyltetøy og sukker til. Synes det er godt med bacon til, men blir aldri så jeg ordner det, da lager jeg heller "fleskepannekake" (pannekake i ildfast form med baconbiter i)
Jeg sprutet ut i latter da Rhett forlangte tomatsuppe til pannekaker første gang. Hvorfor ikke fiskeboller til, liksom? :haha: Men nå er det jo blitt rutine, og Sneipen kommer sikkert til å gjøre sine kommende kjærester like halvgal av det tullet. :gal:
Men i dag er ikke Rhett hjemme, så da blir det ovnspannekake uten suppetull. Med pølse og baconterninger. :nam:
Hva skal man forresten forvente av en mossing som spiser vaffel med pølse og syltetøy (ketchup valgfritt)? :kvalm:
Jeg spiser fire pannekaker. Først en med lønnesirup, så en med blåbærsyltetøy, så en med sukker, og til slutt en med lønnesirup igjen. Hvis jeg kjenner at jeg ikke orker fire, dropper jeg den med sukker.
Hvis vi har bacon i huset, har vi gjerne det attåt, suppe som forrett av og til.
Jeg har vokst opp med pannekaker til middag hver tirsdag, så ofte blir det ikke nå lengre.
Jeg har begynt å lage noen sinsykt gode grove pannekaker. Og de er ordentlig gode med brunost inni. :nam: Før slankekuren brukte jeg gjerne sukker inni.
Jepp, det sier alle andre også - ikke bare pga pannekakene.
Skal lage pannekaker til middag i kveld, med sterk, hjemmelaget tomatsuppe (løk, chili, poteter, finhakkede tomater), stekte poteter og stekt bacon til.
Vi har hatt pannekaker og tomatsuppe til middag i dag.
Da kom jeg på at på jobben får de alltid servert med rømme til og måtte prøve det.
Det var knakende godt gitt. Litt sånn vaffler til middag følelse.
Hjemmefra er jeg vant med suppe først (tomat-, grønnsaks- eller ertesuppe), og pannekaker etterpå. Nå lager vi bare pannekaker, men det er nok fordi vi er altfor late til å lage to middagsretter på samme dag. :sparke:
Pannekakene spises med blåbær (helst selvplukket, men kjøpesyltetøy går også an), sukker og stekt bacon i biter. Det siste er det mannen som er vant med fra sitt barndomshjem, men jeg synes også det er godt. Balanserer den søte smaken. :)
Og etterpå er det bare å putte husets treåring rett i badekaret for å få vekk blåbærsørgerendene!
Jeg har vokst opp med ertersuppe først, deretter pannekaker med blåbærsyltetøy eller sukker. Bacon ble jeg introdusert for i voksen alder, men har absolutt integrert dette i kosten etterhvert. Bacon + sukker er gøttere enn prim :D
Jeg hadde forresten en frankofil periode da jeg var student, der søndagsmiddagen gjerne besto i pannekaker (gallettes) med egg, skinke og ost. Iiipercool!
Pannekakehuset på Bærums verk har mange slike (uprøvde) lekkerbiskner.
Jeg lærte det i alle fall mens jeg bodde i Trondheim, og de eneste jeg kjenner som bruker det, er trøndere eller har minst én trønderforelder (som sønnen min :D).
Bacon og sukker er iallfall veldig vestlandsk. Jeg er oppvokst med det. Verken jeg eller noen av mine venner eller familie har noensinne hatt (eller hørt om) suppe og pannekaker, så DET er iallfall ikke vanlig her.
Hjemme har vi aldri hatt suppe og pannekaker. Er det vanlig i Sverige?
Jeg begynte i alle fall med det etter å ha truffet mannen min, mener jeg fikk idéen derfra.
Vi spiser alltid tomatsuppe til. Hjemmelaget. Den spises ved siden av, ikke før, og det er lov til å dyppe pannekakene i den :nemlig:
På pannekakene spiser vi sukker eller blåbærsyltetøy. En sjelden gang jordbærsyltetøy, men det er bare når vi ikke har blåbær. Ruller dem alltid sammen og spiser dem stort sett med fingrene, men dyppes de i suppa skjæres det av en bit som sitter på gaffelen.
Jeg er oppvokst med pannekaker med smeltet smør, bacon og sukker på. Skikkelig sunt! :p Ja, og så kjøttsuppe med pølser i. Pannekakene rulles og spises med hendene ;)
Jeg ruller pannekakene , men jeg bruker gaffel til å rulle de med
Stikker gaffelen i den enen ytterkanten og ruller ..
så spiser jeg bit for bit med gaffel og kniv
Syntes det blir forferdelig grisete når det feks er syltetøy på de å spise med hendene
Til og med Oliver spiser pannekaker med gaffel her
Sånn gjør jeg også! Slipper å få så fettete fingre. :sparke:
Treåringen her synes det er best å få pannekaka rullet og delt opp i biter, og så spiser hun en og en bit med fingrene. Helst ruller hun bitene opp igjen også, så det blir en lang remse hun må sikte på munnen med. :dåne: Vi er gode forbilder med bestikk, altså, selv om det ikke ser sånn ut. :nemlig:
Samtale som gjentar seg støtt og stadig:
Storebror: Hva skali ha til middag?
Mamma: Kjøttkaker/fisk/wok/whatever
Storebror (indignert): Men når skal vi ha PANNEKAKER??!!
Sjelden jeg lager pannekaker, men når jeg gjør det så serveres de med syltetøy (og det er stort sett jordbærsyltetøy.) eller sukker.
Hjemme hos mamma er det fruktsuppe og pannekaker og bacon, eller syltetøy om man vil det. Fruktsuppa spiser jeg en skje av før jeg konstaterer at nei den er ikke noe særlig god likevel.
Vi lager masse forskjellige pannekaker, både som dessert og hovedrett. Ganske så sunt blir det med grønne pannekaker (hakket spinat i), eller man kan bytte litt av melet med havregryn eller sammalt spelt (eller begge deler). Jeg liker å fylle pannekakene med pesto, marinerte artisjokkhjerter, svart pepper og parmesan (og hvitløk varmet i olje), for så å gratinere dem i ovnen med litt melk og ost.
Eller man kan lage flerfargede pannekaker! Rastapannekaker lagde vi her om dagen. Gule blir de med gurkemeie og litt revet gulrot, grønne med pesto/spinat og røde med revne rødbeter. :D Morsomt! Ha oppi kakao så blir det brune pannekaker. Mye morsomt man kan finne på.
Til dessertpannekaker er jeg nok litt mer traddis; liker blåbærsyltetøy, evt annet syltetøy og rømme. En sikker slager.