Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kåre Willoch og innvandring (Dagbladet)


#2

Bada-Bing sa for siden:

Velkommen til dagens politiske minefelt.:D
Jeg synes man ikke skal ta inn flere flyktninger/innvandrere fra fremmede kulturer enn vi har mulightene til å integrere og følge godt opp. Ellers ender vi opp med et enormt problem slik som i Frankrike for eksempel, der lite og inegenting er gjort for de nye landsmennene.


#3

Olympia sa for siden:

Helt enig. :lat:


#4

bina sa for siden:

Jeg syns han har gode poeng.

Nå husker jeg jo så dårlig, da, men det er ikke fryktelig lenge siden det var en sånn fremtids-visjon hvor man fortalte i hvilket årstall innvandrere ville utgjøre majoriteten av Oslos befolkning. Det sier seg vel egentlig selv at det kommer til et metningspunkt hvor integrering blir teknisk umulig.


#5

Irma sa for siden:

Nei, jeg synes ikke det er naturlig med en konsekvent grense. Dessuten liker jeg ikke at man behandler ikke-europeiske innvandrere som en egen gruppe. Det må være folks behov og Norges evne/vilje til å ta i mot innvandrere som er spørsmålet, ikke hvorvidt de kommer fra USA eller Sverige. (Ja, jeg regner med at innbyggere fra USA regnes som ikke-europeiske innvandrere?)

Er det bare jeg som får frysninger av begrepet "våre nye landsmenn"?


#6

bina sa for siden:

Vel, det er jo ulike behov for integrering, da. Jeg tror ikke at de fleste svensker har et stort behov for innføring i norsk kultur, for eksempel. Men en innvandrer fra Thailand eller Etiopia vil kunne ha det behovet fordi den kulturen de selv kommer i fra er vesentlig forskjellig fra vår.


#7

Irma sa for siden:

Og hvordan skal man definere hvem som er fremmedkulturelle og vanskelige å integrere - og hvem som ikke er det? Skal vi (hypotetisk) kunne ta i mot dobbelt så mange fra Vietnam som fra Somalia, fordi de (??) er lettere å integrere? Dersom en folkegruppe med en fremmed kultur erfaringsmessig lett tilpasses, skal de måtte svi fordi en annen gruppe ikke gjør det like lett? Skal hudfargen avgjøre?

Jeg ser selvsagt at det er forskjeller på hvor lett man integreres ut fra hvilken kultur man kommer fra. Jeg synes allikevel ikke det er greit å sette et klart skille. En amerikansk statsborger kan ha like store tilpasningsvansker som en Vietnameser, hvorfor gjøre forskjell? Jeg mener at det er behov og kapasitet som må avgjøre, ikke hvor fremmed kulturen er.


#8

bina sa for siden:

Jeg syns du blander kortene. Hva er det med den innblandingen din av amerikanere hele tiden? Når det er sagt "europeere" så er det vel europeere man mener, ikke amerikanere? Forøvrig tror jeg ikke innvandringen fra USA tallmessig er spesielt stor, og så vidt jeg vet mottar vi verken flyktninger eller asylsøkere fra USA.

Flyktninger og asylsøkere vil jevnt over stille med mer "bagasje" enn arbeidsinnvandrere. Og derfor trenge mer hjelp også.

Det er strengt tatt ikke noe poeng å lage klare skiller. Poenget må være å begrense innvandringen slik at man SER at vi har kontroll på hva vi driver med, og ERFARER at det fungerer bra. Så lenge alt fungerer kan vi fortsette i samme takt, oppstår det problemer må vi bremse - verre er det jo ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.