Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Egenmelding ved barns sykdom?

Har du noen gang brukt dine egenmeldingsdager for å være hjemme med sykt barn?

  • Ja
    19 stemmer
  • Nei
    83 stemmer
#1

bina sa for siden:

Ja, enkelt spørsmål. Har du noen gang brukt av dine egne egenmeldingsdager når barna har vært syke?


#2

007 sa for siden:

Ja, to ganger.
Da jeg jobbet som nattevakt fikk vi ikke fri med lønn dersom barna var syke. Det fikk vi kun ved egen sykdom.


#3

Olympia sa for siden:

Jeg har ikke trengt å gjøre det ennå, ettersom de ikke har vært syke særlig ofte. I tillegg er mannen student og har fleksible dager. Men jeg ville gjort det om det trengtes.


#4

Gaia sa for siden:

Nei, det er ikke nødvendig. Mannen har resultatansvar og kan derfor ta ut mer enn ti dager hvis det skulle bli nødvendig (noe det foreløpig ikke har vært).


#5

~TM~ sa for siden:

Nei, bare av de dagene man har rett til med sykt barn.


#6

Elis sa for siden:

Nei.


#7

Blånn sa for siden:

Bare hvis jeg har vært i dårlig form samtidig.


#8

Ru sa for siden:

Nei, det kan jeg ikke huske at jeg har gjort.


#9

TBM sa for siden:

Vi har vært såpass heldige med sykdom at vi aldri har vært i nærheten av å "bruke opp" de dagene hverken for barn eller voksne. Hvis man når "taket" så kan man vel gå til lege og få sykemelding?

(Og når jeg skriver det slik mener jeg jo ikke at det er en viss mengde dager jeg har "krav" på, det er bare en måte å si det på...)


#10

Fadese sa for siden:

Nope. Lillemor er ikke syk så ofte, og hvis hun kun er litt småsjaber, så har hun pensjonerte besteforeldre som gjerne duller med henne en dag eller to.


#11

Nenne sa for siden:

Ja, det har jeg også gjort.


#12

Angelique sa for siden:

Jeg svarte feil jeg

Jeg har aldri brukt mine egne til Oliver
Vi har kun brukt egenmelding for syke barn to ganger, en dag hver gang
Han er nesten aldri syk


#13

bina sa for siden:

Nei. Når "taket" er nådd kan du få sykemelding, men da er det fravær uten lønn. (Eller velferdspermisjon, hvis arbeidsgiver er snill). Sykemelding er også hvis fraværet er 4 dager eller mer sammenhengende. Men også da går det av "sykt-barn-dagene" som stort sett er 10 dager pr år for hver av foreldrene (15 dager hvis man har 3 barn eller flere).

Og dette er årsaken til at vi jevnlig har måttet spe på med egenmeldingsdager når barna har vært syke.


#14

MsM sa for siden:

Nei. Mathias har i grunn vært lite syk. Hannah har jo nesten ikke vært i dårlig form enda, og uansett er jo jeg i permisjon med henne enda...


#15

Blåbær sa for siden:

Vi var fryktelig mye syke i vinter.
Når vi var syke begge to så brukte jeg min egenmelding.
Dette rett og slett fordi han var mer/oftere syk enn meg.


#16

Senna sa for siden:

Nei det har jeg ikke. Nå har vi (bank i bordet) vært så heldige at de to eldste har vært veldig lite syke. Minsten var veldig mye syk første året, men da var jo jeg er permisjon. I tillegg så har vi 10 ekstra dager på ham, så vi har til nå ikke klart å "bruke opp" sykt barn dagene våre.
Dessuten så har jeg hjemmekontor, så om de to eldste er syke så får jeg jo jobbet alikevel.


#17

Observatøren sa for siden:

Nei, jeg har avspasert eller jobbet hjemmefra. I tillegg har barnet hittil knapt vært syk.


#18

Billa sa for siden:

Nei, aldri.

Nå synes ikke jeg det på et generelt grunnlag er arbeidsgiveres oppgave å lønne foreldre som har syke barn utover det som er lovfestet, så jeg ser på dette som misbruk av de gode ordningene som norske arbeidstakere har. Det ligger en mulighet for arbeidsgivere til å fjerne retten til egenmeldinger ved mistanke om misbruk. Den er der for å brukes.

Det gjelder forøvrig også andre "kreative" tolkninger av egenmeldingsordningene. Det er liksom alltid noen som føler seg berettiget til å strekke strikken litt lenger...


