Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påbudt med sykkelhjelm

#1

Misteri sa for siden:

Hvorfor er det ikke det?

Hva er argumentene for at denne loven ikke er tredd i kraft. Jeg kan personlig ikke se annet en fordeler ved det.

Hva mener dere? Har dere motargumenter for at dette ikke skulle vært påbudt?


#2

Sitron sa for siden:

Selvsagt er det ikke annet enn fordeler og egentlig burde det vel i det minste vært en lov som påbød hjelm når man sykler i trafikken.


#3

Maggie74 sa for siden:

Tipper at loven ikke er tredd i kraft fordi de som bestemmer at den skal tres i kraft ikke har lyst å bruke hjelm?


#4

Frances sa for siden:

Burde absolutt bli påbudt. Blir helt skremt når jeg ser hvor mange som sykler uten hjelm (spesielt studenter), eller foreldre (spesielt mødre) på sykkeltur med barna (barna har selvfølgelig hjelm).


#5

bina sa for siden:

Jeg er veldig for sykling. Jeg syns at flest mulig skal ha mulighet til å sykle. Enten de er barn, ungdom, voksne eller eldre. Jeg frykter at et hjelm-påbud vil gjøre at en del velger å slutte å sykle - og det er i såfall veldig synd.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har sluttet å sykle fordi jeg ikke kan ha hjelm på meg, da ser håret mitt ut som et fuglerede når jeg tar den av. :sur:


#7

Fluke sa for siden:

Skal frisyren være pen, eller skal jeg risikere å pådra meg hjerneskade/død? Hm .. Vanskelig valg.

Jeg har hårfikseting i veska. :nemlig:

Og ja: Jeg er for påbud.


#8

pippimamma sa for siden:

Det er da bare å bruke hjelm, er det ikke? Trenger ikke vente på et påbud for å beskytte seg selv og ungene. Håret blir ikke værre av å bruke sykkelhjelm enn av motorsykkelhjelm eller alpinhjelm.


#9

Tjorven sa for siden:

Grunnen til at det ikke har kommet påbud er nettopp at man ikke ønsker at folk skal slutte å sykle, og så blir det heller opp til den enkelte å sørge for å ta på hjelm.

Dessverre er det sånn at det skjer flere skader blant de som sykler med hjelm enn de som sykler uten (her snakker jeg om skader generelt, ikke hodeskader). Dette er man ikke helt sikre på grunnen til, men mistenker at de som har på hjelm er mindre forsiktige i trafikken nettopp på grunn av hjelmen. Den gir jo ikke all verden av beskyttelse.

Bare så det er sagt. Jeg sykler med hjelm, men jeg har sånn kjip frisyre som uansett ikke ødelegges av hjelmen.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Det er jo nettopp derfor jeg sier jeg IKKE sykler. :knegg:
Men seriøst, jeg bruker lang tid om morgenen for å få håret til å ligge som det skal, så jeg orker ikke å stå utfor barnehagen og styre og stelle med det hver morgen før jeg går inn. Jeg er nok for forfengelig. Heldigvis bor jeg i gåavstand fra barnehagen.

Skulle aldri klippet meg. Aldri mer dustefrisyre som trenger tid for å se bra ut! VOKS, HÅR!


#11

Agent Scully sa for siden:

Det er lurt å bruke hjelm, og man kan gjerne bruke masse penger på holdningsskapende arbeid. Men påbud? Glem det.


#12

annemede sa for siden:

Det er gjort en undersøkelse som viser at biler kjører nærmere en syklist med hjeml enn en syklist uten hjelm. her


#13

Kirsebær sa for siden:

Argumenter mot et påbud kan være at man ikke vil ha påbud for alt som er fornuftig. Folk står fri til å ta ufornuftige valg.
Å velge å ikke bruke sykkelhjelm vil i hovedsak gå utover deg selv om noe skulle skje, og da skal det i utgangspunktet ikke være et behov for et påbud.

Selv vet jeg ikke helt hvor jeg står i saken, men mener selvsagt at alle som sykler bør bruke hjelm.


#14

Frances sa for siden:

Om man vil være egoistisk nok til å ikke bruke hjelm i trafikken, burde man tenke på de hjemme som ønsker å beholde mammaen/kjæresten/datteren så lenge som mulig. Uansvarlighet kan ramme mange.


#15

Misteri sa for siden:

Jeg er for påbud med hjelm.

Det at folk kommer til å sykle mindre er et vagt argument syns jeg. Da får folk la vær. Hodeskade blandt syklister har økt mer og mer de siste årene. Det er mer trafikk i dag en det var før. En dårlig sveis blir for tøvete å argumentere med. Jeg vil heller være fin på håret en å forebygge en eventuel hodeskade! Sitter du der som en grønnsak, så spiller ikke den hårsveisen inn.

Jeg sykler alltid med hjelm, jeg forholder meg likt i trafikken om jeg har hjelm eller ikke. Det aller verste jeg ser er små barn som vimser rundt i gatene på sykler uten hjelm!!


#16

GeekyGirrrl sa for siden:

Det tror jeg og.
Skjønner ikke hvorfor noen ikke vil bruke hjem, redd for sveisen? Det redder jo liv og faktisk så føler jeg meg veldig sporty i hjelm.

Blir irritert på svigermor som tar med poden på sykkeltur uten å ha hjelm på han!


#17

Susse sa for siden:

Etter å ha ligget en uke på sykehus med hodeskade som 16 åring på grunn av sykkelulykke uten hjelm er ikke jeg i tvil i allefall.

