Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mus i vegg på ny hytte?

#1

Milfrid sa for siden:

Hytta vår er ny, ferdigstilt i begynnelsen av 2006. Og nå har vi da altså fått en mus i den ene veggen :mad:. Trodde de bygget hus/hytter med museband for å hindre sånn, jeg!

Hva i alle dager gjør vi nå? Kontakter museutdriver, selvfølgelig, men har vi noen klagerett overfor de som bygget hytta for oss? De kan vel umulig ha gjort jobben sin når mus slipper inn??

For sikkerhetsskyld koser de seg i veggen hvor sikringsskapet er.... :mad:.


#2

Libra sa for siden:

Aner ikke hvilke rettigheter du har. Men, for å bli kvitt problemet så har jeg et tips. Du får kjøpt en greie som skremmer bort musene, noe som du putter i stikkontakten og som lager en lyd som skremmer de bort (som vi mennesker ikke hører) Vet av flere som har hatt museproblem som har blitt kvitt de med denne greia. Mener du får kjøpt det på Clas Olhson.


#3

Minerva sa for siden:

Vi har hatt mus her i huset vårt sist vinter, og de har antagelig kommet inn ved at vi ofte lufter med åpen dør før vi går å legger oss. De løp da inn på kjøkkenet og etter et par feller bak det ene kjøkkenskapet hørte vi ikke mer til den. Vi har også siden brukt en sånn som lager støy i stikkontakten, og har ikke hat mus siden. Men kanskje når kulda setter inn igjen? Æsj...:eek:


#4

Olvina sa for siden:

Prøv å kikke opp under bordkledninga og sjekk at musebanda ikkje er blitt benda ut av stilling under bygging. Nokon vi kjenner opplevde det, og fekk ein heil musefamilie på besøk 2 månadar etter innflytting i splitter nytt hus. Opne dører eller glas er sjølvsagt også ei mogelegheit for museinvasjon.


#5

Milfrid sa for siden:

Takk, takk for svar. Har snakket med de som bygget hytta, og de skulle ta seg en tur rundt hytta for å sjekke musebånd. Det er tydeligvis den veien de har kommet, for de er jo inni veggen og inni en bod,ikke rundt i hele hytta :puh: .

Nå er musefeller innkjøpt, pluss at vi ble rådet til å sette giftstasjoner på alle hjørner av hytta. Mus er nå en ting, men når de springer rundt inni vegger (og for sikkerhetsskyld i veggen som sikringsskapet står i), er det IKKE ok :( .


#6

Tangina sa for siden:

Går det an å holde mus ute av et hus i naturen? De komme seg jo inn gjennom den minste sprekk. Har hørt det er museår, og vi bor i gammelt hus midt i skogen... For to år siden tok vi 36 mus i felle i kjøkkenskapet om vinteren - i fjor vinter bare 6. Nå har vi tatt 6 allerede, og vi er bare i midten av september....:angst: Kanskje en sånn museskremmer er tingen? :knegg:


#7

torsk sa for siden:

Du trenger en museeksorsist! Ta kontakt med nærmeste katolske kirke eller kloster. :D

(Eller er det "muse-eksorsist"? Finner det ikke i bransjeregisteret til gule sider, ihvertfall)


#8

Inagh sa for siden:

Har du mus? Skaff en pus! :knegg:

Jeg er vokst opp på bondelandet. Så lenge vi hadde katt i huset var det aldri ei mus inne. Mellom pusekattene - om det tok tid fra en døde til vi fikk en ny, tusset det av mus, spesielt på loftet og i den ene veggen i entreen.

Jeg husker jeg syns det var kjempegøy å høre på musa klatre i veggen, og jeg gråt mine modige tårer når det smalt i musefella på loftet.

I dag har jeg et mindre sentimentalt forhold til krypene, for å si det slik. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.