#19

Lizzie sa for siden:

Nei, jeg har ikke det. Men jeg har satt dagen som en av mine egenmeldingsdager dersom vi begge har vært hjemme og pjuske, dvs at jeg med stooor sannsynlighet ville holdt meg hjemme uansett.


#20

Kirsebær sa for siden:

Ja, det har jeg. Poden var fryktelig mye syk det første året i barnehagen. Brukte da noen av mine sykedager etter at barnesykekvoten var brukt opp.


#21

Kaija sa for siden:

Nei, vi har klart å holde oss innenfor de utdelte sykt barn dagene, selv om det har holdt hardt. Har brukt bestemødre, tanter og onkler som barnepass noen ganger når det har vært veldig vanskelig å ikke møte på jobb. Nå har vi fått ekstradager på grunn av kronisk sykt barn, men har ikke behøvd å bruke av dem den tiden vi har hatt det. XXX


#22

Stompa sa for siden:

Nei, men jeg hadde gjort det hvis det hadde vært nødvendig. Vi har vært i nærheten av å bruke opp dagene, men det har holdt så langt.


#23

Martis sa for siden:

Første året i bhg brukte vi opp alle dagene til barnet + litt til, men med fleksibel arbeidsgiver og mulighet for hjemmekontor har vi aldri behøvd å bruke av egne egenmeldinger.

Nå er han heldigvis sjelden syk, men det første året var jeg virkelig bekymret for det var noe nesten hver uke og det begynte jo å oppleves ganske teit på jobben...


#24

Pepper Lemon sa for siden:

Nå har vi arbeidsgivere som ikke teller dager, så da har det ikke vært nødvendig. Dersom vi hadde vært i en situasjon hvor vi gikk tom for sykedager til barnet ville jeg nok ikke nølt med å bruke egne egenmeldinger for å være hjemme med ham.


#25

Macky sa for siden:

Nei, det har det ikke vært behov for. Hun har til nå vært svært lite syk (nesten så jeg ikke tør å si det høyt, for da kommer vel både det ene og det andre :rolleyes: ).



#27

Candy Darling sa for siden:

Nei, det har jeg ikke gjort. Nå har jeg som sagt en fleksibel arbeidsgiver, så det har ikke vært et tema.


#28

Anuk sa for siden:

Har ikke vært i nærheten av å bruke opp de tilmålte dagene - enda jeg syntes det var mye sykdom en periode...

Ellers lurer jeg litt på hvorfor folk får lønn ved egen sykdom, men ikke sykt barn? Er det ikke lovfestet at man har fri med lønn når man har sykt barn?


#29

Tjorven sa for siden:

Vi fikk et barn som omtrentlig ikke er syk; en feberrunde og vannkopper hele forrige barnehageår. Da bruker man naturligvis heller "sykt barn"-dagene.

Ellers har vi en fleksibel arbeidsgiver, så hvis vi skulle få problemer på dette området, så tror jeg det skal la seg løse med hjemmekontor og fleksitid.


#30

Señora sa for siden:

Ja det har jeg, en gang. Min mann er sjømann, og borte 4 uker og hjemme 4 uker. Han er selvfølgelig aldri hjemme når mini er syk :sukk:. Dessverre har jeg brukt opp 11 av 10 sykt barn dager til nå i år.

Jeg har ikke rett på å overføre dagene til mannen min, og han kan ikke reise hjem for å hjelpe til om de er syke. Derfor brukte jeg en egenmeldingsdag på meg selv den ene dagen. Krysser alt jeg har for at de holder seg friske ut året :yeah right:.


#31

Susse sa for siden:

Det har jeg gjort ganske så mange ganger på de årene jeg har vært mamma. Mannen min og jeg bytter på annenhver gang når en av oss må være hjemme med en eller flere syke små.


#32

Hyacinth sa for siden:

Nei, det har jeg ikke, men jeg har flere ganger lurt på hva i alle dager jeg skulle gjort dersom de var syke mer enn de ti dagene i året. Jeg hadde vel endt med å si det som det var og bli trukket i lønn. Jeg er en elendig løgner.


#33

pippimamma sa for siden:

Nei, vi har vært så heldige å ha velvillige besteforeldre, foreldre, søsken og venner som har stilt opp når det har vært nødvendig.


#34

Che sa for siden:

Nei, gutten holder seg frisk og rask, så det har ikke vært nødvendig. Ikke i nærheten engang.