Ja til påbud !


#18

Blånn sa for siden:

På skolen der jeg jobber må elevene sykle med hjelm når de sykler til skolen. Mens rektor kommer syklende uten...

Jeg mener det burde blitt påbudt med hjelm, akkurat som det er påbudt med lys når det er mørkt.


#19

Inagh sa for siden:

Lev farlig - dø ung og bli et vakkert lik, er det ikke så?

Nei, jeg heller kan ikke forstå hvorfor det ikke skulle vært påbudt med sykkelhjelm.


#20

annemede sa for siden:

Det er gjort forskning på at det er farligere å sykle med hjelm enn uten. Man kan da ikke påby alt her i verden ved lov?


#21

DM sa for siden:

Hva er egentlig forskjellen på sykkel og moped? (Sykkelen går vitterlig like fort i nedoverbakke.) For meg er det ingen forskjell og dermed ser jeg ikke hvorfor det ikke skal være påbudt. (Dette var ment generelt til dem som var mot påbud og ikke bare deg Kirsebær, selv om det er du som er sitert.)

#22

Michelle sa for siden:

Jeg er for et påbud først da vil kanskje b.la tenåringene bruke hjelm. Jeg ferdes daglig på en vei mot en ungdomsskole og nesten ingen bruker hjelm. Og de få som bruker det tar den av seg noen hundre meter unna skolen.


#23

Lisa sa for siden:

Jeg er mot påbud ganske enkelt fordi jeg mener det får være grenser for hva staten skal bestemme hva angår private valg som om man bruker sykkelhjelm eller ei. (Et sted går grensen liksom .... )

Ellers må jeg legge til at jeg selv sykler til og fra jobb hver dag med hjelm selvsagt.


#24

DM sa for siden:

Men hvis det skal være slik, bør man ikke også da skille ut statens ansvar for å betale legehjelp og pleie for hodetraumer som kommer av at man velger bort hjelmen?

#25

Shannon sa for siden:

Les her: www.woman24.no/trim_og_fitness/article65621.ece
Det ser ut til at bilistene blir mere uforsiktig i nærheten av syklende med hjelm. Problemet er også at noen synes hjelm er så teit at de heller vil slutte å sykle, og det er ikke noe man ønsker å oppnå. Jeg tror arbeid med å endre holdninger bør jobbes med før et påbud om hjelm kommer.
Sykkelhjelmer er forøvrig ikke konstruert så de tåler et sammenstøt med bil.


#26

Lisa sa for siden:

Men da får det bli forbud mot å røyke også da? Røykerelaterte skader koster jo flesk ikke sant. Eller forbud mot sukker, det skadene det påfører koster vel enda mer. Hva med forbud mot fyrverkeri? Det skader mange mennesker hvert år ... skjønner du hvor jeg vil hen? Hvor går grensen på hva staten skal forby og hva er implikasjonene med disse forbudene med tanke på kostnader ved at de opprettholdes?


#27

bina sa for siden:

Hvis man skulle gjøre det måtte man også skille ut statens ansvar for legehjelp i alle andre selvforskyldte situasjoner. Som for eksempel det å kjøre fort på sykkel, eller bryte vikeplikten, eller kjøre i fylla - for ikke å snakke om idrett - det er jo valgfritt å sparke fotball.

Så nei, man kan ikke begynne å skille ut hva som er selvforskyldt, for da ender vi med at staten ikke tar ansvar for nesten noe lenger.


#28

bina sa for siden:

To sjeler, en tanke!


#29

bina sa for siden:

Forskjellene er mange. En vesentlig forskjell er at mopeden er et motorisert kjøretøy, som oppnår sin hastighet uavhengig av førerens fysiske styrke og kondisjon. En annen viktig forskjell er at mopeden er underlagt krav om opplæring og førerkort for å ha lov til å kjøre. Og mopeden er underlagt trafikkreglene på samme måte som biler. Og de har bare adgang til å kjøre på bilveger.

Sykkelen derimot er "frihet". Den kan brukes av alle, uansett alder, og uten krav om opplæring. Den kan brukes til lek i hagen og til heftig terrengsykling. Den kan brukes på bilveg, på gang- og sykkelveg, på fortau og i gågater.

På moped MÅ man forholde seg til biltrafikken, med det risikonivået det innebærer. Som syklist kan man velge sitt risikonivå selv. Når jeg sykler fram og tilbake i gatestumpen der vi bor sammen med ungene utsetter jeg meg for langt mindre risiko enn når jeg sykler i tett sentrumstrafikk innimellom bilene. Det må være opp til meg å velge om jeg ønske å bruke hjelm i de ulike situasjonene.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Åh nå drømmer jeg meg helt bort her. For et fantastisk mye bedre samfunn vi hadde fått. :love:


#31

TBM sa for siden:

Det er mange fornuftige ting som kunne vært påbudt, men det er nå ikke slik at staten skal ta ansvar for en hver av oss sitt ve og vel. Vi må faktisk gjøre det selv.

Derfor bruker jeg ofte sykkelhjelm, men dropper det enkelte ganger. Har ikke behov for å forklare hvorfor, men det henger sammen med mine valg som jeg gjør hver dag.

Vi må ikke bli så overivrige at vi vil ha en lov for alt - et så statlig regulert samfunn er ikke bra.


#32

TBM sa for siden:

Synes ikke dette er statens ansvar, men foreldrenes ansvar. Dessuten tror jeg ikke et lovpåbud vil hjelpe noen verdens ting!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.