#35

polarjenta sa for siden:

NEi, men det har heller ikke vært behov for det... HAn er bank i bordet lite syk. Men om det skulle bli nødvendig så hadde jeg gjort det...


#36

GinaK sa for siden:

HAr ikke gjort det tidligere men ser ut som at jeg må gjøre det denne gangen.
Lillebror fikk seriøs omgangssyke som varte fra forrige fredag og helt til onsdag og storebror fikk det fra mandag kveld og utover resten av uken.
Så jg var hjemme hele forrige uke så da tar jeg jammen en 3dager på meg og to dager syk for barn.
Jeg har ikke vært borte en eneste dag pga egen sykdom siden jeg fikk barn for over 5,5 år siden så dette tillater jeg meg denne gangen.


#37

Karamell sa for siden:

Nei, tror ikke det :gruble: Men har fått sykemelding på meg selv en gang da lillebror ble innlagt på sykehus.


#38

MokkMokk sa for siden:

Nei. Vi har vedtak på utvidet antall sykt barn-dager, og har ennå ikke opplevd å bruke opp alle disse.


#39

Libra sa for siden:

Nei, men det er ene og alene fordi det ikke har vært behov for det. Det har hendt at vi har vært syke begge to og da har jeg tatt det på min egenmelding. Men, hadde jeg brukt opp dagene på han og hatt igjen selv, så må jeg innrømme at jeg nok ikke hadde hatt problemer med å gjøre det.


#40

Miss Norway sa for siden:

Nei. Ungene våre har vært MYE syke, og vi hadde sikkert hatt krav på "utvidete syke-barn-dager" (og brukt dem opp og vel så det). Men jeg valgte istedet å redusere stillingsbrøken min fra 100% til 40% for å kunne redusere antallet sykdomsutbrudd. Og det funket veldig bra. For ikke å snakke om at det var deilig å kunne slippe å krangle om hvem som hadde viktigst jobb og minst grunn til å stille på jobb. :sukk:

Det var ikke BARE det som var årsaken da; jeg ønsket mer egentid også. Men det viktigste var å kunne slippe å sende halvsyke barn i bhg/på skolen så de ble raskere friske evt. unngå å bli skikkelig syke.

Men dersom jeg ikke hadde hatt anledning til denne løsningen så tror jeg nok at jeg kunne ha funnet på å bruke en og annen egenmeldingsdag for å være hjemme med syke barn. Jeg er jo så og si aldri syk selv.


#41

Karamell sa for siden:

Vi har hatt MYE sykdom og uten besteforeldre og mannens avspaseringer hadde vi aldri klart oss med de 10 dagene hver.


#42

Hyacinth sa for siden:

Vi har ingen besteforeldre eller avspaseringordninger vi kan bruke. Men det holder hardt. Mannen og jeg har 10 dager hver med sykt barn, og når vi kommer til desember har vi nesten alltid brukt opp alt. Det holder altså med et nødskrik.


#43

Obelix sa for siden:

Nei, men har fått omsorgsperm med lønn når dagene var brukt opp et år.

Synes det er for få syktbarn dager. 10 dager er ikke mye vhis ungene blir syke rett etter hverandre og ikke samtidig.
Nå jobber jeg turnus og ungene har vært endel syke på fridagene mine. Ellers hadde det ikke holdt enkelte år.


#44

Kula sa for siden:

Nei det har jeg ikke. Men jeg har, for noen år siden, fått sykemelding av lege p.g.a. varigheten av barns sykdom. Storebror var syk i en hel uke, og da måtte jeg til legen etter 3 dager. Fikk full lønn av arbeidsgiver.

Men jeg har også brukt feriedager ved barns sykdom. Går greit det også.


#45

Huldra sa for siden:

Nei, det har jeg ikke gjort.

Sånn på siden.. går de syktbarn-dagene fra januar til januar?

(Jeg starta i jobben i juli, har jeg da 10 dager fram til nyttår og får nye dager da, eller har jeg 10 dager fram til juli igjen?)


#46

Obelix sa for siden:

Går fra 01.01 -31.12.
Mener jeg nesten sikkert.


#47

apan sa for siden:

Nei


#48

him sa for siden:

Nei, vi er veldig heldige og har lite syke barn.


#49

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er slik, iallefall der jeg jobber.


#50

Beckett sa for siden:

Nei, det har vi ikke hatt behov for. Jeg har vært i permisjon/sykmeldt i de drøye 2 åra vi har hatt barn. Men i vinter var eldstemann mye syk, så da hadde det nok gått på stumpene løs, tror jeg.

Vi får muligens 10 dager ekstra på minstemann, så da er det lov å håpe at det vil holde. :vil ikke ha syke barn:


#51

polarjenta sa for siden:

JA, de går fra januar til januar.


#52

Polyanna sa for siden:

Nei. Har aldri hatt behov heller.


#53

Teofelia sa for siden:

Nei, men nå har vi heller aldri hatt behov for mer enn 20 sykt-barn-dager i løpet av et år, så problemstillingen har aldri vært oppe.


#54

Teofelia sa for siden:

Det er da vitterlig ikke 10, men 20 dager i året …?

#55

Hyacinth sa for siden:

20 dager høres jo egentlig sykt mye ut, men vi har faktisk nesten brukt opp alt hvert år. Vi har to barn, da. En uke med vannkopper på hver blir jo ti dager bare på det. Nå hadde mine vannkopper i barselpermisjonstiden, men selv om jeg synes at mine unger er lite syke, så går mine ti dager fort på et helt år, likeså mannens.


#56

Teofelia sa for siden:

Jeg skjønner godt at dagene kan gå fort altså. Jeg mente det ikke som noe hint om at det må kunne gå an å klare seg med såpass, men vi har altså (inntil videre) bare ett barnehagebarn, og hun er så godt som aldri syk, så vi har vært veldig heldige i så måte.

Vi holdt for øvrig på å gå tom det året Frøkna var ett og gikk hos dagmamma; en ting var at Frøkna selv var en del syk første året hun begynte hos dagmamma og var sammen med andre barn. Det er jo ikke så uvanlig, men i tillegg var dagmammaen syk ti dager, og da var det ikke veldig mye å gå på. Nei, takk og lov for å ha fått barnehageplass!


#57

løve70 sa for siden:

Jeg har aldri brukt egenmelding ved barns sykdom. Jeg har heller ikke hatt behov for det. Det første året i barnehagen var LilleVenn mye syk, og da var vi litt engstelige for at de 20 dagene ikke skulle være nok, men det gikk greit. Nå har jeg en fleksibel arbeidsgiver, så jeg tror ikke at det hadde gjort noe om jeg hadde overskredet med en dag eller to. Jeg jobber jo som regel litt hjemmefra uansett, dersom jeg er hjemme med sykt barn.


#58

Hyacinth sa for siden:

Jeg oppfattet det slett ikke som noen kritikk, altså. ;) Jeg mente bare å si at 20 dager egentlig ER temmelig mye, og jeg synes vel det er litt rart at vi greier å bruke dem opp hvert eneste år, selv om ungene våre er forholdsvis lite syke.

I dag er jeg forresten hjemme med spy-syk minstemann.. :urk: Det er heldigvis første sykedag etter sommerferien.


#59

Elisabet sa for siden:

Er det forandret fra tidliger? Tidligere var det siste 12 måneder rullerende, men nå har jo ikke jeg jobbet på nesten 5 år. :sparke: Har ikke erfart ennå om 20 dager tilsammen en mye eller lite. Har kun jobbet 2 månder foreløpig, og ingen sykedager på barn ennå. Synes det høres veldig mye ut og burde holde godt, men jeg skjønner godt at det kan bli et problem om jeg skulle f.eks. få tre unger med vannkopper rett etterhverandre. :rolleyes:


#60

Obelix sa for siden:

Ja, det er selvfølgelig 20. Jeg mente 10 dager på hver av foreldrene. :uklar:

Vi har opplevd at ungene har vært hjemme med hver sin runde med omgangsyke 2 ganger tett på hverandre. Da gikk dagene fort gitt.
Minsten var hjemme 2 uker fra bhg da han hadde vannkopper.
Og med dager innimellom og en forkjølelse eller to, så går dagene fort.
Nå er ikke ungene mine spes mye syke heller.


#61

Obelix sa for siden:

Dere har vel 15 dager hver med tre barn.

SAkset fra NAV:


#62

Elisabet sa for siden:

Stemmer det. Jeg hadde glemt at jeg har tre barn nå, eller rettere sagt, jeg hadde glemt at det var flere dager. :knegg:


#63

Hasselnøtt sa for siden:

Nei, har aldri hatt behov for det.


#64

Mor til 4 sa for siden:

Nei det har jeg aldri gjort.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.